X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Nadulka Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [wiadomość wyedytowana]

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 10:51

01.12.2015👸
    02.06.2023 🤴
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2015, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola, gratulacje!! I nie martw się, 25 lat temu urodziłam się ja ;) z objawami wcześniactwa, mimo porodu naturalnego w terminie :) Też byłam w mazi płodowej, wszystko ze mną w porządku ;) Anestezjolog idiota jak widać.

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2015, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaa! mi już mama-julka poradziła żebym sobie swoją pełnię zrobiła, 11 grudnia rysuję księżyc i przyklejam kartkę do okna :D

Dżulia, lula.91 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2015, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZieloneOliwki wrote:
    Ola, gratulacje!! I nie martw się, 25 lat temu urodziłam się ja ;) z objawami wcześniactwa, mimo porodu naturalnego w terminie :) Też byłam w mazi płodowej, wszystko ze mną w porządku ;)...

...Odżywiam się zdrowo, lubię alkohol...itd. itp.

Ps. Oczywiście bez urazy, taki żarcik :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2015, 22:06

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2015, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola gratuluje! :* mialas termin na 14.12? Czy na ktorego?
    Ale jak to czulas jak cie cieli ? To brzmi przerazajaco.

Moja mama byla tez uspiona jak rodzila brata i mowila ze niby ja nic nie bolalo ale wszystko czula .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2015, 22:09

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2015, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZieloneOliwki wrote:
    aaa! mi już mama-julka poradziła żebym sobie swoją pełnię zrobiła, 11 grudnia rysuję księżyc i przyklejam kartkę do okna :D

Słuchaj mnie maleńka, daleko zajdziesz ;-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2015, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola25 Gratuluję :-) i trzymam kciuki żebys Oliwie szybko tulila :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2015, 22:12

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2015, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-julka wrote:
    ...Odżywiam się zdrowo, lubię alkohol...itd. itp.

Ps. Oczywiście bez urazy, taki żarcik :-)
    no właśnie miałam dopisać że wszystko ze mną w porządku na pierwszy rzut oka :D
    Na Was zawsze można liczyć! <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2015, 22:14

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ufff nadrobilam :)
    OLa gratulacje. Takie akcje na stole operacyjnym to myslalazm,ze tylko w telewizji :)

Flakonik moja mama jak miala opreowana noge i ja uspili tez nie czula,ale slyszala jak wiercili stukali i takie tam :)
    Ja dzis pol dnia na sklepach a pozniej konczylam tort i moze jakies arcydzielo nie wyszlo, ale jak na pierwszy raz ujdzie i jak Gabrys mowi co na nim jest znaczy nie jest tak zle ;) a za tydzien jeszcze eden juz a faktyczne urodzinki :)

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola25 gratuluję :* z malutką wszystko już niedługo będzie ok :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2015, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik wrote:
    Ola gratuluje! :* mialas termin na 14.12? Czy na ktorego?
    Ale jak to czulas jak cie cieli ? To brzmi przerazajaco.

Moja mama byla tez uspiona jak rodzila brata i mowila ze niby ja nic nie bolalo ale wszystko czula .
    to musiało coś być nie tak bo przy pełnej narkozie nie powinna czuć zupełnie nic. Jak miałam "zabieg" w szpitalu na narkozie to sobie smacznie spałam, obudziłam się dopiero po operacji. nie czułam nic.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2015, 22:14

• mnk Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj ciezko was znowu nadrabiac:D ale wiecie co, pod wzgledem wagi chyba was przebije. Mam juz 22+ :D i termin z usg na 23 grudnia no i oczywiscie +/- 2 tygodnie, polozna mi powiedziala ze zostalo 4-6 tygodni a ja juz 22kg. Zal mi siebie :P

201601051762.png
    mhsvi09k6j9c3g8t.png
  • Poz!omka. Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola gratulacje :-) Ej dziewczyny skurcze co 12minut mam regularne i teraz na kibel biegam i sram :O :D cała się trzęse aż ze strachu bo coś dziwnego sie dzieje :D

Nadulka, Chichibi, Pchelkaa, Dżulia, pati_zuzia, Suerte, alisss871, Acikk, aannkkaa, Matleena, Karola1990, emilka24, Pola_27, alicja_, lula.91 lubią tę wiadomość

Alicja <3. <3 ''..Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym...'' <3
    atdcmg7y5xqxk96s.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2015, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnk wrote:
    Oj ciezko was znowu nadrabiac:D ale wiecie co, pod wzgledem wagi chyba was przebije. Mam juz 22+ :D i termin z usg na 23 grudnia no i oczywiscie +/- 2 tygodnie, polozna mi powiedziala ze zostalo 4-6 tygodni a ja juz 22kg. Zal mi siebie :P
    Kochana, ja w 34tc +20kg więc nie wiadomo jak teraz :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2015, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tego co zrozumiałam olę znieczulono podpajęczynówkowo w kręgosłup (od pasa w dół) ale najprawdopodobniej została źle wyliczona dawka, dlatego czuła ból. Z tego powodu została znieczulona ogólnie (dożylnie) czyli spała i bólu już nie czuła. Jak dla mnie dziwna sprawa bo zawsze muszą po znieczuleniu sprawdzić czy działa i dopiero kroić a nie tak bezpośrednio?

• Asiowa Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boli mnie w krzyżu gdy leżę na plecach:( ehh liczylam, że ginka na wizycie powie mi, że coś się rusza a tu cisza:(.

W ogóle mam dylemat... nie wiem czy rodzić w szpitalu, w którym ona pracuje- 1 stopień referencyjności, gaz rozweselający no i własny lekarz... Czy w szpitalu wojewódzkim 3stopień ale bez własnego lekarza:(...

bl9ccwa1nyfonmaw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2015, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annielica wrote:
    Z tego co zrozumiałam olę znieczulono podpajęczynówkowo w kręgosłup (od pasa w dół) ale najprawdopodobniej została źle wyliczona dawka, dlatego czuła ból. Z tego powodu została znieczulona ogólnie (dożylnie) czyli spała i bólu już nie czuła. Jak dla mnie dziwna sprawa bo zawsze muszą po znieczuleniu sprawdzić czy działa i dopiero kroić a nie tak bezpośrednio?
    dokładnie, podobno najczęśceij każą podnosić biodra w górę i w dół kilka razy dla pewności.

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2015, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiowa, a masz pewność że ten Twój lekarz będzie w momencie kiedy będziesz miała poród?

Są już SIERPNIÓWKI 2016 !

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2015, 22:21

Chichibi, alicja_, lula.91 lubią tę wiadomość

• Nadulka Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [wiadomość wyedytowana]

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 10:51

01.12.2015👸
    02.06.2023 🤴
  • Chichibi Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poz!omka. wrote:
    Ola gratulacje :-) Ej dziewczyny skurcze co 12minut mam regularne i teraz na kibel biegam i sram :O :D cała się trzęse aż ze strachu bo coś dziwnego sie dzieje :D

UuuuUUuuu.. coś się szykuje! :D w końcu dziś pełnia

1usamg7yobts6kpo.png

7v8r3e3kbjif8sqj.png
‹‹ 1888 1889 1890 1891 1892 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ