X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2015, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po masażu krocza wylądowałam w szpitalu. Dostawałam silne i dosc regularne skurcze. Wszyscy dawali nadzieje na porod. Ale niestety na drugi dzien przeszło i rozwarcie sie nie powiększyło.

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2015, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZieloneOliwki wrote:
    nie żebym coś do wódki miała :D :P

Alicja, a jak z dwójeczką? :P

Od piątku nie robiłam.. Nawet mi nie mów...

• Eve_84 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2016, 13:39

l22ntv73ogvn473k.png
  • Nadulka Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [wiadomość wyedytowana]

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 10:51

01.12.2015👸
    02.06.2023 🤴
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2015, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik wrote:
    Tak w tym samym czasie ale tez z nimi. Nie wiem na ile to mi sie bedzie udawac i jak dlugo ale chce nim jak nabardziej tej bliskosci dostarczyc. Leze bokiem i jedna jest wtulona do mnie a druga do siostry i tak razem. Ale to sie sprawdza od wczoraj dopiero. I w dzien to ja mam lekki sen,bardziej odpoczyw drzemajac wiec nie boje sie zeb cos malym zrobila.

Ja skolei przeczytalam mnostwo zalet i pozytywnych rzeczy jakie wynikaja ze spania z dzieckiem. Z rodzicielstwa bliskosci :)
    Ale oczywiscie tak spie tylko w dzien jak mezus w pracy. Ogolnie to naprawde to roznie wychodzi z tym spaniem. Tak jak juz pisalam wczesniej ;)

A czy ktoras wlasnie zamierza spac z dzieckiem? Czy wszystkie od poczatku jestescie nastawione ze w swoim lozeczku bedzie sypialo?

A tu polecam przeczytac ;)
    http://dziecisawazne.pl/5-zalet-spania-z-dzieckiem/
    http://dziecisawazne.pl/czemu-dzieci-sie-budza-po-odlozeniu-lozeczka/

Oczywiscie nikogo nie namawiam i nie krytykuje. Moge jedynie powiedziec z krotkiego co prawda doswiadczenia ze widze naprawde roznice jak spia same osobno,jak spia razem a jak spia ze mna . :)
    Wiec mysle ze jak bedzie nadal taka okazja zdrzemnac sie w ciagu dnia razem z nini to na pewno wykorzystam :)

My chcemy spac z corcia :-) widze ze w kwestii wychowania mamy zamiar opierać sie o te same źródła (dzieci są ważne) ;-) , również jestem za rodzicielstwem bliskosci :-)

• m@rzenie Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze nie wiem, czy będę spać z małą, Maja sypiała z nami długo, do roczku było spoko, potem już ciężej bo strasznie się rozpychała, a nie chciała sypiać sama. Mimo tego, że już to kiedyś przerabiałam to mam taki lęk czy nie zrobię krzywdy maleństwu przez sen :-/

3i499vvjv3ex36x6.png
  • m@rzenie Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do seksu to nigdy nie było z tym problemów bo można wykorzystać jeszcze drugi pokój, łazienkę albo kuchnię ;-)

alicja_, Pchelkaa, Ola_45 lubią tę wiadomość

3i499vvjv3ex36x6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2015, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w dzien napewno bede spac z malym a w nocy bede sie bala bo moj nie ma wyczucia i bardzo twardy sen :)
    Wkurza mnie kiedy ludzie mowia do mnie ze dziecka od malego nie wolno nosic na rekach spac z dzieckiem bujac na rekach bo dziecko sie przyzwyczaja a ja jestem zdania ze potrzebuje bliskosci rodzica i jesi w ten sposob czuje sie bezpieczne i szczesliwe to dlaczego mam i jemu i sobie zabierac ta bliskosc :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2015, 19:32

pati_zuzia lubi tę wiadomość

• Poz!omka. Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A po jakim czasie można seks po porodzie? :D Wgl jak miałam miec cc to byłam uradowana że nic mi sie tam nie rozciągnie i bedzie można szybko działać tak jak kiedyś :D A jak to jest po SN? :P Kiedy tam wszystko wraca do swoich rozmiarów ? :D

Alicja <3. <3 ''..Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym...'' <3
    atdcmg7y5xqxk96s.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2015, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acik dzieki;-) to moze na swieta zrobie sobie :-)

A czy na swieta kupujecie sobie z mezami prezenty? My tak i moj caly czas pyta co chce dostac a ja nie mam pomyslu :-(

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2015, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi$ia26 wrote:
    Ja w dzien napewno bede spac z malym a w nocy bede sie bala bo moj nie ma wyczucia i bardzo twardy sen :)
    Wkurza mnie kiedy ludzie twierdza ze dziecka od malego nie wolno nosic na rekach spac z dzieckiem bujac na rekach bo dziecko sie przyzwyczaja a ja jestem zdania ze potrzebuje bliskosci rodzica i jesi w ten sposob czuje sie bezpieczne i szczesliwe to dlaczego mam mu zabierac ta bliskosc :/
    Misia, nie poruszaj w ten sposób tematu bo już była burza o to na forum ;)

Ja w nocy na pewno nie będę spać z dzieckiem, tak samo nie będę nosić go na każde "zawołanie". Napatrzyłam się jak dziewięciolatek i czterolatek śpi z rodzicami do tej pory i podziękuję :) Nie neguję żadnego zachowania ani nie pochwalam żadnego bo nie mam dwójki dzieci które jedno wychowywałabym tak, a drugie tak. I mnie nie wkurza ani jedno , ani drugie. Nie mam porównania więc się nie wypowiadam. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2015, 19:32

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2015, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poz!omka. wrote:
    A po jakim czasie można seks po porodzie? :D Wgl jak miałam miec cc to byłam uradowana że nic mi sie tam nie rozciągnie i bedzie można szybko działać tak jak kiedyś :D A jak to jest po SN? :P Kiedy tam wszystko wraca do swoich rozmiarów ? :D
    teoretycznie po połogu 5-6 tygodni, ale jak nie będziesz miała krwawienia i będziesz się dobrze czuła to wcześniej. A wraca do swoich rozmiarów nawet od razu jak Cię rozprują i ciasno zszyją :P

Mama-julka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2015, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie akurat wkurza zle to napisalam kiedy do mnie mowia zebym tak nie robila od malego :) a temat mnie pewnie omina i bron Boze niechce wywolac burzy na forum :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2015, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelkaa wrote:
    Acik dzieki;-) to moze na swieta zrobie sobie :-)

A czy na swieta kupujecie sobie z mezami prezenty? My tak i moj caly czas pyta co chce dostac a ja nie mam pomyslu :-(
    w tym roku nie, wszystko dla Kubusia ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2015, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My w tym roku tez nie kupujemy sobie prezentow tyko Malemu :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2015, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi$ia26 wrote:
    Mnie akurat wkurza zle to napisalam kiedy do mnie mowia zebym tak nie robila od malego :) a temat mnie pewnie omina i bron Boze niechce wywolac burzy na forum :)
    najważniejsze żebyś robiła tak, jak uważasz. Zgodnie ze swoim sumieniem :) ja wysłuchuję rad, ale nie biorę ich do siebie bo bym zwariowała z podejściem innych, szczególnie mojej mamy :P

• Poz!omka. Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ha ha :P no a tam w środku nie zostaje rozciągnięte? :P przecież takie dziecko a taka szparka :O :D Ja wciaż nie wierze jak ta natura to stworzyła i kurde dlaczego tak :D Jakby nie mogło dziecko przez pępek wyjsc haha :D

Alicja <3. <3 ''..Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym...'' <3
    atdcmg7y5xqxk96s.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2015, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To moj wczoraj do mnie z tekstem boe jak takie dziecko wyjdzie przez ta dziurke jak tam ledwo miesci sie siusiak :)

Pchełka, Matleena lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2015, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poz!omka. wrote:
    ha ha :P no a tam w środku nie zostaje rozciągnięte? :P przecież takie dziecko a taka szparka :O :D Ja wciaż nie wierze jak ta natura to stworzyła i kurde dlaczego tak :D Jakby nie mogło dziecko przez pępek wyjsc haha :D
    no jest rozciągnięte, ale w trakcie połogu macica się obkurcza ;) no i przy karmieniu piersią podobno szybciej :) a przecież szparka jest zszywana jak jest rozpruta :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2015, 19:36

• Poz!omka. Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No jest jest, ale z wierzchu chyba tylko tam głębiej zostaje taka locha haha :D Pępkiem by było zdecydowanie lepiej rodzić :D i by można było widzieć kiedy robi się rozwarcie haha :D

atdcmg7y5xqxk96s.png
‹‹ 1885 1886 1887 1888 1889 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ