X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • ola25 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mandarynka nic sie nie odzywa ...
    Ja zmierzylam brzuszek i najwiecej mam 98 luzno. Myslalam ze juz dawno 100 poszla. Bo brzuch poszedl bardzo od tygodnia. Takie mialam wrazenie.
    Alicja kapusta lekiem na to zlo. I chyba herbatka z szalwi( trzeba sprawdzic w necie) jakos na sr mowili. Max dwie dziennie.

8p3onafaaetblgsa.png

[link=https://www.suwaczki.com/]eikt9n73aahq30y6.png[/link]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2015, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    Evvka nic sie nie martw juz mi duzo nie zostalo nie ma co sie czarowac :D

Karola powodzenia na wizycie zycze jakichs ciakawych wiesci :)

Pyt. Do dziewczyn ktore maja juz dzieci :D mam za sciana sasiadke ktora ma 10 mcy. I ta sasiadka dzien w dzien regularnie przez kilka godzin sie drze. W sensie placze i wyje. Takie prawie roczne dziecko juz chyba nie powinno tyle plakac bez powodu kazdego dnia ?
    Jak juz zacznie to godzina z glowy. Wyje i wyje.

Może chore, albo ząbkowanie... Zależy jak długo to już trwa. Mój syn przy katarze też potrafi wyć i to okrutnie.

• Acikk Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    genoweffa wrote:
    Może chore, albo ząbkowanie... Zależy jak długo to już trwa. Mój syn przy katarze też potrafi wyć i to okrutnie.
    No rzecz w tym że trwa to w sumie odkąd tu mieszkają czyli od kwietnia no tylko wtedy mała miała 2 m-ce ją chodziłam do pracy a teraz dopiero tak zwróciłam uwagę na to od jakiegoś czasu już raczej dłuższego.

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2015, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniek gratulacje :) Spory klocuszek :) Mój pierworodny miał 3860g i martwie się, aby 2 nie było większe, bo brzuch mam jak Obelix.

• Aneczka86 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i znów sobie znalazłam powód do rozmyślań..eh..
    Mogłoby się już zacząć :)

l22ncwa1oacwa1tc.png
    l22nbd3m6o1c484o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2015, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-julka wrote:
    A nie pamiętasz o swoim nocnym ataku na Letnie mamusie? Bo to pewnie od tego ;-)
    pamiętam, ale chyba żadnej nie przywaliłam? :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2015, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JAk sie zrobi przerweod Was to pozniej trzeba co najmniej godziny zeby nadrobic ;) a czytalam rano co i jak to uz nie wiem co by bylo jakbym nie zagladala kilka dni :D
    ja w koncu usiadlam,siedze sobie na pilce i sie krece, a synek oparl sie o nia zadowolony :) Ja mam termin ustalony wedlug usg z 12 tyg wlasnie i tutaj tego sie trzymaja i ja tez, ale na suwaczku mam z om. tak czy siak jestem tydzen do przodu wedlug usg. :)
    Moniek gratulacje,wypchnelas kawal kluseczki :) Moja znjaoma praiwe 2 miesiace temu urodzila coreczke 4200 i 62 cm, ale najpierw sie omeczyla a pozniej i tak cesarke zrobili.
    o maz zrobil mi niespodziewajke i wrocil wczesniej na obiad i zakomunikowal, ze nie wraca juz do pracy bo mu sie nie chce :D lubie jak jest w domu :)

Hashija lubi tę wiadomość

• Madzisek Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchełka wrote:
    Madzia w ZG jesteś? A czemu szpital?
    Tak w ZG. Jeszcze zamiast na patologii to położyli mnie na septyku bo miejsc nie maja. Leżę sama w sali narazie. Chociaż z dwojga złego lepiej rąk niż jakby mieli mi jakąś marude dać. Mam podejrzenie choleostazy ale jakoś nie kwapią się narazie do badań.
    Pchelkaa zobaczymy czy będą wywoływać czy nie. Wolała bym coś wiedzieć co i jak. Jedna położna tylko Powiedziała że pewnie będziemy Rodzic ale lekarz nic

1usap07w9hybl9h9.png
  • m@rzenie Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneczka86 wrote:
    Ty też jesteś ze Starachowic? Chodzę do dr Walkowskiego. A Ty? Ja jakoś mam przeczucia, że na dniach urodze :)

Ja też ze Starachowic i też chodzę do walkowskiego ;-) ciekawe czy się kiedyś w poczekalni nie spotkałyśmy ;-) a kiedy masz teraz wizytę?

Moniek gratulacje :-)

3i499vvjv3ex36x6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2015, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzisek wrote:
    Tak w ZG. Jeszcze zamiast na patologii to położyli mnie na septyku bo miejsc nie maja. Leżę sama w sali narazie. Chociaż z dwojga złego lepiej rąk niż jakby mieli mi jakąś marude dać. Mam podejrzenie choleostazy ale jakoś nie kwapią się narazie do badań.
    Pchelkaa zobaczymy czy będą wywoływać czy nie. Wolała bym coś wiedzieć co i jak. Jedna położna tylko Powiedziała że pewnie będziemy Rodzic ale lekarz nic

Ojej, to dziwne, że nic nie robią jeszcze.A kto ma dyzur?
    Ja też 5 lat temu leżałam na septyku, z braku miejsc. Wolałam patologię bo wtedy znałam tam prawie wszystkie położne ;-)

• Madzisek Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O sorry właśnie przyleciała pigułka pobrać mi krew i dała pojemniczek ma mocz. Tak się pizda wbila że ręką mnie teraz boli po czym Stwierdziła na sam koniec że o mnie zapomnieli i zobaczymy czy wogole coś z tej krwi wyjdzie bo całą pobrana krew z oddziału już pojechała na badania i może łaskawie komuś będzie chciało się Przyjść tylko po moje próbówki. Nosz kurwa mać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2015, 13:50

1usap07w9hybl9h9.png
  • Asiowa Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oooo bożeno... ależ mnie brzuch boli...

Powiedzcie mi, co będzie jeżeli urodzę, a jeszcze nie będę miała wyniku badania na gbs? Czy podają antybiotyk profilaktycznie w czasie porodu?

bl9ccwa1nyfonmaw.png
  • Hashija Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PAti Zuzia sprawdzałąm ile w 12 tyg mi wychodziła data i w sumie nie ma różnicy bo z wyliczeń lekarza na 4.12 a z usg w 12tyg na 5.12.
    z dwóch ostatnich usg wychodziło na 28.11. jestem bardzo niecierpliwa...

dziś ide z synkiem do dentystki bo mu plomba wypadła :( a ja w czwartek z tym samym u siebie pójde... ech. przed porodem musze to załatwić, bo po wole nie ryzykować, że mała nie bedzie chciałą mleka pić bo wyczuje smak plomby, albo stresu w mleku.

pati_zuzia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2015, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    genoweffa wrote:
    Moniek gratulacje :) Spory klocuszek :) Mój pierworodny miał 3860g i martwie się, aby 2 nie było większe, bo brzuch mam jak Obelix.

Pamiętam to zdjęcie :-D

genoweffa lubi tę wiadomość

• Aneczka86 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    m@rzenie wrote:
    Ja też ze Starachowic i też chodzę do walkowskiego ;-) ciekawe czy się kiedyś w poczekalni nie spotkałyśmy ;-) a kiedy masz teraz wizytę?

Moniek gratulacje :-)

:) Ostatnią miałam w czwartek a teraz 10 grudnia jeśli jeszcze nie urodzę. Ciekawe.. Teraz jedyna szansa na spotkanie to porodówka chyba :)

l22ncwa1oacwa1tc.png
    l22nbd3m6o1c484o.png
  • Madzisek Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchełka teraz nie ma tu chyba dyżurów tylko sale są do konkretnych lekarzy przypisane bo na każdej jest nazwisko lekarzami akurat ten mnie przyjmował. Jakiś Gołębiewski

1usap07w9hybl9h9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2015, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzisek wrote:
    O sorry właśnie przyleciała pigułka pobrać mi krew i dała pojemniczek ma mocz. Tak się pizda wbila że ręką mnie teraz boli po czym Stwierdziła na sam koniec że o mnie zapomnieli i zobaczymy czy wogole coś z tej krwi wyjdzie bo całą pobrana krew z oddziału już pojechała na badania i może łaskawie komuś będzie chciało się Przyjść tylko po moje próbówki. Nosz kurwa mać.

O masz!
    Ale wydaje mi się, że raczej nie będą zwlekać z wywołaniem bo w ZG się raczej boją czekać.
    Ja jak tam pojechałam w 36 tc ze skurczami, to od razu na IP decyję podejmowali, że przy stanie po 2 cc nie ma co czekać i na porodówkę mnie Wilczyński skierował.

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2015, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzisek wrote:
    Pchełka teraz nie ma tu chyba dyżurów tylko sale są do konkretnych lekarzy przypisane bo na każdej jest nazwisko lekarzami akurat ten mnie przyjmował. Jakiś Gołębiewski

Oooo to nie znam, jakiś nowy chyba ;-) Czyli teraz tak jest z tymi lekarzami.
    Swoją droga Tobie wyniki powinni na CITO robić chyba, prawda?

• m@rzenie Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneczka86 wrote:
    :) Ostatnią miałam w czwartek a teraz 10 grudnia jeśli jeszcze nie urodzę. Ciekawe.. Teraz jedyna szansa na spotkanie to porodówka chyba :)
    Chyba tak, bo ja jak nie urodzę to mam ostatnią wizytę 1 grudnia ;-)

3i499vvjv3ex36x6.png
  • Madzisek Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchełka wrote:
    Oooo to nie znam, jakiś nowy chyba ;-) Czyli teraz tak jest z tymi lekarzami.
    Swoją droga Tobie wyniki powinni na CITO robić chyba, prawda?
    Lekarka mi mówiła że jakvpobiora dzisiaj to jutro rano będą wyniki a jak dzwoniłam do laboratorium synevo to tam bym czekała 5-8 dni więc możliwe że ma cito.

1usap07w9hybl9h9.png
‹‹ 1855 1856 1857 1858 1859 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ