X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Asiowa Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myszata92 wrote:
    Ja to ostatnio prawie szpagat zrobiłam przy seksach haha

Szalejesz;)

Ja jeszcze chodzę w kurtkach sprzed ciąży- co prawda raczej sportowych niż w eleganckich płaszczykach ale zawsze;) przynajmniej tyle mi się udało zaoszczędzić.

bl9ccwa1nyfonmaw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2015, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chodze w bluzach M albo rozpieta juz mi sie nie oplaca kupywac na kilka dni :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2015, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha:D uwielbiam Wasze teorie :D czasem jak mam kiepski dzień i nie chce mi się nic, to wchodZę tutaj trochę Was podczytam i już mi się gęba uśmiecha

aneczka1983 lubi tę wiadomość

• Acikk Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiowa wrote:
    W tej kwestii powinnaś Męża zapytać o zdanie;) moze jakaś złota myśl mu się nasunie i wyjdzie na to, że ta Twoja ciąża jeszcze troche potrwa;p

Nie nie chyba już długo nie potrwa bo dziś stwierdził że już mam taki porodowy brzuch hahaha :D a ja mowie a jako tj porodowy brzuch?? No taki twardy haha mój mąż specjalista ginekolog położnik weterynarz :D

aneczka1983, pati_zuzia, Matleena, Pchelkaa, lula.91, Hashija lubią tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Asiowa Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    Nie nie chyba już długo nie potrwa bo dziś stwierdził że już mam taki porodowy brzuch hahaha :D a ja mowie a jako tj porodowy brzuch?? No taki twardy haha mój mąż specjalista ginekolog położnik weterynarz :D

Mój dziadek miał na starość taką twardą piłeczkę:D ale mi mówiono, że to brzuch piwny;p

bl9ccwa1nyfonmaw.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiowa wrote:
    Mój dziadek miał na starość taką twardą piłeczkę:D ale mi mówiono, że to brzuch piwny;p
    Sugerujesz że niepotrzebnie czekam na poród :D?? Ale ją już od 8 mcy nie pije piwa :D może to od braku piwa :D?

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Asiowa Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    Sugerujesz że niepotrzebnie czekam na poród :D?? Ale ją już od 8 mcy nie pije piwa :D może to od braku piwa :D?

Ja nic nie sugeruje;p łączę tylko pewne fakty:D. Mój dziadek też na starość nie pił piwa, ale brzuch mu pozostał i dziecka wcale nie urodził:D

A te ruchy co czujesz to napewno kiszki marsza grają bo na iwo czekają;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2015, 17:48

bl9ccwa1nyfonmaw.png
  • Karola1990 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aneczka1983 wrote:
    Karolcia a takie pytanie niedoświadczonej:
    Można nospę na skurcze brać? Zastanwiałam się czy to nie hamuje porodu... No i gratulacje!

Dzielne jesteście!
    Jak widac po mnie, prawdziwej akcji nie zahamuje. Chcialam w ten sposob sprawdzic czy to to:)

m3sxdqk392yfxb7n.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe no też sobie nie wyobrazam by nospa miała zahamować akcję pordowa :D Karola dawaj fotke malutkiej!!

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Asiowa Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wygramoliłam się z łózka na siku i przy okazji opowiedziałam mojemu M o moich obawach związanych z opóźnianiem porodu przez takie lenistwo. Powiedział, że nie muszę się w ogóle marwić bo tak często chodzę na siku, że ruchu mi napewno nie brakuje;)

aneczka1983, Mama-julka, m@rzenie, pati_zuzia, Pchelkaa, lula.91 lubią tę wiadomość

bl9ccwa1nyfonmaw.png
  • aneczka1983 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:

ja juz dzisiaj po zakupach seksach i sprzataniu chaty :)[/QUOT] Już wiem czemu ciąża jest piękna :D

To po co ją się tak męczę... Wracam do nospy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2015, 18:00

qq87sg18m5aefiow.png
    f2w3rjjg3orltc4z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2015, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi nospa nawet zwykłych przepowiadających nie hamuje :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2015, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak sobie jęcze leciutko jak wstaje i leże bo tak mi ciężko a mój mąż do mnie... ty skrzypisz jak drzwi :D

aneczka1983, Pchelkaa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2015, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A kupywalyscie te ksiazeczki oczami maluszka ?

• Acikk Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia890722 wrote:
    Tak sobie jęcze leciutko jak wstaje i leże bo tak mi ciężko a mój mąż do mnie... ty skrzypisz jak drzwi :D
    oh tak na mezow zawsze mozna liczyc ze powiedza cos milego :D
    madzia to daj znac kiedy to bedziesz rodzic antka :D

Madzia890722 lubi tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2015, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odnośnie sklepów:
    Wczoraj byłam z mężem w Carrefourze. Podchodzę do kasy pierwszeństwa, przede mną dwie osoby z wyłożonymi zakupami na taśmie, my jako trzeci- 5 rzeczy. Kasjerka na mnie spojrzała i mówi "pani to by chciała bez kolejki?" myślę sobie- kurwa nie, postoję, przepuszczę jeszcze tych z kasy obok, no ja pierdole!!

Później pojechaliśmy do Biedronki. Tam już robiliśmy duże zakupy, kolejka jak nie wiem co, otwiera się kasa obok. Idę więc, stanęłam jako pierwsza. Za mną pani z dzieckiem, a za nią babka z pełnym wózkiem mięcha a za nią człapie sięmój mąż z wózkiem. ta baba zablokowała przejście, mąż do niej mói "przepraszam, ja z żoną która tam stoi" i tak ze 3 razy, a ta pinda udaje że nie słyszy... Pani któa stała za mną przepchnęła wózek tej kobity i mówi "ta pani była pierwsza razem z tym panem, ja za państwem i dopiero pani!" a ta pinda nic, nawet się nie ruszyła sama tylko popatrzyła na nas wszystkich z góry z wielkim fochem...nożesz kurna, ludzie są i parapety...

Pocieszę Was- właśnie program o orangutanach oglądałam. Też chodzą 9 miesięcy w ciąży i co miesiąc mają okres :P

Znacie jakiś sposób na bolące nogi? Już mnie nie dość że łapią skurcze, to cholernie rwią, a szczególnie jedna- od krzyża aż do kolana... nie mogłam spać przez tą nogę i znowu jużmnie boli... :(

• aneczka1983 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi$ia26 wrote:
    A kupywalyscie te ksiazeczki oczami maluszka ?
    Ją się właśnie zastanwiam i chyba zamiast tradycyjnych zabawek w tę stronę pójdę. W ogóle zaczyna mnie ta wczesna edukacja interesować.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2015, 18:37

qq87sg18m5aefiow.png
    f2w3rjjg3orltc4z.png
  • aneczka1983 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A swoją drogą uwielbiam porady dnia Bellybestfriend. Te które powinny być na końcu są na początku ciąży i odwrotnie. Co do sklepów to stoję grzecznie w kolejce. Ostatnio jakiś podchmielony robotnik wcisnął się przede mnie w kolejce pierwszeństwa. Ale ją się nie lubię i nie umiem kłucić. Natomiast byłam dziś w Wolą Parku w Wawie i tam ludzie też idą i nie patrzą... Nic nie kupiłam prócz małych ozdóbek w Tigerze. Napiłam się gorącej czekolady a M poszedł po piwo indyjskie. Tak mi się tęskni za zimnym trunkiem...

Mam ochotę pumeksem wyszorować brzuch tak mnie swędzi...
    ZieloneOliwki martwią mnie te bóle Twoje. Koniecznie daj znać gin. U mnie w rodzinie przez rwę było CC.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2015, 18:57

qq87sg18m5aefiow.png
    f2w3rjjg3orltc4z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2015, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aneczka1983 wrote:
    Ją się właśnie zastanwiam i chyba zamiast tradycyjnych zabawek w tę stronę pójdę. W ogóle zaczyna mnie ta wczesna edukacja interesować.
    Ja tez sie wlasnie zastanawiam nad ich zakupem a wczesniej chcialam zapytac o opinie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2015, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    oh tak na mezow zawsze mozna liczyc ze powiedza cos milego :D
    madzia to daj znac kiedy to bedziesz rodzic antka :D

Jak będę wiedziała to dam znac :D

Aktualnie Antos docenia wypinajac sie mocno dupskiem mój talent muzyczny i spiewanie mu piosenek :D nie no, ładnie współpracujemy

‹‹ 1934 1935 1936 1937 1938 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ