X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2015, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzisek trzymam kciuki.

Nadulka Ty se jaja dziewczyno robisz :-D Wygrzałaś tyłek w wannie i zasnełaś, dobre :-D A teraz jak, śpisz jeszcze?

Oluniaaa co z Tobą?

Dagietka podziwam - radzisz sobie super :-)

Madzisek, Dagietka lubią tę wiadomość

• Oluniaaa Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też te bóle jak na @ się zmniejszyły. Odkąd wstalam skurczy brak. Mała się wierci i pcha główke na szyjkę.
    Więc sądzę że to przez to sprzątanie było. A już liczyłam że się zacznie i że będę tulić dzidzie.

wniddf9h8xpsthjb.png
    km5sdf9hrm4qrho3.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej laski przeprzaszam za brak nocnej warty ale jak wczoraj zaleglam w lozku tak nawet nie wiem kiedy usnelam i taaaak mi sie cudownie spalo teraz dopier maz mnie obudzil ale dalej mi sie spac chce wiec chyba nie wstane jeszcze :P
    Ja nie mam info od moniek pisalam sms ale nie dotarl... :(

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Tinusia Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 22:54

rewelka, aannkkaa, Evka, Mama-julka, Acikk, Matleena, Nadulka, kwiatakacji, Madzisek, aneczka1983, Chichibi, pati_zuzia, Klara87, ZieloneOliwki, Dżulia, Pola_27, Dagietka, dorciamw, m@rzenie, genoweffa, emilka24, annielica, lula.91 lubią tę wiadomość

mhsvqps6d6vf02dw.png
  • Evka Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk - królestwo za przespaną całą noc!

kwiatakacji lubi tę wiadomość

wnidzbmhunwbroqa.png
  • Karola1990 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tinusia sliczny kacik :)
    U mnie bole jak przed @ sa caly czas raz mniejsze raz wieksze ale sa. Nie nastawiam sie na nic, zobaczymy co dzisiaj lekarz powie na wizycie. Ja ogarnelam dom, podszykowalam obiad, poprasowalam reszte ubranek dla malej i teraz zaleglam na kanapie z herbatka. Oczywiscie czysci mnie dalej takze szkoda nawet jesc :p

Tinusia lubi tę wiadomość

m3sxdqk392yfxb7n.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evka wrote:
    Acikk - królestwo za przespaną całą noc!
    Evvka nic sie nie martw juz mi duzo nie zostalo nie ma co sie czarowac :D

Karola powodzenia na wizycie zycze jakichs ciakawych wiesci :)

Pyt. Do dziewczyn ktore maja juz dzieci :D mam za sciana sasiadke ktora ma 10 mcy. I ta sasiadka dzien w dzien regularnie przez kilka godzin sie drze. W sensie placze i wyje. Takie prawie roczne dziecko juz chyba nie powinno tyle plakac bez powodu kazdego dnia ?
    Jak juz zacznie to godzina z glowy. Wyje i wyje.

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Karola1990 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk nie wiem czy to co uslysze bedzie ciekawe ale zamelduje sie po:)

m3sxdqk392yfxb7n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2015, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    Pyt. Do dziewczyn ktore maja juz dzieci :D mam za sciana sasiadke ktora ma 10 mcy. I ta sasiadka dzien w dzien regularnie przez kilka godzin sie drze. W sensie placze i wyje. Takie prawie roczne dziecko juz chyba nie powinno tyle plakac bez powodu kazdego dnia ?
    Jak juz zacznie to godzina z glowy. Wyje i wyje.

Coś nie halo napewno. Powinno się je uspokoić. Zwalić na kolki też się już nie da. Może coś nieteges z ta rodziną? Dwulatek to może mieć swoje bunty.

• Hashija Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asikk to zależy jakie to dziecko, czy w pełni zdrowe, czy nie ma problemów neurologicznych i jaki ma charakterek.
    może tak reaguje na porę spania? ja byłam nianią i najczęściej właśnie dzieci tak reagowały na porę drzemki, ale to nie cały czas, bo później już wyrabiałąm u nich rytm i było ok. może mała wymusza coś na mamie. ciezko tak powiedzieć co się z dzieckiem dzieje słysząc je tylko przez ściane. mój jak miał roczek to furii dostawał jak czegoś mu odmawiałam i niestety musiał się wywrzeszczec a ja nie mogłam się ugiąć.

Mama-julka, genoweffa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2015, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola1990 wrote:
    Acikk nie wiem czy to co uslysze bedzie ciekawe ale zamelduje sie po:)

Cokolwiek o zbliżającym się porodzie jest ciekawe :-D

Tinusia bardzo mi się podoba kącik synka :-)

Ola mierzymy na wysokości pępka.

• Hashija Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tu dziewczyny z UK kiedyś wspominały, że tam lekarze ustalają termin porodu na bazie usg z 12 tygodnia ciąży czy z połówkowego??

u mnie 125cm na wysokości pępka z wcześniejszych 80

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2015, 10:20

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2015, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DOSTAŁAM W NOCY WIADOMOŚĆ OD MONIEK:

Faza parta przypominala zazynanie swini. Walczylam do ostatniego tchu zeby uniknac cesarskiego checia. Okazalo sie ze Pola ma za duza glowke jak na moja miednice. Bylo naciskanie brzucha, Grazynka mnie naciela a mala i tak nie chciala wyjsc. Musialam przec z juz nacietym kroczem :( okropnosc. Malej nie ma przy mnie teraz bo zasypialam majac ja na rekach. Jestem strasznie obolala. Nie wiem jak bedzie jutro z chodzeniem. Paracetamol nie pomaga :-( No ale urodzilam klocka 3930g i 58cm. Kto mnie przebije? :d

Ola_45, lilianna, aannkkaa, Nadulka, Matleena, Karola1990, justyna14, Pchelkaa, kwiatakacji, Piegus, Chichibi, Klara87, ZieloneOliwki, Dżulia, Pola_27, Dagietka, dorciamw, Madzisek, alisss871, gosia mmr, m@rzenie, pati_zuzia, genoweffa, annielica, emilka24, lula.91 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2015, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadrobiłam :) Nie było łatwo :D

Aannkkaa – Nie ubiera się stanika do porodu :D

Flakonik – U nas temperatura w pokoju była wczoraj 21 i położna powiedziała, że idealnie.

Justyna14 – Mi było gorąco po porodzie, nie wiem czemu. Też słyszałam, że większości osob jest zimno i mają dreszcze.

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2015, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie po w miare przespanen nocy tak mnie spojenoe nawala ze ledwo sie przekrecalam w nocy :/

Nadulka no nie wierze ze ucichlo ale moze jednak powinnas jechac na ip i niech zobacza co tam sie dzieje :)

Dagietka super ze corcie masz juz w domu wszystkke a jak starsza corcia nie jest zazdrosna cieszy sie ze ma siostry ? Czekamy na zdjecia :)

Acikk bo Flakonik da ci upomnienie za opuszczenie nocnej warty a ty jeszcze usprawiedliwienia nie masz :)

Dagietka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2015, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Apropos "pomocy" mężczyzn :D
    Poniższe zdjęcie pokazuje dzień w którym mój mąż przyjechał odebrać nas ze szpitala :D
    Wyszłam tylko na chwilkę do łazienki się ogarnąć a jego poprosiłam o przypilnowanie córki..
    No to się przypilnowali :D

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/feabc45a9510.jpg

Mi$ia26, Anko:-), Hashija, rewelka, Acikk, Ola_45, lilianna, aannkkaa, Karola1990, Matleena, Nadulka, justyna14, kwiatakacji, Suerte, Piegus, Chichibi, Tinusia, KASIAG24, ZieloneOliwki, Madzia890722, Dżulia, Pola_27, Dagietka, dorciamw, Madzisek, alisss871, gosia mmr, m@rzenie, pati_zuzia, emilka24, annielica, genoweffa, Moniusia89, lula.91 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2015, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniek gratulacje biedna tez sie nameczylas przy porodzie wracaj do sil i odezwij sie jak juz odppoczniesz wszystkie czekamy na fotki malutkiej :) Kolejna dzielna mamusia : )

• Ola_45 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 13:17

03.2015 - 6t. 💔
    12.2015 syn
    Starania od 2017r

Niedrożny lewy jajowód
    7x IUI - nieudane
    1 PROCEDURA IVF :
    I transfer - 09.2024 - 5t.💔
    II transfer - 11.2024 - 5t. 💔
    III transfer - 12.2024 - nieudany
    2 PROCEDURA IVF :
    I transfer - 03.2025 - 5t. 💔
    II transfer - 15.05.2025 - ❤️ 31/01/2026 🍀❤️

Został 1 ❄️

preg.png
  • Anko:-) Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicja_ wrote:
    DOSTAŁAM W NOCY WIADOMOŚĆ OD MONIEK:

Faza parta przypominala zazynanie swini. Walczylam do ostatniego tchu zeby uniknac cesarskiego checia. Okazalo sie ze Pola ma za duza glowke jak na moja miednice. Bylo naciskanie brzucha, Grazynka mnie naciela a mala i tak nie chciala wyjsc. Musialam przec z juz nacietym kroczem :( okropnosc. Malej nie ma przy mnie teraz bo zasypialam majac ja na rekach. Jestem strasznie obolala. Nie wiem jak bedzie jutro z chodzeniem. Paracetamol nie pomaga :-( No ale urodzilam klocka 3930g i 58cm. Kto mnie przebije? :d

O matko, dziecko 4kg to już nie zabawa.
    Podziwiam i gratuluję kolejnej mamie!!!:-)

dfe01f0225.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2015, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahah Alicja kiedy ty zdarzylas tak meza wymeczyc :)

No tinusia po sraczce zrobilas piekny kacik Malego :)

Tinusia, Karola1990 lubią tę wiadomość

‹‹ 1849 1850 1851 1852 1853 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ