X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2015, 02:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matlena Ty nie sprzatasz itd.itp? Przeciez juz od dluzszego czasu nic innego nie robisz wiec jaki len z Ciebie,a robotami nie jestesmy I jak czasem sie nie chcr to raczej nie oznaka lenistwa :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2015, 02:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnk mysle,ze to przygotowanie rozlaxisz sie ;) choc szczerze nie wiem,bo ja czegos takiego nie doswiadczylam ani yeraz sni poprzednim razem,albo nie zwrocilam na to uwagi :)
    A jak polozna,bo mialas wydusic z niej wiele rzrczy,jesli dobrze pamietam I czegos nie pomylilam? :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2015, 03:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ;)
    Ogromne gratulacje dla nowych mam;)

Ją się nad laktatorem;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2015, 04:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nad kanapkami z zegarkiem w reku bo znowu skurcze przyszly- tak co 12-10 min. Niech to sie juz zacznie na calego!

aneczka1983, Nadulka lubią tę wiadomość

• Matleena Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 04:44

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lutego 2016, 13:40

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • Karola1990 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 05:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie juz wiecie, ze urodzilam:) czujemy sie dobrze nawet bardzo dobrze:) tylko slaby zasieg wi fi tutaj jest wiec napisze wiecej szczegolow jak wrociny:) ten porod to nie taki straszny:p

aneczka1983, pati_zuzia, Matleena, annielica, akira, iNso87, Mama-julka, Flakonik, rewelka, Mi$ia26, aannkkaa, m@rzenie, Piegus, Marta0912, Nadulka, emilka24, Pola_27, Madzia890722, ZieloneOliwki, Suerte, genoweffa, moniek90, kasiakasia11, Klara87 lubią tę wiadomość

m3sxdqk392yfxb7n.png
  • Tinusia Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 05:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 22:58

pati_zuzia, aneczka1983, Matleena, Ola_45, annielica, MeGi2986, Pchełka, Madzisek, akira, iNso87, Kate4, Marta0912, Mama-julka, Flakonik, Chichibi, rewelka, aannkkaa, Anko:-), lula.91, m@rzenie, alicja_, Piegus, Nadulka, Pchelkaa, Dżulia, Eve_84, emilka24, Pola_27, fresa, Marik, ZieloneOliwki, Suerte, genoweffa, Moniusia89, moniek90, Hashija, tysiaa93, Klara87 lubią tę wiadomość

mhsvqps6d6vf02dw.png
  • aneczka1983 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 05:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tinusia!!!! Bosssski!!!

Mi mocno brzuch stanął. I tak stoi i boli. Podbrzusze rwie jakby kto nożem ciął. Boli ale nic nie dzieje się. No i plecy bolą ale to też już w standardzie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2015, 05:36

Tinusia, pati_zuzia, Dżulia, genoweffa lubią tę wiadomość

qq87sg18m5aefiow.png
    f2w3rjjg3orltc4z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2015, 05:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matleena wrote:
    Aaaaa to teraz ten syndrom wicia gniazda itd, ale ogólnie to ja leniuszek jestem ;)

Kurde, zapłaczę się. Mąż wyjątkowo nie chrapie
    Obudziłam się na siku i teściowa tak jedzie, że ja już nawet nie mówię, żeby próbować spać w tamtym pokoju. To chrapanie jest tak głośne, że mając stopery w uszach nie jestem w stanie tam siedzieć nawet bo zaczyna mnie głowa boleć. No i siedzę w kuchni.

Buuuuu, niech ona już jedzie, bo się fizycznie wykoncze :(
    Kochana ja lubie porzadek itd.ale jak mam tylko okqzje do leniuchowania to to robie,slbo jak jie mam natchnienia I nie mam na mysli,ze przez ciaze tylko :) I jak nie musze hotowac to tez nie rozpaczam :) wiec nie tylko Ty jestes leniuszkiem I ja sie do tego przyznaje :) tyle,ze kiedys ten porzadek utrzymywal sie dluzej,znaczy dopoki Gabrys nie przyjal trybu przemieszczajacego sie :) a teraz to troche tska syzyfowa praca. Ja sprzatam a on za mna "poprawia" ;)

Matleena, Mama-julka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2015, 05:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem czy w UK maja taki system,ale mi po porodzie polozna kazala go karmic na rzadanie to tak jak w Pl,ale dodatkowo go wybudzac czy tez karmic przez sen jak sam sie nie eybudzil do 3 godzin. A zwlaszcza jak mial zoltaczke,bo wtedy maluszek ospaly przez to. U nas dzialal taki system,ale oczywiscie nie mowie.ze tak powinniscie robic,sluchajvie swoich poloznych I instyktu. :)
    Moge tylko doradzic,ze jak dzieciaczki usypiaja w trakcie karmienia to mozecie po policzku poglaskac lub pod brudka I moze zaczna znowu jesc na spiocha,albo do odbicia co jakis czas. U nas bylo tak,ze jak maly jadl przez sen to faktycznie tak jak pisza mu sie nie odbijalo po. No ale trzeba die najpierw poznac,bo minelo troche czasu za nim nauczylam sie nawykow synka,zwlaszcza jesli chodzi o nocne karmienie,bo sie balam,zeby mu jakiejs krzywdy nie zrobic :)

• Matleena Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 05:59

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lutego 2016, 13:40

pati_zuzia, Tinusia, Hashija lubią tę wiadomość

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • akira Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny,

Tinusia - Maksio ma obledne spojrzenie :-) Gratulacje!

Karola - rowniez serdecznie gratuluje i czekamy na zdjecie, i opis porodu!

Matleena - to juz koncowka stresu. Pomysl sobie, ze ja miesiac sie bede meczyc...

Pcheelka - trzymam kciuki!

Dzis mam ktg. Do cc zostało 9 dni. Przyznam, ze sie boje po akcji u Oli ze znieczuleniem i hean z listopadówek, ktorej przy cieciu wdalo sie zakazenie wewnatrzmaciczne i lezy juz 2. tydzien w szpitalu bez dziecka. Naprawde ciezka jest ta koncowka ciazy. Nie wiadomo jak to bedzie...

ja w domu kompletnie nic nie robie. Gdy tylko zrobie pare krokow, zaczynaja sie skurcze i rosnie cisnienie. Masakra. Jak beda chcieli mnie dzis zostawic w szpitalu, to chyba zostane, bo juz nie daje rady

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2015, 07:23

Tinusia lubi tę wiadomość

ex2bqtkfnrconmdf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2015, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję kolejnym Szczęśliwym Mamusiom. Jeszcze grudnia nie ma, a tu takie postępy. Dziekuje Wszystkim Wam za gratulacje. Tak ciepło robi się na sercu jak się wie, że ktoś o tobie myśli. Nie jestem w stanie nadrobić czytania bo idziecie jak burza, a mi z telefonu ciężko to ogarnąć. Nie mniej jednak zaglądam na pierwszą stronę i patrze jak codziennie jakaś nowa mamusia ma swoje szczęście już w ramionach☺ Ukłony dla Flakonika, że tak to ogarnia jeszcze przy dwóch dziewczynach. Flakoniku możesz mi wpisać godzinę urodzenia 1:24

Matleena, moniek90 lubią tę wiadomość

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2016, 10:08

Matleena, genoweffa lubią tę wiadomość

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2015, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta0912 wrote:
    Gratuluję kolejnym Szczęśliwym Mamusiom. Jeszcze grudnia nie ma, a tu takie postępy. Dziekuje Wszystkim Wam za gratulacje. Tak ciepło robi się na sercu jak się wie, że ktoś o tobie myśli. Nie jestem w stanie nadrobić czytania bo idziecie jak burza, a mi z telefonu ciężko to ogarnąć. Nie mniej jednak zaglądam na pierwszą stronę i patrze jak codziennie jakaś nowa mamusia ma swoje szczęście już w ramionach☺ Ukłony dla Flakonika, że tak to ogarnia jeszcze przy dwóch dziewczynach. Flakoniku możesz mi wpisać godzinę urodzenia 1:24
    Marta a ty urodzilas 26 czy 27.11?
    Jak twoja dzidzia? Wszystkk w porzadku?

Tinusia tez twoj maly ma cudnee oczy <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2015, 08:03

• akira Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tinusia - a jak kwestia szczepien Maksia? napisz tez kilka slow o cc w wolnej chwili. dzieki

ex2bqtkfnrconmdf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2015, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta0912 wrote:

Marta, napisz jak dzidzia. Czy była/jest od razu z Tobą?

• Acikk Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczynki nelduje ze aaaannnkkaa jeszcze nie zostanie wrozka ;) antoni jak sie nigdzie nie wybieral tak sie nie wybiera :)

tinusia te oczy malego to jakas masakra <3 <3 <3 cudny :)

Mi$ia26, Tinusia, alicja_, Pola_27, genoweffa lubią tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • rewelka Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tinusia ale oczy ma Twój Maksio, nie odpędzi się od dziewczyn :)

Karola jeszcze raz gratulacje i kto dziś jedzie na porodówkę? Myślę że teraz to pewnie codziennie chociaż jedna :) a we wtorek już grudzień :)

My dziś mam nadzieję że kupimy wszystko do końca torbę spakuję i można rodzić :)

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2015, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tinusia sliczny ten twoj maly a jakie ma oczyska duze wow :)

A ja pol nocy nie spalam jakos nie moglam i zaraz wstajd bo duzo rzeczy mamy z M do ogarniecia :/

Acikm ty nam tak nie znikaj :)

‹‹ 1928 1929 1930 1931 1932 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ