X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2015, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak jemu dobrze w brzuszku i nigdzie sie nie wybiera :P Moj postanowil najpierw przetestowac moja wytrzymalosc chyba :)

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2016, 10:04

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2015, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama_Mai wrote:
    Tez sie mialam wlasnie pytac o przepajanie dzieciaczkow.
    Moj Wojtus pije moje mleko i dokarmiam go mm. Od wczoraj po moim mleku meczy sie z brzuszkiem. Robi mniej kupek, prezy sie strasznie mocno. Po chwili usypia i spi normalnie ok 3 godzin. czasem uda mu sie zrobic kupke, ale widac, ze sie meczy :/

U nas był podobny problem po moim mleku. Najlepszy okazał się Delicol.

• Acikk Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi$ia26 wrote:
    No tak jemu dobrze w brzuszku i nigdzie sie nie wybiera :P Moj postanowil najpierw przetestowac moja wytrzymalosc chyba :)

no ale dlaczego mu tam tak dobrze :P ??

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2015, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamusia dobre jedzonko serwuje Milo przytulnie a nie wyciągna zaloza jakieś ubranko i koniec beztroski zamiast słodkiego dadzą mleko:)

• Acikk Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi$ia26 wrote:
    Mamusia dobre jedzonko serwuje Milo przytulnie a nie wyciągna zaloza jakieś ubranko i koniec beztroski zamiast słodkiego dadzą mleko:)

To mój syn musi być przeinteligentny że już tak to przewidział wszystko :D misia a Ty jutro na KTG idziesz do szpitala?

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iNso87 wrote:
    Kurde a ja się nacieszylam leżeniem.. Tak leze ale w wannie bo mam skurcze okropne z krzyża i promieniujace na uda:/ żeby nie ta diagnoza wczesniej to bym sie cieszyla,ze może rodze ale tak to wiem,ze to tylko przepowiadajace ...
    Inso ją myślę że na tym etapie już nie ma żadnej pewnej diagnozy :)
    A powiedz mi Ty będziesz normalnie rodzic bo ja zawsze myślałam że jak pierwsze dzidzi CC to drugie już tak profilaktycznie też CC robią :>

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2015, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    To mój syn musi być przeinteligentny że już tak to przewidział wszystko :D misia a Ty jutro na KTG idziesz do szpitala?
    Tak i do lekarza niech zrobi masaż albo mnie położy bo ten ból mnie wykończyć a nic się nie rozwija :) Wrodzona inteligencję Antek posiada to co się Dziwisz że już tyle przewidział :)

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • aneczka1983 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola_27 wrote:
    Dokładnie tak :) Jutro jedziemy do kliniki na 16.00 jakies badania mi jeszcze porobią i cos tam coś tam :) No chyba, że nie dotrwam, jakos mi tak dziwnie, ale może to stres po prostu :)
    Trzymam kciuki za Ciebie!

Pola_27 lubi tę wiadomość

qq87sg18m5aefiow.png
    f2w3rjjg3orltc4z.png
  • lilianna Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ją dopiero co wróciłam od mamy że szpitala... Wychodzi w środę po 3tygodniach ale musimy czekać na wyniki rezonansu i potem spowrotem do szpitala na zabieg :-( także super przed świętami czas się zapowiada... Mama w szpitalu i niech tak jeszcze mnie wcześniej weźmie :-(

W nocy budze sie po 3-4razy, w dodatku kosci miednicy i w pachwinach boli a jeszcze od tej jazdy po 60km w jedną stronę do szpitala dostaje już twardnienia brzucha a co ciekawe zaczęło się takie dziwne uczucie gorąca w pachwinach i dole brzucha, czasem nawet jakby pazylo od środka...- miała któraś z was kiedyś taki dziwny objaw?

3i49p07wxglh0lzs.png
  • Pola_27 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aneczka1983 wrote:
    Trzymam kciuki za Ciebie!

Dzięki Kochana, naprawdę dopadł mnie mega stres... Z tego wszystkiego coś mnie przeczyściło dzisiaj delikatnie. Nie wiem czym sie tak denerwuję. Naczytałam się o tych cesarkach i teraz mi bije na łeb... Normalnie jak sobie pomyślę to mi słabo. Tyle dobrze, że mój mąż od jutra ma urlop cały tydzień

201512015364.png
    860ij44jecdtvcks.png

• Acikk Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iNso87 wrote:
    Acikk ale jak wczoraj jeszcze szyjka byla zamkneta i wysoko to nie liczylabym na dzis:p
    Szczerze to nawet nie wiem jak bede rodzic;) nawet o tym nie mysle i mój gin nic nie mówi. Okaże sie w szpitalu.

heheh ja bym tam chciala wiedziec na Twoim miejscu :D

misia o ktorej wizyta? nie wiem czy ten masaz taki dobry widzizz ile nadulka biedna sie juz meczy :/ chyba ze juz urodzila ? nadulka jak tam :>

pchelkaa jak u Ciebie sytuacja ?

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Poz!omka. Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, 28.11.2015r. 12:49 urodzila sie Alicja 2960g 55cm :-) Porod naturalny, 11h na porodowce , mialam bardzo ciezki porod !!!!!! zadnej oxytocyny, zadnego znieczulenia, wszystko postepowalo bardzo powoli, bardzo bolesnie i nigdy wiecej SN !! Parcie 2h bo glowka sie cofala, nie zycze nikomu !!

rewelka, lilianna, akira, Nadulka, stars2345, iNso87, Hashija, kasiakasia11, Madzisek, genoweffa, pati_zuzia, aannkkaa, nikicia86, emilka24, Piegus, Matleena, Ola_45, Pola_27, fresa, Chichibi, m@rzenie, Eve_84, Flakonik, Dżulia, MeGi2986, Suerte, lula.91 lubią tę wiadomość

Alicja <3. <3 ''..Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym...'' <3
    atdcmg7y5xqxk96s.png
  • rewelka Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje Poziomka ważne że już po :)

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    poziomka gratulacje !!! dobrze ze juz po wszystkim i witamy Alicje :)

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • aneczka1983 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola_27 wrote:
    Dzięki Kochana, naprawdę dopadł mnie mega stres... Z tego wszystkiego coś mnie przeczyściło dzisiaj delikatnie. Nie wiem czym sie tak denerwuję. Naczytałam się o tych cesarkach i teraz mi bije na łeb... Normalnie jak sobie pomyślę to mi słabo. Tyle dobrze, że mój mąż od jutra ma urlop cały tydzień
    To może już nie czytaj tylko zadbaj o siebie? Kąpiel z bombelkami, masaż, książka... Przypuszczam, że cc to najlepsze dla Ciebie rozwiązanie i jesteś pod dobrą opieką. Jak sobie po myślę, że przy moich biodrach coś mogłoby się zaklinować to marzę o CC. A i przeczyszczenia Ci zazdroszczę. Jestem kompletnie zatkana. Hemoroidy mam wielkości grochu... No i wiesz, że już a ją boję się że może i miesiąc jeszcze moje czekanie potrwać... Wszędzie dobrze, gdzie nas nie ma. Pomyśl nad nagrodą dla siebie. Ja poprosiłam o serię masaży. A przynajmniej o jakieś ładnie pachnące kwiaty bo uwielbiam....

Przejedzie, prześpij stracha ;* myślami jestem przy Tobie. Jutro o tej porze już nie będzie śladu z tego co teraz :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2015, 19:25

qq87sg18m5aefiow.png
    f2w3rjjg3orltc4z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2015, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    genoweffa wrote:
    U nas był podobny problem po moim mleku. Najlepszy okazał się Delicol.
    O 12 i chce juz znac jakas decyzje bo jeszcze jeden dzien z bolami niewiem czy wytrzymam :/

Poz!omka gratulacje najwazniejsze ze juz jest po wszystkim a malutka na swiecie a jak ty soe czujesz ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2015, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadulka kochana jak u ciebie ?

‹‹ 1942 1943 1944 1945 1946 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ