X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2015, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no mi to pasuje bardzo,oczywiscie pod warunkiem,ze wszystko jest ok. choc w moi szpitalu przy pierwszym dziecku raczej tzrymaja dluzej, nas wypuscili po jakis 20 godzinach,ale teraz z tego co sie dowiadywalam to po kilku godzinach powinnam byc w domu, mam nadzieje :)

• Acikk Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śpicie dziewczynki :D?
    Kurde masakra dziewczyny porodzily i forum umiera :(

Moniek co u Was mowilas że Pola taka grzeczna to odezwalabys się do koleżanek :D

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wogole Pchełka chyba nie miała zaplanowanego jeszcze CC? Ciekawe co tak nagle. Ale wiecie co mnie przeraża - taka Pchełka miała termin na za miesiąc a tu dzidzia 3,5 kilo. Matko to ją chyba będę rodzic 6 jak urodze po terminie :(

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2015, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fakt faktem wszystkich wsiorbalo,ale to ewnie przez weekend,jutro znowu sie zacznie masowa produkcja postow. :D
    Acikk nie boj zaby, bedzie dobrze, Tobie do terminu juz malutko zostalo :) ja mialam znajoma,ktora urodzila dziecko cos ok 5 kg i to pierwsze, naturalnie i nie pekla przy tym, ani ja nie nacieli :D
    a tak w ogole antos ile wazyl ostatnio?

• aneczka1983 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    Pytam o te wody dlatego że jak wiecie mój mezyk jak jest w pracy to jesteśmy bez kontaktu i chodzi mi o to że jakby mi tak wody odeszły w nocy to on jest w stanie być w domu od mojego tel to za jakieś 1,5 godz więc czy dam rade na niego poczekać :P bo strasznie bym nie chciała musiec dzwonić po teściów albo kogoś :P
    Acikk łoj... A nie dałoby się jakoś przez innych ludzi?

qq87sg18m5aefiow.png
    f2w3rjjg3orltc4z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2015, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Choc jak na niedziele dzis z aktywnoscia nie jest zle :)
    A w ogole Zielone Olwiki gdzies zaginela w akcji, jeszcze jutro wyskoczy czesc dziewczyny o godzinie... urodzilam :) jutro ostatni listopad i w koncu grudzien, ciekawe.ktora bedzie pierwsza faktyczna grudniowa mamusia :D

• Acikk Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aneczka1983 wrote:
    Acikk łoj... A nie dałoby się jakoś przez innych ludzi?

ale co przez innych ludzi ?? do szpitala jechac ?? no daloby sie ale dla mnie to bylby dodatkowy stresior bo nie wiem co sie bedzie dziac i jak sie bede zachowywac a co mezus to mezus :) no nic co ma byc to bedzie :)

pati zuzia antek 1,5 tyg temu mial niby ok 3100 wiec moze nie bedzie jakims mega klocem :D

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pati_zuzia wrote:
    Choc jak na niedziele dzis z aktywnoscia nie jest zle :)
    A w ogole Zielone Olwiki gdzies zaginela w akcji, jeszcze jutro wyskoczy czesc dziewczyny o godzinie... urodzilam :) jutro ostatni listopad i w koncu grudzien, ciekawe.ktora bedzie pierwsza faktyczna grudniowa mamusia :D
    no jak nikt sie nie wytarabani to chyba pola :D
    chociaz tutaj madzia sie szykowala tez na 1go :D

Pola_27 lubi tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a wogole dziewczyny nas tutaj olewaja z fotkami jedyna Flakonik porzadna ciagle nas raczy zdjeciami swoich slodkosci <3

Flakonik lubi tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Hashija Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to mam nowy cel . Urodzić przed 21 03.12. Bo na ta godzine mam wizyte a szkoda mi 120zl na dzien przed terminem :-D i szczerze boje się ze mnie lekarz natuszy, zeby porod ruszyl.

• aneczka1983 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    ale co przez innych ludzi ?? do szpitala jechac ?
    Miałam na myśli powiadomienie... Bo zrozumiałam, że w tym rzecz.
    Mi położona mówiła, że mam 2 h od odejścia wód. Inni są restrykcyjni i karzą leżeć a karetka w tej pozycji ma zabrać. Ją raczej na spokojnie podejdę. Poczekam na męża czy taksówkę. I pojadę. Byłe bez haosu i paniki. Taki mam plan... A co będzie ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2015, 22:42

qq87sg18m5aefiow.png
    f2w3rjjg3orltc4z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2015, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    a wogole dziewczyny nas tutaj olewaja z fotkami jedyna Flakonik porzadna ciagle nas raczy zdjeciami swoich slodkosci <3
    Jutro tez beda na skonczone 3tygodnie :D

Accik co do wod ja po pol godzinie jak ogarnelam mopem lazienke ,wzielismy torby i pojechalismy. Do szpitala mamy tak z 20min .

Acikk lubi tę wiadomość

• Matleena Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lutego 2016, 14:06

aneczka1983, Hashija lubią tę wiadomość

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2015, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ktos chyba pytal tez o wombie. Nie korzystalismy jeszcze z tego bo na razie nie ma wiekszych proboemow z zasypianiem.
    Dzisiaj nosilam moje male cudenka pierwszy raz w chuscie i spodobalo sie nam wszystkim. :) fajnie je miec tak do siebie wtulone. Ale na razie nie umiem ich dwoch zawiazac. Tylko jedna. Wiec jedna jest u mnie a druga u taty :)

aneczka1983, pati_zuzia, Acikk, Matleena, Kourtney lubią tę wiadomość

• aneczka1983 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ją też mam chustę. Jeszcze nie motam ale jak mały się urodzi to zamierzam cierpliwie się nauczyć.

qq87sg18m5aefiow.png
    f2w3rjjg3orltc4z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2015, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No mezusia mozna i pobic w razie koniecznosci haha... a moj z emocji chyba,albo z tego ze sie nie wyspal, jak dojechalismy do szpitala i wysiedlismy z samochodu ruszyl i mnie zostawil z tylu i mowie ej a ja :D i stwierdzil,ze sprawdzal teren czy bezpiecznie :D

Flakonik jest niezastapiona :D

A wiecie co, ja chyba dopiero teraz odczuje co to nie wysypiac sie, bo jak byl tylko Gabrys to robilam sobie drzemki z nim i rano bralam go na karmienie do lozka i tak spalismy do 8-9 a teraz jak chlopaki nie zgraja sie z drzemka, plus rano prowadzac go do przedszkola na obiad odbierac i obiad trzeba ugotowac, bo dopoki byl na mleku to moglam czasem nie ugotowac, bo mezusiowi cos sie na szybko zrobilo,ale teraz trzeba dziecku dac jakis obiadek :) no ale coz trzeba zacisnac posladki i jakos dac rade :D

aneczka1983 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2015, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a tez jestem w posuadaniu chusty i mam zamiar ja uzywac od poczatku, bede miec wolne rece dla Gabrysia :)

• Acikk Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik wrote:
    Jutro tez beda na skonczone 3tygodnie :D

Accik co do wod ja po pol godzinie jak ogarnelam mopem lazienke ,wzielismy torby i pojechalismy. Do szpitala mamy tak z 20min .
    nie no najwazniejsze ze lazienke ogarnelas :D ha ha Tys jest udana :D

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Pola_27 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nooo Kochane, będziecie miały kilka godzin, żeby mnie wyprzedzić, a jesli żadna nie urodzi to przytulę tytuł pierwszej grudniowej :D

pati_zuzia, Mi$ia26, Madzia890722, Flakonik, Dżulia, Nadulka, Mama-julka, Moniusia89 lubią tę wiadomość

201512015364.png
    860ij44jecdtvcks.png

• Acikk Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aneczka co do powiadamiania meza to mam tylko jedna droge - dzwonic do dyspozytora dyspozytor meza poinformuje ze dzwonilam, maz z miejsca pracy musi dotrzec pod szyb przewaznie ok 2 km potem poczekac na winde wyjechac wykapac sie i dopiero wychodzi :P

aneczka1983 lubi tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
‹‹ 1946 1947 1948 1949 1950 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ