X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 grudnia 2015, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk poród lajtowy z tego co piszesz i mieliście ogromne szczęście, że teraz się ciąża skończyła. Ja też się urodziłam z owiniętą pepowina, ale ten supeł - to nie ma z nim żartów. Dobrze, że już po wszystkim :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 grudnia 2015, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk kochana ale sie ciesze i dzieki tobie juz mniej sie boje porodu a Antek to przystojniacha ze hoho :) Boroku mialas czekac na mnie :P
    Antek posluchal tatusia i wyszedl dzien wczesniej ale sie ciesze :) Ja tez chce :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2015, 12:34

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 grudnia 2015, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kwiatakacji wrote:
    Inso to widze,że masz zajęcie jak ja. Też nakarmiłam, przebrałam i spròbuję położyć spać.
    Przy zmianie kupy prawie zawsze jest syrena.
    Dzisiaj coś małą bolał brzuszek, nie wiem czy to nie od problemów z piersią, bo się musiała męczyć przy tej z zastojem.
    Rano mąż biegnie po laktator i będziemy walczyć z zastojem,
    Trzymajcie kciuki żeby się udało.

Pati zuzia przykro mi.
    Dziewczyny z dzieciaczkami kiedy idziecie na pierwszy spacer i kiedy pierwsza wizyta u pediatry?

Ja już miałam 2 wizyty pediatry w domu.
    Na skierowaniu mam napisane, że pierwsza wizyta powinna być w 6 dobie życia.
    My na pierwszy spacer idziemy chyba jutro :)

kwiatakacji, kwiatakacji, kwiatakacji lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 grudnia 2015, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matleena od jutra zacznie sie jazda pewnie tesciowa bedzie mnie gonic do sprzatania co by porod przyspieszyc i wogole bede pewnie mega wkurzona chodzila :/

• Moniusia89 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 12:09

d69c20mmk9myteud.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 grudnia 2015, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniusia a nie mozecie z mezem powiedziec zeby nie przyjezdzali no kurde ty z malenstwem 5 dzieci malo miejsca i zamiast cieszyc sie narodzinami bedziesz sie denerwowac ze tacy ludzie nie rozumieja pewnych rzeczy wrrrr:/ Rodzina rodzina ale bez przesady tobie bedzie potrzebny spokoj i czas zeby sie odnalezc w nowej sytuacji a nie zajmowanie nimi moze porozmawiaj z mezem niech cos zrobi bo to nie do pomyslenia jest :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2015, 12:38

genoweffa lubi tę wiadomość

• Piegus Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk gratulacje, w końcu macie Antosia obok siebie. I jeszcze taki szybki poród, pozazdrościć. :)

2EeVp2.png
    NcmSp1.png
  • Moniusia89 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

d69c20mmk9myteud.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 grudnia 2015, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniusia89 wrote:
    Acikk wielkie gratulacje normalnie w szoku jestem :D

ja za to mam ochotę tylko płakać dziś okazało się że siostra mojego męża postanowiła sobie że nas odwiedzi z mężem (szowinistą co mu trzeba usługiwać nie tylko żona ale każda kobieta w domu) i jej 5 dzieci i to od 18 grudnia do nowego roku i jak oni sobie to wyobrażają ja mam termin na 11.12 a wywołują po 20 jakby co no i 24 przyjeżdżają moi rodzice i bracia a mamy mieszkanie 3 pokojowe w tym jeszcze brat męża z nami mieszka. No chyba się załamię a oni nie rozumieją że ja będę po porodzie bądź przed że chce te pierwsze chwile spędzić z mężem, że nie będę miała siły na żadnych gości a tym bardziej ich bo mnie zawsze szlak trafia jak widzę jej męża a do tego oni świąt nie obchodzą to jak ja niby Wigilię i całe święta mam spędzić???? No chyba jakiś koszmar mi się śni :((((((

wybaczcie za moje żale ale nie mam komu się wygadać a mój mąż to pewnie jak zwykle powie że nie może nic zrobić wkońcu to rodzina....ehh

Żartujesz? ja bym się nie zgodziła! W ogóle to trzeba mieć tupet, żeby zwalać się komuś do domu w takim momencie! i do tego na tak długo i całą, tak liczną rodziną... Jak urodzisz w terminie to jak oni sobie wyobrażają przyjeżdzać jak będzie taki maluszek, który potrzebuje stabilizacji i bliskości rodziców a nie zamieszania i hałasu.. nie urodzisz w terminie to będziesz się tylko stresować i myśleć o tym, że będziesz wracać z dzieckiem do domu pełnego ludzi...

Zawalcz o siebie i o spokój dziecka! nie musisz się na to godzić...

Pchelkaa, aneczka1983 lubią tę wiadomość

• akira Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acik -= gratulacje Mamusiu! Piękna data urodzin - moja córeczka tez tego dnia urodzona :-)

Moniusia89 - po prostu nie wyraź na to zgody. Powiedz, że mogą wpaść na 1 dzień zobaczyć maleństwo. 5 dzieci i to jeszcze pewnie przedszkolno-szkolnych do noworodka na tyle dni - chore!!! Badz asertywna, bo baby blues przy takiej gromadzie gosci murowany.

Madzia890722, aneczka1983 lubią tę wiadomość

ex2bqtkfnrconmdf.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniusia89 wrote:
    no właśnie w tym problem że nie mogę bo mój mąż by mi na to nie pozwolił dla niego rodzina rzecz święta i że jak chcą przyjechać to trudno(chyba że narodziny dziecka mają na niego jakiś wpływ)... ale mam nadzieję że jak usłyszą że moi rodzice przyjeżdżają też i będą musieli spać u męża brata to nie przyjadą bo oni mają 4 dzieci w domu a ostatnio narzekali że 9 dzieci to za dużo hałasu a byli tam tylko jedną noc ...ehh tylko to mnie trzyma na duchu

Skoro dla męża rodzina jest najważniejsza to powinien powiedzieć im, żeby nie przyjeżdżali, bo to Wy jesteście jego rodziną! ;)

akira, Pchelkaa, aneczka1983 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki zeby sie jakos ulozylo u ciebie wiadomo rodzina rodziną ale wy teraz jestes Najwazniejsza rodzina i to wy powinniscie byc na pierwszym miejscu a nie siostra z dziecmi zawalcz kochana o swoje!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2015, 12:48

Moniusia89, akira, genoweffa lubią tę wiadomość

• Moniusia89 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

d69c20mmk9myteud.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 grudnia 2015, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniusia89 wrote:
    ja też tego nie rozumiem i nie wyobrażam sobie tej całej sytuacji jestem ciekawa co mąż na to powie bo teraz w pracy jest i jeszcze na ten temat nie rozmawialiśmy a ja po porodzie chce mieć ciszę i spokój w końcu to będzie dla mnie jak i dla męża czas na naukę coś zupełnie nowego nie mam zamiaru zajmować się w tym czasie całą gromadą gośći
    Masz racje pogadaj z mezem na spokojnie wytlumacz mu wszystko to ma byc najwazniejszy czas dla was cisza spokoj i malenstwo ktore potrzebuje tego bo jak ty bedziesz zdenerwowana to i dzidzus bedzie sie denerwowal.

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 grudnia 2015, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acik Gratuluję z całego serca superrr az wam zazdroszczę bo u mnie cisza dalej

• akira Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniusia - a mieszkanie czyje jest? Bo moze oni mysla, ze przyjezdaja do drugiego brata, albo do siebie. Nie wyobrazam sobie jak mozna sie kumus tak zwalic na glowe. Chyba ze to ich dom rodzinny, wtedy sytuacja wyglada troche inaczej. Bo moze nie maja sie u kogo innego zatrzymac...

ex2bqtkfnrconmdf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 grudnia 2015, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iNso87 wrote:
    Tak,dzisiaj tak się złożyło ale jan zasnela tak śpi jeszcze a ja z Nią,tylko teraz polozna mnie obudzila bo ciśnienie zmierzyć i zapytać o moje siusiu i ile wypilam wody. Nareszcie wrocily mi "gazy",po cc ciężko czasem z tym u brzuch wtedy rozsadza i boli jak cholera. Zobaczymy jak tam z druga sprawa potem będzie. Dziewczyny te które miały cc jak u Was sytuacja z tym?
    Inso u mnie dokładnie tak samo było, ból przy gazach nieprzyjemny. Na drugą dobę udało mi się opróżnić ale nie powiem bo skurcze jelit trochę doskwierały.
    A w któym szpitalu leżyszy?? w USK było masakrycznie gorąco w pokojach, za to w łazience piździło.

iNso87 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 grudnia 2015, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sms od Pchelkaa:

Hej :-) skończył mi się internet w telefonie :-/ rano założyli mi balonik i czekamy na rozwój wydarzeń, ale póki co cisza, trochę brzuch jak na okres boli. Jeśli balonik nie pomoże mają robić cc, więc mam nadzieję że wreszcie ruszy.

aannkkaa, pati_zuzia, genoweffa, ZieloneOliwki, kwiatakacji lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 grudnia 2015, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nikicia86 wrote:
    Acik Gratuluję z całego serca superrr az wam zazdroszczę bo u mnie cisza dalej
    U Acikk tez cisza i nagle sie zaczelo :) Moze u nas tez tak bedzie :) Ja wlasnie sie dowiedzialam od mamy ze i mnie i mojego brata przenosila wiec u mnie dziedziczne :)

nikicia86 lubi tę wiadomość

• Moniusia89 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

d69c20mmk9myteud.png
‹‹ 1993 1994 1995 1996 1997 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ