X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2015, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia890722 wrote:
    Gratuluję kolejnym mamom!

Jaka tu dziś nuda... :D od rana tylko jedna strona a zawsze już było kupę nadrabiania :P dziwne, bo weekend się skończył ;)

Tez wlasnie sie dziwie, dziewczyny albo rodza, albo wywoluja porody albo zalamane brakiem akcji i wola tu nie wchodzic zeby sie nie dolowac informacjami o nowych maluchach ;-)

• akira Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pcheelka - dobrze okreslilas :-) ja z tych zalamanych ;-) mam taka zgage, ze musze spac na siedzaco. Co 2. dzien ktg, sa skurcze. Byle do poniedzialku, jeszzce cale 5 dni.

ex2bqtkfnrconmdf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2015, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola - gratulacje, jednak zostałaś Pierwszą Grudniową Mamą :)

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eve a jak u Ciebie? chyba się na 3 grudnia umawiałyśmy :) spakowana?

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk śpisz jeszcze? :)

7w3d 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2015, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    akira wrote:
    gratuluję wszystkim mamusiom i trzymam kciuki za rodzące!

ja spię codziennie 0:00 do 4:00 i potem 9.00-11.00. I jak tu mozna wyspac sie na zapas pytam? Chodze jeszcze w pizamie, mobilizuje sie usilnie by wziac prysznic i ubrac się.

tinusia, kwaitakacji, anielica - co u was? Jestescie juz w domu?

a za mną już piąta nieprzespana noc... i jak tu żyć? próbuję odespać w dzień, ale później nie umiem zasnąć wieczorem i koło się zamyka...

Flakonik, walnij tu jakieś zdjecie tych Twoich księżniczek, może się ruch zrobi większy, no i humor poprawi-bo ich widok to jak miód na serce!

Pchelkaa, Flakonik lubią tę wiadomość

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Azande wrote:
    Pola - gratulacje, jednak zostałaś Pierwszą Grudniową Mamą :)
    jeszcze nie wszystko przesądzone, niektóre Mamusie zgłaszają się kilka dni po porodzie, a jeszcze nie wiemy co u iNSo :) także na razie Pola jest pierwsza ale .... :)

7w3d 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2015, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    Acikk śpisz jeszcze? :)

Acik pewnie śpi z mężem, bo całą noc słuchała disco polo :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2015, 13:13

justyna14 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2015, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dla nowych mamus :)

U mnie tez zgaga okropna co zjem to zaraz sie budzi :/

Ja sie poloze albo jutro albo w poniedzialek takze jakas opcja jest :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2015, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia890722 wrote:
    Acik pewnie śpi z mężem, bo całą noc słuchała disco polo :D
    Ja podejrzewam ze Acikk cala noc przy tym disco polo tancowala dlatego jeszcze nie wstala :)

Madzia890722 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2015, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    jeszcze nie wszystko przesądzone, niektóre Mamusie zgłaszają się kilka dni po porodzie, a jeszcze nie wiemy co u iNSo :) także na razie Pola jest pierwsza ale .... :)
    nick sie tez od wczoraj nie odezwala moze urodzila po polnocy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2015, 13:19

• aneczka1983 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje!

A u nas i dobrze i smutno. Szyjka skrócona, miękka ale kompletnie zamknięta. Lekarz przewiduje wywoływanie... I już się martwię bo nie chcę przenosić ani rodzić z oxy, boję się dodatkowego bólu...

I mega zgaga...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2015, 13:20

qq87sg18m5aefiow.png
    f2w3rjjg3orltc4z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2015, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aneczka1983 wrote:
    Gratulacje!

A u nas i dobrze i smutno. Szyjka skrócona, miękka ale kompletnie zamknięta. Lekarz przewiduje wywoływanie... I już się martwię bo nie chcę przenosić ani rodzić z oxy, boję się dodatkowego bólu...

I mega zgaga...
    Tez sie boje tego wywolywania a jesli sie nic nie wydarzy to tak bedzie i juz zaczynam sie stresowac :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2015, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nazja,Pola, Niania gratki :)
    Znaczy Pola jestes pierwsza oficjalna grudniowa mamusia :)

• Acikk Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa nie spie :) ale nie mam nic ciekawego do powiedzenia :P jeszcze czekalam od 10 na tego ciula od pieca a on nie przyszedl bo cos mu sie pomylilo... Na szczescie mam ciepla wode okazalo sie ze nie bylo gazu he he ale skad moglismy wiedziec jak w domu nic wiecej nie mamy na gaz... I jutro zas musze czekac na tego faceta bo musi zrobic ten przeglad pieca... Aaa teraz sie moczylam w wannie i przynajmniej pachne i nawet se nogi ogolilam bo tak pomyslalam jak antek glowe wystawi i zobaczy taki busz to gotow sie wrocic... :)
    No i ogolnie depresyjnie u mnie wiec juz nic nie pisze ;)

Gratuluje wszystkim nowym mamuskom widze ze u nas ciagle tasmowa produkcja :) za chwile forum calkiem zdechnie :(

ZieloneOliwki lubi tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2015, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja niedawno skonczylam wlake z tortem na jutro, jak juz mi maja wywolywac to moge juz i sama rodzic. Tort zrobiony, prezent zapakowany, balony tez czekaja to jutro maz sam by sobie poradzil z goscmi,zreszta nie bedzie ich duzo :D
    Coraz wiecej mam ma juz dzieciaczki przy sobie to nie maja pwnie zbyt czasu na forum. Choc cos ucichly dziewczyny,ktore najwiecej sie udzielaly, wsiorbalo je gdzies :D

• Moniusia89 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 12:09

d69c20mmk9myteud.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2015, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acik ja tak od 38tc to na biezaco dbalam o depilacje bo tak myslalam sobie ze jak cos sie zacznie to zebym byla "gotowa" i co?? I duupa. Moglam sobie w tym czasie odpoczywac a nie gimnastykowac sie :-D

• Matleena Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lutego 2016, 14:08

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2016, 10:32

justyna14, Matleena, Suerte, akira, rewelka, stars2345, alicja_, Dżulia, bella88, pati_zuzia, nikicia86, Chichibi, Piegus, Mama-julka, Flakonik, lilianna, aannkkaa, Mi$ia26, Madzisek, Karola1990, lula.91, amos, MeGi2986, genoweffa, Hashija, Moniusia89, _nick00, Madzia890722, Ola_45, ZieloneOliwki, kasiakasia11, Kate4, Klara87 lubią tę wiadomość

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
‹‹ 1967 1968 1969 1970 1971 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ