Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Moje drugie wielkie szczęście
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 20:13
Acikk, Mama-julka, rewelka, Piegus, akira, Hashija, Flakonik, Ola_45, Nadulka, Dżulia, aannkkaa, Moniusia89, amos, Pchelkaa, pati_zuzia, fresa, Klara87, Matleena, genoweffa, emilka24, aneczka1983, MeGi2986, m@rzenie, Eve_84, Suerte, nikicia86, Pola_27, Mi$ia26, iNso87, lula.91, lilianna, bella88 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMadzisek sliczne maleństwo :*
Bella gratulacje!
Ja odsypiam kazda chwile razem z dziewczynami. Bo jakos nie umiem sie przestawic na ten tryb spanie po 4godz i pobudka. Przez to czuje sie ciagle nie wyspana . Ale dziewczynki sa bardzoo grzeczne.
Czy mamusie ktore juz maja dzieci na swiecie. Dopadacie jakos woda albo herbatkami? Czy na samym mleku sa wasze dzieci?pati_zuzia, bella88 lubią tę wiadomość
-
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 12:51
03.2015 - 6t. 💔
12.2015 syn
Starania od 2017r
Niedrożny lewy jajowód
7x IUI - nieudane
1 PROCEDURA IVF :
I transfer - 09.2024 - 5t.💔
II transfer - 11.2024 - 5t. 💔
III transfer - 12.2024 - nieudany
2 PROCEDURA IVF :
I transfer - 03.2025 - 5t. 💔
II transfer - 15.05.2025 - ❤️ 31/01/2026 🍀❤️
Został 1 ❄️
-
nick nieaktualny
-
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 12:51
03.2015 - 6t. 💔
12.2015 syn
Starania od 2017r
Niedrożny lewy jajowód
7x IUI - nieudane
1 PROCEDURA IVF :
I transfer - 09.2024 - 5t.💔
II transfer - 11.2024 - 5t. 💔
III transfer - 12.2024 - nieudany
2 PROCEDURA IVF :
I transfer - 03.2025 - 5t. 💔
II transfer - 15.05.2025 - ❤️ 31/01/2026 🍀❤️
Został 1 ❄️
-
nick nieaktualnyMadzisek śliczny bobas :*
Bella gratuluję !
My byliśmy wczoraj na imieninach u teścia. Objadłam się na maksaInna sprawa, że u teściów zawsze jest mega gorąco i miałam już dość tej ciepłoty. Gdy wróciliśmy do domu, czułam się wykończona tym skwarem. Po 23ej oczy same się zamykały, ale jak mąż wyłączył tylko tv to oczy jak 5 zł i odechciało mi się spać. Inna sprawa, że pojawiły się skurcze, nie były bardzo dokuczliwe, ale częste, z tym że nie chciało mi się sprawdzać co ile minut się pojawiają.
Potem zaczęło mnie wszystko swędzieć i w końcu udało mi się zasnąć po 2.
Zapomniałam dodać, że sąsiedzi mieli imprezkę i zachowywali się b. głośno. Najpierw śpiewali Alleluja, a potem Czarna Madonno.Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2015, 12:27
bella88 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyFlakonik jak córy tak mało piją mleka to nie dawałabym już nic więcej. Ją zaczęłam dawać herbatę koperkowa kiedy zaczęły się kolki, a tak to same kp. przez bite 4 m-ce. Zobacz jeszcze w internecie jak to jest przy butelce
Ale mają dwa tyg. to wydaje mi się że za wcześnie. Przy okazji uściski dla nich
Ola45 może na koniec produkujesz jakiś klejA może po prostu dużo odpoczywałaś i leżałaś i stąd ta zmiana
Pchelkaa głowa do góry! Takie smutaski piszesz, a Ty taka optymistka jesteś przecież -
nick nieaktualnyHaha Genoweffa haha kolysanki Ci spiewali
ale dosc ciekawy repertuar,nastepnym razem popros ich o koledy
A ja dzis jakas wypompowana jestem,a nic nie robilam,kompletnie nic,bo maz teraz prawie caly czas w domu. Tak mnie muli I ni to mdli ni to nic I spac mi sie chce wiec co chwile przysypiam. Jakbym miala rodzic to nie mam sily I dzis nie rodze,nie chce mi sie
Pchelka juz bliziutko jakby nie patrzec.
genoweffa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMama julka a nie jest tak,ze jak mm dzieci pija to wskazane jest przepajanie woda badz herbatka,bo przy kp to nie kaza nic tylko mleko. Nie wiem no nie mam doswiadczenia z mm. U mnie Gabrys byl na piersi do 6 miesiaca wiec tylko cyca mu dawalam,bo cale szczescie obeszlo sie bez kolek,ja pilam herbatke koperkowa I meliske ,ale nie wiem czy dzialalo to na moje dziecko czy nie
-
nick nieaktualny
-
Flakonik coś więcej do jedzenia zgodnie z polskimi wytycznymi wprowadza się dopiero po skończonym 4 miesiącu, a tak to samo mm lub mleko mamusi,ew. właśnie coś do picia w stylu herbatka koperkowa lub sama woda (przy kp wode zalecają tylko latem, bo w mleku matki dziecko ma jej wystarczająco).
Takie maluchy nie mają jeszcze dobrze wykształconego układu trawiennego, dlatego pierwsze 3 miesiące życia nazywane są 4 trymestrem.
Mój Olek np. po herbatce koperkowej miał jeszcze większe problemy z gazami, więc herbatka koperkowa na jednych działa a innym jeszcze bardziej szkodzi, zależy od dziecka.Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2015, 13:01
7w3d 💔 -
Hej
w końcu znalazłam trochę czasu
pisze do was żeby się pochwalić moim synkiem
urodziłam 25 pazdziernika w 33 tygodniu
w szpitalu leżałam 7 tygodni bo wody mi zaczęły odchodzić. Ale wszystko jest dobrze od 16 listopada jesteśmy razem w domku
mały był przez 3 tygodnie w szpitalu ale jest dobrze wiadome teraz dużo wizyt kontrolnych ale to nic.
miałam cc ogólnie spoko tylko gorzej po miałam tygodniowy ból głowy takie nie do wytrzymania ale przeszło potem
teraz już jestem szczęśliwa mamusia
maly wazyl 1780g i mial 47 cm
pozdrawiam
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2015, 13:31
Matleena, pati_zuzia, Nadulka, emilka24, Ola_45, Suerte, Mama-julka, MeGi2986, Flakonik, Pchelkaa, Madzisek, aneczka1983, kwiatakacji, Dżulia, nikicia86, Moniusia89, kasiakasia11, ajami19, Pola_27, Chichibi, rewelka, akira, fresa, justyna14, Hashija, KASIAG24, Mi$ia26, iNso87, genoweffa, Piegus, lula.91, Madzia890722, lilianna, aannkkaa, bella88, stars2345, m@rzenie, Klara87, Kate4, niania.ogg lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny