Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyhttp://iv.pl/images/64531095589137631728.jpg
Po lewej Kasia, po prawej Julia
http://iv.pl/images/01671617888360669006.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2015, 14:29
aneczka1983, Nadulka, ewka993, Dżulia, Ola_45, nikicia86, Moniusia89, pati_zuzia, emilka24, Pola_27, Pchelkaa, Chichibi, rewelka, akira, fresa, justyna14, Kourtney, Hashija, Acikk, Madzisek, Beatrice, Mi$ia26, Suerte, KASIAG24, iNso87, genoweffa, Piegus, lula.91, Madzia890722, lilianna, bella88, amos, m@rzenie, MeGi2986, Klara87, Kate4 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Azande wrote:Pola a Ty kiedy masz termin cc we Wtorek dobrze kojarzę?
Ja też już nie mogę się doczekać świąt, 1.12 rozstawiam już świąteczne dekoracje
Dokładnie takJutro jedziemy do kliniki na 16.00 jakies badania mi jeszcze porobią i cos tam coś tam
No chyba, że nie dotrwam, jakos mi tak dziwnie, ale może to stres po prostu
aneczka1983 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyTez sie mialam wlasnie pytac o przepajanie dzieciaczkow.
Moj Wojtus pije moje mleko i dokarmiam go mm. Od wczoraj po moim mleku meczy sie z brzuszkiem. Robi mniej kupek, prezy sie strasznie mocno. Po chwili usypia i spi normalnie ok 3 godzin. czasem uda mu sie zrobic kupke, ale widac, ze sie meczy -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyNo wlasnie my teraz jestesmy na enfamilu i do tej pory nie bylo zadnych problemow. Zawsze piekne kupki maly robil a od wczoraj jest cos nie tak.
Jeszcze nie bylo u nas poloznej, moze ona cos doradzi jak przyjedzie.
Dzis odstawiamy na noc moje mleko i sprobujemy karmic Wojtka tylko mm. Mam nadzieje, ze to pomoze, bo ciezko sie patrzy, jak maluszek tak bardzo cierpi -
z brzuszkami u noworodków to zawsze jest na początku problem/ przynajmniej prawie zawsze/ a te wszystkie leki na kolki są od 28 dnia życia, czyli jak dzieciak zaczyna być niemowlakiem a nie noworodkiem. My też z Olkiem męczyliśmy się bardzo z gazami, ale dużo daje masowanie, częste kładzenie dziecka na brzuszku, im częściej i dłużej tym lepiej, można robić rowerek nóżkami, dosłownie lekko kolankami dziecka dociskać do brzuszka i obowiązkowo po każdym jedzeniu dzieciaczek powinien odbić. W sytuacja kryzysowych pomagała suszarka, na najdelikatniejszym suszeniu, w odpowiedniej odległości suszyć po brzuszku, można ciepłą pieluszkę kłaść (po prasowaniu) na brzuszek. To znane mi metody które z Olkiem przerobiliśmy. Generalnie problem minął po 3 miesiącu bo albo przeszliśmy wtedy akurat na mm albo bo po prostu wtedy by mu przeszła kolka normalnie. Nie wiem.
Po przejściu na mm zaczęły się problemy z kupkami i też przerobiliśmy chyba ze 3 mleka, z tym, że nam położna kazała zmieniać mleko dopiero po 2 tygodniach od rozpoczęcia używania, bo ponoć tyle potrzeba żeby się organizm przyzwyczaił do nowego mleczka. Byliśmy na początku na Bebilonie na kolki , potem Bebilon dla alergików a skonczyliśmy na zwykłym Bebiko i jest super. Także teraz nie będę kombinować i od razu zaczynam od bebiko a kwasy omega będę podawać oddzielnie ze stripsów razem z witaminkami.
Ile dzieci tyle reakcji chyba na mleko, ważne, żeby dopasować do własnego dziecka mleczko, nie ma co się sugerować opiniami, bo brzuszek dziecka wszystko zweryfikuje.7w3d 💔 -
Mama_Mai wrote:No wlasnie my teraz jestesmy na enfamilu i do tej pory nie bylo zadnych problemow. Zawsze piekne kupki maly robil a od wczoraj jest cos nie tak.
Jeszcze nie bylo u nas poloznej, moze ona cos doradzi jak przyjedzie.
Dzis odstawiamy na noc moje mleko i sprobujemy karmic Wojtka tylko mm. Mam nadzieje, ze to pomoze, bo ciezko sie patrzy, jak maluszek tak bardzo cierpiMama-julka lubi tę wiadomość
7w3d 💔 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Mi$ia26 wrote:Evka gratuluje
Madzisek sliczny Kacperek
No Acikk ostro pojechalas boroku
Flakonik sliczne sa i wogole niesamowite jak sie roznia od siebie
U mnie skurcze nieregularne ale ostre ledwo chodze