X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2015, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzisek wrote:
    Lekarka mi mówiła że jakvpobiora dzisiaj to jutro rano będą wyniki a jak dzwoniłam do laboratorium synevo to tam bym czekała 5-8 dni więc możliwe że ma cito.

No to na pewno :-)
    Będzie dobrze. Dawaj znać co i jak.

• rewelka Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiowa wrote:
    Oooo bożeno... ależ mnie brzuch boli...

Powiedzcie mi, co będzie jeżeli urodzę, a jeszcze nie będę miała wyniku badania na gbs? Czy podają antybiotyk profilaktycznie w czasie porodu?

Tak podadzą antybiotyk, ale strasznie długo musisz czekać Ja miałam po 2 dniach.

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaka tu cisza...

7w3d 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2015, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noi sie melduje moje dziecko sobie zarty robi dosc ze polozna powiedziala ze jest wysoko jak na koncowke ciazy nie mogla zlapac tetna i zapytala czy czasem nie jest ulozony miednicowo to jeszcze ktg idealne i musze dzwonic do mojego lekarza zapytac kiedy mam isc na nastepne ktg i polozna stwierdzila ze mam duzo wod podowych :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2015, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klara87 – dzięki:)

justyna14 – Właśnie chodzi o to, że bolą bardzo, więc nie masuje ich za często bo po prostu sprawia mi to ogromny ból :(

Boje się właśnie ciągle, że jak będę odciągać ciągle laktatorem to ta laktacja się tylko pobudzi, a z drugiej strony jak nie odciągne to moge mieć ogromny problem z tymi guzami.

• rewelka Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicja_ wrote:

Boje się właśnie ciągle, że jak będę odciągać ciągle laktatorem to ta laktacja się tylko pobudzi, a z drugiej strony jak nie odciągne to moge mieć ogromny problem z tymi guzami.

Nam położna mówiła, że jak jest nawał pokarmu i się odciąga, później zimny okład na piersi, i tak kilka razy to właśnie można spowodować że pokarm zaniknie, ogólnie podobno nasz organizm i piersi nie są takie głupie i wyczuwa że to nie dziecko, więc zmniejsza laktację.

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • Karola1990 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi$ia26 wrote:
    Noi sie melduje moje dziecko sobie zarty robi dosc ze polozna powiedziala ze jest wysoko jak na koncowke ciazy nie mogla zlapac tetna i zapytala czy czasem nie jest ulozony miednicowo to jeszcze ktg idealne i musze dzwonic do mojego lekarza zapytac kiedy mam isc na nastepne ktg i polozna stwierdzila ze mam duzo wod podowych :/

Moze u Ciebie akcja rozwinie sie tak nagle jak u Moniek? Tak sie wymadrzam a ciekawe co mi lekarz powie hehe musimy uzbroic sie w cierpliwosc:)

lilianna lubi tę wiadomość

m3sxdqk392yfxb7n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2015, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie to juz wszytsko jedno :/ Zebym sie nie zdzwiwila jak przenosze i beda mi wywolywac :/

• Dżulia Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Takie coś mi dziś mój mężczyzna pokazał

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 12:43

Flakonik, kwiatakacji, pati_zuzia, rewelka, Matleena lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2015, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Która jutro ze mną wizytuje ?:D

• Eve_84 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2016, 13:39

l22ntv73ogvn473k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2015, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja siedzę i płaczę. Powód? NIEOKREŚLONY.

Mam tak dość... nie spałam w nocy, bo Antek pierwszy raz nie spał i ciagle tak napierał, że latałam co 5 min sikać... dziś też cały dzień mi tak uciska na szyjkę, że ruszać się nie umiem...

Do tego nagle nie czuję się gotowa na jego przyjście... im bliżej porodu tym bardziej mam takie uczucia...

• Acikk Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co to za cisza dziewczynki? Cisza przed pełnią :P?
    Misia spokojnie, musisz jeszcze parę dni na mnie poczekać ! :D

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia890722 wrote:
    A ja siedzę i płaczę. Powód? NIEOKREŚLONY.

Mam tak dość... nie spałam w nocy, bo Antek pierwszy raz nie spał i ciagle tak napierał, że latałam co 5 min sikać... dziś też cały dzień mi tak uciska na szyjkę, że ruszać się nie umiem...

Do tego nagle nie czuję się gotowa na jego przyjście... im bliżej porodu tym bardziej mam takie uczucia...

Madzia ja codziennie mam takie myśli :) także chyba jesteś normalna ;) staram się sobie zawsze mówić że i tak nie mam wyboru wiec...

Madzia890722 lubi tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2015, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej nie nadrobie was ale zdazylam sie zorientowac ze Moniek ma juz swoje szczescie przy sobie. Takze Gratulacje :*
    Czekamy na foteczke . Moniek o ktorej godz urodzilas?

Alicja slodka ta twoja Sara <3.

Dostalam dzisiaj pierwsze zdjecia z sesji dzoewczynek :)

aannkkaa, Karola1990, pati_zuzia lubią tę wiadomość

• Acikk Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik wrote:
    Hej nie nadrobie was ale zdazylam sie zorientowac ze Moniek ma juz swoje szczescie przy sobie. Takze Gratulacje :*

Flakonik pochwal się :D zdjęciami ;)
    A moniek o 18:05 urodzilA

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2015, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik wrote:

O ja, pokaz księżniczki z sesji :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2015, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapisal mi sie jeden skurcz hahhaha Acikk pelnia na nas nie podziala nie ma co liczyc :)

• aneczka1983 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelkaa wrote:

W weekend gadalam z tesciowa ze mam ogromna ochote na jablka i zjadam 3-4 dziennie i wczoraj przywiozla mi 2 wielkie siaty jablek! Nosz kurcze co ja z tym zrobie, do jedzenia to w domu mialam juz wystatczajaca ilosc na kilka dni, chyba bede musiala jakies ciasto zrobic, czyli dodatkowa robota :-S
    Jednym słowem na embargo najlepsza Pchełka ;) ja mam w planach ciasto orzechowe. Będę robić pierwszy raz bo już mi się znudziły stare przepisy. No i czekam na wypłatę co by zabrać się za przygotowanie do świąt... Ciasteczka, pierniczki... Jej... I mój mały reniferek....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2015, 15:57

qq87sg18m5aefiow.png
    f2w3rjjg3orltc4z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2015, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aannkkaa wrote:
    Która jutro ze mną wizytuje ?:D
    Ja mam wizytę z KTG o 9. I mamy podrejrzeć dzidzię na USG jaja jest duża.

‹‹ 1856 1857 1858 1859 1860 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ