X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2015, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie szwavierka mowila karm jak najdluzej bo ta bliskosc i wogole a ona nie karmila wcale bo niby mala nie umiala ssac i wogole nie proboawala karmic ja nie czuje tego i watpie zebym dlugo karmila i to jest tylko moja decyzja i nikt tego nie zmieni :)

No Madzia 39 nic nie poradze :)

Madzia890722 lubi tę wiadomość

• Anka1101 Ekspertka

Wysłany: 25 listopada 2015, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A za nami już 2tyg :) <3

http://iv.pl/images/15704478602559885671.jpg

Nadulka, ZieloneOliwki, kierzynka, Pchełka, m@rzenie, Madzia890722, Dżulia, alicja_, Poz!omka., Flakonik, Moniusia89, fresa, kwiatakacji, Karola1990, Eve_84, Madzisek, rewelka, Pchelkaa, Suerte, justyna14, aannkkaa, Acikk, Chichibi, Mama-julka, amos, genoweffa, Kourtney, pati_zuzia, Nazja, Piegus, Matleena, emilka24, Klara87 lubią tę wiadomość

https://docs.google.com/spreadsheets/d/1BQZX1jI11Twlh9HWotZpF1je1gAYPpMaJAH0nsL9XgI/edit#gid=0
  • m@rzenie Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bardzo dobrze wspominam kp i chciałabym teraz też karmić, chociaż początki były straszne i nie raz zastanawiałam się co w tym takiego cudownego ;-)

A nie wiem czy widziałyście może w tv taką kampanię, że mają usuwać z mleka modyfikowanego zdjęcia maluszków i zastępować je zwierzakami i to ma niby przekonać kobiety do karmienia piersią ;-)

3i499vvjv3ex36x6.png
  • Nadulka Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [wiadomość wyedytowana]

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 10:50

Anka1101 lubi tę wiadomość

01.12.2015👸
    02.06.2023 🤴
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2015, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    m@rzenie wrote:
    Ja bardzo dobrze wspominam kp i chciałabym teraz też karmić, chociaż początki były straszne i nie raz zastanawiałam się co w tym takiego cudownego ;-)

A nie wiem czy widziałyście może w tv taką kampanię, że mają usuwać z mleka modyfikowanego zdjęcia maluszków i zastępować je zwierzakami i to ma niby przekonać kobiety do karmienia piersią ;-)
    nie widziałam, ale dla mnie też głupotą jest że promocji na mleko 1. nie może być, że w reklamach w telewizji, radiu, gazetach- pokazywane jest mleko 2. i kolejne i w ogóle i w szczególe... ehh.

• Dżulia Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiowa wrote:
    Po wizycie melduję co następuje: kruszuna waży 2300g (czy któraś też nosi takiego maluszka?), poza tym wszystko pozamykane na 4 spusty.

chyba ja. w 33t + 3 dni ważyła tylko 1950 g.

• m@rzenie Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZieloneOliwki wrote:
    nie widziałam, ale dla mnie też głupotą jest że promocji na mleko 1. nie może być, że w reklamach w telewizji, radiu, gazetach- pokazywane jest mleko 2. i kolejne i w ogóle i w szczególe... ehh.
    To ja nawet nie zauważyłam, że nie ma takich reklam :-) ale rzeczywiście dziwne to jest...
    mnie osobiście bardzo rozśmieszyło to, że zdjęcie misia czy hipopotama może zniechęcić do mm ;-)

3i499vvjv3ex36x6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2015, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    m@rzenie wrote:

Chyba żartujesz z tą kampanią?
    Czy oni powariowali?

m@rzenie lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2015, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadulka – Ja po masażu szyjki kilka godzin chodziłam z mocnymi skurczami (najmocniejszymi w całej ciąży). Masaż miałam ok.17. Położyłam się spać koło 23 i przeszło – rano już było normalnie.
    Ale jak wiesz rano to już mi podłączyli oxy, więc żałuję, że przeszło :D

Tinusia – Trzymam kciuki za jutro! :)

Nadulka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2015, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka1101 – cudowne maleństwo! <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2015, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka cudownaaa<3

Alicja to spicie razem z mezem w trojke?
    Fainie tak. Teraz i tak nie ma co jeszcze myslec o seksach a takie wspolne spanie na poczatku chociaz na lewno zbliza.
    U nas tak nie da rady bo maz twaaardo spi i czesto zmienia pozycje w czasie snu wiec balibysmy sie o male :P
    Wiec u mnie to znowu mozliwe tylko w dzien :)

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja ciasto polecam 3bit. Bardzo latwe a jest przepyszne !!:*

Nadulka, alicja_, Matleena, Kourtney lubią tę wiadomość

• Nadulka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [wiadomość wyedytowana]

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 10:51

01.12.2015👸
    02.06.2023 🤴
  • Asiowa Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżulia wrote:
    chyba ja. w 33t + 3 dni ważyła tylko 1950 g.

Bardzo możliwe:") moja 32+4 1700g nie całe...

bl9ccwa1nyfonmaw.png
  • Dżulia Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiowa - może dzięki temu łatwiej będzie "wypchnąć" maleństwo :P

Asiowa lubi tę wiadomość

• Anka1101 Ekspertka

Wysłany: 25 listopada 2015, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZieloneOliwki wrote:
    Anka, a powiedz mi jak wyglądają u Was sprawy seksu, jak śpicie w czwórkę, wcześniej w trójkę? :P

Teraz na razie celibat :P a wcześniej tak jak mówiłam Kacper przychodzi do nas spać dopiero kolo 2/3 w nocy, wiec cały wieczór był na seks czas :)

Dżulia lubi tę wiadomość

https://docs.google.com/spreadsheets/d/1BQZX1jI11Twlh9HWotZpF1je1gAYPpMaJAH0nsL9XgI/edit#gid=0
  • Asiowa Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżulia wrote:
    Asiowa - może dzięki temu łatwiej będzie "wypchnąć" maleństwo :P
    Oby:)

bl9ccwa1nyfonmaw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2015, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik wrote:
    Anka cudownaaa<3

Alicja to spicie razem z mezem w trojke?
    Fainie tak. Teraz i tak nie ma co jeszcze myslec o seksach a takie wspolne spanie na poczatku chociaz na lewno zbliza.
    U nas tak nie da rady bo maz twaaardo spi i czesto zmienia pozycje w czasie snu wiec balibysmy sie o male :P
    Wiec u mnie to znowu mozliwe tylko w dzien :)

Tak, tak. Spimy z mężem i Sarką w kolejności od lewej: mąż, ja, Sarka. Sarka jest zabezpieczona z drugiej strony także spokojnie.
    Ja z tym moim kroczem jak po wojnie nie myślę o żadnych seksach. Boje się kichnąć żeby się nie rozlecieć a co dopiero seks :D

Nadulka, m@rzenie, kwiatakacji, Karola1990, Acikk lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2015, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeeeeeny, jak się obżarłam! Ostatnio mam cały czas chęć na kotlety mielone. I robię co któryś dzień pod różną postacią- a to zwykłe mielone, a to z pieczarkami, z kapustą, z fetą, ostatnio były pulpety w sosie koperkowym a dzisiaj mielone z serem żółtym w sosie pomidorowym. mniamm!!

dla mnie to trochę śmieszna taka kampania, bo to i tak nie zdziała cudów. Myślę że kto będzie chciał to będzie karmił mm.
    Za to na papierosach, wódce, innych używkach nie ma trupów na opakowaniach...

m@rzenie, maya34 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2015, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie żebym coś do wódki miała :D :P

Alicja, a jak z dwójeczką? :P

‹‹ 1884 1885 1886 1887 1888 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ