SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA PŁODNOŚĆ   

Jak pierwsze 60 dni mogą zwiększyć Twoje szanse na ciążę?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Nadulka Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [wiadomość wyedytowana]

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 10:51

01.12.2015👸
    02.06.2023 🤴
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2015, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola, gratulacje!! I nie martw się, 25 lat temu urodziłam się ja ;) z objawami wcześniactwa, mimo porodu naturalnego w terminie :) Też byłam w mazi płodowej, wszystko ze mną w porządku ;) Anestezjolog idiota jak widać.

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2015, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaa! mi już mama-julka poradziła żebym sobie swoją pełnię zrobiła, 11 grudnia rysuję księżyc i przyklejam kartkę do okna :D

Dżulia, lula.91 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2015, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZieloneOliwki wrote:
    Ola, gratulacje!! I nie martw się, 25 lat temu urodziłam się ja ;) z objawami wcześniactwa, mimo porodu naturalnego w terminie :) Też byłam w mazi płodowej, wszystko ze mną w porządku ;)...

...Odżywiam się zdrowo, lubię alkohol...itd. itp.

Ps. Oczywiście bez urazy, taki żarcik :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2015, 22:06

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2015, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola gratuluje! :* mialas termin na 14.12? Czy na ktorego?
    Ale jak to czulas jak cie cieli ? To brzmi przerazajaco.

Moja mama byla tez uspiona jak rodzila brata i mowila ze niby ja nic nie bolalo ale wszystko czula .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2015, 22:09

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2015, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZieloneOliwki wrote:
    aaa! mi już mama-julka poradziła żebym sobie swoją pełnię zrobiła, 11 grudnia rysuję księżyc i przyklejam kartkę do okna :D

Słuchaj mnie maleńka, daleko zajdziesz ;-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2015, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola25 Gratuluję :-) i trzymam kciuki żebys Oliwie szybko tulila :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2015, 22:12

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2015, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-julka wrote:
    ...Odżywiam się zdrowo, lubię alkohol...itd. itp.

Ps. Oczywiście bez urazy, taki żarcik :-)
    no właśnie miałam dopisać że wszystko ze mną w porządku na pierwszy rzut oka :D
    Na Was zawsze można liczyć! <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2015, 22:14

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ufff nadrobilam :)
    OLa gratulacje. Takie akcje na stole operacyjnym to myslalazm,ze tylko w telewizji :)

Flakonik moja mama jak miala opreowana noge i ja uspili tez nie czula,ale slyszala jak wiercili stukali i takie tam :)
    Ja dzis pol dnia na sklepach a pozniej konczylam tort i moze jakies arcydzielo nie wyszlo, ale jak na pierwszy raz ujdzie i jak Gabrys mowi co na nim jest znaczy nie jest tak zle ;) a za tydzien jeszcze eden juz a faktyczne urodzinki :)

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola25 gratuluję :* z malutką wszystko już niedługo będzie ok :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2015, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik wrote:
    Ola gratuluje! :* mialas termin na 14.12? Czy na ktorego?
    Ale jak to czulas jak cie cieli ? To brzmi przerazajaco.

Moja mama byla tez uspiona jak rodzila brata i mowila ze niby ja nic nie bolalo ale wszystko czula .
    to musiało coś być nie tak bo przy pełnej narkozie nie powinna czuć zupełnie nic. Jak miałam "zabieg" w szpitalu na narkozie to sobie smacznie spałam, obudziłam się dopiero po operacji. nie czułam nic.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2015, 22:14

• mnk Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj ciezko was znowu nadrabiac:D ale wiecie co, pod wzgledem wagi chyba was przebije. Mam juz 22+ :D i termin z usg na 23 grudnia no i oczywiscie +/- 2 tygodnie, polozna mi powiedziala ze zostalo 4-6 tygodni a ja juz 22kg. Zal mi siebie :P

201601051762.png
    mhsvi09k6j9c3g8t.png
  • Poz!omka. Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola gratulacje :-) Ej dziewczyny skurcze co 12minut mam regularne i teraz na kibel biegam i sram :O :D cała się trzęse aż ze strachu bo coś dziwnego sie dzieje :D

Nadulka, Chichibi, Pchelkaa, Dżulia, pati_zuzia, Suerte, alisss871, Acikk, aannkkaa, Matleena, Karola1990, emilka24, Pola_27, alicja_, lula.91 lubią tę wiadomość

Alicja <3. <3 ''..Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym...'' <3
    atdcmg7y5xqxk96s.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2015, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnk wrote:
    Oj ciezko was znowu nadrabiac:D ale wiecie co, pod wzgledem wagi chyba was przebije. Mam juz 22+ :D i termin z usg na 23 grudnia no i oczywiscie +/- 2 tygodnie, polozna mi powiedziala ze zostalo 4-6 tygodni a ja juz 22kg. Zal mi siebie :P
    Kochana, ja w 34tc +20kg więc nie wiadomo jak teraz :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2015, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tego co zrozumiałam olę znieczulono podpajęczynówkowo w kręgosłup (od pasa w dół) ale najprawdopodobniej została źle wyliczona dawka, dlatego czuła ból. Z tego powodu została znieczulona ogólnie (dożylnie) czyli spała i bólu już nie czuła. Jak dla mnie dziwna sprawa bo zawsze muszą po znieczuleniu sprawdzić czy działa i dopiero kroić a nie tak bezpośrednio?

• Asiowa Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boli mnie w krzyżu gdy leżę na plecach:( ehh liczylam, że ginka na wizycie powie mi, że coś się rusza a tu cisza:(.

W ogóle mam dylemat... nie wiem czy rodzić w szpitalu, w którym ona pracuje- 1 stopień referencyjności, gaz rozweselający no i własny lekarz... Czy w szpitalu wojewódzkim 3stopień ale bez własnego lekarza:(...

bl9ccwa1nyfonmaw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2015, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annielica wrote:
    Z tego co zrozumiałam olę znieczulono podpajęczynówkowo w kręgosłup (od pasa w dół) ale najprawdopodobniej została źle wyliczona dawka, dlatego czuła ból. Z tego powodu została znieczulona ogólnie (dożylnie) czyli spała i bólu już nie czuła. Jak dla mnie dziwna sprawa bo zawsze muszą po znieczuleniu sprawdzić czy działa i dopiero kroić a nie tak bezpośrednio?
    dokładnie, podobno najczęśceij każą podnosić biodra w górę i w dół kilka razy dla pewności.

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2015, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiowa, a masz pewność że ten Twój lekarz będzie w momencie kiedy będziesz miała poród?

Są już SIERPNIÓWKI 2016 !

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2015, 22:21

Chichibi, alicja_, lula.91 lubią tę wiadomość

• Nadulka Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [wiadomość wyedytowana]

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 10:51

01.12.2015👸
    02.06.2023 🤴
  • Chichibi Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poz!omka. wrote:
    Ola gratulacje :-) Ej dziewczyny skurcze co 12minut mam regularne i teraz na kibel biegam i sram :O :D cała się trzęse aż ze strachu bo coś dziwnego sie dzieje :D

UuuuUUuuu.. coś się szykuje! :D w końcu dziś pełnia

1usamg7yobts6kpo.png

7v8r3e3kbjif8sqj.png
‹‹ 1888 1889 1890 1891 1892 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Kiedy ginekolog może zaproponować pessaroterapię i jak przebiega wdrożenie?

Obniżenie macicy, nietrzymanie moczu, ryzyko przedwczesnego porodu – to tylko niektóre z problemów, z którymi zmaga się wiele kobiet. Dla tych, które chcą uniknąć operacji, a jednocześnie poprawić jakość życia, rozwiązaniem może być pessaroterapia. Dowiedz się więcej, czym jest ta metoda i komu jest polecana. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ