X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2015, 03:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inso jak bedziesz mogla,daj znac. Trzymam kciuki

iNso87 lubi tę wiadomość

• Acikk Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 04:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia890722 wrote:
    Inso, powodzenia!

Ją też nie umiem spac...brzuch mnie boli od popoludnia, takie napieranie na dole brzucha, ze nie umiem chodzic ani sikac, chodze zgieta w pol a w nocy doszly do tego skurcze,. Brzuch twardy jak kamień, ale bol taki rwacy, nie jak na okres, wiec nawet tych skurczy nie licze.

Ale ucieszylam sie, bo właśnie mi odchodzi czop a to już jAkis zwiastun porodu. Tak wiem można chodzic długo bez czopa, ale i tak mnie cieszy, ze w koncu coś sie dzieje :D

madzia no moze antek sobie wzial do serca ze ma sie urodzic 1 grudnia :) a jak u Ciebie ten czop wyglada ?

masakra ja nie spie od 2 i mi sie nudzi jak szlag puscilam se disco polo i leze i sie walam :P

inso widze ze postanowilas jednak zostac pierwsza grudniowka trzymam kciuki zeby fajnie poszlo :D

iNso87 lubi tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • akira Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 05:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inso - trzymam kciuki!

madzia - gratuluje czopa ;-) to juz jakiś zwiastun

Ja tez cala w stresie, nie da sie spac.

iNso87, Madzia890722 lubią tę wiadomość

ex2bqtkfnrconmdf.png
  • Pola_27 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 05:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dobra, noc przetrwana chociaż nie wiem jakim cudem, spałam może z godzinę. Głodna jestem jak cholera... Skurcze były mocne, ale skoro nie urodziłam sn, to widocznie za słabe heh. Zbieramy się właśnie do kliniki. Cała w stresie jestem. Damy znać już po cc. Trzymajcie sie dziewczyny !

Madzia890722, Mama-julka, Chichibi, Matleena, Hashija, Moniusia89 lubią tę wiadomość

201512015364.png
    860ij44jecdtvcks.png

• Acikk Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 05:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pola trzymamy kciuki :)

inso jak sytuacja rodzisz czy rzniesz w kulki :) ?

iNso87 lubi tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 05:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2016, 10:32

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 06:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2016, 10:32

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 06:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inso moze masz pancerna szyjke :P ? bo cc z laura tez nie bylo planowane dobrze pamietam?

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2015, 06:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acik, no może wziął sobie Antek do serca ta date :D ale nie nastawiam sie na nic. Dalej mam skurcze, boli brzuch przy kazdym ruchu, ale kurde nie biorę ich pod uwage, bo to coś podobnego jak kiedys jaksie macica rozciagala.

Co do czopa to to taki glut, jak galaretka, nie powiem jaki kolor ma, bo biore na noc tabletki na infekcje i wyplywają ze mnie zolte resztki tej tabletki wiec ten czop jest też zabarwiony lekko na zolto, ale przezroczysty. Nie bylo go jakoś duzo, trzy razy w nocy po trochu go mialam

Inso, te Twoje bóle to jak na okres sa? Miej sie dobrze!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2015, 06:26

iNso87 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2015, 06:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    inso moze masz pancerna szyjke :P ? bo cc z laura tez nie bylo planowane dobrze pamietam?

My chyba też pancerną szyjke mamy...

Znalazłam jeden plus tego ze Twoj mąż chodzi na nocki - mozesz robić co chcesz, zachowywac sie głośno no i sluchac disco polo :D

Ją o 3:00 w nocy robilam mezowi niespodzianke do pracy- naleśniki z czekolada...ale bedzie zdziwiony :D

Matleena lubi tę wiadomość

• Acikk Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 06:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha no ja mam stalowa szyjke nie wiem jak Ty :D
    Kurde Ty to przynajmniej jakos spozytkowalas bezsennosc a ja przelezalam w lozku od 2 i dalej leze :P chcialam wlosy myc ale zapomnialam ze nie mam cieplej wody a w zimnej to pierdziele :D
    U nas leje jak nie wiem pogoda pod zdechlym azorem :P
    To trzymam kciuki by antek wyszedl przed polnoca :D

Madzia890722 lubi tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2015, 06:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też leje okropnie i to już chyba z trzecią noc...
    A szyjka jak puści to raz a porządnie, bo co sie tak cackac bedzie po trochu :p
    My to boroki jesteśmy... :D

Jak to nic nie zrobilas, a disco polo? Myślę, ze odpowiednią do sytuacji naszej byłaby pieśń "straciłas cnotę...bo sama tego chciałaś" i teraz sie męcz :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2015, 06:47

Acikk lubi tę wiadomość

• Acikk Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 06:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia890722 wrote:
    U nas też leje okropnie i to już chyba z trzecią noc...
    A szyjka jak puści to raz a porządnie, bo co sie tak cackac bedzie po trochu :p
    My to boroki jesteśmy... :D

Jak to nic nie zrobilas, a disco polo? Myślę, ze odpowiednią do sytuacji naszej byłaby pieśń "straciłas cnotę...bo sama tego chciałaś" i teraz sie męcz :D
    Cnotee czekaj czekaj co to ta cnota aaaa juz wiem bylo kiedys takie cos :D juz ledwo ledwo pamietam haha :P
    Kurde dobrze ze pojutrze mam wizyte przynajmniej jakies wytyczne bede miala co dalej robic z tym antonim :D
    Ktorego tak swoja droga juz czuje wszedzie pod zebrami w brzuchu w plecach w pitce w tylku w pachwinach... :P

Madzia890722 lubi tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2015, 06:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    Cnotee czekaj czekaj co to ta cnota aaaa juz wiem bylo kiedys takie cos :D juz ledwo ledwo pamietam haha :P
    Kurde dobrze ze pojutrze mam wizyte przynajmniej jakies wytyczne bede miala co dalej robic z tym antonim :D
    Ktorego tak swoja droga juz czuje wszedzie pod zebrami w brzuchu w plecach w pitce w tylku w pachwinach... :P

Ja już też go wszędzie czuje, a od wczoraj tak sie kreci i w ta szyjke mi rąbie, ze wytrzymac sie nie da...
    Ja mam wizyte w piątek, ale nie spodziewam sie kokosów :D

Dobra, idę spróbować sie przespać, bo jak mam dzis rodzić to muszę sie trochę ogarnąć :D
    Ty też pewnie z mężem bedziesz szła spać, wiec dobranoc! (Zawsze sie zastanawiam dlaczego nie ma wersji dobranoc na spanie w dzien no ale zawsze mozna powiedziec slodkich snow, za dnia :D)

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2015, 07:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inso trzymam kciuki zeby cos sie zaczelo ! :-)

Pola powodzenia, czekamy na info PO :-)

A ja taka glodna jestem a nie wiem czy moge jesc, musze czekac do obchodu :-S

iNso87 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2015, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola czekam na wiadomości o Trusawie :-)

Inso życzę, żeby już z tego coś było skoro jesteś w szpitalu ;-)

Pchelkaa daj znać co po obchodzie :-)

iNso87 lubi tę wiadomość

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej :)

iNSo no super że wszystko ruszło! szyjka w końcu puści pod wpływem tak regularnych skurczy :) jeszcze trochę i będziesz miała córcię przy sobie :) powodzenia :*

Pola trzymam kciuki :)

u nas nocka super, mąż w domu, więc jak Ole wstaje o 6-7 to wychodzą z sypialni, zeby mogła pospać :)

Pchelkaa, iNso87 lubią tę wiadomość

7w3d 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2015, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juz po obchodzie, masazu nie bedzie bo... ordynator twierdzi ze za wczesnie na wywolanie!! Wrrrr. Jestem wsciekla. Dwa dni chca czekac az samo sie zacznie, jak nie to wtedy pomoga.

• rewelka Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelkaa szczęście w nieszczęściu podobno wywoływany poród jest bardziej bolesny, może akurat się zacznie samo :)

Pola trzymam kciuki

Inso jak u Ciebie?

I przypominam że dziś dzień darmowej wysyłki w wielu sklepach nie trzeba będzie płacić za wysyłkę :)

I witam się w 38/39 tc :)

Pchelkaa, Mama-julka, Matleena lubią tę wiadomość

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2015, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam zamiar przelazic dzis po szpitalu caly dzien, na sale bede wracala na jedzenie i ktg.

Matleena lubi tę wiadomość

‹‹ 1964 1965 1966 1967 1968 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ