X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2015, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 12:26

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2015, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    odzić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 12:22

Hashija, Dżulia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2015, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniek gratulacje! Czekamy na zdjęcia takiej dużej dzidzi, podziwiam, że dałaś radę urodzić naturalnie

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2015, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bella88 wrote:
    Czy któraś ma może skurcze takie jakby w biodrach? :/
    mnie łapią skurcze w biodrach, udach i łydkach :P

• Acikk Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wogole nie mam żadnych skurczy nigdzie :P

Pisalam z monkiem i jakos dochodzi do siebie :D no i widziałam dzidzie :D jest przezsliczna :) ale to już sama Wam pokaże :D

alicja_ lubi tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2015, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super Moniek, same dzielne Mamusie mamy na forum! :) Gratulacje i czekamy na zdjęcia! :)

ja się nawet dzisiaj rano obudziłam z tak spuchniętą ręką, jakbym komuś przywaliła wczoraj...

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja jeśli masz nawał pokarmu i guzki na piersi wyczuwasz to zrób tak: idź pod gorący prysznic i polewaj piersi bardzo ciepłą wodą a drugą ręką okrężnymi ruchami masuj piersi, zwłaszcza tam gdzie wyczuwasz guzki. Po wyjściu od razu złap za laktator i przy ściąganiu również masuj piersi okrężnymi ruchami. Powinno pomóc, mi pomagało, to że masz guzki to jeszcze nie typowe zastoje dopóki nie bolą bardzo a coś udaje się ściągnąć to da się uratować sytuację. Niestety nawał pokarmu każda ma na początku i po kilku dniach wszystko się unormuje. A najszybciej pójdzie jak po prostu małą do piersi przystawiasz, ona wyssie wszystko.

edit: karmienie piersią to nie jest łatwa sprawa dla nikogo, także nie martw się, początki są ciężkie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2015, 12:53

7w3d 💔
  • Aneczka86 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy jak opadnie brzuch to zmniejsza swoją objętość? Miałam jeszcze niedawno 115 cm a teraz mam 106 cm..

l22ncwa1oacwa1tc.png
    l22nbd3m6o1c484o.png
  • Hashija Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kwiatakacji wrote:
    No to jeszcze jedna mądrość z mojej SR - powtórzona przez doradcę laktacyjnego i położną - że w razie jakichkolwiek problemów - nawał, zastój - najlepszym laktatorem jest mąż/partner, bo ma większą siłę ssania niż dziecko, a językiem wymasuje lepiej niż laktator i zrobi to tam gdzie trzeba. Oczywiście nie musi połykać zawartości :)

Oj moj bylby w niebo wziety jakby mogl wyssac i wymietolic :-D

Pchelkaa, kwiatakacji lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2015, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny nie nadrobie Was, nie da rady :P

Ja po wizycie:p ha ha ha Acikk ja też chyba sobie poczekam na akcje ;p szyjka jeszcze długa, mały ma ok. 3kg. Mogę już rodzic, pozegnalam się już z moja gin :p ale kuzwa mnie pocieszyla no wszystko może się zmienić z godziny na godzinę, niech sobie skurcze działają.. Może zadzialaja ;p no i dostałam skierowanie do szpitala na 8 grudnia na "ocenę dobrostanu płodu"..no i gdyby nic się nie działo to L4 do 11 grudnia ha ha. Małego czuje już przy kości lonowej a szyjka mocna jak cholera;p

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneczka86 wrote:
    Dziewczyny czy jak opadnie brzuch to zmniejsza swoją objętość? Miałam jeszcze niedawno 115 cm a teraz mam 106 cm..
    uuu to spora różnica :) nie mam pojęcia, w pierwszej ciąży nie mierzyłam, a teraz z ciekawości

7w3d 💔
  • Madzisek Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To się melduje że szpitala. Narazie wiem ze nic nie wiem. Lekarz badał mnie na fotelu o miałam zrobione usg i tyle. Nawet jeszcze krwi nie pobrali ma badania. Wczoraj lekarka zważyła mi małego na 3200 a Dzisiaj lekarz na 3600. Bardziej podoba mi się ta pierwsza opcja tym bardziej że pokrywa się z pomiarem mojego gina. Oprócz tego od wczoraj męczą mnie skurcze co 10-15 minut. Mam mega doła że muszę tu leżeć. Co chwile chce mi się wyć.

1usap07w9hybl9h9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2015, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w brzuszku 101 cm:p

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2015, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 12:26

• Acikk Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha myszata no cóż. Ja za to się wyspalam dziś :D cóż zrobić musimy czekać :P mi się w sumie tylko rozbija o to żeby mały za dużo nie przybrał a ten tydzień w ta czy w ta już mi zwisa.

Madziasek będzie dobrze trzymamy kciuki idawaj znac jak coś będzie wiadomo !

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2015, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też się martwię troszkę o jego wagę;p no nic.. Muszę częściej bzykac, ale co jak mój wraca z pracy po 23 ostatnio..wtedy to ja już chrapie, a przed praca nie ma czasu. U mnie gin to tak zmierzyła na siłę bo mały już się nie chciał dac pomierzyc

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2015, 13:11

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2015, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzisek wrote:
    To się melduje że szpitala. Narazie wiem ze nic nie wiem. Lekarz badał mnie na fotelu o miałam zrobione usg i tyle. Nawet jeszcze krwi nie pobrali ma badania. Wczoraj lekarka zważyła mi małego na 3200 a Dzisiaj lekarz na 3600. Bardziej podoba mi się ta pierwsza opcja tym bardziej że pokrywa się z pomiarem mojego gina. Oprócz tego od wczoraj męczą mnie skurcze co 10-15 minut. Mam mega doła że muszę tu leżeć. Co chwile chce mi się wyć.

Madzia w ZG jesteś? A czemu szpital?

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2015, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzisek trzymam kciuki zeby bylo ok :-* robisz to dla dzidzi, kilka dni i bedziecie razem :-) trzymaj sie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2015, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZieloneOliwki wrote:
    ja się nawet dzisiaj rano obudziłam z tak spuchniętą ręką, jakbym komuś przywaliła wczoraj...

A nie pamiętasz o swoim nocnym ataku na Letnie mamusie? Bo to pewnie od tego ;-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2015, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneczka86 wrote:

Też się nad tym zastanawiam, ale podejrzewam że tak - skoro zmienia się kształt to pewnie i rozmiar :-)

‹‹ 1854 1855 1856 1857 1858 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ