Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Eve_84 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2016, 13:41

l22ntv73ogvn473k.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati_zuzia to u mnie czop odszedł o 3 w nocy i od razu wiedziałam, że to dziś i już. Skurcze zaczęły się dopiero ok godz. 10 ale od razu regularne a potem to już coraz częstsze, coraz mocniejsze i poszło.

Teraz też nie wyobrażam sobie, że miałabym mieć jakieś fałszywe alarmy, cały czas żyję w przekonaniu, że jak się zacznie to już będzie to i koniec. Jedyne co odczuwam inaczej, to ból krocza/pleców promieniujący na pośladki, uda. W dzień jest w miarę ok, ale wieczorami ledwo chodzę. Ale widocznie tak ma być :) marzy mi się tylko poród bez pęknięcia i nacinania, byłoby wspaniale, ile szybciej doszłabym do siebie, ale myślę, że to mnie nie ominie, bo od początku ciąży słyszę, że dużeeeee dziecko :) wiec co ma być to będzie, mąż ma już urlop, opieka do Olka jest, torba spakowana, dziś dokupiłam jeszcze majtki poporodowe wielokrotnego użytku i wydaje mi się, że mam wszystko gotowe.

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eve_84 wrote:
    Acikk, u mnie tez nic sie nie dzieje. Żadnego rozwarcia ani pół skurcza. Ja podejrzewam że skończy sie na wywoływaniu.
    nie kracz, przecież jesteśmy umówione :)

7w3d 💔
  • Eve_84 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2016, 13:42

l22ntv73ogvn473k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2015, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poziomka i Pchelka gratulacje!

Alicja jak Sarka? Je juz lepiej?

Ciekawe ktora otworzy nasz watkowy miesiac grudzien:)

Znowu dzisiaj zaczelam zywo krwawic...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2015, 21:03

• Acikk Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie mężu poszedł na noc do pracy i od razu gorzej się czuje hehe :P
    Ale dziś dostałam zakaz rodzenia bo jest sam na kopalni z dozoru :P

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2015, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    Pati_zuzia to u mnie czop odszedł o 3 w nocy i od razu wiedziałam, że to dziś i już. Skurcze zaczęły się dopiero ok godz. 10 ale od razu regularne a potem to już coraz częstsze, coraz mocniejsze i poszło.

Teraz też nie wyobrażam sobie, że miałabym mieć jakieś fałszywe alarmy, cały czas żyję w przekonaniu, że jak się zacznie to już będzie to i koniec. Jedyne co odczuwam inaczej, to ból krocza/pleców promieniujący na pośladki, uda. W dzień jest w miarę ok, ale wieczorami ledwo chodzę. Ale widocznie tak ma być :) marzy mi się tylko poród bez pęknięcia i nacinania, byłoby wspaniale, ile szybciej doszłabym do siebie, ale myślę, że to mnie nie ominie, bo od początku ciąży słyszę, że dużeeeee dziecko :) wiec co ma być to będzie, mąż ma już urlop, opieka do Olka jest, torba spakowana, dziś dokupiłam jeszcze majtki poporodowe wielokrotnego użytku i wydaje mi się, że mam wszystko gotowe.

to mi wlasnie odszedl i zadnych objawow, dopiero jak wody mi odeszly o zaczelo sie, choc w pierwszym momzenice i te wody mnie nie ruszyly, ale 2 min pozniej jak sie zaczely skurcze i czyszczenie organizmu to wiedzialam, ze to juz to :D i tak tez bylo, mysle ze tak lepiej niz sie stresowac i sie zastanawiacczy to juz czy nie itd,plus jeszcze meczyc sie przed porodem jak sam porod wyczerpuje.

aneczka1983, justyna14 lubią tę wiadomość

• Acikk Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe okej czyli jednak jest szansa że urodze :D mój mąż mi dziś powiedział że mozbym poszła do lekarza po skierowanie na CC bo już się tak miotam :P

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2015, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pati_zuzia wrote:
    to mi wlasnie odszedl i zadnych objawow, dopiero jak wody mi odeszly o zaczelo sie, choc w pierwszym momzenice i te wody mnie nie ruszyly, ale 2 min pozniej jak sie zaczely skurcze i czyszczenie organizmu to wiedzialam, ze to juz to :D i tak tez bylo, mysle ze tak lepiej niz sie stresowac i sie zastanawiacczy to juz czy nie itd,plus jeszcze meczyc sie przed porodem jak sam porod wyczerpuje.

Mam nadzieję, że tym razem też nam trafi się taki początek i jeszcze szybszy poród :-D

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2015, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    Hehe okej czyli jednak jest szansa że urodze :D mój mąż mi dziś powiedział że mozbym poszła do lekarza po skierowanie na CC bo już się tak miotam :P

Ma rację, miotasz się i motasz w wybraniu daty narodzin. Lepiej bierz przykład z kurczaków czy jakiego tam zwierza :-D

• Acikk Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-julka wrote:
    Ma rację, miotasz się i motasz w wybraniu daty narodzin. Lepiej bierz przykład z kurczaków czy jakiego tam zwierza :-D

Tak tak, kura 21 dni a golab 16 dni jajka wysiaduja i ani dnia więcej ani mniej :P

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2015, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy tez tak macie tak mnie nogi ciągną od ud po kolana ze ruszyc się nie mogę...

• Acikk Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż nadal utrzymuje że Antek pojawi się w piątek lub sobotę. I że on to po prostu wie.
    Tak samo jak od kreski na teście wiedział że będzie syn tak samo wie że urodze w piątek lub sobotę :P

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2016, 10:04

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Pola_27 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelka, Poziomka gratulacje dla Was i Maluszków <3

201512015364.png
    860ij44jecdtvcks.png

• Acikk Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytanie do dziewczyn które juz rodziły i u których zaczęło się od odejścia wód - po jakim czasie jechalyscie do szpitala tak mniej więcej ile czasu minęło odkąd odeszły Wam wody do czasu jak bylyscie w szpitalu ?

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Nadulka Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [wiadomość wyedytowana]

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 10:54

01.12.2015👸
    02.06.2023 🤴
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2015, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acik ja pojechalam po jakis 5,ale moglam poczekac o wiele dluzej i fakt faktem chcieli mnie odeslac,ale koniec koncow tego nie zrobili i po kolejnych 11 urodzilam. Teraz bede wolala spedzic ten czas w domu :) za pierwszysm razem czulam sie pewniej i bezpieczniej w szpitalu. :) w tej ciazy mialam czas,ze sie zastanawialam nad porodem domowym,ale nie jestem az tak odwazna i wole byc w szpitalu zwlaszcza,a ze wyjde kilka godzin po porodzie to prawie jakbym rodzila w domu ;)

• Acikk Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytam o te wody dlatego że jak wiecie mój mezyk jak jest w pracy to jesteśmy bez kontaktu i chodzi mi o to że jakby mi tak wody odeszły w nocy to on jest w stanie być w domu od mojego tel to za jakieś 1,5 godz więc czy dam rade na niego poczekać :P bo strasznie bym nie chciała musiec dzwonić po teściów albo kogoś :P

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pati_zuzia wrote:
    Acik ja pojechalam po jakis 5,ale moglam poczekac o wiele dluzej i fakt faktem chcieli mnie odeslac,ale koniec koncow tego nie zrobili i po kolejnych 11 urodzilam. Teraz bede wolala spedzic ten czas w domu :) za pierwszysm razem czulam sie pewniej i bezpieczniej w szpitalu. :) w tej ciazy mialam czas,ze sie zastanawialam nad porodem domowym,ale nie jestem az tak odwazna i wole byc w szpitalu zwlaszcza,a ze wyjde kilka godzin po porodzie to prawie jakbym rodzila w domu ;)

To tam u Was to poród jak wyrwanie zęba :D zrobić co zrobić i do domu :D ale fajnie, ja też bym wolała jak najkrócej być w szpitalu :)

aneczka1983 lubi tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
‹‹ 1945 1946 1947 1948 1949 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Dlaczego skład Prenasolu to odpowiedź na potrzeby przyszłej mamy?

Ciąża to czas, w którym zapotrzebowanie na konkretne składniki odżywcze gwałtownie rośnie. Przyszła mama musi dostarczyć je nie tylko sobie, ale przede wszystkim rozwijającemu się maluchowi. Niestety, współczesna dieta często nie wystarcza, by pokryć te zwiększone potrzeby. Właśnie dlatego Polskie Towarzystwo Ginekologów i Położników (PTGiP) przygotowało konkretne rekomendacje dotyczące dodatkowego wsparcia organizmu. Na co warto zwrócić uwagę, wybierając odpowiedni preparat? Czy każda kobieta w ciąży potrzebuje suplementów?

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ