X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Dżulia Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelkaa wrote:

A czy na swieta kupujecie sobie z mezami prezenty? My tak i moj caly czas pyta co chce dostac a ja nie mam pomyslu :-(
    my sobie kupujemy. tzn. "kupiliśmy" jeśli można tak to nazwać. On mi laptopa, ja mu telefon (interes życia zrobiłam).:D
    a poza tym mamy zamiar jakieś naprawdę drobne rzeczy pod choinkę sobie sprezentować, bo to pierwsze nasze święta w naszym mieszkaniu

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eve_84 to u mnie to samo, już mu mówie, że mam na razie jedno dziecko, a on jest dorosły, ale wszystko jakby się od ściany odbijało. Teraz wieczorem znów powtórka z kłótni – tzn kłótni w cudzysłowie, bo przy dziecku staramy się tonu nie podnosić, więc ewentualnie może wyczuje, że coś nie tak, ale bez krzyków czy łez. Nie wiem, Ci mężczyźni to serio z innej planety :/

Flakonik wydaje mi się, że szczepi się albo na meningo albo na pneumo bo chyba to chodzi o podobny szczep tylko chyba właśnie szczepionka na pneumomokoki jest o szerszym zakresie. Ale to dopytaj lekarza, bo ja osobiście nie słyszłam, żeby szczepić i na to i na to, zazwyczaj albo pneumo albo meningo. Olek po szczepieniach nie miał żadnych skutków ubocznych z tym, że szczepionka 6w1 jest bolesna więc po niej mi płakał bardziej, ale wtedy czopka dawałam z paracetamolem i było ok. Należy pamiętać, że po rota przez dwa tygodnie trzeba dokładnie myć ręce po każdej zmianie pieluszki z kupą bo szczepionka z kupą wychodzi i żeby siebie i dziecka od razu nie zarazić.

Asiowa moja Polka ok. 31 tyg ważyła już 2kg więc u mnie na pewno już z 3200 jest 

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a co do pełni to z dala ode mnie, ja dziś rodzić nie chce !

alicja_ lubi tę wiadomość

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sprawdziłam jak wygląda data moich urodzin i Olka w stosunku do pełni i Olek urodził się 2 dni po pełni a ja 3 dni po pełni :)

7w3d 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2015, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadulka wrote:
    a jakie masz rozwarcie?
    1,5cm

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2015, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny u mnie Rozwarcie zaliczone :-) teraz tylko czekac moze to byc jutro a moze za tydzien :-) ale pomalu juz sie cos zaczyna :-)

kwiatakacji, Karola1990, genoweffa lubią tę wiadomość

• Acikk Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchełka bardzo ładnie to napisalas o tym karmieniu ;)
    Ja rozmawialam o tym z mężem i on mówi że no fajnie by było jakbym te 3 m-ce pokarmila ale bez spiny powiedziałam że jeżeli ja się będę denerwowac to i mały i nie ma to sensu. Nie nastawiam się na nic. Po prostu zobacze jak będzie napewno krzywdy własnemu dziecku nie zrobie :)
    Nie wyobrazam sobie zeby mąż miał na mnie jakas presję wywierać na szczęście mam normalnego męża :D

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Chichibi Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do pełni.. u mnie nawet pełnia nie działa. Kicha :(

co najwyżej czeka mnie dzisiejszej nocy bezsenność - jak przy każdej pełni.

1usamg7yobts6kpo.png

7v8r3e3kbjif8sqj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2015, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ae sie poklocilam z moim M tak sie darlam ze chyba wszyscy na ulicy mnie slyszeli oj az gardlo zdarlam wkurzyl mnie dziad jeden :/

• Acikk Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wogole fajny jest ten mój mąż. Mówi mi że zapisał się do pracy na weekend a że są andrzejki to nikt inny nie przychodzi i wyszło na to że będzie sam odpowiadał za kopalnie :D no i jego główny mu mówi że ale Łukasz czy Ty jesteś pewny że przyjdziesz w ten weekend a moj mąż no jasne przecież mamy jeszcze tydzień :D
    Ha ha nawet jego szef się bardziej przejmuje niż on :D
    Ale jak to mój stwierdził dzisiaj:
    No acik nie wygladasz na kobietę ktora ma za 2 dni urodzić :D a ja mowie a jak taka kobieta wygląda ?? No i nie poznalam odpowiedzi haha :D

justyna14, Ola_45, Moniusia89 lubią tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Wam, że jeśli nie nastawicie się na początku na karmienie trochę na siłe to raczej nici z karmienia bo na początku jest ciężko i trzeba się po prostu uprzeć, nie rezygnować. Karmienie to nie jest łatwa sprawa. Ale proponuje każdej spróbować chociaż, bo serio jest różnica w bliskości z dzieckiem jak ma się je przy piersi a podaje butelkę.

Pchelkaa, Mama-julka lubią tę wiadomość

7w3d 💔
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi$ia26 wrote:
    Ae sie poklocilam z moim M tak sie darlam ze chyba wszyscy na ulicy mnie slyszeli oj az gardlo zdarlam wkurzyl mnie dziad jeden :/
    Chciał zagrzac kiełbasy razem z parowkami :> :D?

justyna14, alisss871, Mi$ia26, Dżulia, Chichibi lubią tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi$ia26 wrote:
    ło matko, dzień na kłótnie z chłopami, o co poszło?

7w3d 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2015, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo nic mu sie niechce robic co przyjdzie z pracy to ktos do niego przychodzi ani mi nie pomoze w niczym a syf robi tylko caly dzien sprzatam dzis a tu zero szacunku do mojej pracy i jeszcze czasu mu brak ostatnio dla mnie tylko silownia i koledzy no to wybuchlam i nie mam zamiaru zwalac tego na hormony :)

justyna14, Pchelkaa, genoweffa lubią tę wiadomość

• Madzisek Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk bo ty się poprostu nie znasz. Przecież po kobiecie tydzień Wcześniej widać że urodzi :-P
    Japierdziu w tym szpitalu cały dzień od rana do wieczora mam zgage :-( balonik wyjęte. Narazie nic się nie dzieje. 1,5 cm rozwarcia
    Jak nic się w nocy nie ruszy to rano oksytocyna.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2015, 20:38

1usap07w9hybl9h9.png
  • Eve_84 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2016, 13:40

l22ntv73ogvn473k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2015, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sprzatanie to lipa nawet brzuch nie zabolal pfff :P

Oj tak dzisiejsza pelnia przyczynia sie klotniom podniosl mi cisnienie do 200 ale wezme kapiel poloze maseczke i bedzie gitarrrraaaa :)

• Tinusia Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 22:58

Pchelkaa, kwiatakacji lubią tę wiadomość

mhsvqps6d6vf02dw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2015, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z ta pelnia to jakas sciema, tak samo ze sprzataniem i seksami:-P ja juz w nic nie wierze, mam nadzieje ze oxy na mnie zadziala i balonik :-D

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2015, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja doczytałam wieczorkiem co pisałyście i już kiedyś pisałam ale my szczepiliśmy córkę na NFZ szczepionkami, nic dodatkowego nie braliśmy, córcia znosiła szczepienia bardzo dobrze, nie miała opuchlizny ani gorączki, nawet nie spała dłużej po szczepieniach. Jeszcze chciałam dodać że stać jest nas na szczepionki płatne i nie braliśmy pod uwagę względów finansowych. Teraz planujemy postępować tak samo.

O karmieniu piersią też już pisałam ale, ja karmiłam piersią 13 miesięcy, bardzo sobie chwaliłam. Teraz też chcę karmić piersią, ale chciała bym też żeby Michałek pił mleko mm w razie gdy gdzieś będę musiała jechać. Bo córcię to całkowicie na piersi odchowałam, nigdy w życiu nie piła mleka mm.

Któraś pytała o ciasto, to ja polecam: ten 3-bit Krówka, Orzechowiec, Porzeczkowiec, Sernik z rosą, Usta Adama, Pani Walawska (czy Walewska). Wpisz w google to Ci wyskoczą przepisy.

alisss871, Mama-julka, Matleena lubią tę wiadomość

‹‹ 1886 1887 1888 1889 1890 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ