X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2015, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, Wy mi tu że od kilku dni się budzicie, a ja od półtora miesiąca wstaję na siku co 40 minut-godzinę i co mam powiedzieć, jak chodzę jak zombie? :(
    Ostatnio jedną noc miałam taką, kiedy wstałam 4 razy i byłam tym wniebowzięta.

Ja chodzę na fundusz całą ciążę, tylko usg robiłąm prywatnie i naprawdę chyba tak dobrze trafiłam bo nie mam na co narzekać, jestem bardzo zadowolona :)

• Eve_84 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2016, 13:42

l22ntv73ogvn473k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2015, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po usg, przepływy książkowe :) Wczoraj byłam dwa razy na spacerze, latałam po schodach, skakałam na piłce i nic. Jutro albo w środę założą mi ten balonik co niby ma robić rozwarcie.
    Co do podłego humoru to ja już mam sama siebie dosc. Co chwile płacze i denerwuje sie byle czym.

Matleena lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2015, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to my juz po ktg nawet jeden skurcz sie nie zapisal a mnie tak brzuch bolal ze nie moglam wylezec u lekarza nawet badania nie bylo i tak w srode mam isc do niego do szpitala bedzie badie na fotelu i usg jesli wszystko bedzidobrze to uwaga dopiero do szpitala klade sie w przyszly poniedzialek no kuwaa a tesciowa bedzie w czwartek i co nawet nizdarza sie nacieszyc malym uparciuchem :/

• Eve_84 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2016, 13:43

justyna14 lubi tę wiadomość

l22ntv73ogvn473k.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi$ia26 wrote:
    No to my juz po ktg nawet jeden skurcz sie nie zapisal a mnie tak brzuch bolal ze nie moglam wylezec u lekarza nawet badania nie bylo i tak w srode mam isc do niego do szpitala bedzie badie na fotelu i usg jesli wszystko bedzidobrze to uwaga dopiero do szpitala klade sie w przyszly poniedzialek no kuwaa a tesciowa bedzie w czwartek i co nawet nizdarza sie nacieszyc malym uparciuchem :/
    u mnie też dopiero tydzień po terminie biorą do szpitala, taka chyba norma. Może coś ruszy w ciągu tygodnia. A z ostatniego usg jaki Ci termin porodu wyszedł?

7w3d 💔
  • rewelka Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi$ia26 wrote:

U Nas też po tygodniu biorą do szpitala.

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • Matleena Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lutego 2016, 14:07

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2015, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    u mnie też dopiero tydzień po terminie biorą do szpitala, taka chyba norma. Może coś ruszy w ciągu tygodnia. A z ostatniego usg jaki Ci termin porodu wyszedł?
    Z Usg 2.12 wychodzi takze bedzie co ma byc najadlam sie tostow z drzemem wypilam kawke i bede odpoczywac przynajmniej wiem na czym stoje :)

justyna14 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2015, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi$ia26 wrote:
    Z Usg 2.12 wychodzi takze bedzie co ma byc najadlam sie tostow z drzemem wypilam kawke i bede odpoczywac przynajmniej wiem na czym stoje :)

Ejj też piszę polskiemu he he.
    Stoisz na pełnym brzuchu po tostach z dżemem i kawce ;-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2015, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-julka wrote:
    Ejj też piszę polskiemu he he.
    Stoisz na pełnym brzuchu po tostach z dżemem i kawce ;-)
    haha no brzuch najedzony to i stoi :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2015, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje wszystkim mamusia :* :* :*

Inso wszystkiego najlepszego, łatwego porodu i wszystkiego co sobie wymarzysz :*

Taki gadzecik i ręce wolne :D

11r51xc.jpg

Mi$ia26, iNso87 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2015, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aannkkaa nie jedna kobieta by chciała mieć takiego cyca :-D Ale nie kupujesz dla swojego ;-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2015, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk mam pytanie jesli mam zwolnienie do terminu porodu to po tym zaczyna mi sie urlop juz macierzynski ? Tak mi powiedzial lekarz :)

• Acikk Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi$ia26 wrote:
    Acikk mam pytanie jesli mam zwolnienie do terminu porodu to po tym zaczyna mi sie urlop juz macierzynski ? Tak mi powiedzial lekarz :)

Co za głupek :) przecież dopóki nie urodzisz to musi Ci dać L4 bez żadnej łaski tzn możesz wziasc wcześniej macierzyński ale zwyczajnie Ci się to nie opłaca... Powinien Ci wystawić kolejne L4 na następny tydzień czy tam dwa a jak się dzidziuś urodzi to się automatycznie przerywa takie l4 i tyle.

genoweffa lubi tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2015, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-julka wrote:
    Aannkkaa nie jedna kobieta by chciała mieć takiego cyca :-D Ale nie kupujesz dla swojego ;-)
    Przy blizniakach dobry patencik :D
    Ja stawiam na prawdziwy cyc :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2015, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia, mi się wydaje że powinnaś dostać dalej L4 jeśli nie urodzisz, a w dniu porodu przerywa Ci się zwolnienie i zaczyna macierzyński?

Acikk, a prawdą jest że zwolnienie na żonę po porodzie 2 tygodnie można dostać tylko po cesarce, czy po naturalnym też?

• rewelka Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi$ia26 wrote:

Mi doktorek powiedział, że jak nie urodzę do terminu, to mam jeszcze przyjść do niego i na tydzień daje zwolnienie później do szpitala.

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2015, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak czulam ale wolalam zapytac dziekuje :)

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2016, 10:05

Matleena lubi tę wiadomość

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
‹‹ 1953 1954 1955 1956 1957 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ