X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2015, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na mnie podejrzewam ze nawet oxy nie zadziala zaden balonik jakies odporbne jestesmy :P

• Poz!omka. Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś po sprzątaniu mam regularne skurcze :D az sama sie dziwie :D

Nadulka, Dżulia, Madzisek lubią tę wiadomość

Alicja <3. <3 ''..Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym...'' <3
    atdcmg7y5xqxk96s.png
  • Eve_84 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2016, 13:40

l22ntv73ogvn473k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2015, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tinusia powodzenia jutro :-)

Anka - śliczna córcia :-D

Justyna jak masz obczajoną statystykę pełnia - księżyc z urodzinami to już wiem, że za dwa dni rodzisz :-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2015, 21:37

justyna14 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2015, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eve mopa? Na kolanach, podobno lepsze efekty :-D chociaz na mnie ani mop ani szmata nie dziala :-D Tinusia a miala zapytac wlasnie jak tam czyszczenie ;-)
    A lezalas po tej lewatywie? Bo ja czytalam w necie ze trzeba polezec i pozwolic zeby plyn sie rozlal po jelitach

• Acikk Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki spokojnie napewno wszystkie urodzimy :D a poki co wyspijmy sie ja Alicja radzila :D

alicja_ lubi tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2015, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Was nadrobić to jest wyczyn!

Matleena ja też dostałam kołderkę i kocyk męża od teściowe..... Bo takie fajne. I ona od początku kładła na niej męża. Pominę fakt, że poducha gruba na min. 10cm!!! Kocyk też. Cud, że nie jest garbaty....

Matleena lubi tę wiadomość

• Poz!omka. Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eve_84 wrote:
    To ja jutro biorę mopa w ręce! :)
    Na kolanach proponuje :D ja dzis tak w łazience sprzątałam podłoge :D co 13 minut mam regularnie a jak mnie łapie skurcz to moje dziecko sie kuli chyba bo dupke wypycha :D

Alicja <3. <3 ''..Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym...'' <3
    atdcmg7y5xqxk96s.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2015, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do KP. Ja bardzo pragnę i jestem na maxa zdeterminowana. Będę walczyć do ostatniej kropli! Ale jak się nie uda... to trudno. Nie na wszystko w życiu mamy wpływ. Ja byłam karmiona mm i niczego mi nie brakuje, także nie widzę w tym nic złego :)

• Eve_84 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2016, 13:40

Pchelkaa, alicja_ lubią tę wiadomość

l22ntv73ogvn473k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2015, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annielica wrote:
    Was nadrobić to jest wyczyn!

Matleena ja też dostałam kołderkę i kocyk męża od teściowe..... Bo takie fajne. I ona od początku kładła na niej męża. Pominę fakt, że poducha gruba na min. 10cm!!! Kocyk też. Cud, że nie jest garbaty....

He he he! Jak to ma teraz jeszcze 10 cm to se pomyśl jaki to solidny wyrób jest i przez tyle lat trzyma fason :-D

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2015, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    Dziewczynki spokojnie napewno wszystkie urodzimy :D a poki co wyspijmy sie ja Alicja radzila :D
    Ja tez wam radze

kwiatakacji, Pchelkaa, alicja_, Kourtney lubią tę wiadomość

• Tinusia Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 22:58

mhsvqps6d6vf02dw.png
  • ola25 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dnia 25.11.2015 o godzinie 8:59 przyszla na swiat Oliwia . Przez cc. Z waga 2670 g i 51 dluga. Znieczulenie pierw w kregoslup , potem jeszcze mnie uspali. Niestety za malo dali w kregi i wszystlo czulam , moj wrzask obudzilby zmarlego. Dlatego dla mnie cesarka tragedia. Z racji tego co zaszlo na stole operacyjnym zostalam niedawno zwieziona z poperacyjnej. Pionizowanie nie takie straszne. Cholernie mnie boli rana . Najgorsze , ze Oliwie zabrali bo mimo tygodnia ciazy wykazywala oznaki wczesniactwa wyciagneli ja , plakala cudowny krzyk i robila sie szaro - sina , miala drgawki z racji nietrzymania temperaturki i problemy z oddychanie. Obecnie jest w inkubatorku . Grzeja ja i daja ogolny tlen. Spedzilam z noa tylko dwie minutki. Mam dola ale to notmalne w tej sytuacji. Porod mimo cc bardzo ciezki. Caly czas plakalam , ze moja coreczka ma takie problemy. Wogole była w duzej ilosci mazi i jeszcze meszek plodowy jej nie zaniknal. Tygodnie ciazy dobrze zostaly wyliczone bo od dnia zaplodnienia ( mialam insyminacje) .czekam na mojego skarba. Wszystkie na salce maja dzieci tylko nie ja. Ale jestem dobrej mysli mimo bolu ktory przeżyłam.

Prosze niech mi ktoras napisze co dzis bylo na forum bo nie jestem wstanie nadrobic. Kto urodzil , kto w szpitalu .wszystko ;) dziekuje za trzymane kciuki

Mama-julka, genoweffa, rewelka, Ola_45, Nadulka, ZieloneOliwki, nikicia86, Flakonik, annielica, pati_zuzia, m@rzenie, Pchelkaa, kwiatakacji, mandarynkaa, aannkkaa, Piegus, Matleena, Kate4, Karola1990, emilka24, amos, justyna14, lula.91 lubią tę wiadomość

8p3onafaaetblgsa.png

[link=https://www.suwaczki.com/]eikt9n73aahq30y6.png[/link]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2015, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eve_84 wrote:
    To spróbuje na kolanach jutro. Może Alicja się ruszy ;)
    Aha, dopakowalam papier toaletowy. Przekonalyscie mnie ;)

Kurna widzę, że ja w jakimś biednym szpitalu rodzę bo srajtaśmę muszę mieć swoją, a w większości to mają na stanie :-D

ZieloneOliwki lubi tę wiadomość

• Chichibi Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    Chciał zagrzac kiełbasy razem z parowkami :> :D?

ja z tego rozpętałam wojnę światową hahahhaha..biedny ten mój Adaś

1usamg7yobts6kpo.png

7v8r3e3kbjif8sqj.png
  • rewelka Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola gratulacje trzymam kciuki żeby Oliwka była szybko przy Tobie.

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2015, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola25 oczywiście polubiłam bo GRATULUJĘ!!!
    I jednocześnie współczuję, możesz spokojnie mówić że zostalaś krojona na żywca. Co za lekarze! Anestezjolog liczyć nie umie czy co :-/ Nie smuć się :-) Napewno Oliwka szybko dojrzeje :-)
    Tinusia jutro o 9 ma cesarke.
    Marta o drugiej w nocy pojechała do szpitala bo jej wody odeszły i dwa dni tak ma czekać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2015, 21:58

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2015, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola gratuluje mala napewno szybko do ciebie dolaczy a ty dochodz do siebie :)

• Chichibi Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola25 ogromne gratulacje!! i obyś jak najszybciej tuliła córeczkę! :)

1usamg7yobts6kpo.png

7v8r3e3kbjif8sqj.png
‹‹ 1887 1888 1889 1890 1891 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ