X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2015, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inos - wszystkiego naj, szybkiego porodu :)

Powodzenia wszystkim dziewczynom wybierającym się na wizyty dzisiaj, ciekawe czy będą jakieś wieści typu na porodówkę proszę jechać. :) Ja mam wizytę w czwartek.

Ja chodzę na NFZ, dodatkowo też chodziłam parę razy prywatnie ale na samo usg. Spora oszczędność bo u nas wizyta 100- 150 zł,plus badania więc chodząc na NFZ odpadło mi sporo płatnych wizyt, szczególnie teraz na koniec no i za badania nie płacę.

iNso87 lubi tę wiadomość

• Hashija Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam wizyte w czwartek. Mam zlecone badanie movzu i sie zastanawiam czy robić... do tej pory nic mi nie bylo wyniki ok. Nic mnie nie piecze...a do lab musialabym sie zakulac na miasto...

• KASIAG24 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam wizyte w srode po 15 ciekawe co mi powie, nastawiam sie cos w stylu " jest skrroconaale naddal zaknieta " ktoras pisala jak to mozliwe ze w jednym dniu miala rozwarta i skrocona a innego dnia sie cofnelo... ja mialam tak samo, wiiec to cchyba mozliwe :-)

dzisiaj sie zle czuje nie dobrze mi slabo raz mnie na kibelek pogonilo... generalnie wrak ... a obiecalam corce po szkole cisteczka ze zrrbimy :(

km5szbmhj06ctvox.png

gwn9018.png
  • Eve_84 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2016, 13:42

l22ntv73ogvn473k.png
  • Matleena Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lutego 2016, 14:06

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matlenaaa czy mi się zdaje czy pisałas że nogi Cię swedza ??
    Dzwon od razu do gina z tymi wynikami !! To może być ta wstrętna cholestaza przecież te wyniki masz o wiele za wysokie !!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2015, 12:50

Madzia890722 lubi tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2015, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! my rodzimy jutro, bo jest pierwszy :D

a tak serio to jakieś emocje dziwne mnie dopadają i siedzę i płaczę...

Obiecałam mężowi, że dziś wyganiamy Antka jak wróci z pracy ( tzn mąż a nie Antek) i już mówił, że się nie będzie umiał skupić w pracy a ja jakaś taka niezbyt chętna już jestem :p stresuje mnie to jakoś :D

Jeszcze mama mi nagadała, że mam nie wywoływać sobie sama, bo ona jak była ze mną w ciąży to specjalnie sprzątała i okna myła i odeszły jej wody a potem rodziła mnie przez 26 godzin, bo skurcze nie robiły rozwarcia. No i dupa, co tu robić? chociaż i tak pewnie te seksy i sprzątania nic nie dadzą w moim przypadku jak takie boolesne skurcze nawet szyjki nie ruszyły :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2015, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matleena wrote:
    Też tak chodziłam, ale baba mnie wkurzyła, bo raz przyniosłam jej badania i na tej kartce z wynikami była tez morfologia, za która zapłaciłam i ta babka z awanturą do mnie, ze wyrzucam pieniądze na niepotrzebne badania a mogłabym za to coś dziecku kupić. I stwierdziliśmy z mężem, że w takim razie będziemy wyrzucać więcej, bo już nerwowo z nią nie wytrzymywałam. A do tego przeprowadzka, więc nie chciało mi się tyle już jeździć.

Dziewczyny, która robiła próby watrobowe? Zrobiłam dzisiaj i wyszły tak:

Próby wątrobowe:
    AST 181 U/l norma 5-34
    ALT 386 U/l norma 0-55
    Billirubina całkowita 7,6umol//l norma 3,4-20,5
    Fosfataza zasadowa 205 U/l norma 40-150
    GGTP 25 U/l norma 9-36

Martwię się, że to dużo za dużo. Myslicie, że kubełek kfc na kolację mógł mieć na to wpływ?

Nie wiem ile żarcie ma na to wpływ, ale to cholestaza jak nic. Dobrze, że idziesz do lekarza już jutro, chociaż możesz zadzwonić dziś i się spytać czy do jutra to może poczekać. Powiedz, że nogi Cię też swędzą.

Mi też się wtrynia położna na NFZ że chodzę też prywatnie, ale uważam, co to ją obchodzi. To nasza kasa i już. A pracujemy to z ZUS-u też się należy jak Abel krowie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2015, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wszystkim podałam termin na 25.12 żeby właśnie mnie nękali pytaniami czy już rodzę, ale i tak wczoraj dzwonię do koleżanki a ona od razu do mnie co rodzisz? a ja nie skąd ten pomysł w ogóle :)

foxica, pati_zuzia, Matleena lubią tę wiadomość

• Acikk Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nie RODZE wcale mam to gdzieś juz się poplakalam dziś :( nakrzyczalam na mamę w sumie na niej się skupiło te wszystkie zaczepki bo dzwoniła ją nie słyszałam i jak od dzwonilam to ona "jezuuu już myślałam że rodzisz" i nakrzyczalam na nią że maja mi wszyscy dać św spokój i się poplakalam facet od pieca przyjdzie jutro więc jestem bez ogrzewania i wody i mam wszystko w dupie :( ;(

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Eve_84 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2016, 13:42

l22ntv73ogvn473k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2015, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    A ja nie RODZE wcale mam to gdzieś juz się poplakalam dziś :( nakrzyczalam na mamę w sumie na niej się skupiło te wszystkie zaczepki bo dzwoniła ją nie słyszałam i jak od dzwonilam to ona "jezuuu już myślałam że rodzisz" i nakrzyczalam na nią że maja mi wszyscy dać św spokój i się poplakalam facet od pieca przyjdzie jutro więc jestem bez ogrzewania i wody i mam wszystko w dupie :( ;(

Ja też już dziś płacz zaliczyłam... myślę, że to przez emocje związane z niepewnością się tak kumulują aż w końcu wybuchają... bo mnie już ta niepewność wykańcza... no i te ciągłe pytania jak się czuje...a jak się mogę czuć?

Acikk, głowa do góry! Antki nam wynagrodzą WSZYSTKO! <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2015, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eve_84 wrote:
    Acikk ja tez mam dzisiaj podły nastrój. Jakieś gowno z nieba leci, ni to śnieg ni to deszcz i nie mam ochoty nawet wyjsć na chwile na pole. Nie zrobiłam dzisiaj NIC. A jak jutro na ktg te baby znowu bedą kręciły nosami ze mała sie nie ruszam to zaproszę je do siebie wieczorem. Wtedy ona pręży sie przez kilka godzin i spac nie daje. A w ogóle od dwóch nocy nie moge spac, siku chodzę co godzinę, jak juz usne to koszmary mi sie śnią albo maz chrapie.

Wiem coś otym... ja już piątą noc nie śpię... do kibla chodzę jak w zegarku!co DOKŁADNĄ godzinę! jak jakiś robot, podnoszę się i wstaję i nie muszę patrzeć na zegarek, bo wiem, że jest dokładnie godzina później... zwariować można! i mój mąż też okropnie chrapie!!! a ostatnio to jeszcze gorzej niż zwykle...ale nie mam sumienia go budzić, bo wstaje wczas do pracy

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2015, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nadal czekam namprzyjecie na oddzial, poki co po ktg- skurcze co 10-11 min 70%, ale nie czuje ich. Czekam na badanie ginekologiczne i usg, ile kobiet do przyjecia- masakra :-S

Chyba niepotrzebnie mowilam rodzinie i znajomym ze ide dzis do szpitala. Powiedzialam ze o 11 mam byc na oddziale, godz 11:20 i juz kuzwa telefony czy cos wiadomo jak skurcze rozwarcie itp!! Ja nie odbieram a maz zjebal swoja matke ze jak cos bedzie wiadomo to sie odezwiemy. W dodatku mowilam ze po przyjeciu na oddzial- po badaniach napisze wszystkim co i jak, no ale przeciez trzeba dzwonic i dopytywac! Maz juz nawet nie odbiera, co za ludzie. I glupie pytania i teksty. Wczoraj tesciowa byla u Nas i mowi l: meczysz sie co?? Ciekawe kiedy urodzisz? Pewnie chcialabys juz byc po?

Wrrrrrrrr.

• _nick00 Ekspertka

Wysłany: 30 listopada 2015, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Azande wrote:
    Ale to super że się coś dzieje :) Ja bym się cieszyła na Twoim miejscu :)
    Fajnie fajnie oby tylko się rozkrecilo. Coś mi tu lekarz mówi, że widać, że skurcze silniejsze ale jako takiej akcji nie ma to jeszcze raz mnie podłącza i położa na patologie pewnie. Wiec wcale mi się nie uśmiecha tu siedzieć :-P z mojej porodowki słychać inna rodząca i jest mega głośna tylko to bardziej przypomina orgazm niż porod

74863f63c6.png
  • Madzisek Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matlena dzwoń odrazu do lekarza, ja miałam jeszcze niższe wyniki, podwoje dniach podskoczyć, cholestaza potwierdzona i wywołanie porodu bo to niebezpieczne dla dziecka bo toksyny przedostają się przez łożysko.

1usap07w9hybl9h9.png
  • rewelka Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Ja myślałam, że mam źle bo co 2h się budzę na siku :) też tak mam że nie muszę się patrzeć na zegarek bo wiem która jest, a jak jest później to normalnie pełnia szczęścia :) w ogóle w nocy strasznie ciężko mi wstawać i przekręcać się bo wszystko przy dupie mnie boli, w ogóle się zastanawiam czy ćwiczeń nie odpuścić wydolnościowych, bo jeszcze dojdzie do tego , że nie dam rady przeć bo mnie nogi będą bolały :P

Humor mam dziś dobry bo mąż kończy o 15 :D

Trzymam kciuki za wszystkie wizytujące.

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2015, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _nick00 wrote:
    z mojej porodowki słychać inna rodząca i jest mega głośna tylko to bardziej przypomina orgazm niż porod

He he. To traumy nie powinnaś mieć :-D

• rewelka Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-julka wrote:
    He he. To traumy nie powinnaś mieć :-D

A wiadomo co jej lekarz robi :), w sumie to ta sama dziurka co do orgazmu :)

_nick00 lubi tę wiadomość

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    halo kobiety! przywołuję do porządku! to wątek GRUDNIOWY A MAMY JESZCZE LISTOPAD!
    każda urodzi w swoim czasie i nie ma co się stresować i drzeć na rodzinę, widocznie nasze dzieci potrzebują jeszcze pobyć w brzuszkach i tak o tym myślcie. Po za tym, stres i te wszystkie Wasze emocje negatywne jeszcze mogą zatrzymywać akcje, także zróbcie coś dla siebie, żeby tylko nie myśleć ciągle o porodzie i ciąży, choć na kilka minut. Psychika też musi być wypoczęta do porodu nie tylko ciało. Łatwo mi mówić? nie, też nie wiem jak będzie, ale wiem, że dzidzia wyjdzie kiedy będzie gotowa i to są ostatnie chwile kiedy mam ją tylko ja dla siebie i z nikim się nie muszę nią dzielić. Potem każdy będzie chciał potrzymać pościskać, pamiętam jak kiepsko to z Olkiem zniosłam i to też będzie normalne, że nie będzie chciały swojego dziecka oddać nikomu. Także może ruszcie dupki z domów, sprzed TV i np. pomyślcie o zakupach na święta, prezentach? potem możenie być na to czasu, chęci, kasy :)

genoweffa, pati_zuzia lubią tę wiadomość

7w3d 💔
‹‹ 1952 1953 1954 1955 1956 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ