X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Eve_84 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2016, 13:41

l22ntv73ogvn473k.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati_zuzia to u mnie czop odszedł o 3 w nocy i od razu wiedziałam, że to dziś i już. Skurcze zaczęły się dopiero ok godz. 10 ale od razu regularne a potem to już coraz częstsze, coraz mocniejsze i poszło.

Teraz też nie wyobrażam sobie, że miałabym mieć jakieś fałszywe alarmy, cały czas żyję w przekonaniu, że jak się zacznie to już będzie to i koniec. Jedyne co odczuwam inaczej, to ból krocza/pleców promieniujący na pośladki, uda. W dzień jest w miarę ok, ale wieczorami ledwo chodzę. Ale widocznie tak ma być :) marzy mi się tylko poród bez pęknięcia i nacinania, byłoby wspaniale, ile szybciej doszłabym do siebie, ale myślę, że to mnie nie ominie, bo od początku ciąży słyszę, że dużeeeee dziecko :) wiec co ma być to będzie, mąż ma już urlop, opieka do Olka jest, torba spakowana, dziś dokupiłam jeszcze majtki poporodowe wielokrotnego użytku i wydaje mi się, że mam wszystko gotowe.

pati_zuzia lubi tę wiadomość

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eve_84 wrote:
    Acikk, u mnie tez nic sie nie dzieje. Żadnego rozwarcia ani pół skurcza. Ja podejrzewam że skończy sie na wywoływaniu.
    nie kracz, przecież jesteśmy umówione :)

7w3d 💔
  • Eve_84 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2016, 13:42

l22ntv73ogvn473k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2015, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poziomka i Pchelka gratulacje!

Alicja jak Sarka? Je juz lepiej?

Ciekawe ktora otworzy nasz watkowy miesiac grudzien:)

Znowu dzisiaj zaczelam zywo krwawic...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2015, 21:03

• Acikk Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie mężu poszedł na noc do pracy i od razu gorzej się czuje hehe :P
    Ale dziś dostałam zakaz rodzenia bo jest sam na kopalni z dozoru :P

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2015, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    Pati_zuzia to u mnie czop odszedł o 3 w nocy i od razu wiedziałam, że to dziś i już. Skurcze zaczęły się dopiero ok godz. 10 ale od razu regularne a potem to już coraz częstsze, coraz mocniejsze i poszło.

Teraz też nie wyobrażam sobie, że miałabym mieć jakieś fałszywe alarmy, cały czas żyję w przekonaniu, że jak się zacznie to już będzie to i koniec. Jedyne co odczuwam inaczej, to ból krocza/pleców promieniujący na pośladki, uda. W dzień jest w miarę ok, ale wieczorami ledwo chodzę. Ale widocznie tak ma być :) marzy mi się tylko poród bez pęknięcia i nacinania, byłoby wspaniale, ile szybciej doszłabym do siebie, ale myślę, że to mnie nie ominie, bo od początku ciąży słyszę, że dużeeeee dziecko :) wiec co ma być to będzie, mąż ma już urlop, opieka do Olka jest, torba spakowana, dziś dokupiłam jeszcze majtki poporodowe wielokrotnego użytku i wydaje mi się, że mam wszystko gotowe.

to mi wlasnie odszedl i zadnych objawow, dopiero jak wody mi odeszly o zaczelo sie, choc w pierwszym momzenice i te wody mnie nie ruszyly, ale 2 min pozniej jak sie zaczely skurcze i czyszczenie organizmu to wiedzialam, ze to juz to :D i tak tez bylo, mysle ze tak lepiej niz sie stresowac i sie zastanawiacczy to juz czy nie itd,plus jeszcze meczyc sie przed porodem jak sam porod wyczerpuje.

aneczka1983, justyna14 lubią tę wiadomość

• Acikk Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe okej czyli jednak jest szansa że urodze :D mój mąż mi dziś powiedział że mozbym poszła do lekarza po skierowanie na CC bo już się tak miotam :P

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2015, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pati_zuzia wrote:
    to mi wlasnie odszedl i zadnych objawow, dopiero jak wody mi odeszly o zaczelo sie, choc w pierwszym momzenice i te wody mnie nie ruszyly, ale 2 min pozniej jak sie zaczely skurcze i czyszczenie organizmu to wiedzialam, ze to juz to :D i tak tez bylo, mysle ze tak lepiej niz sie stresowac i sie zastanawiacczy to juz czy nie itd,plus jeszcze meczyc sie przed porodem jak sam porod wyczerpuje.

Mam nadzieję, że tym razem też nam trafi się taki początek i jeszcze szybszy poród :-D

pati_zuzia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2015, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    Hehe okej czyli jednak jest szansa że urodze :D mój mąż mi dziś powiedział że mozbym poszła do lekarza po skierowanie na CC bo już się tak miotam :P

Ma rację, miotasz się i motasz w wybraniu daty narodzin. Lepiej bierz przykład z kurczaków czy jakiego tam zwierza :-D

• Acikk Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-julka wrote:
    Ma rację, miotasz się i motasz w wybraniu daty narodzin. Lepiej bierz przykład z kurczaków czy jakiego tam zwierza :-D

Tak tak, kura 21 dni a golab 16 dni jajka wysiaduja i ani dnia więcej ani mniej :P

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2015, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy tez tak macie tak mnie nogi ciągną od ud po kolana ze ruszyc się nie mogę...

• Acikk Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż nadal utrzymuje że Antek pojawi się w piątek lub sobotę. I że on to po prostu wie.
    Tak samo jak od kreski na teście wiedział że będzie syn tak samo wie że urodze w piątek lub sobotę :P

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2016, 10:04

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Pola_27 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelka, Poziomka gratulacje dla Was i Maluszków <3

201512015364.png
    860ij44jecdtvcks.png

• Acikk Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytanie do dziewczyn które juz rodziły i u których zaczęło się od odejścia wód - po jakim czasie jechalyscie do szpitala tak mniej więcej ile czasu minęło odkąd odeszły Wam wody do czasu jak bylyscie w szpitalu ?

Madzia890722 lubi tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Nadulka Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [wiadomość wyedytowana]

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 10:54

01.12.2015👸
    02.06.2023 🤴
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2015, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acik ja pojechalam po jakis 5,ale moglam poczekac o wiele dluzej i fakt faktem chcieli mnie odeslac,ale koniec koncow tego nie zrobili i po kolejnych 11 urodzilam. Teraz bede wolala spedzic ten czas w domu :) za pierwszysm razem czulam sie pewniej i bezpieczniej w szpitalu. :) w tej ciazy mialam czas,ze sie zastanawialam nad porodem domowym,ale nie jestem az tak odwazna i wole byc w szpitalu zwlaszcza,a ze wyjde kilka godzin po porodzie to prawie jakbym rodzila w domu ;)

• Acikk Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytam o te wody dlatego że jak wiecie mój mezyk jak jest w pracy to jesteśmy bez kontaktu i chodzi mi o to że jakby mi tak wody odeszły w nocy to on jest w stanie być w domu od mojego tel to za jakieś 1,5 godz więc czy dam rade na niego poczekać :P bo strasznie bym nie chciała musiec dzwonić po teściów albo kogoś :P

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pati_zuzia wrote:
    Acik ja pojechalam po jakis 5,ale moglam poczekac o wiele dluzej i fakt faktem chcieli mnie odeslac,ale koniec koncow tego nie zrobili i po kolejnych 11 urodzilam. Teraz bede wolala spedzic ten czas w domu :) za pierwszysm razem czulam sie pewniej i bezpieczniej w szpitalu. :) w tej ciazy mialam czas,ze sie zastanawialam nad porodem domowym,ale nie jestem az tak odwazna i wole byc w szpitalu zwlaszcza,a ze wyjde kilka godzin po porodzie to prawie jakbym rodzila w domu ;)

To tam u Was to poród jak wyrwanie zęba :D zrobić co zrobić i do domu :D ale fajnie, ja też bym wolała jak najkrócej być w szpitalu :)

aneczka1983 lubi tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
‹‹ 1945 1946 1947 1948 1949 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ