SUPLEMENT DIETY

💜 KWAS FOLIOWY POD LUPĄ 💜

Zaczynacie starania o dziecko? Sprawdźcie, kiedy zacząć suplementację folianów i co naprawdę ma znaczenie.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2015, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie szwavierka mowila karm jak najdluzej bo ta bliskosc i wogole a ona nie karmila wcale bo niby mala nie umiala ssac i wogole nie proboawala karmic ja nie czuje tego i watpie zebym dlugo karmila i to jest tylko moja decyzja i nikt tego nie zmieni :)

No Madzia 39 nic nie poradze :)

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• Anka1101 Ekspertka

Wysłany: 25 listopada 2015, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A za nami już 2tyg :) <3

http://iv.pl/images/15704478602559885671.jpg

Nadulka, nick nieaktualny, kierzynka, nick nieaktualny, m@rzenie, nick nieaktualny, Dżulia, nick nieaktualny, Poz!omka., nick nieaktualny, Moniusia89, fresa, nick nieaktualny, Karola1990, Eve_84, Madzisek, rewelka, nick nieaktualny, nick nieaktualny, justyna14, nick nieaktualny, Acikk, Chichibi, nick nieaktualny, amos, nick nieaktualny, nick nieaktualny, nick nieaktualny, Nazja, Piegus, Matleena, emilka24, Klara87 lubią tę wiadomość

https://docs.google.com/spreadsheets/d/1BQZX1jI11Twlh9HWotZpF1je1gAYPpMaJAH0nsL9XgI/edit#gid=0
  • m@rzenie Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bardzo dobrze wspominam kp i chciałabym teraz też karmić, chociaż początki były straszne i nie raz zastanawiałam się co w tym takiego cudownego ;-)

A nie wiem czy widziałyście może w tv taką kampanię, że mają usuwać z mleka modyfikowanego zdjęcia maluszków i zastępować je zwierzakami i to ma niby przekonać kobiety do karmienia piersią ;-)

3i499vvjv3ex36x6.png
  • Nadulka Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [wiadomość wyedytowana]

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 10:50

Anka1101 lubi tę wiadomość

01.12.2015👸
    02.06.2023 🤴
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2015, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    m@rzenie wrote:
    Ja bardzo dobrze wspominam kp i chciałabym teraz też karmić, chociaż początki były straszne i nie raz zastanawiałam się co w tym takiego cudownego ;-)

A nie wiem czy widziałyście może w tv taką kampanię, że mają usuwać z mleka modyfikowanego zdjęcia maluszków i zastępować je zwierzakami i to ma niby przekonać kobiety do karmienia piersią ;-)
    nie widziałam, ale dla mnie też głupotą jest że promocji na mleko 1. nie może być, że w reklamach w telewizji, radiu, gazetach- pokazywane jest mleko 2. i kolejne i w ogóle i w szczególe... ehh.

• Dżulia Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiowa wrote:
    Po wizycie melduję co następuje: kruszuna waży 2300g (czy któraś też nosi takiego maluszka?), poza tym wszystko pozamykane na 4 spusty.

chyba ja. w 33t + 3 dni ważyła tylko 1950 g.

• m@rzenie Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZieloneOliwki wrote:
    nie widziałam, ale dla mnie też głupotą jest że promocji na mleko 1. nie może być, że w reklamach w telewizji, radiu, gazetach- pokazywane jest mleko 2. i kolejne i w ogóle i w szczególe... ehh.
    To ja nawet nie zauważyłam, że nie ma takich reklam :-) ale rzeczywiście dziwne to jest...
    mnie osobiście bardzo rozśmieszyło to, że zdjęcie misia czy hipopotama może zniechęcić do mm ;-)

3i499vvjv3ex36x6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2015, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    m@rzenie wrote:

Chyba żartujesz z tą kampanią?
    Czy oni powariowali?

m@rzenie lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2015, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadulka – Ja po masażu szyjki kilka godzin chodziłam z mocnymi skurczami (najmocniejszymi w całej ciąży). Masaż miałam ok.17. Położyłam się spać koło 23 i przeszło – rano już było normalnie.
    Ale jak wiesz rano to już mi podłączyli oxy, więc żałuję, że przeszło :D

Tinusia – Trzymam kciuki za jutro! :)

Nadulka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2015, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka1101 – cudowne maleństwo! <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2015, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka cudownaaa<3

Alicja to spicie razem z mezem w trojke?
    Fainie tak. Teraz i tak nie ma co jeszcze myslec o seksach a takie wspolne spanie na poczatku chociaz na lewno zbliza.
    U nas tak nie da rady bo maz twaaardo spi i czesto zmienia pozycje w czasie snu wiec balibysmy sie o male :P
    Wiec u mnie to znowu mozliwe tylko w dzien :)

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja ciasto polecam 3bit. Bardzo latwe a jest przepyszne !!:*

Nadulka, nick nieaktualny, Matleena, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• Nadulka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [wiadomość wyedytowana]

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 10:51

01.12.2015👸
    02.06.2023 🤴
  • Asiowa Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżulia wrote:
    chyba ja. w 33t + 3 dni ważyła tylko 1950 g.

Bardzo możliwe:") moja 32+4 1700g nie całe...

bl9ccwa1nyfonmaw.png
  • Dżulia Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiowa - może dzięki temu łatwiej będzie "wypchnąć" maleństwo :P

Asiowa lubi tę wiadomość

• Anka1101 Ekspertka

Wysłany: 25 listopada 2015, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZieloneOliwki wrote:
    Anka, a powiedz mi jak wyglądają u Was sprawy seksu, jak śpicie w czwórkę, wcześniej w trójkę? :P

Teraz na razie celibat :P a wcześniej tak jak mówiłam Kacper przychodzi do nas spać dopiero kolo 2/3 w nocy, wiec cały wieczór był na seks czas :)

Dżulia lubi tę wiadomość

https://docs.google.com/spreadsheets/d/1BQZX1jI11Twlh9HWotZpF1je1gAYPpMaJAH0nsL9XgI/edit#gid=0
  • Asiowa Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżulia wrote:
    Asiowa - może dzięki temu łatwiej będzie "wypchnąć" maleństwo :P
    Oby:)

bl9ccwa1nyfonmaw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2015, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik wrote:
    Anka cudownaaa<3

Alicja to spicie razem z mezem w trojke?
    Fainie tak. Teraz i tak nie ma co jeszcze myslec o seksach a takie wspolne spanie na poczatku chociaz na lewno zbliza.
    U nas tak nie da rady bo maz twaaardo spi i czesto zmienia pozycje w czasie snu wiec balibysmy sie o male :P
    Wiec u mnie to znowu mozliwe tylko w dzien :)

Tak, tak. Spimy z mężem i Sarką w kolejności od lewej: mąż, ja, Sarka. Sarka jest zabezpieczona z drugiej strony także spokojnie.
    Ja z tym moim kroczem jak po wojnie nie myślę o żadnych seksach. Boje się kichnąć żeby się nie rozlecieć a co dopiero seks :D

Nadulka, m@rzenie, nick nieaktualny, Karola1990, Acikk lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2015, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeeeeeny, jak się obżarłam! Ostatnio mam cały czas chęć na kotlety mielone. I robię co któryś dzień pod różną postacią- a to zwykłe mielone, a to z pieczarkami, z kapustą, z fetą, ostatnio były pulpety w sosie koperkowym a dzisiaj mielone z serem żółtym w sosie pomidorowym. mniamm!!

dla mnie to trochę śmieszna taka kampania, bo to i tak nie zdziała cudów. Myślę że kto będzie chciał to będzie karmił mm.
    Za to na papierosach, wódce, innych używkach nie ma trupów na opakowaniach...

m@rzenie, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2015, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie żebym coś do wódki miała :D :P

Alicja, a jak z dwójeczką? :P

‹‹ 1884 1885 1886 1887 1888 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Rana po cc – jak o nią dbać na każdym etapie jej gojenia?

Rana po cesarskim cięciu to nie tylko ślad na skórze, lecz także miejsce, które przez wiele tygodni wymaga uważnej pielęgnacji. Od pierwszych dni po operacji aż do momentu, gdy blizna blednie i mięknie, zmienia się zarówno jej wygląd, jak i potrzeby. Sprawdź, co jest typowym etapem gojenia, jak dbać o ranę w domu, czego unikać, a także kiedy zmiany w okolicy blizny wymagają konsultacji z lekarzem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Masz objawy duszności wydechowej, ale nie jesteś zdiagnozowany? Lekarz online może pokierować Cię dalej

Duszność wydechowa utrudnia oddychanie, szczególnie podczas wydychania powietrza. Uczucie braku tchu może budzić niepokój. Jeśli doświadczasz takich objawów, a diagnoza wciąż nie jest postawiona, warto skonsultować się z lekarzem. Konsultacja online to szybki sposób na omówienie symptomów, uzyskanie wstępnej oceny i wskazówek dotyczących dalszej diagnostyki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ