X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2015, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk, rodzisz według snu proroczego, czy już weekend zaczęłaś? :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2015, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik wrote:
    Nono na waszym ulubionym lipcowym watku od 24listopada autorka nie aktualizuje listy. ...toz to skandal! :DD

I kolejna dziwna sprawa. Pojawil sie drugi watek sierpniowek 16. Bo jakas dziewczyna napisala na tym pierwdzym ze wlascicielka nie ogarnia bo jest nowa na forum i nie robi listy...a przeciez dopiero ich watek trzeci dzien istnieje...
    Smieszne jak dla mnie.
    Nie chce nikogo tm urazic jak to ktoras z nich czyta ale serio potem sie robi syf na forum. Po jaka cholere dwa watki tego samego msc?

Haha Flakonik jak je czytałam to się tak nasmialam :-D

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2015, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasz Flakonik jest najlepszy i nie do podrobienia <3 :D

ZieloneOliwki lubi tę wiadomość

• lips Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczynam mieć problemy z nietrzymaniem moczu ... Jak kicham to popuszczam. Trzebba chyba zacząć ćwiczyć mięśnie kegla. Po porodzie będzie pewnie jeszcze gorzej...

atdc3e5eao0yqv5p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2015, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja caly czas cwicze re miesnie kegla. Mam nadzieje ze to pomaga zeby wrocic tam jak najszybciej do formy. U mnie krwawienie juz sie skonczylo. Mam jeszcze delikatne plamienie. Ale wystarczaja juz same wkladki

Matleena lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2015, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik wrote:
    Ja caly czas cwicze re miesnie kegla. Mam nadzieje ze to pomaga zeby wrocic tam jak najszybciej do formy. U mnie krwawienie juz sie skonczylo. Mam jeszcze delikatne plamienie. Ale wystarczaja juz same wkladki

Ale Ci zazdroszczę, że Ci się już skończyło krwawienie.
    U mnie minął już tydzień a krwawienie jakie było takie jest.. Mam już dość chodzenia w tych dużych podpaskach. Całe życie używałam tamponów i chyba nigdy nie miałam podpaski. Czuje się okropnie. Mam nadzieje, że niebawem u mnie też się skończy.

A jak to jest z okresem? Kiedy wróci? Za miesiąc?

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik – dzięki za info. A ile ważą już Twoje dziewczynki? Ile przybrały już od urodzenia?
    My dziś mamy 7 dzień i młoda zjada 40ml co 3godziny.

Mama_Mai – Kurcze według tego co piszesz to moja mała je o dużo za mało.. No ale nie wiem – uważam, że i tak jest postęp w stosunku do tego co jadła jeszcze 3 dni temu..

• emilka24 Ekspertka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje Madziasek:)

bl9ce6yd14rf3b60.png
  • aneczka1983 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik to błyskawicznie jakoś czy mi się zdaje?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2015, 21:48

qq87sg18m5aefiow.png
    f2w3rjjg3orltc4z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2015, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martosza83 – Gratulacje!

Justyna14 – dzięki!

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2015, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już 25 rozpakowanych dziewczyn, a jeszcze nawet się grudzień nie zaczał ! :D Nieźle idziemy dziewczyny! :)

Madzisek – Gratulacje!
    No to rekord dziś mamy porodowy! :D

aneczka1983, lula.91 lubią tę wiadomość

• aneczka1983 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiakasia11 wrote:
    A ja się może odezwałam może ze dwa razy, więc mnie nie znacie. Ale dziś muszę napisać.
    Wiem, dziwna jestem, ale strasznie wam zazdroszczę tych bóli, skurczy, zastanawiania się czy już czas do szpitala lub kiedy wreszcie się zacznie.
    Ja muszę mieć cesarkę, a tak bardzo marzyłam o sn. I biorąc pod uwagę, że muszę mieć to cc, to dobrze, że nie mam skurczy to na spokojnie pojadę do szpitala w umówionym terminie. Co nie zmienia faktu, że wam zazdroszczę.
    Wszystko zależy podobno od punktu widzenia. Mi ciężko się czeka na nie wiadomo kiedy... A i nie mam objawów przepowiadających...

qq87sg18m5aefiow.png
    f2w3rjjg3orltc4z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2015, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneczka podobno moze byc tak ze krwawienie zanika a za pare dni powraca.

Co do miesiaczki to chyba idywidualna sprawa. Na pewno szybciej dostana mamusie ktore nie karmia piersia.

U mnie Kasia jak na razie przybrala 190g a Julia 340.to licze od wagi urodzeniowej. Roznica taka bo Kasia spadla duzo z wagi na poczatku.

Srednio na tydz powinno dziecko przybierac 120-225g.

Kasia wazy 2920 a Julia 3420

alicja_, aneczka1983 lubią tę wiadomość

• Pola_27 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    80cabecf5c2c47d9med.jpg

Moje wypociny.... Idę do wyra, męża wykorzystać

Flakonik, Mi$ia26, aannkkaa, MeGi2986, pati_zuzia, Pchelkaa, Suerte, aneczka1983, Ola_45, moniek90, bella88, m@rzenie, Hashija, lilianna, Marta0912, Chichibi, Nadulka, emilka24, ZieloneOliwki, genoweffa, Moniusia89, Klara87 lubią tę wiadomość

201512015364.png
    860ij44jecdtvcks.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2015, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co tu taka cisza o tej porze ?

Acikk rodzisz czy co ?? :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2015, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zostawić Was na parę godzin nie można. Żebym musiała nadrabiać pięć stron!

Przede wszystkim GRATULACJE dla wszystkich świeżo upieczonych mam :-D

Dzieciątka macie śliczne :-D

Inso dobrze że trafił Ci się czujny lekarz. Lepiej niech przesadza niż olewa chociaż wierzę że i tak jest w porządku.

Nasulka,
    Pchelkaa
    Wam bardzo współczuję tych niezdecydowanych skurczów :-/

Matlenaa cieszę się że się uwolniłaś od tego upierdliwego ciężaru jeśli mogę tak napisać (jak uraziłam to z góry przepraszam) :-)

iNso87, Nadulka lubią tę wiadomość

• aneczka1983 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola Ty sama takie cuda robisz?

Pola_27 lubi tę wiadomość

qq87sg18m5aefiow.png
    f2w3rjjg3orltc4z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2015, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamusie ktore urodzily i ktore maja otulacz- woombie uzywalyscie juz? Sprawdza sie? Dzieci sie uspokajaja? Ciekawa jestem Waszej opini bo zastanawiam sie nad zakupem.

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2015, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lips wrote:
    Zaczynam mieć problemy z nietrzymaniem moczu ... Jak kicham to popuszczam. Trzebba chyba zacząć ćwiczyć mięśnie kegla. Po porodzie będzie pewnie jeszcze gorzej...

Moje problemy zaczęły się po porodzie i skończyły po ok miesiącu, a całą ciążę regularnie ćwiczyłam mięśnie kegla. Teraz ćwiczę gdy sobie przypomnę :-/

Pola27 bardzo ładny tort. Widzę że nie wierzysz w swoje cukiernicze talenty jak wczoraj Pati-zuzia :-D

Alicja pewnie taki urok Sary, że będzie mało jeść. Ją też się trzęsłam nad każdym wypitym mililitrem, martwilo mnie to że jest zawsze poniżej średniej ale nic na to się nie poradzi. Szkoda czasu na zamartwianie się. Do dziś syn niewiele je i jest najszczuplejszy z rówieśników. Trzeba się z tym pogodzić że będziemy mieć chudzinki. Zresztą przypomnij sobie sama ile jadlas. Bo ja mało i zawsze byłam chuda. To geny.

alicja_ lubi tę wiadomość

• Pola_27 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ano sama, sama, ale tylko w rodzinie,że tak powiem. No i teraz juz nie jest czas na takie wyczyny, strasznie sie zmeczylam, ale seksowac sie ide haha. Do jutra ;)

MeGi2986, Ola_45, pati_zuzia, aneczka1983 lubią tę wiadomość

201512015364.png
    860ij44jecdtvcks.png

‹‹ 1926 1927 1928 1929 1930 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ