X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 grudnia 2015, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżulia wrote:
    wiem, że będą, ale nie widzi mi się przepychać w tłumie... a tak było ostatnim razem jak było w supermarkecie
    To u mnie chyba jakas innav ta biedronka bo kiedys jak byly to pipoludniu bylo pare sztuk i ludzie sie nie rzucali :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 grudnia 2015, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do Brennej. To jest jakies 2,5-3godz drogi do Krakowa.

Maatlena czyli po tym wygloszeniu prezentacji bedziesz juz miala w koncu wolne?

Pytanie do dziewczyn ktore maja koty w domu. Na jaki kontakt pozwalacie,pozwolicie kotu z dzieckiem?
    Bo ja nie mam zamiaru zamykac kotow niewiadomo gdzie zeby sie nie zblizaly. Jedynie pokoik dziewczyn jest do nich niedostepny.

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 grudnia 2015, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Revvelka a jak u Ciebie? Podali ta oxy?

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 grudnia 2015, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stars2345 wrote:
    Acikk gratulacje, jak przeczytałam Twój post to aż gęsiej skórki dostałam ! :D

Dziewczyny jak się urodzi bobas to jakie te wszystkie formalności trzeba załatwić?

Ja na dzień dzisiejszy załatwiłam:
    -deklaracje przychodni
    -deklaracje pielegniarki
    -deklaracje położnej
    -Urząd Miasta - nadanie nr. pesel + meldunek + akt urodzenia
    -NFZ złożenie wniosku o kartę chipową (obowiązuje na śląsku)
    -zgłoszenie w ZUS

Nie załatwiłam jeszcze becikowego, bo nie wiem co i jak i czy mi przysługuje?

Jak czegoś mi brakuje to proszę poprawcie mnie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2015, 15:12

stars2345 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 grudnia 2015, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik wrote:
    Do Brennej. To jest jakies 2,5-3godz drogi do Krakowa.

Maatlena czyli po tym wygloszeniu prezentacji bedziesz juz miala w koncu wolne?

Pytanie do dziewczyn ktore maja koty w domu. Na jaki kontakt pozwalacie,pozwolicie kotu z dzieckiem?
    Bo ja nie mam zamiaru zamykac kotow niewiadomo gdzie zeby sie nie zblizaly. Jedynie pokoik dziewczyn jest do nich niedostepny.

Brenna jest piękna i spokojna:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 grudnia 2015, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i odpadł nam kikucik z pępuszka :)

Też nas odwiedziła właśnie położna, przyjdzie teraz za tydzień i to będzie również 3 wizyta, zobaczymy czy ostatnia.

Tak nasze szczęście ma dziś równo 3 tygodnie :) <3
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/1ed8efed54ad.jpg

Flakonik, Ola_45, Dżulia, Mama-julka, Mi$ia26, pati_zuzia, alicja_, myszata92, aannkkaa, Moniusia89, Matleena, Madzisek, Piegus, genoweffa, Suerte, aneczka1983, iNso87, Klara87, kwiatakacji lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 grudnia 2015, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja bylas tam? ;)

Franusss <3
    Naprawde wszystkie grudniowe dzieci sa cydowne <3 Kazde inne, wyjatkowe i jedyne :)

MeGi2986 lubi tę wiadomość

• Acikk Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia maz się super spisał aczkolwiek był mocno przerażony bo jak parlam to wrzeszczalam chyba trochę no a jak mnie nacieli to krew się mocno polala :P

Pchelkaa nie miałam zzo bo jak mnie zaczęło tak mega boleć to juz było 9 cm :P

Pchelkaa, pati_zuzia, Mi$ia26, Madzia890722, genoweffa lubią tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 grudnia 2015, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczyna ze mnie leciec krew ale taka mega gesta z brazowymi kawalami. Przy zakladaniu balonika mowili ze resztki czopu moga odchodzic. Czuje mega rozpieranie szyjki, i bole jak na @ silniejsze co 10 min. Ale znosnie

pati_zuzia, aannkkaa, Madzia890722, Matleena, Madzisek, genoweffa, aneczka1983 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 grudnia 2015, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik wrote:
    Alicja bylas tam? ;)

Franusss <3
    Naprawde wszystkie grudniowe dzieci sa cydowne <3 Kazde inne, wyjatkowe i jedyne :)

Często jeżdzę, mam tam znajomych:) Rodzice bedą zadowoleni:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 grudnia 2015, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megi widać że Franuś przytył. I jak zwykle ma rozanieloną twarz :-) Widać że szczęśliwe dziecko.

Pchelkaa trzymam kciuki żeby się rozkręciło na dobre i nie zatrzymało :-D

MeGi2986 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 grudnia 2015, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelka powodzenia oby wkoncu malutka wyszła ! :)

Ja idę na wyzerke, facet szwagierki robi dziś urodziny:p mam nadzieję, ze w trakcie imprezy mnie nic nie złapie, bo sobie nie pojem:p

Acikk blondasek jak z obrazka :) ja codziennie się zstanawiam jak mój maly będzie wyglądał, nie chodziłam na usg 3d i nie wiem czego się spodziewać- to będzie dla nas mega niespodzianka ;D

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 grudnia 2015, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    Madzia maz się super spisał aczkolwiek był mocno przerażony bo jak parlam to wrzeszczalam chyba trochę no a jak mnie nacieli to krew się mocno polala :P

Pchelkaa nie miałam zzo bo jak mnie zaczęło tak mega boleć to juz było 9 cm :P
    Najwazniejsze ze Antos juz jest piekny i zdrowy a maz pewnie dumny jak Paw i z ciebie i z syna :) Pobluzgalas sobie chociaz ? :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2015, 15:32

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 grudnia 2015, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakie cudowne bejboszki :* ale wam zazdroszcze :*
    Alicja dawaj Sarci zdjęcie :*
    Acikk Twój blondasek to normalnie taki wyjątkowy :D
    Franuś ma kurcze cos w sobie takiego że mam ochotę go schrpac :D

Najbardziej wam zazdroszcze że możecie wycałowac małe syrusie :*

Mi$ia26, alicja_, MeGi2986 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 grudnia 2015, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ankaa strasznie podoba mi sie twoja bluzka z Avatarka gdzie ja upolowalas :)?

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 grudnia 2015, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tinusia Twój synek jest cudowny :)

Kika masz pęknie uśmiechające się dziecię :)

Kika428 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 grudnia 2015, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi$ia26 wrote:
    Ankaa strasznie podoba mi sie twoja bluzka z Avatarka gdzie ja upolowalas :)?
    Dziękuje dziękuje :D w sinsay i to jest rozmiar S bo jest rozciagliwy i dłuższy a koszulki kupuje l,xl bo brzucha inaczej nie zakrywają.
    A i najważniejsze kosztował 39.99 wiec mega okazja :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 grudnia 2015, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze ta strona do końca i 2000 mamy pykniete :D

• Acikk Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia powiem Ci ze na moje możliwości to za dużo nie bluzgalam :P
    Maz teraz poszedł spac bo jeszcze dziś ostatnia nocka mu została mam wrażenie ze bardziej zajechany niż ja po tym porodzie ale mnie chyba adrenalina jeszcze trzyma :D
    My sobie lezymy a on śpi i śpi :D lekarki sie tu śmiały ze mnie bo po prysznicu tapetę nakladalam na te naczynka popekane :D
    Że chyba sie bardzo dobrze czuje :P

pati_zuzia, genoweffa, Dżulia lubią tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 grudnia 2015, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk, gratuluję. Twój Antoś jest słodki :)

‹‹ 1996 1997 1998 1999 2000 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ