X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • emilka24 Ekspertka

Wysłany: 29 listopada 2015, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje Ewka :) duzo zdrowka dla was

ewka993 lubi tę wiadomość

bl9ce6yd14rf3b60.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2015, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://iv.pl/images/64531095589137631728.jpg
    Po lewej Kasia, po prawej Julia
    http://iv.pl/images/01671617888360669006.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2015, 14:29

aneczka1983, Nadulka, ewka993, Dżulia, Ola_45, nikicia86, Moniusia89, pati_zuzia, emilka24, Pola_27, Pchelkaa, Chichibi, rewelka, akira, fresa, justyna14, Kourtney, Hashija, Acikk, Madzisek, Beatrice, Mi$ia26, Suerte, KASIAG24, iNso87, genoweffa, Piegus, lula.91, Madzia890722, lilianna, bella88, amos, m@rzenie, MeGi2986, Klara87, Kate4 lubią tę wiadomość

• aneczka1983 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa gratulacje. Swoje przeszłaś. Musiało być Ci ciężko. Super, że wszystko ok i już w domku jesteście.

qq87sg18m5aefiow.png
    f2w3rjjg3orltc4z.png
  • Matleena Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lutego 2016, 14:05

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2015, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak sa calkiem inne . i teraz sie ciesze ze nazywaja sie tez roznie a nie podobnie :)

Matleena lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2015, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze jeden dzień nie zaglądałan a tu znów tyle emocji
    Gratuluję mamusie ;-) Superrr ze już macie swoje szkraby :-)

• Pola_27 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Azande wrote:
    Pola a Ty kiedy masz termin cc we Wtorek dobrze kojarzę?

Ja też już nie mogę się doczekać świąt, 1.12 rozstawiam już świąteczne dekoracje :)

Dokładnie tak :) Jutro jedziemy do kliniki na 16.00 jakies badania mi jeszcze porobią i cos tam coś tam :) No chyba, że nie dotrwam, jakos mi tak dziwnie, ale może to stres po prostu :)

aneczka1983 lubi tę wiadomość

201512015364.png
    860ij44jecdtvcks.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2015, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez sie mialam wlasnie pytac o przepajanie dzieciaczkow.
    Moj Wojtus pije moje mleko i dokarmiam go mm. Od wczoraj po moim mleku meczy sie z brzuszkiem. Robi mniej kupek, prezy sie strasznie mocno. Po chwili usypia i spi normalnie ok 3 godzin. czasem uda mu sie zrobic kupke, ale widac, ze sie meczy :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2015, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaMai u mnie tez z jedna corcia byl problem po mleku. Dawalam na poczatku enfamil i widocznie jej nie spasowalo cos. Bo tez sie meczyla z kupka i za malo robila. I u nas sie sprawdzila zmiana mleka na inne. No ale jestesmy tylko na mm.

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2015, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie my teraz jestesmy na enfamilu i do tej pory nie bylo zadnych problemow. Zawsze piekne kupki maly robil a od wczoraj jest cos nie tak.
    Jeszcze nie bylo u nas poloznej, moze ona cos doradzi jak przyjedzie.
    Dzis odstawiamy na noc moje mleko i sprobujemy karmic Wojtka tylko mm. Mam nadzieje, ze to pomoze, bo ciezko sie patrzy, jak maluszek tak bardzo cierpi

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z brzuszkami u noworodków to zawsze jest na początku problem/ przynajmniej prawie zawsze/ a te wszystkie leki na kolki są od 28 dnia życia, czyli jak dzieciak zaczyna być niemowlakiem a nie noworodkiem. My też z Olkiem męczyliśmy się bardzo z gazami, ale dużo daje masowanie, częste kładzenie dziecka na brzuszku, im częściej i dłużej tym lepiej, można robić rowerek nóżkami, dosłownie lekko kolankami dziecka dociskać do brzuszka i obowiązkowo po każdym jedzeniu dzieciaczek powinien odbić. W sytuacja kryzysowych pomagała suszarka, na najdelikatniejszym suszeniu, w odpowiedniej odległości suszyć po brzuszku, można ciepłą pieluszkę kłaść (po prasowaniu) na brzuszek. To znane mi metody które z Olkiem przerobiliśmy. Generalnie problem minął po 3 miesiącu bo albo przeszliśmy wtedy akurat na mm albo bo po prostu wtedy by mu przeszła kolka normalnie. Nie wiem.
    Po przejściu na mm zaczęły się problemy z kupkami i też przerobiliśmy chyba ze 3 mleka, z tym, że nam położna kazała zmieniać mleko dopiero po 2 tygodniach od rozpoczęcia używania, bo ponoć tyle potrzeba żeby się organizm przyzwyczaił do nowego mleczka. Byliśmy na początku na Bebilonie na kolki , potem Bebilon dla alergików a skonczyliśmy na zwykłym Bebiko i jest super. Także teraz nie będę kombinować i od razu zaczynam od bebiko a kwasy omega będę podawać oddzielnie ze stripsów razem z witaminkami.
    Ile dzieci tyle reakcji chyba na mleko, ważne, żeby dopasować do własnego dziecka mleczko, nie ma co się sugerować opiniami, bo brzuszek dziecka wszystko zweryfikuje.

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama_Mai wrote:
    No wlasnie my teraz jestesmy na enfamilu i do tej pory nie bylo zadnych problemow. Zawsze piekne kupki maly robil a od wczoraj jest cos nie tak.
    Jeszcze nie bylo u nas poloznej, moze ona cos doradzi jak przyjedzie.
    Dzis odstawiamy na noc moje mleko i sprobujemy karmic Wojtka tylko mm. Mam nadzieje, ze to pomoze, bo ciezko sie patrzy, jak maluszek tak bardzo cierpi
    Jeśli Ci nie płacze, tylko się pręży, a chcesz karmić piersią, to nie odstawiaj go od piersi, bo szybko możesz pokarm stracić, a ciężko potem się walczy o laktację. Dzieciaki mają nie wykształcony dobrze układ trawienny jeszcze, a chłopcy są na tym punkcie szczególnie wrażliwi, ale to nie jest wina Twojego pokarmu, tak po prostu jest. No chyba, że macie kolkę i jak u nas wyje Wam po jedzeniu z godzinę czy dwie.

Mama-julka lubi tę wiadomość

7w3d 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2015, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna moj synek pije moje mleko, ale z butelki. Raczej nie strace pokarmu, bo regularnie sciagam go laktatorem :) mleka mam coraz wiecej, wiec o to sie akurat nie martwie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2015, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak macie możliwość na kolki polecam Sab simplex :-)

• Acikk Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jej flakonik wiem że już to było pisane ale niesamowite jakie niepodobne do siebie te Twoje Skarby :) przynajmniej nie masz problemu z odroznieniem :D slodziutkie są <3

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2015, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evka gratuluje :)

Madzisek sliczny Kacperek :)

No Acikk ostro pojechalas boroku :)

Flakonik sliczne sa i wogole niesamowite jak sie roznia od siebie :)

U mnie skurcze nieregularne ale ostre ledwo chodze :/

• Acikk Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi$ia26 wrote:
    Evka gratuluje :)

Madzisek sliczny Kacperek :)

No Acikk ostro pojechalas boroku :)

Flakonik sliczne sa i wogole niesamowite jak sie roznia od siebie :)

U mnie skurcze nieregularne ale ostre ledwo chodze :/

No bo jesteś borokiem u nas na śląsku tak się mówi :> :P

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia pociesze Cię u mnie zupełnie zupełnie nic :D

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2015, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha chcesz sie zamienic :) Jutro lekarz jak nic nie postanowi to sie zalame :(

• Acikk Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sluchaj no ja czekam na wizyte w czwartek by sie dowiedziec ze antek ladnie pozuje jest zadowolony i nigdzie sie nie wybiera :P

Mi$ia26, Matleena lubią tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
‹‹ 1941 1942 1943 1944 1945 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ