SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • emilka24 Ekspertka

Wysłany: 29 listopada 2015, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje Ewka :) duzo zdrowka dla was

ewka993 lubi tę wiadomość

bl9ce6yd14rf3b60.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2015, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://iv.pl/images/64531095589137631728.jpg
    Po lewej Kasia, po prawej Julia
    http://iv.pl/images/01671617888360669006.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2015, 14:29

aneczka1983, Nadulka, ewka993, Dżulia, Ola_45, nikicia86, Moniusia89, pati_zuzia, emilka24, Pola_27, Pchelkaa, Chichibi, rewelka, akira, fresa, justyna14, Kourtney, Hashija, Acikk, Madzisek, Beatrice, Mi$ia26, Suerte, KASIAG24, iNso87, genoweffa, Piegus, lula.91, Madzia890722, lilianna, bella88, amos, m@rzenie, MeGi2986, Klara87, Kate4 lubią tę wiadomość

• aneczka1983 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa gratulacje. Swoje przeszłaś. Musiało być Ci ciężko. Super, że wszystko ok i już w domku jesteście.

qq87sg18m5aefiow.png
    f2w3rjjg3orltc4z.png
  • Matleena Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lutego 2016, 14:05

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2015, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak sa calkiem inne . i teraz sie ciesze ze nazywaja sie tez roznie a nie podobnie :)

Matleena lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2015, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze jeden dzień nie zaglądałan a tu znów tyle emocji
    Gratuluję mamusie ;-) Superrr ze już macie swoje szkraby :-)

• Pola_27 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Azande wrote:
    Pola a Ty kiedy masz termin cc we Wtorek dobrze kojarzę?

Ja też już nie mogę się doczekać świąt, 1.12 rozstawiam już świąteczne dekoracje :)

Dokładnie tak :) Jutro jedziemy do kliniki na 16.00 jakies badania mi jeszcze porobią i cos tam coś tam :) No chyba, że nie dotrwam, jakos mi tak dziwnie, ale może to stres po prostu :)

aneczka1983 lubi tę wiadomość

201512015364.png
    860ij44jecdtvcks.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2015, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez sie mialam wlasnie pytac o przepajanie dzieciaczkow.
    Moj Wojtus pije moje mleko i dokarmiam go mm. Od wczoraj po moim mleku meczy sie z brzuszkiem. Robi mniej kupek, prezy sie strasznie mocno. Po chwili usypia i spi normalnie ok 3 godzin. czasem uda mu sie zrobic kupke, ale widac, ze sie meczy :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2015, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaMai u mnie tez z jedna corcia byl problem po mleku. Dawalam na poczatku enfamil i widocznie jej nie spasowalo cos. Bo tez sie meczyla z kupka i za malo robila. I u nas sie sprawdzila zmiana mleka na inne. No ale jestesmy tylko na mm.

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2015, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie my teraz jestesmy na enfamilu i do tej pory nie bylo zadnych problemow. Zawsze piekne kupki maly robil a od wczoraj jest cos nie tak.
    Jeszcze nie bylo u nas poloznej, moze ona cos doradzi jak przyjedzie.
    Dzis odstawiamy na noc moje mleko i sprobujemy karmic Wojtka tylko mm. Mam nadzieje, ze to pomoze, bo ciezko sie patrzy, jak maluszek tak bardzo cierpi

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z brzuszkami u noworodków to zawsze jest na początku problem/ przynajmniej prawie zawsze/ a te wszystkie leki na kolki są od 28 dnia życia, czyli jak dzieciak zaczyna być niemowlakiem a nie noworodkiem. My też z Olkiem męczyliśmy się bardzo z gazami, ale dużo daje masowanie, częste kładzenie dziecka na brzuszku, im częściej i dłużej tym lepiej, można robić rowerek nóżkami, dosłownie lekko kolankami dziecka dociskać do brzuszka i obowiązkowo po każdym jedzeniu dzieciaczek powinien odbić. W sytuacja kryzysowych pomagała suszarka, na najdelikatniejszym suszeniu, w odpowiedniej odległości suszyć po brzuszku, można ciepłą pieluszkę kłaść (po prasowaniu) na brzuszek. To znane mi metody które z Olkiem przerobiliśmy. Generalnie problem minął po 3 miesiącu bo albo przeszliśmy wtedy akurat na mm albo bo po prostu wtedy by mu przeszła kolka normalnie. Nie wiem.
    Po przejściu na mm zaczęły się problemy z kupkami i też przerobiliśmy chyba ze 3 mleka, z tym, że nam położna kazała zmieniać mleko dopiero po 2 tygodniach od rozpoczęcia używania, bo ponoć tyle potrzeba żeby się organizm przyzwyczaił do nowego mleczka. Byliśmy na początku na Bebilonie na kolki , potem Bebilon dla alergików a skonczyliśmy na zwykłym Bebiko i jest super. Także teraz nie będę kombinować i od razu zaczynam od bebiko a kwasy omega będę podawać oddzielnie ze stripsów razem z witaminkami.
    Ile dzieci tyle reakcji chyba na mleko, ważne, żeby dopasować do własnego dziecka mleczko, nie ma co się sugerować opiniami, bo brzuszek dziecka wszystko zweryfikuje.

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama_Mai wrote:
    No wlasnie my teraz jestesmy na enfamilu i do tej pory nie bylo zadnych problemow. Zawsze piekne kupki maly robil a od wczoraj jest cos nie tak.
    Jeszcze nie bylo u nas poloznej, moze ona cos doradzi jak przyjedzie.
    Dzis odstawiamy na noc moje mleko i sprobujemy karmic Wojtka tylko mm. Mam nadzieje, ze to pomoze, bo ciezko sie patrzy, jak maluszek tak bardzo cierpi
    Jeśli Ci nie płacze, tylko się pręży, a chcesz karmić piersią, to nie odstawiaj go od piersi, bo szybko możesz pokarm stracić, a ciężko potem się walczy o laktację. Dzieciaki mają nie wykształcony dobrze układ trawienny jeszcze, a chłopcy są na tym punkcie szczególnie wrażliwi, ale to nie jest wina Twojego pokarmu, tak po prostu jest. No chyba, że macie kolkę i jak u nas wyje Wam po jedzeniu z godzinę czy dwie.

Mama-julka lubi tę wiadomość

7w3d 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2015, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna moj synek pije moje mleko, ale z butelki. Raczej nie strace pokarmu, bo regularnie sciagam go laktatorem :) mleka mam coraz wiecej, wiec o to sie akurat nie martwie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2015, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak macie możliwość na kolki polecam Sab simplex :-)

• Acikk Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jej flakonik wiem że już to było pisane ale niesamowite jakie niepodobne do siebie te Twoje Skarby :) przynajmniej nie masz problemu z odroznieniem :D slodziutkie są <3

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2015, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evka gratuluje :)

Madzisek sliczny Kacperek :)

No Acikk ostro pojechalas boroku :)

Flakonik sliczne sa i wogole niesamowite jak sie roznia od siebie :)

U mnie skurcze nieregularne ale ostre ledwo chodze :/

• Acikk Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi$ia26 wrote:
    Evka gratuluje :)

Madzisek sliczny Kacperek :)

No Acikk ostro pojechalas boroku :)

Flakonik sliczne sa i wogole niesamowite jak sie roznia od siebie :)

U mnie skurcze nieregularne ale ostre ledwo chodze :/

No bo jesteś borokiem u nas na śląsku tak się mówi :> :P

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia pociesze Cię u mnie zupełnie zupełnie nic :D

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2015, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha chcesz sie zamienic :) Jutro lekarz jak nic nie postanowi to sie zalame :(

• Acikk Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sluchaj no ja czekam na wizyte w czwartek by sie dowiedziec ze antek ladnie pozuje jest zadowolony i nigdzie sie nie wybiera :P

Mi$ia26, Matleena lubią tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
‹‹ 1941 1942 1943 1944 1945 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ