X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2015, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rewelka wiem o tym, jak pomysle co sie dzialo u Alicji po masazu i wywolaniu to ja dziekuje, poczekam nawet tydzien ;-)

• mnk Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dziewczyny powodzenia :) jak soe tyle rozpakowalo w listopadzie to teraz pewnie raz dwa i wszystkie poleca:D
    Ja tam twardo trzymam sie terminu haha. A pachwiny tak mnie bola dalej ze szok :P i tak mnie w brzuchu pobolewa czasem jak na @ ale zadnych skurczy nie mam ani nic, nawet tych przepowiadajacych do tej pory nie mialam... Moze nie urodze haha:D
    No i dzis dzien wyplat, dowiem sie czy mi w koncu ten papier wystawili do urzedu ;/ bo sie wkurwie

201601051762.png
    mhsvi09k6j9c3g8t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2015, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inso no oby wczorajsze zyczenia sie pospelnialy :)
    Pola powodzenia dzis :)
    Pchelka mi maja wywolywac I chyba pierwszy raz sie zestresowalam,choc teraz staram sie o tym nie myslec I tez mam nadzieje,ze sie zacznie samo. :)
    Plus taki,ze dzien zajety,bo znowu robie tort dla synka a jutro swietujemy,ale to ok 18,bo wczesniej wizyta I pewnie masaz szyjki,bo wczoraj mi zrobil,ale oprocz lekkiego pobolewania I rozowego sluzu zadnych efektow. Oby po drugim razie jak sie zacznie to po dmuchaniu swieczek ;)

iNso87 lubi tę wiadomość

• mnk Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jeszcze musze torbe do szpitala spakowac no żech

201601051762.png
    mhsvi09k6j9c3g8t.png
  • lips Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też miałam wczoraj ktg. Troche się zestersowałam bo po pierwsze mały się mało co ruszał, po drugie położna mówiła że tętno dziecka dziwnie skacze i po trzecie pisały się już skurcze (raczej dla mnie bez bolesne). Lekarz niby zobaczył w przelocie ten zapis i powiedział ze ok ale umówił mnei na wizyte dziś, więc za chwile jade na badanie. Wogóle to ten lekarz mnie rozwalił wczoraj bo się mnie pyta czy czuje się jakbym miała rozwarcie ... No to ja w śmiech i mówie że nie czuje nic niepojącego co by było inne niż zwykle. No ale bez jaj zamiast sprawdzić to on się mnie pyta czy mam rozwarcie.

Mam coraz częstsze skurcze, jednak narazie są praktycznie bezbolesne wiec narazie nawet ich nie licze bo nie chce się nakręcać. Zobaczymy co dziś powie mój lekarz.

Z jednej strony czekam na akcje, z drugiej lekko sie boje :) też tak macie ?

Matleena lubi tę wiadomość

atdc3e5eao0yqv5p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2015, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lips ja tak mam :-) z jednej strony doczekac sie nie moge a z drugiej strach, przed obchodem srałam po gaciach bojac sie ze powiedza ze wywolujemy :-D

• mnk Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zaczynam troche panikowac juz chyba ;P a szczegolnie jak pomysle ze juz dzidzia bedzie i co ja z nia zrobie. Wszystko bach zmiana o 360 stopni, nie wiem, przeraza mnie to

201601051762.png
    mhsvi09k6j9c3g8t.png
  • lips Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli widzę że nie jestem sama :) Nigdy nie miałam styczności z noworodnami, niemowlakami. Niby wiem że sobie poradzimy ale jednak lekka panika jest . Ale to chyba normalne.

Inso, Pola trzymam kciuki :)

iNso87 lubi tę wiadomość

atdc3e5eao0yqv5p.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnk wrote:
    Ja zaczynam troche panikowac juz chyba ;P a szczegolnie jak pomysle ze juz dzidzia bedzie i co ja z nia zrobie. Wszystko bach zmiana o 360 stopni, nie wiem, przeraza mnie to
    będzie dobrze :) my kobiety na szczęście mamy instynkt :) i serio o dużo daje :)

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iNso a jak u Ciebie? czekamy na info

7w3d 💔
  • stars2345 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2016, 14:04

Mama-julka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2015, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w szpitalu. Założyli mi cewnik-balonik. Oby to zadziałało bo jak nie to jutro kroplowka

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2015, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola, Inso, Revvelka powodzenia kobietki!!!! Czekamy na wiesci :)

My dzis wizyta u okulisty. 3majcie prosze kciuki. Poza tym Franiu zaczyna miec wieczorkiem bóle brzuszka, chyba zaczynaja mu sie kolki :(

akira, iNso87 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2015, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stars2345 wrote:
    Rewelka a można gdzies sprawdzić jakie sklepy maja ta darmowa dostawę, to wszystkie czy niektóre?

Ja miałam dzis wizyte, dziecko wazy 2900 wiec troche mało. 17.12 na godzinę 8 mamy sie stawić w klinice na cc wiec to wszystko jest juz takie bliskie :)

Stars, mój w 37 tygodniu miał 2700, teraz pewnie podobnie i lekarka powiedziała,że to lepiej dla mnie, będzie łatwiej rodzić ;) nie ma się co martwić, bo to dobra waga ;) nie wszystkie dzieci muszą być duże i wcale nie zawsze duże oznacza zdrowsze ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2015, 10:34

stars2345 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2015, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MeGi2986 wrote:
    My dzis wizyta u okulisty. 3majcie prosze kciuki. Poza tym Franiu zaczyna miec wieczorkiem bóle brzuszka, chyba zaczynaja mu sie kolki :(

Kciuki zaciśnięte :-D A tym bardziej za słodkiego Frania :-)

Mam w razie kolek kupiony Colinox. Jest od pierwszych dni życia. Nie wiem czy działa bo przy pierwszym synu używałam Espumisan. Nie jestem pewna czy mają ten sam składnik. Nie pamiętam czy kp, jak tak to możesz pić herbatę koperkową.

MeGi2986 lubi tę wiadomość

• Nazja Ekspertka

Wysłany: 1 grudnia 2015, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się po dłuższej nieobecności,chciałam się pochwalić, że w sobotę 28.11.2015 o godz. 10:30 przyszedł na świat nasz Wojtuś :)
    Poród SN, 3240g, 55 cm.
    Od wczoraj jesteśmy w domu, Malec jest cudowny.

Mi$ia26, justyna14, fresa, Madzia890722, MeGi2986, aannkkaa, akira, Piegus, Suerte, lilianna, genoweffa, rewelka, niania.ogg, pati_zuzia, Moniusia89, Madzisek, Matleena, Mama-julka, Flakonik, lula.91, Hashija, ZieloneOliwki, emilka24, iNso87, kasiakasia11, Klara87 lubią tę wiadomość

f2wlwn15q3fd6na8.png
  • Chichibi Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, które miały zakłądany balonik albo aktualnie go mają xD..

Jak wygląda aplikacja tego balonika? i czuć jakiś dyskomfort ? co to za uczucie? czy boli przy zakładaniu? :( mnie to czeka w poniedziałek, a ja już panikuje :(

1usamg7yobts6kpo.png

7v8r3e3kbjif8sqj.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nazja wrote:
    Witam się po dłuższej nieobecności,chciałam się pochwalić, że w sobotę 28.11.2015 o godz. 10:30 przyszedł na świat nasz Wojtuś :)
    Poród SN, 3240g, 55 cm.
    Od wczoraj jesteśmy w domu, Malec jest cudowny.
    gratulacje :)

7w3d 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2015, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow Inso super juz niedlugo bedziesz tulic coreczke :)

Pola powodzenia :)

Nazja gratulacje czekamy na zdjecie synka :)

Ja tez sie boje wywolywania i najpozniej od poniedzialku do szpitala jutro zobaczymy co lekarz po usg powie :)

No to zaczal sie grudzien oficjalnie mozna wypychac nasze skarby :)

iNso87 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2015, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-julka wrote:
    Kciuki zaciśnięte :-D A tym bardziej za słodkiego Frania :-)

Mam w razie kolek kupiony Colinox. Jest od pierwszych dni życia. Nie wiem czy działa bo przy pierwszym synu używałam Espumisan. Nie jestem pewna czy mają ten sam składnik. Nie pamiętam czy kp, jak tak to możesz pić herbatę koperkową.
    Kochana on w ciagu dnia dostaje dicoflor jako probiotyk ale niby ma mu pomoc na kupki. Karmie go tylko mm takim specjalnym dla wczesniakow, musi go jesc do osiagniecia masy 3.5 kg. Czekamy na krople san simplex bo kolezanka zamowila. Herbatke koperkowa juz kupilismy z hipp i tak planujemy mu dac troszke popoludniu.

czarnamaalina lubi tę wiadomość

‹‹ 1965 1966 1967 1968 1969 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ