X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2015, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi$ia26 wrote:
    Hahah Alicja kiedy ty zdarzylas tak meza wymeczyc :)

No tinusia po sraczce zrobilas piekny kacik Malego :)

Sam się wymęczył na pępkowym :D

Acikk, ZieloneOliwki lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadulka - miałam taką samą sytuację jak Ty. U mnie też już się mega rozkręciło i myślałam, że to TO. Po kilku godzinach przeszło a ja się czułam jak by mnie ktoś wywirował w pralce.

Flakonik – Najbardziej mnie rozbawiło w tych wpisach u lipcówek: „chyba ich wkurza, że U MNIE cały dzień jest ruch” hahahahahahahahahahah

Suerte – Lewatywę zrobi Ci połozna.

aneczka1983 lubi tę wiadomość

• rewelka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniek gratulacje :) wreszcie jakieś większe dziecko :)

Tinusia super kącik.

Tinusia lubi tę wiadomość

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • Nadulka Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [wiadomość wyedytowana]

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 09:56

01.12.2015👸
    02.06.2023 🤴
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja wygląda bardziej jakby Sara jego pilnowała :D haha :D

O matko biedna Moniek to do musiała niezle dziewczyna nameczyc ... Ale trzeba przyznać że Pola słusznych rozmiarów :)
    To po czekamy az odpocznie i odezwie się do nas.
    A co do tego dziecka to tak z ciekawości pytam. Bo u nich tj regularne takie darcia czyli raczej nie jest to kwestia tego że mała coś wymusza. Z tego co wiem to jest zdrowa ;)

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Karola1990 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-julka wrote:
    Cokolwiek o zbliżającym się porodzie jest ciekawe :-D

Masz racje tylko mam cicha nadzieje ze cos sie jednak ruszylo :) bo jak mi powie ze szyjka dluga zamknieta, wszystko pieknie trzyma i do nastepnej wizyty na 99% pani nie urodzi to mu podziekuje i powiem ze juz to slyszalam :p

m3sxdqk392yfxb7n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2015, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To musial ladnie poszalec na tym pepkowym :) Podejrzewam ze moj by nawet po nas nie przyjechal :P

U lipcowek caly dzien ruch hahahahahah niech zajrza na nasza produkcje to zblednie dziewczyna :)

• Acikk Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicja_ wrote:
    Sam się wymęczył na pępkowym :D
    Dobrze że nie kazał Ci prowadzić samochodu bo on nie może :D

alicja_ lubi tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ola25 wrote:
    Oj kochane plotkarki ;) tematy noca macie przednie!! Przez was zaczelam wchodzic na lipcowki. Ale patologia. Normalnie strach sie bac. ;) jutro wielki dzien. Ktora rodzi ze mna???!!!??? Aha i zaraz biore centymetr i sprawdzam ile mam. Ale pierw prosze napisac gdzie mierzycie na wysokosci pepka??
    ja mierzyłam w najszerszym miejscu i tak 113 cm to mi na brzuszku luzem wychodzi, że przez cały brzuch tą obręcz przesunęłam :)

7w3d 💔
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola1990 wrote:
    Mama-julka wrote:
    Cokolwiek o zbliżającym się porodzie jest ciekawe :-D

Masz racje tylko mam cicha nadzieje ze cos sie jednak ruszylo :) bo jak mi powie ze szyjka dluga zamknieta, wszystko pieknie trzyma i do nastepnej wizyty na 99% pani nie urodzi to mu podziekuje i powiem ze juz to slyszalam :p
    Ha ha skąd ja to znam ... :D o której wizyta?

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi$ia26 wrote:
    Hahah Alicja kiedy ty zdarzylas tak meza wymeczyc :)

No tinusia po sraczce zrobilas piekny kacik Malego :)

Inspirujaca sraczka :D

Tinusia, Dżulia lubią tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    Evvka nic sie nie martw juz mi duzo nie zostalo nie ma co sie czarowac :D

Karola powodzenia na wizycie zycze jakichs ciakawych wiesci :)

Pyt. Do dziewczyn ktore maja juz dzieci :D mam za sciana sasiadke ktora ma 10 mcy. I ta sasiadka dzien w dzien regularnie przez kilka godzin sie drze. W sensie placze i wyje. Takie prawie roczne dziecko juz chyba nie powinno tyle plakac bez powodu kazdego dnia ?
    Jak juz zacznie to godzina z glowy. Wyje i wyje.
    no mój płakał tak jak był malutki przy kolce ale 10 miesięczne dziecko to nie wiem czemu miałaby tak płakać, Olek teraz ząbkuje, dopiero co wyszliśmy z zapalenia uszu, czasem zapłacze ale to na chwile zaraz się utulimy i spokój, ale on generalnie uważam, że jest bardzo grzeczny. A sąsiedzi normalni, w sensie żadna patologia?

7w3d 💔
  • Matleena Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lutego 2016, 12:20

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • Karola1990 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kolejna dzielna mamusia i ciezki porod. Gratulacje Moniek :) corcia duuuuuza, nic dziwnego ze bylo Ci ciezko. Teraz odpoczywajcie i nabieraj sil:) a jak juz bedziesz na silach to odezwij sie do nas i wstaw zdjecia Poli:)

m3sxdqk392yfxb7n.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No Tinusia zaszalala :) Niech mnie ktos wygoni musze sie zaczac szykowac po malu na to ktg a wogole mi sie niechce :/

Tinusia lubi tę wiadomość

• Acikk Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    no mój płakał tak jak był malutki przy kolce ale 10 miesięczne dziecko to nie wiem czemu miałaby tak płakać, Olek teraz ząbkuje, dopiero co wyszliśmy z zapalenia uszu, czasem zapłacze ale to na chwile zaraz się utulimy i spokój, ale on generalnie uważam, że jest bardzo grzeczny. A sąsiedzi normalni, w sensie żadna patologia?

No właśnie normalni więc tym bardziej mnie to dziwi bo też mi się wydawało że wiadomo maluszek to czasem jak się rozkreci i zacznie wyc to amen. Ale taka prawie roczna dzidzia to myślałam że juz nie. A u nich regularne dluuuuugie wycia kilka razy na dzień. Hmm.

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2015, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola1990 wrote:

I nie płać za wizytę bo to już będzie naciąganie :-D

Moniek to naprawdę spory okaz do kochania :-)

Alicja, teżet ładnie uśpił Sarę i sam skorzystał z chwili odpoczynku ;-) Przecież sama piszesz że zmęczony był... Taką pracowitą noc miał :-D

alicja_, Karola1990 lubią tę wiadomość

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    No właśnie normalni więc tym bardziej mnie to dziwi bo też mi się wydawało że wiadomo maluszek to czasem jak się rozkreci i zacznie wyc to amen. Ale taka prawie roczna dzidzia to myślałam że juz nie. A u nich regularne dluuuuugie wycia kilka razy na dzień. Hmm.
    a może jakieś przeziębienie i leki wtedy podają? mój nie płakała ale już marudził bardzo przy lekach. Nie mam pojęcia co może być przyczyną, bo mój nawet jak próbuje wymusić coś na mnie to mówie Olek nie i koniec, zostawiam go i z reguły nawet nie zacznie płakać tylko podkowa, coś krzyknie z niezadowoleniem, czasem zaczyna wierzgać nogami jakby chciał tupać ze złości, ale to jak go trzymam, bo sam by przy tym jeszcze równowagi nie utrzymał, to wtedy sadzam na podłodze i sobie pokrzycz jak masz chęć to też zacznie płakać albo nie ale to na chwilę, nigdy nie ma tak, żeby mi się godzinę, czy nawet 20 min bez przerwy darł.

pati_zuzia lubi tę wiadomość

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniek szacun! i wielkie gratulacje!
    Oby moja Polka nie była takim gigantem.
    z tego co wiem, to zazwyczaj prze się z nacięciem, po to to nacięcie robią, żeby ułatwić parcie właśnie i żeby dzidzia szybciej wyszła. Osobiście nie czułam momentu nacinania ani różnicy w bólu z nacięciem czy bez, może coś u Ciebie kiepsko nacięli, albo w jakąś wrażliwszą stronę.

genoweffa lubi tę wiadomość

7w3d 💔
  • Nadulka Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [wiadomość wyedytowana]

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 09:56

01.12.2015👸
    02.06.2023 🤴
‹‹ 1850 1851 1852 1853 1854 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

MUUVO Quick SE 2 – dlaczego jest idealny na pierwszy wózek dla dziecka?

Zastanawiasz się, który wózek sprawdzi się najlepiej już od pierwszych spacerów z maluchem? MUUVO Quick SE 2 to wyjątkowa propozycja, która łączy w sobie elegancki design z praktycznymi funkcjami docenianymi i przez dzieci, i rodziców. Warto zwrócić uwagę na innowacyjne rozwiązania, takie jak regulowana budka, wentylowane oparcie i wygoda składania. Sprawdź, co sprawia, że Quick SE 2 może stać się idealnym wyborem na start.

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ