Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJustyna jak tam samopoczucie?
Matlena moj M jak mnie nie slucha to czesto jest tak,ze ja mam racje haha...pozniej sie drocze z nim
A moj Maksio w ostatnim czasie jakis spokojniejszy ogolnie sie zrobil,ale dzis idziemy na usg,poza tym rusza sie wiec nie mam stresuZapomnialam wysiusiac probke tylko,ale mam jeszcze troszke czasu wiec sie nazbiera
Pozniej 9 czeka mnie wizyta u poloznej mam nadzieje,ze ostatnia -
nick nieaktualnyAcikk wrote:Pytanie do dziewczyn które juz rodziły i u których zaczęło się od odejścia wód - po jakim czasie jechalyscie do szpitala tak mniej więcej ile czasu minęło odkąd odeszły Wam wody do czasu jak bylyscie w
szpitalu ?
Jak mi wody odeszły to dokładnie za dwie godziny i 10 minut urodziłam. Czop odszedł mi godzinę wcześniej.
Dokładnie było to tak 17 - czop, 18 - wody, 20 - pełne rozwarcie, zaczęłam przeć, 20.10 - córcia była już z nami.iNso87, aneczka1983, Nadulka, Matleena, Moniusia89 lubią tę wiadomość
-
My pd wczoraj juz w domku, pierwsza noc za nami
dalysny rade chociaz bylo ciezko bo za wiele pokarmu nie mam i mala co godzine sie budzila ale jak dalam butle to spala 2,5 godziny bez przerwy wiec bylo ok. Co do zdjec ja nie nige sie z kompa zalogowac na forum tylko z telefonu moge pisac i jak ogarne jak tu zdjecie wstawic z telefonu to wstawie
u mnie minus po zzo stipy, kostki, lydki mam tak spuchniete ze wogile kostek mi nie widac i rurek zalozyc nie moglan a byly to ciazowe rurki. Prawie spadlo 10 kg tak sano z siebie ale wudocznie duzo wody mialam w organizmie:) Magda teraz spi smacznie po butli.
Flakonik ile Twoje dziewczynki jadly jednorazowo w pierwszym tygodniu po porodzie z butelki?
Alicja a jak u Ciebie Sarka je? Duzo zjada?Matleena, pati_zuzia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHeeej, melduję się!
Nie urodziłam
Ja nawet twardnienia brzucha nie mam, skurczy przepowiadających ani nic.
Jedyne co to brzuch mnie czasem jak na @ boli. Nie odzywałam się przez weekend, bo kurde ten ból mnie tak złapał w sobotę że spałam dwie godziny! Normalnie tak mnie rwało od krzyża, przez całe udo aż do łydki że myślałam że umrę. Siedziałam w kuchni i wyłam z bólu, paracetamol nie pomagał, a wszystkie maści które miałam w domu są niewskazane w III trymestrze. Nalałam sobie gorącej wody w butelkę, opatuliłam ją ręcznikiem i prawie na niej spałam, dopiero rano mi trochę przeszło. Ale wczoraj po południu znowu to samo, już płakałam że znowu tak mocno będzie boleć... Kupiłam termofor i tak zasnęłam na nim, było trochę lepiej, dało się spać... Podczytywałam Was trochę, ale pewnie i tak nie ogarnęłam wszystkiego -
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2016, 10:04
emilka24, aneczka1983, ZieloneOliwki, aannkkaa, Nadulka, Piegus, Mama-julka, Chichibi, Matleena, Madzisek, Dżulia, genoweffa, akira, Moniusia89, Madzia890722, pati_zuzia, Flakonik, MeGi2986 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyA tak w ogóle to doczytuję i piszę.
Wielkie gratulacje dla Poziomki i Pchełki, Poziomko współczuję ciężkiego porodu.
Te czopki na s, nie pamiętam nazwy, to też dostałam na porodówce, dwa na raz.
Pati_Zuzia - śliczny brzuszek i kurcze mały jak na dwa tyg do porodu.
A pierwszą grudniową Mamusią będzie chyba Pola, bo ma na 1.12 cc chyba że któraś dziewczyna sn urodzi tego dnia.
Matleena - teściowa coś ściemia, kiedyś właśnie trzymali 7 dni po porodzie sn, a po cesarce jeszcze dłużej,przynajmniej tak mi mama i moja teściowa opowiadały.
Flakonik - ja przelewałam wrzątkiem po każdym myciu, a wygotowywałam raz w tygodniu, nie miałam sterylizatora.
pati_zuzia lubi tę wiadomość
-
Dzień dobry o poranku! Poszłam sobie dziś z rana na zapis KTG i kładą mnie na porodowke! Ale ja nic nie czuje, żadnych skurczy, boli... Nic!! O matko, zestresowalam się.
ZieloneOliwki, Hashija, Mi$ia26, Nadulka, emilka24, Piegus, Matleena, Suerte, Dżulia, genoweffa, akira, Moniusia89, Madzia890722, lula.91 lubią tę wiadomość