SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA PŁODNOŚĆ   

Jak pierwsze 60 dni mogą zwiększyć Twoje szanse na ciążę?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2015, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po masażu krocza wylądowałam w szpitalu. Dostawałam silne i dosc regularne skurcze. Wszyscy dawali nadzieje na porod. Ale niestety na drugi dzien przeszło i rozwarcie sie nie powiększyło.

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2015, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZieloneOliwki wrote:
    nie żebym coś do wódki miała :D :P

Alicja, a jak z dwójeczką? :P

Od piątku nie robiłam.. Nawet mi nie mów...

• Eve_84 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2016, 13:39

l22ntv73ogvn473k.png
  • Nadulka Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [wiadomość wyedytowana]

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 10:51

01.12.2015👸
    02.06.2023 🤴
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2015, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik wrote:
    Tak w tym samym czasie ale tez z nimi. Nie wiem na ile to mi sie bedzie udawac i jak dlugo ale chce nim jak nabardziej tej bliskosci dostarczyc. Leze bokiem i jedna jest wtulona do mnie a druga do siostry i tak razem. Ale to sie sprawdza od wczoraj dopiero. I w dzien to ja mam lekki sen,bardziej odpoczyw drzemajac wiec nie boje sie zeb cos malym zrobila.

Ja skolei przeczytalam mnostwo zalet i pozytywnych rzeczy jakie wynikaja ze spania z dzieckiem. Z rodzicielstwa bliskosci :)
    Ale oczywiscie tak spie tylko w dzien jak mezus w pracy. Ogolnie to naprawde to roznie wychodzi z tym spaniem. Tak jak juz pisalam wczesniej ;)

A czy ktoras wlasnie zamierza spac z dzieckiem? Czy wszystkie od poczatku jestescie nastawione ze w swoim lozeczku bedzie sypialo?

A tu polecam przeczytac ;)
    http://dziecisawazne.pl/5-zalet-spania-z-dzieckiem/
    http://dziecisawazne.pl/czemu-dzieci-sie-budza-po-odlozeniu-lozeczka/

Oczywiscie nikogo nie namawiam i nie krytykuje. Moge jedynie powiedziec z krotkiego co prawda doswiadczenia ze widze naprawde roznice jak spia same osobno,jak spia razem a jak spia ze mna . :)
    Wiec mysle ze jak bedzie nadal taka okazja zdrzemnac sie w ciagu dnia razem z nini to na pewno wykorzystam :)

My chcemy spac z corcia :-) widze ze w kwestii wychowania mamy zamiar opierać sie o te same źródła (dzieci są ważne) ;-) , również jestem za rodzicielstwem bliskosci :-)

• m@rzenie Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze nie wiem, czy będę spać z małą, Maja sypiała z nami długo, do roczku było spoko, potem już ciężej bo strasznie się rozpychała, a nie chciała sypiać sama. Mimo tego, że już to kiedyś przerabiałam to mam taki lęk czy nie zrobię krzywdy maleństwu przez sen :-/

3i499vvjv3ex36x6.png
  • m@rzenie Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do seksu to nigdy nie było z tym problemów bo można wykorzystać jeszcze drugi pokój, łazienkę albo kuchnię ;-)

alicja_, Pchelkaa, Ola_45 lubią tę wiadomość

3i499vvjv3ex36x6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2015, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w dzien napewno bede spac z malym a w nocy bede sie bala bo moj nie ma wyczucia i bardzo twardy sen :)
    Wkurza mnie kiedy ludzie mowia do mnie ze dziecka od malego nie wolno nosic na rekach spac z dzieckiem bujac na rekach bo dziecko sie przyzwyczaja a ja jestem zdania ze potrzebuje bliskosci rodzica i jesi w ten sposob czuje sie bezpieczne i szczesliwe to dlaczego mam i jemu i sobie zabierac ta bliskosc :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2015, 19:32

pati_zuzia lubi tę wiadomość

• Poz!omka. Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A po jakim czasie można seks po porodzie? :D Wgl jak miałam miec cc to byłam uradowana że nic mi sie tam nie rozciągnie i bedzie można szybko działać tak jak kiedyś :D A jak to jest po SN? :P Kiedy tam wszystko wraca do swoich rozmiarów ? :D

Alicja <3. <3 ''..Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym...'' <3
    atdcmg7y5xqxk96s.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2015, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acik dzieki;-) to moze na swieta zrobie sobie :-)

A czy na swieta kupujecie sobie z mezami prezenty? My tak i moj caly czas pyta co chce dostac a ja nie mam pomyslu :-(

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2015, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi$ia26 wrote:
    Ja w dzien napewno bede spac z malym a w nocy bede sie bala bo moj nie ma wyczucia i bardzo twardy sen :)
    Wkurza mnie kiedy ludzie twierdza ze dziecka od malego nie wolno nosic na rekach spac z dzieckiem bujac na rekach bo dziecko sie przyzwyczaja a ja jestem zdania ze potrzebuje bliskosci rodzica i jesi w ten sposob czuje sie bezpieczne i szczesliwe to dlaczego mam mu zabierac ta bliskosc :/
    Misia, nie poruszaj w ten sposób tematu bo już była burza o to na forum ;)

Ja w nocy na pewno nie będę spać z dzieckiem, tak samo nie będę nosić go na każde "zawołanie". Napatrzyłam się jak dziewięciolatek i czterolatek śpi z rodzicami do tej pory i podziękuję :) Nie neguję żadnego zachowania ani nie pochwalam żadnego bo nie mam dwójki dzieci które jedno wychowywałabym tak, a drugie tak. I mnie nie wkurza ani jedno , ani drugie. Nie mam porównania więc się nie wypowiadam. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2015, 19:32

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2015, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poz!omka. wrote:
    A po jakim czasie można seks po porodzie? :D Wgl jak miałam miec cc to byłam uradowana że nic mi sie tam nie rozciągnie i bedzie można szybko działać tak jak kiedyś :D A jak to jest po SN? :P Kiedy tam wszystko wraca do swoich rozmiarów ? :D
    teoretycznie po połogu 5-6 tygodni, ale jak nie będziesz miała krwawienia i będziesz się dobrze czuła to wcześniej. A wraca do swoich rozmiarów nawet od razu jak Cię rozprują i ciasno zszyją :P

Mama-julka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2015, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie akurat wkurza zle to napisalam kiedy do mnie mowia zebym tak nie robila od malego :) a temat mnie pewnie omina i bron Boze niechce wywolac burzy na forum :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2015, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelkaa wrote:
    Acik dzieki;-) to moze na swieta zrobie sobie :-)

A czy na swieta kupujecie sobie z mezami prezenty? My tak i moj caly czas pyta co chce dostac a ja nie mam pomyslu :-(
    w tym roku nie, wszystko dla Kubusia ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2015, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My w tym roku tez nie kupujemy sobie prezentow tyko Malemu :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2015, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi$ia26 wrote:
    Mnie akurat wkurza zle to napisalam kiedy do mnie mowia zebym tak nie robila od malego :) a temat mnie pewnie omina i bron Boze niechce wywolac burzy na forum :)
    najważniejsze żebyś robiła tak, jak uważasz. Zgodnie ze swoim sumieniem :) ja wysłuchuję rad, ale nie biorę ich do siebie bo bym zwariowała z podejściem innych, szczególnie mojej mamy :P

• Poz!omka. Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ha ha :P no a tam w środku nie zostaje rozciągnięte? :P przecież takie dziecko a taka szparka :O :D Ja wciaż nie wierze jak ta natura to stworzyła i kurde dlaczego tak :D Jakby nie mogło dziecko przez pępek wyjsc haha :D

Alicja <3. <3 ''..Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym...'' <3
    atdcmg7y5xqxk96s.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2015, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To moj wczoraj do mnie z tekstem boe jak takie dziecko wyjdzie przez ta dziurke jak tam ledwo miesci sie siusiak :)

Pchełka, Matleena lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2015, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poz!omka. wrote:
    ha ha :P no a tam w środku nie zostaje rozciągnięte? :P przecież takie dziecko a taka szparka :O :D Ja wciaż nie wierze jak ta natura to stworzyła i kurde dlaczego tak :D Jakby nie mogło dziecko przez pępek wyjsc haha :D
    no jest rozciągnięte, ale w trakcie połogu macica się obkurcza ;) no i przy karmieniu piersią podobno szybciej :) a przecież szparka jest zszywana jak jest rozpruta :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2015, 19:36

• Poz!omka. Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No jest jest, ale z wierzchu chyba tylko tam głębiej zostaje taka locha haha :D Pępkiem by było zdecydowanie lepiej rodzić :D i by można było widzieć kiedy robi się rozwarcie haha :D

atdcmg7y5xqxk96s.png
‹‹ 1885 1886 1887 1888 1889 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

💔 Jak przetrwać Święta, gdy Twoje ramiona są puste? Poradnik dla par starających się o dziecko

Święta Bożego Narodzenia. Magiczny czas, pełen ciepła, rodzinnych spotkań i... presji. Dla par, które od dawna marzą o dziecku, grudzień potrafi być emocjonalnym rollercoasterem. Wzruszenie miesza się z frustracją, poczuciem niesprawiedliwości i bólem, a każda reklama czy uśmiechnięte dziecko przy stole tylko uwypukla to, czego w ciągu roku udaje się jakoś nie dostrzegać.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ