X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Madzisek Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja gdzieś kiedyś czytałam ze ananas pomaga na rozpoczęcie akcji porodowej :) taki świeży zjedzony cały a nie z puszki :) ciekawe czy to prawda. :) widzisz pechelkaa twoja mała tak jak sarka pchała sie wcześniej na świat a teraz wyjść jej się nie chce :) rozleniwiła się Na dobre ;)

1usap07w9hybl9h9.png
  • aneczka1983 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 07:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzisek, ja tylko bym się bała zgagi po takim ananasie.
    Mała Pchełki poczuła się w końcu jak u siebie i dlatego może nie chce wyjść?

qq87sg18m5aefiow.png
    f2w3rjjg3orltc4z.png
  • rewelka Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi$ia26 wrote:
    A wiecie co wam powiem Ja Chce Juz Snieg :P

Ja też chcę.

Anielica nie tylko Ty się boisz :) mam tak samo, mąż na szczęście pracuje na miejscu ale wolnego nie będzie mógł wziąć ( na poród jedynie) bo niedawno zaczął nową pracę, więc w dzień będę sama na szczęście późno nie kończy.

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2015, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzisek ananasa to ja jadlam przy staraniach na zagniezdzenie :-D to moze i na porod zadziala :-D zgagi juz nie mam- po niczym wiec sprobuje ;-)

Aneczka no pchala sie a teraz wyjsc nie chce. Ale musi byc jej tak ciasno ze az mi jej szkoda, i ona sie meczy i ja, ale wybaczam jej, toż to dziecko jest- swiata nie zna, nie wie o co kaman ;-) ;-)

W weekend gadalam z tesciowa ze mam ogromna ochote na jablka i zjadam 3-4 dziennie i wczoraj przywiozla mi 2 wielkie siaty jablek! Nosz kurcze co ja z tym zrobie, do jedzenia to w domu mialam juz wystatczajaca ilosc na kilka dni, chyba bede musiala jakies ciasto zrobic, czyli dodatkowa robota :-S

• Aneczka86 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    m@rzenie wrote:
    Mandarynka gratulacje :-) ale mamy już dużo grudniowych dzieciaczków :-)

Aneczka 86 Ty będziesz rodzić w Starachowicach? Może się spotkamy na porodówce ;-)

Tak w Starachowicach. Nie spodziewałam się, że jest tu ktoś z moich stron :) To co andrzejki na poródowce? :)

l22ncwa1oacwa1tc.png
    l22nbd3m6o1c484o.png
  • Nadulka Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [wiadomość wyedytowana]

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 09:55

01.12.2015👸
    02.06.2023 🤴
  • m@rzenie Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneczka86 wrote:
    Tak w Starachowicach. Nie spodziewałam się, że jest tu ktoś z moich stron :) To co andrzejki na poródowce? :)

Już przestałam mieć nadzieję, że uda się wcześniej, więc niech będą te andrzejki ;-) a do jakiego lekarza chodzisz?

3i499vvjv3ex36x6.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej,
    Naudlka szkoda, że to fałszywy alarm.

u mnie noc koszmarna, nie mogę zasnąć ani pozycji złapać, ciągnie mnie lewy pośladek od krocza, ledwo nogą ruszam :( generalnie rano wstaje już 3 dzień nieprzytomna :( i cały dzień znów sama z Olusiem. Dobrze, że mąż od poniedziałku ma wolne bo już tylko tą myślą żyję, że będę mogła odpocząć :)

co do lipcówek - proponuję olać, jak chcą i zgadzają się na takie zasady to ich sprawa. Mi powiem szczerze koło.... to lata.

Ktoś w nocy urodził i się nie pochwalił? jeszcze 6 dni i nasz miesiąc się zaczyna :)

Moniek a jak u Ciebie?

7w3d 💔
  • Klara87 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję serdecznie nowym mamusiom :)

16udugpjp1ufwrk7.png
    1usapx9iwyl0ra73.png
    Aniołek - 29.07.2014 (12tc)
  • Chichibi Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o matko,ładnie dziewczyny naprodukowałyście w nocy ! miałam z rana co nadrabiać!

U mnie z objawów raczej nic :( dosłowni NIC nie działa :(

haha liczę na pełnię jutrzejszą :) z resztą w czwartek mam gina i zobaczymy co dalej. Bo ma mi dać skierowanie na wywołanie jeśli do tego czasu sie nic u mnie nie ruszy.

A ze względu na troche nie bardzo dobry test Pappa, oraz na zle przepływy zaleca się nie przedłużanie ciąży po za terminem.. wiec zobaczymy

1usamg7yobts6kpo.png

7v8r3e3kbjif8sqj.png
  • Anko:-) Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alisss871 wrote:
    Nie dziwię się że jest drugie forum lipcówek-mało kto wytrzymałby z taką "tępą dzidą". Niedługo same we dwie zostaną jak reszcie dziewczyn oczy się otworzą z kim mają do czynienia. Współczuję im, na prawdę.
    Swoją drogą ANKO :-) zabłysnęłaś swoim wpisem-tyle polubień :D no i administrator chyba też polubił skoro nie usunął ;-)
    Tak se myślę-dla mnie to forum to taka odskocznia, same pozytywne wrażenia, dużo ciepłych rad, opinii, gratulacji, wchodzę kiedy chcę, kiedy mam czas a u nich? Usprawiedliwienia trzeba szykować! no masakra, chyba nie doceniamy naszego Flakonika ;-)

Hahaha obraziłam ją nie obrażając. Jestem z siebie dumna:-)
    A Flakonik jest the Best. Nie pisze na nas donosow a mnie na forum nie było 7m a nie zostalam wyjebane z forum:-)

aneczka1983, alisss871 lubią tę wiadomość

dfe01f0225.png
  • Madzisek Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eh to mój mąż zaraz zabiera się za śniadanie i będziemy mykać do tego szpitala. Ja narazie nic nie jadłam ani nie piłam nic prócz wody jak mają mi jeszcze dzisiaj te badania porobić bo nawet nie wiem czy mam być naczczo.

1usap07w9hybl9h9.png
  • aneczka1983 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jupi, nadrobiłam Was. Niesamowite. Niby każda ciążą inną a jednak tematy całkiem mi bliskie. Ja do Oli 25 przede wszystkim: dziewczyno! Jesteś mega dzielna! Po poronieniu dłuuuuugo nie dawałam sobie rady. Przy tej ciąży cały czas towarzyszył mi głęboki lęk. Jezu jak to dobrze, że już tulisz dziecinkę!!!!
    Gratulacje dla wszystkich mam!!! Zostawić na chwilę i ot ile się dzieje...
    Nadulka u mnie USG pokrywa się z OM. I nikt nie ma wątpliwości. Pierwsze pomiary były na 13 grudnia (stan wojenny..? U nas niestety bardzo możliwy). Ostatecznie stanęło na 9 więc różnica niemal żadna.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2015, 08:45

qq87sg18m5aefiow.png
    f2w3rjjg3orltc4z.png
  • aneczka1983 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzisek wrote:
    Eh to mój mąż zaraz zabiera się za śniadanie i będziemy mykać do tego szpitala. Ja narazie nic nie jadłam ani nie piłam nic prócz wody jak mają mi jeszcze dzisiaj te badania porobić bo nawet nie wiem czy mam być naczczo.
    Trzymam kciuki!!

Madzisek lubi tę wiadomość

qq87sg18m5aefiow.png
    f2w3rjjg3orltc4z.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzisek to powodzenia :)

Czy wiemy co u Moniek? czy coś przegapiłam? urodziła? bo ostatni post pamiętam, że jej mąż pisał, że jeszcze z godzinę i chyba na tym koniec czy coś pominęłam?

u mnie po śniadanku zgaga, po obiedzie zgaga i oczywiście na kolacje też mam zgage więc liczę, że córcia się z włoskami urodzi :) a taka przesądna jestem :)

Madzisek lubi tę wiadomość

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o! mierzyłam się w tali, na oko myślałam, że ok 130 cm mam bo taki wielgachny ten mój brzuch ale jednak jest 113 cm i tak dużo, ale spodziewałam się, że będzie więcej :) nie wiem ile było przed . A jak u Was? Nie pytam oczywiście Alicji, bo ona pewnie ma już 50 :)

7w3d 💔
  • Dagietka Ekspertka

Wysłany: 24 listopada 2015, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wczoraj wypuścili Olę do domu ;) za nami pierwsza noc. Nie było źle. Dziewczynki jedzą co 3h, karmie je równocześnie na dwie ręce, bo w tym samym czasie się budzą, a nie chcę aby budziły starszą córkę, wiec wymyśliłam karmienie na dwie ręce :) dodatkowy plus, że z odbiciem zajmuje to ok 15 min na dwie dziewczyny, więc nie jest źle :)
    Widać, że Marta będzie miała charakterek, potrafi się upomniec o zmianę pieluchy lub przytulanie :) Ola jest spokojniejsza.
    W tym momencie Ola waży więcej niż Marta, tak ja w szpitalu dokarmili :)
    My dziś też się wybieramy na pierwszą wyprawę, znaczy ja i dziewczynki (bliźniaczki i starsza siostra). Jakoś mnie szczególnie nie przeraża wyjście na spacer czy ogólnie zajmowanie się trójka dzieci. Wiem, że noce będą nieprzespane, ale to nie ma znaczenia ;)
    Postaram się wieczorem wstawić zdjęcie moich dziewczynek, jak już wszystkie są w domu :)
    A i muszę się pochwalić, że z kilogramów ciążowych a przybyło ich w ciąży 9, zarzuciłam już wszystko, a nawet jeden kilogram dodatkowo. Sama jestem w szoku, że ważę mniej niż przed ciąża :)

Marik, rewelka, justyna14, Mama-julka, pati_zuzia, aneczka1983, lilianna, Madzisek, Piegus, aannkkaa, Karola1990, Pchelkaa, Ola_45, Matleena, genoweffa, genoweffa, genoweffa, genoweffa, genoweffa, Nadulka, kwiatakacji, Suerte, Dżulia, ZieloneOliwki, Madzia890722, Pola_27, m@rzenie, Moniusia89, lula.91, Flakonik lubią tę wiadomość

f2w3kw7iq58r7sko.png[/url]

• Poz!omka. Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    o! mierzyłam się w tali, na oko myślałam, że ok 130 cm mam bo taki wielgachny ten mój brzuch ale jednak jest 113 cm i tak dużo, ale spodziewałam się, że będzie więcej :) nie wiem ile było przed . A jak u Was? Nie pytam oczywiście Alicji, bo ona pewnie ma już 50 :)
    Ja wczoraj mierzylam i mam 102 :-D

justyna14 lubi tę wiadomość

Alicja <3. <3 ''..Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym...'' <3
    atdcmg7y5xqxk96s.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poz!omka. wrote:
    Ja wczoraj mierzylam i mam 102 :-D
    Ty chudzinko!

Poz!omka., stars2345 lubią tę wiadomość

7w3d 💔
  • ola25 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj kochane plotkarki ;) tematy noca macie przednie!! Przez was zaczelam wchodzic na lipcowki. Ale patologia. Normalnie strach sie bac. ;) jutro wielki dzien. Ktora rodzi ze mna???!!!??? Aha i zaraz biore centymetr i sprawdzam ile mam. Ale pierw prosze napisac gdzie mierzycie na wysokosci pepka??

8p3onafaaetblgsa.png

[link=https://www.suwaczki.com/]eikt9n73aahq30y6.png[/link]
‹‹ 1848 1849 1850 1851 1852 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ