X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • lilianna Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje nowym mamuśkom :-) fajnie że tulicie już swoje pociechy :-)

Mam do was pytanko drogie kolezanki- czy kupujecie albo macie już karuzele do lozeczka? :-)

iNso87 lubi tę wiadomość

3i49p07wxglh0lzs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2015, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O jeju Inso gratuluje ale fajnie sie dzieje u nas czekamy na zdjecie lenki :)

Pola sliczna Truskaweczka :)

Bella ale maly przystojniak :)

Acikk trzeba dbac by forum nie umarlo :)

iNso87 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2015, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lilianna wrote:
    Gratuluje nowym mamuśkom :-) fajnie że tulicie już swoje pociechy :-)

Mam do was pytanko drogie kolezanki- czy kupujecie albo macie już karuzele do lozeczka? :-)

Musimy jeszcze trochę poczekać na te swoje pociechy ;-)
    Karuzelę dostałam od mojej siostry taką z melodyjką. A jakbym miała kupić to z projektorem :-D

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2015, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelkaa wrote:
    Inso gratuluje! Tak myslalam ze tak sie skonczy:-S ale wazne ze juz po:-) szybkiego powrotu do sil :-*

Matleena daj znac po wizycie, pewnie poloza Cie na oddzial :-S

Revvelka to mnie pocieszylas:-) u mnie napewno skonczy sie na baloniku w czwartek, albo jutro masaz szyjki. Ehh
    Mi miednice tez mierzyli i mowili ze te 4100 powinno przejsc :-o

A powiedz mi jeszcze z tym balonikiem musisz chodzic?
    Z tym balonikiem można normalnie chodzić, można i leżeć. Ja funkcjonuje normalnie, tylko jakieś rurki miedzy nogami sie plączą.

Pchelkaa lubi tę wiadomość

• Acikk Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia moj maz w czwartek ma ostatnia nocke i potem urlop wiec bede juz spokojniejsza i moze sie wyspie to moze i humor bedzie lepszy :) bo teraz to chodze jak zombi teraz mnie scina jak nie wiem ale nie chce spac bo wtedy tym bardziej nie bede spac w nocy. Ogolnie czuje sie okropnie musze sie wyspac jeszcze przed porodem :)
    I jeszcze tesciu do mnie dzwoni i mowi ze mam nie rodzic w piatek bo antek bedzie musial cale zycie ciezko harowac ani w niedziele bo bedzie leniem... Takze ja se moze przeloze na marzec wogole porod :)

Mi$ia26, amos lubią tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2015, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie karuzele kupi brat i mam dodatkowo 2 projektory jeden kupilismy a drugi dostalismy od szwagierki :)

• Matleena Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lutego 2016, 14:09

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2015, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam po córci karuzelę z Fisher Price tą z serii Rainforest, maskotki mają ładne żywe kolory, ma 4 melodyjki, pilot był w zestawie. Córcia ją lubiła, korzystał z niej też synek mojej siostry i teraz wróciła dla naszego Michasia, ogólnie wygląda jak nowa, nie widać żadnych śladów użytkowania, mogę polecić.

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2015, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    Misia moj maz w czwartek ma ostatnia nocke i potem urlop wiec bede juz spokojniejsza i moze sie wyspie to moze i humor bedzie lepszy :) bo teraz to chodze jak zombi teraz mnie scina jak nie wiem ale nie chce spac bo wtedy tym bardziej nie bede spac w nocy. Ogolnie czuje sie okropnie musze sie wyspac jeszcze przed porodem :)
    I jeszcze tesciu do mnie dzwoni i mowi ze mam nie rodzic w piatek bo antek bedzie musial cale zycie ciezko harowac ani w niedziele bo bedzie leniem... Takze ja se moze przeloze na marzec wogole porod :)
    U mnie po jutrrze beda tescie i czuje sie okropnie bo wiem ze przyjezdzaja dla malego a on w najlepsze sobie siedzi w brzuszku niby wiem ze to nie moja wina ale jak o tym mysle to mi glupio :/ Nasze forum ostatnio tak ucichlo ze az dziwnie tu sie zaglada moze sie w koncu rozbuja bo szkoda by bylo jakby umarlo :/ I chyba przez ta pogode tez mam jakis podlejszy nastroj i juz mi wszystko obojetne :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2015, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inso - gratulacje, masz już córcię przy sobie jak fajnie :)

Pola - śliczna Marysia, jakie ma ciemne włoski :)

iNso87 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2015, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi$ia26 wrote:
    U mnie po jutrrze beda tescie i czuje sie okropnie bo wiem ze przyjezdzaja dla malego a on w najlepsze sobie siedzi w brzuszku niby wiem ze to nie moja wina ale jak o tym mysle to mi glupio :/ Nasze forum ostatnio tak ucichlo ze az dziwnie tu sie zaglada moze sie w koncu rozbuja bo szkoda by bylo jakby umarlo :/ I chyba przez ta pogode tez mam jakis podlejszy nastroj i juz mi wszystko obojetne :)

To samo na listopadowkach zauwazylam ze jak porody sie zaczely to nagle cisza, kiedys kilka stron dziennie a teraz ok 2-3 ;-)

Revvelka dzieki, pocieszylas mnie ze z tym balonikiem nie jest zle ;-) pomimo ze u mnie skurcze cos sie wyciszyly jedynie lekkie twardnienia mam to jakos pozytywnie nastwiona jestem. Licze ze w czwartek ruszy z pomoca lekarza.

Inso czekamy na zdj;-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2015, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola_27 wrote:
    9d5f3e0425c98c8dfbd15fe892a0f633.jpg

Ale Truskawa!! Do schrupania!!! :-) :-) ale zazdroszcze! Ja chce juz moja Irencie tulic, buuuuu:-( jeszcze jak wlysze placz tych maluchow za sciana to mnie jeszcze bardziej nakreca

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2015, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie wzywam was dziewczyny do porzadku bo zaraz i nasze forum umrze a tego chyba niechcemy !!!! :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2015, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniek jak sobie radzisz??:-) jak Pola? :-)

• akira Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała i zaskakujaca statystyka: mamy już 19 dzieciatek urodzonych przez cc i 14 sn.

Matleena - trzymam kciuki za wizyte. Pewnie prezentacji juz nie wyglosisz...

to ja napisze, ze nie mam wozka i fotelika. Okazalo sie, ze nie maja mojego koloru brrrr... a zapewniali ze jest. Nie kupie z kolei samego fotelika, bo nie wiem, czy bedzie kompatybilny z wozkiem. A bez fotelika z kolei nie wroce ze szpitala i nie wiem co teraz zrobic :/ Pewnie skonczy sie tym, ze pojedziemy do sklepu i kupimy to, co mają na stanie. Juz nikomu w sieci nie zaufam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2015, 16:15

ex2bqtkfnrconmdf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2015, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od dzisiaj podaje dodatkowo wit D.

A mam pytanie. Kiedy po porodzie powonno sie isc do gibekologa?

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2015, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej moje gratulacje dla mamusiek ;)

Ja dzisiaj się czuje jakby mnie coś wyrzygalo.. Brak apetytu i niedobrze mi dzisiaj. Zaczyna mnie glowa boleć, słaba jak mucha jestem.. :( zero energii... Jeszcze ta pogoda tak kiepsko nastraja...

• Acikk Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik z tego co mi wiadomo to jak nic się nie dzieje to po połogu czyli po 6 tyg :)

Czy któras z Was też się meczy z hemoroidami? Mnie już dupa boli jakbym trojaki urodziła :/

Myszata wyrzygana to świetne słowo które opisuje moje dzisiejsze samopoczucie :)

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia rodzisz czy nie chce Ci się ?

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2015, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    Madzia rodzisz czy nie chce Ci się ?
    Chyba jej sie niechce dzis rodzic :)

‹‹ 1969 1970 1971 1972 1973 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ