Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyDziewczyny, Wy mi tu że od kilku dni się budzicie, a ja od półtora miesiąca wstaję na siku co 40 minut-godzinę i co mam powiedzieć, jak chodzę jak zombie?
Ostatnio jedną noc miałam taką, kiedy wstałam 4 razy i byłam tym wniebowzięta.
Ja chodzę na fundusz całą ciążę, tylko usg robiłąm prywatnie i naprawdę chyba tak dobrze trafiłam bo nie mam na co narzekać, jestem bardzo zadowolona -
nick nieaktualnyJa już po usg, przepływy książkowe
Wczoraj byłam dwa razy na spacerze, latałam po schodach, skakałam na piłce i nic. Jutro albo w środę założą mi ten balonik co niby ma robić rozwarcie.
Co do podłego humoru to ja już mam sama siebie dosc. Co chwile płacze i denerwuje sie byle czym.Matleena lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNo to my juz po ktg nawet jeden skurcz sie nie zapisal a mnie tak brzuch bolal ze nie moglam wylezec u lekarza nawet badania nie bylo i tak w srode mam isc do niego do szpitala bedzie badie na fotelu i usg jesli wszystko bedzidobrze to uwaga dopiero do szpitala klade sie w przyszly poniedzialek no kuwaa a tesciowa bedzie w czwartek i co nawet nizdarza sie nacieszyc malym uparciuchem
-
Mi$ia26 wrote:No to my juz po ktg nawet jeden skurcz sie nie zapisal a mnie tak brzuch bolal ze nie moglam wylezec u lekarza nawet badania nie bylo i tak w srode mam isc do niego do szpitala bedzie badie na fotelu i usg jesli wszystko bedzidobrze to uwaga dopiero do szpitala klade sie w przyszly poniedzialek no kuwaa a tesciowa bedzie w czwartek i co nawet nizdarza sie nacieszyc malym uparciuchem7w3d 💔
-
Mi$ia26 wrote:No to my juz po ktg nawet jeden skurcz sie nie zapisal a mnie tak brzuch bolal ze nie moglam wylezec u lekarza nawet badania nie bylo i tak w srode mam isc do niego do szpitala bedzie badie na fotelu i usg jesli wszystko bedzidobrze to uwaga dopiero do szpitala klade sie w przyszly poniedzialek no kuwaa a tesciowa bedzie w czwartek i co nawet nizdarza sie nacieszyc malym uparciuchem
U Nas też po tygodniu biorą do szpitala. -
nick nieaktualnyjustyna14 wrote:u mnie też dopiero tydzień po terminie biorą do szpitala, taka chyba norma. Może coś ruszy w ciągu tygodnia. A z ostatniego usg jaki Ci termin porodu wyszedł?
justyna14 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Mi$ia26 wrote:Acikk mam pytanie jesli mam zwolnienie do terminu porodu to po tym zaczyna mi sie urlop juz macierzynski ? Tak mi powiedzial lekarz
Co za głupekprzecież dopóki nie urodzisz to musi Ci dać L4 bez żadnej łaski tzn możesz wziasc wcześniej macierzyński ale zwyczajnie Ci się to nie opłaca... Powinien Ci wystawić kolejne L4 na następny tydzień czy tam dwa a jak się dzidziuś urodzi to się automatycznie przerywa takie l4 i tyle.
genoweffa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMisia, mi się wydaje że powinnaś dostać dalej L4 jeśli nie urodzisz, a w dniu porodu przerywa Ci się zwolnienie i zaczyna macierzyński?
Acikk, a prawdą jest że zwolnienie na żonę po porodzie 2 tygodnie można dostać tylko po cesarce, czy po naturalnym też? -
Mi$ia26 wrote:Acikk mam pytanie jesli mam zwolnienie do terminu porodu to po tym zaczyna mi sie urlop juz macierzynski ? Tak mi powiedzial lekarz
Mi doktorek powiedział, że jak nie urodzę do terminu, to mam jeszcze przyjść do niego i na tydzień daje zwolnienie później do szpitala. -
nick nieaktualny