Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelkaa wrote:
    Ja tez na wyplate czekam z zus, a pue dzis chyba nie dziala.

Jestem taka zla i bezradna, pretarlam okno w kuchni ( spokojnie nie mylam calego bo mam czyste tylko wypalcowane byly przez dzieci siostry ;-) ) odkurzylam cale mieszkanie, umylam podlogi na kolanach pozniej wypastowalam panele tez na kolanach, w lazience posprzatalam- umylam plytki na scianie, wanne, kibel, podloge i co?? DUPA! Nawet brzuch mnie nie boli. A w miedzy czasie zrobilam ogorkowa i szarlotke. Ze mna chyba cos nie tak. Maz mowi ze predzej chyba lozysko mi sie odklei z wysilku niz urodze i caly czas krzyczy zebym sie polozyla, a mnie tak nosi! Jedyne co mi pozostalo to zjesc ta szarlotke na cieplo z lodami i bita smietana. Chociaz jak tak bede sobie dogadzala to Ircia nigdy nie wyjdzie :-D
    kurna wpadaj do mnie mi tak chate wysprzątasz to na bank urodzisz! poświęce się :)

aneczka1983 lubi tę wiadomość

7w3d 💔
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hi hi tak patrzę na pierwsza stronę i większość naszych dzidzi poniżej 3 kg i nagle Moniek ze swoim 3930 :D

aneczka1983, gosia mmr, Ola_45, Matleena lubią tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2015, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie chodxe I chodxic nie beda,bo tu tego nie praktykuja,chyba ze w wyjatkowych sytuacjach,znaczy w ciazy z problemami.
    Moj maz na dniach a najpozniej za tydzien gdzies pojedzie po choinke I bedziemy wprowadzac swiateczny nadtroj. Wigilie juz mam prawie calkowivie gotowa,prezenty kupione wiec tylko czekac na swieta :)

aneczka1983 lubi tę wiadomość

• Acikk Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megi kochana napisz co u Ciebie i Franusia ???

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Karola1990 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    A tak wogole? Czy tylko ja tutaj nie chodze na KTG ???

Ja tez nie mialan ani razu ktg chyba ze cos sie zmieni po dzisiejszej wizycie.

m3sxdqk392yfxb7n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2015, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy mi sie wydaje czy dzisiaj któraś miała miec CC?

Mamusie jak dajecie sobie rade? Megi, Kate, ania, MamaMai, czarna malina i reszta?

Dzisiaj bylismy krotko na spacerze, krotko bo po kilkunstu minutach Julka zrobila cos do pieluszki i placz. A ze nie bylo szans przebrac bo zimno to pedem do domu. Musiala troche wytrzymac, Tylko sie teraz boje zeby nie byla chora jak plakala i zimne powietrze wdychala. :( Chyba sobie narazie odpusze spacery.

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2015, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    kurna wpadaj do mnie mi tak chate wysprzątasz to na bank urodzisz! poświęce się :)

Justyna przy Twoim metrazu to napewno ;-) ale jutro chyba pojade do siostry co ma blizniaki bo dzwonila do mnie dzis z placzem ze nie daje juz rady psychicznie to tam podzialam;-)

• Acikk Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok czyli nie jestem jedyna myślałam że tylko u mnie tak dziwnie że nie posyłają mnie na KTG myślałam że wszystkie chodzicie oprócz mnie :P

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Tinusia Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 22:54

mhsvqps6d6vf02dw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2015, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik :-D Nawet nie.wiem która mina lepsza. Od razu miałam banana na twarzy.

Pchelkaa też zapraszam do siebie na oporządzenie mojego M ;-)

Acikk, czyli teraz będą dzieciaczki już coraz większe - 4+ he he.

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2015, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik- to są ślicznotki, obie!! :)

Pchełka- u mnie też trochę sprzątania jest, więc zapraszam :P

Acikk- ja pierwsze KTG mam mieć 7.12 na wizycie, to będzie 36+6tc ;>

Zjadłam płatki z mlekiem i teraz mi taaaak niedobrze... :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2015, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik wrote:

Mamusie jak dajecie sobie rade? Megi, Kate, ania, MamaMai, czarna malina i reszta?
    Pisałam do naox, bo prosiłam żeby mi dała znać jak wszystko wyglądało w tym szpitalu w którym rodziła, bo też chciałabym tam rodzić, ale nic się nie odezwała od 5 dni.
    Dziewczyny pewnie zajęte ;) Flakonik, tylko Ty taka obrotna jesteś! :)

• Acikk Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie Flakonik rządzi, nie dość że ogarnia bliźniaczki, forum, nasza listę to jeszcze lipcowe mamuski haha :D

aneczka1983, nick nieaktualny, nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2015, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobilam obiad i padam ja mam zaplanowany czas do niedzieli takze sie wogole nie przejmuje bo duzo rzeczy musze zrobic i zadbac troszke o siebie :)

Flakonim rzadzisz :)

• Asiowa Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rewelka wrote:
    Tak podadzą antybiotyk, ale strasznie długo musisz czekać Ja miałam po 2 dniach.

Też się zdziwiłam, myślałam, że tydzień max. No ale nic już na to nie poradzę:(

bl9ccwa1nyfonmaw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2015, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    Dokładnie Flakonik rządzi, nie dość że ogarnia bliźniaczki, forum, nasza listę to jeszcze lipcowe mamuski haha :D
    Hahaha ale dzisiaj bylam do 15 sama w domu bo meza nie bylo i w tym czasie nie napisalam zadnego posta na forum. Takze to wszystko dzieki mezowi ze mam troche czasu tu pisac :)

• Martosza83 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik wrote:
    Widac jak bardzo sie roznia :) Kasia to cala ja. Wygladalam identycznie na zdjeciach jak bylam mala. A Julcia na tatusia :)

http://iv.pl/images/73470412763546186647.jpg

a ta co marszczy nosek to mamusina czy tatusina??? wspaniałe!!!:*

f2wlanlibm0fi1og.png
  • gosia mmr Ekspertka

Wysłany: 24 listopada 2015, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    Ok czyli nie jestem jedyna myślałam że tylko u mnie tak dziwnie że nie posyłają mnie na KTG myślałam że wszystkie chodzicie oprócz mnie :P

Ja też nie miałam KTG. Ogólnie jest zlecane, chyba przy monitorowaniu problemów z przepływami lub skurczami albo jak idziesz na ip, żeby sprawdzić coś, co Cię niepokoi. Ogólnie KTG monitoruje skurcze i tętno dzieciątka.

tb73hdge49irrilb.png
  • rewelka Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    Ja też nie chodzę i lekarz nic nie wspominał więc nie będę

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • Hashija Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:

Ja tez nie mialam ani razu KTG i sie przed porodem nie zapowiada...

‹‹ 1858 1859 1860 1861 1862 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Rana po cc – jak o nią dbać na każdym etapie jej gojenia?

Rana po cesarskim cięciu to nie tylko ślad na skórze, lecz także miejsce, które przez wiele tygodni wymaga uważnej pielęgnacji. Od pierwszych dni po operacji aż do momentu, gdy blizna blednie i mięknie, zmienia się zarówno jej wygląd, jak i potrzeby. Sprawdź, co jest typowym etapem gojenia, jak dbać o ranę w domu, czego unikać, a także kiedy zmiany w okolicy blizny wymagają konsultacji z lekarzem.

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ