Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2015, 00:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nie moge spac M chrapie za uchem szturcham go co chwile ale to nic nie daje brzuch boli wrrrr

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 00:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja właśnie zwymiotowałam wszystkim chyba co mogłam :/ rany

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 00:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    teraz miętka :/ ale fatalne uczucie
    mąż właśnie Olka nakarmił, ja nie wiem co z sobą zrobić :/ za pierwszym razem aż nosem mi poszło, czuje się obrzydliwie :/

7w3d 💔
  • Matleena Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 00:59

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lutego 2016, 14:06

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • aneczka1983 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 02:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    a ja właśnie zwymiotowałam wszystkim chyba co mogłam :/ rany
    Współczuję, wiem jak to jest. Może skład zimny Ci ulży i herbata gorzka.

qq87sg18m5aefiow.png
    f2w3rjjg3orltc4z.png
  • mnk Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 03:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja sie troche martwie ze mi sie dzidzia przestawila ;/ w nocy buszuje jak tylko moze a w dzien taki leniwy klusek strasznie.

201601051762.png
    mhsvi09k6j9c3g8t.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 06:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna i jak zdrowko ?

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2015, 07:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie leje okropnis i grzmi :/ Noi witam sie w 41 tyg :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2015, 07:19

nick nieaktualny, Matleena, iNso87, nick nieaktualny, Dżulia, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2015, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna jak tam samopoczucie?
    Matlena moj M jak mnie nie slucha to czesto jest tak,ze ja mam racje haha...pozniej sie drocze z nim :)
    A moj Maksio w ostatnim czasie jakis spokojniejszy ogolnie sie zrobil,ale dzis idziemy na usg,poza tym rusza sie wiec nie mam stresu :) Zapomnialam wysiusiac probke tylko,ale mam jeszcze troszke czasu wiec sie nazbiera :)
    Pozniej 9 czeka mnie wizyta u poloznej mam nadzieje,ze ostatnia :)

• Matleena Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lutego 2016, 14:06

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej, czuje się jak przejechana :/ głowa boli :/
    przed pierwszym porodem nie miałam takich przygód, teraz też to raczej jakieś zatrucie niż przed porodem bo nic się nie dzieje. okropne uczucie.

7w3d 💔
  • lips Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchełka gratulacje ;)

atdc3e5eao0yqv5p.png
  • lips Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od kiedy mozna używać bujaczków-leżaczków i mat edukacyjnych ?

atdc3e5eao0yqv5p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2015, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    Pytanie do dziewczyn które juz rodziły i u których zaczęło się od odejścia wód - po jakim czasie jechalyscie do szpitala tak mniej więcej ile czasu minęło odkąd odeszły Wam wody do czasu jak bylyscie w
    szpitalu ?

Jak mi wody odeszły to dokładnie za dwie godziny i 10 minut urodziłam. Czop odszedł mi godzinę wcześniej.
    Dokładnie było to tak 17 - czop, 18 - wody, 20 - pełne rozwarcie, zaczęłam przeć, 20.10 - córcia była już z nami. :)

iNso87, aneczka1983, Nadulka, Matleena, Moniusia89 lubią tę wiadomość

• rewelka Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchełka gratulacje :)

Azande ekspresowy poród miałaś :)

Lips myślę że mat to od razu, są płaskie więc mogą pełnić funkcję kocyka :) a bujaczkow to nie wiem pewnie zależy jak są wyprofilowane

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • Karola1990 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My pd wczoraj juz w domku, pierwsza noc za nami :) dalysny rade chociaz bylo ciezko bo za wiele pokarmu nie mam i mala co godzine sie budzila ale jak dalam butle to spala 2,5 godziny bez przerwy wiec bylo ok. Co do zdjec ja nie nige sie z kompa zalogowac na forum tylko z telefonu moge pisac i jak ogarne jak tu zdjecie wstawic z telefonu to wstawie :) u mnie minus po zzo stipy, kostki, lydki mam tak spuchniete ze wogile kostek mi nie widac i rurek zalozyc nie moglan a byly to ciazowe rurki. Prawie spadlo 10 kg tak sano z siebie ale wudocznie duzo wody mialam w organizmie:) Magda teraz spi smacznie po butli.
    Flakonik ile Twoje dziewczynki jadly jednorazowo w pierwszym tygodniu po porodzie z butelki?
    Alicja a jak u Ciebie Sarka je? Duzo zjada?

Matleena, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

m3sxdqk392yfxb7n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2015, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heeej, melduję się! :)
    Nie urodziłam :P
    Ja nawet twardnienia brzucha nie mam, skurczy przepowiadających ani nic.
    Jedyne co to brzuch mnie czasem jak na @ boli. Nie odzywałam się przez weekend, bo kurde ten ból mnie tak złapał w sobotę że spałam dwie godziny! Normalnie tak mnie rwało od krzyża, przez całe udo aż do łydki że myślałam że umrę. Siedziałam w kuchni i wyłam z bólu, paracetamol nie pomagał, a wszystkie maści które miałam w domu są niewskazane w III trymestrze. Nalałam sobie gorącej wody w butelkę, opatuliłam ją ręcznikiem i prawie na niej spałam, dopiero rano mi trochę przeszło. Ale wczoraj po południu znowu to samo, już płakałam że znowu tak mocno będzie boleć... Kupiłam termofor i tak zasnęłam na nim, było trochę lepiej, dało się spać... Podczytywałam Was trochę, ale pewnie i tak nie ogarnęłam wszystkiego :P

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2016, 10:04

emilka24, aneczka1983, nick nieaktualny, nick nieaktualny, Nadulka, Piegus, nick nieaktualny, Chichibi, Matleena, Madzisek, Dżulia, nick nieaktualny, akira, Moniusia89, nick nieaktualny, nick nieaktualny, nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2015, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak w ogóle to doczytuję i piszę. :)

Wielkie gratulacje dla Poziomki i Pchełki, Poziomko współczuję ciężkiego porodu.

Te czopki na s, nie pamiętam nazwy, to też dostałam na porodówce, dwa na raz.

Pati_Zuzia - śliczny brzuszek i kurcze mały jak na dwa tyg do porodu.

A pierwszą grudniową Mamusią będzie chyba Pola, bo ma na 1.12 cc chyba że któraś dziewczyna sn urodzi tego dnia. :)

Matleena - teściowa coś ściemia, kiedyś właśnie trzymali 7 dni po porodzie sn, a po cesarce jeszcze dłużej,przynajmniej tak mi mama i moja teściowa opowiadały.

Flakonik - ja przelewałam wrzątkiem po każdym myciu, a wygotowywałam raz w tygodniu, nie miałam sterylizatora.

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• _nick00 Ekspertka

Wysłany: 30 listopada 2015, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry o poranku! Poszłam sobie dziś z rana na zapis KTG i kładą mnie na porodowke! Ale ja nic nie czuje, żadnych skurczy, boli... Nic!! O matko, zestresowalam się.

nick nieaktualny, Hashija, nick nieaktualny, Nadulka, emilka24, Piegus, Matleena, nick nieaktualny, Dżulia, nick nieaktualny, akira, Moniusia89, nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

74863f63c6.png
‹‹ 1948 1949 1950 1951 1952 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suplementy w ciąży – co naprawdę jest potrzebne?

Ciąża to czas pełen radości, ale i wyzwań. Jednym z najważniejszych aspektów, o które należy zadbać, jest odpowiednie odżywianie. Kobiety w ciąży często słyszą o konieczności suplementacji, ale które składniki są naprawdę niezbędne?

CZYTAJ WIĘCEJ