Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2015, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 12:26

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2015, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    odzić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 12:22

Hashija, Dżulia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2015, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniek gratulacje! Czekamy na zdjęcia takiej dużej dzidzi, podziwiam, że dałaś radę urodzić naturalnie

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2015, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bella88 wrote:
    Czy któraś ma może skurcze takie jakby w biodrach? :/
    mnie łapią skurcze w biodrach, udach i łydkach :P

• Acikk Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wogole nie mam żadnych skurczy nigdzie :P

Pisalam z monkiem i jakos dochodzi do siebie :D no i widziałam dzidzie :D jest przezsliczna :) ale to już sama Wam pokaże :D

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2015, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super Moniek, same dzielne Mamusie mamy na forum! :) Gratulacje i czekamy na zdjęcia! :)

ja się nawet dzisiaj rano obudziłam z tak spuchniętą ręką, jakbym komuś przywaliła wczoraj...

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja jeśli masz nawał pokarmu i guzki na piersi wyczuwasz to zrób tak: idź pod gorący prysznic i polewaj piersi bardzo ciepłą wodą a drugą ręką okrężnymi ruchami masuj piersi, zwłaszcza tam gdzie wyczuwasz guzki. Po wyjściu od razu złap za laktator i przy ściąganiu również masuj piersi okrężnymi ruchami. Powinno pomóc, mi pomagało, to że masz guzki to jeszcze nie typowe zastoje dopóki nie bolą bardzo a coś udaje się ściągnąć to da się uratować sytuację. Niestety nawał pokarmu każda ma na początku i po kilku dniach wszystko się unormuje. A najszybciej pójdzie jak po prostu małą do piersi przystawiasz, ona wyssie wszystko.

edit: karmienie piersią to nie jest łatwa sprawa dla nikogo, także nie martw się, początki są ciężkie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2015, 12:53

7w3d 💔
  • Aneczka86 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy jak opadnie brzuch to zmniejsza swoją objętość? Miałam jeszcze niedawno 115 cm a teraz mam 106 cm..

l22ncwa1oacwa1tc.png
    l22nbd3m6o1c484o.png
  • Hashija Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kwiatakacji wrote:
    No to jeszcze jedna mądrość z mojej SR - powtórzona przez doradcę laktacyjnego i położną - że w razie jakichkolwiek problemów - nawał, zastój - najlepszym laktatorem jest mąż/partner, bo ma większą siłę ssania niż dziecko, a językiem wymasuje lepiej niż laktator i zrobi to tam gdzie trzeba. Oczywiście nie musi połykać zawartości :)

Oj moj bylby w niebo wziety jakby mogl wyssac i wymietolic :-D

nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2015, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny nie nadrobie Was, nie da rady :P

Ja po wizycie:p ha ha ha Acikk ja też chyba sobie poczekam na akcje ;p szyjka jeszcze długa, mały ma ok. 3kg. Mogę już rodzic, pozegnalam się już z moja gin :p ale kuzwa mnie pocieszyla no wszystko może się zmienić z godziny na godzinę, niech sobie skurcze działają.. Może zadzialaja ;p no i dostałam skierowanie do szpitala na 8 grudnia na "ocenę dobrostanu płodu"..no i gdyby nic się nie działo to L4 do 11 grudnia ha ha. Małego czuje już przy kości lonowej a szyjka mocna jak cholera;p

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneczka86 wrote:
    Dziewczyny czy jak opadnie brzuch to zmniejsza swoją objętość? Miałam jeszcze niedawno 115 cm a teraz mam 106 cm..
    uuu to spora różnica :) nie mam pojęcia, w pierwszej ciąży nie mierzyłam, a teraz z ciekawości

7w3d 💔
  • Madzisek Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To się melduje że szpitala. Narazie wiem ze nic nie wiem. Lekarz badał mnie na fotelu o miałam zrobione usg i tyle. Nawet jeszcze krwi nie pobrali ma badania. Wczoraj lekarka zważyła mi małego na 3200 a Dzisiaj lekarz na 3600. Bardziej podoba mi się ta pierwsza opcja tym bardziej że pokrywa się z pomiarem mojego gina. Oprócz tego od wczoraj męczą mnie skurcze co 10-15 minut. Mam mega doła że muszę tu leżeć. Co chwile chce mi się wyć.

1usap07w9hybl9h9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2015, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w brzuszku 101 cm:p

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2015, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 12:26

• Acikk Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha myszata no cóż. Ja za to się wyspalam dziś :D cóż zrobić musimy czekać :P mi się w sumie tylko rozbija o to żeby mały za dużo nie przybrał a ten tydzień w ta czy w ta już mi zwisa.

Madziasek będzie dobrze trzymamy kciuki idawaj znac jak coś będzie wiadomo !

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2015, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też się martwię troszkę o jego wagę;p no nic.. Muszę częściej bzykac, ale co jak mój wraca z pracy po 23 ostatnio..wtedy to ja już chrapie, a przed praca nie ma czasu. U mnie gin to tak zmierzyła na siłę bo mały już się nie chciał dac pomierzyc

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2015, 13:11

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2015, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzisek wrote:
    To się melduje że szpitala. Narazie wiem ze nic nie wiem. Lekarz badał mnie na fotelu o miałam zrobione usg i tyle. Nawet jeszcze krwi nie pobrali ma badania. Wczoraj lekarka zważyła mi małego na 3200 a Dzisiaj lekarz na 3600. Bardziej podoba mi się ta pierwsza opcja tym bardziej że pokrywa się z pomiarem mojego gina. Oprócz tego od wczoraj męczą mnie skurcze co 10-15 minut. Mam mega doła że muszę tu leżeć. Co chwile chce mi się wyć.

Madzia w ZG jesteś? A czemu szpital?

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2015, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzisek trzymam kciuki zeby bylo ok :-* robisz to dla dzidzi, kilka dni i bedziecie razem :-) trzymaj sie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2015, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZieloneOliwki wrote:
    ja się nawet dzisiaj rano obudziłam z tak spuchniętą ręką, jakbym komuś przywaliła wczoraj...

A nie pamiętasz o swoim nocnym ataku na Letnie mamusie? Bo to pewnie od tego ;-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2015, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneczka86 wrote:

Też się nad tym zastanawiam, ale podejrzewam że tak - skoro zmienia się kształt to pewnie i rozmiar :-)

‹‹ 1854 1855 1856 1857 1858 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych - aplikacja starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ