Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
alisss871 wrote:Ci nasi mężowie to są zajebiści w tych kwestiach-mój też mówi że jeszcze nie dzisiaj bo najlepiej gdybym w piątek urodziła... jakby to od nas zależało

Ech mojego z kolei połamało... dźwigacze łopatek i równoległoboczne ma tak bolesne, nie może podnosić, o obracaniu głową nie wspomne i chodzi jak cyborg a ja nie mogę mu pomöc z tym brzucholem
może po poludniu coś wymyśle, jak sie ułożyć do chwytów, skonczylam fizjoterapie 2 st. I też poród byłby dziś nie wskazany. Chyba że zapomniałby o swoim bólu widząc möj...
-
Aaa chciałam pospac jakoś odpocząć trochę po tym porodzie ale mamy tu taka laske po cc panikara jak nie wiem i co pol godz ta lekarka przylazila a jej wszystko nie pasilo i ciągle jeczala i płakała cala noc
Pani antka przywiozła i mówi ze maruda z niego straszna także juz wiem co mnie czeka haha
iNso87, Matleena, nick nieaktualny, nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość
-
Acik gratulacje szybkiego porodu i fajnie ze mąż zdarzył dojechac!
Pamietaj ze z chlopami to koniecznie dac jedzenie,musza pospac i poprzytulac i bedzie ok. Wrocicie do domciu to dojdzieszdo ladu z nim a nie ze obce baby zamiast mamusi go obsługują
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMoj gin wzial mnie na badanie sptawdzic czemu ten balonik siedzi. Jak sie okazalo on wypadl tylko w pochwie siedzial:-) rozwarcie na mocne 5 cm, skurcze na 80 co 7 min ale slabo je czuje. Gin zdzwiony ze nie wolalam w nocy poloznej z bolu przy tym rozqarciu i skurczach a ja smacznie spalam. Teraz mam chodzic zeby skurcze sie nasilily moze obedzie sie bez oxy. Bede pisala jak bede mogla
nick nieaktualny, iNso87, Matleena, Hashija, nick nieaktualny, nick nieaktualny, nick nieaktualny, nick nieaktualny, Ola_45, nick nieaktualny, nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyRevvelka - gratulacje
Inso - śliczna córunia, też ma bardzo jasne włoski jak na takiego niemowlaczka
aannkkaa -u mnie tak samo, torba wypchana po brzegi a nawet dwie ale co ja poradzę jak każą mieć wszystko swoje
Asiowa - i jak lepiej się spało? ja sobie rozłożyłam podkład i koc pod prześcieradło, ale jeszcze narożnik w salonie mnie stresuje
Mi$ia26 - powodzenia z teściami, nie stresuj się będzie na pewno spokojnie
Ja jestem zdziwiona jak niektóre dziewczyny piszą że oddają dzieci położnym na noc, u nas nie ma takiej opcji w szpitalu, nawet po cc trzeba być z dzieckiem cały czas.
Jak rodziłam córcię to zaczęło się akurat po południ jak mąż wyszedł z pracy, wyrobiłam się do 20 także na noc sobie spokojnie pojechał do domu i rano do pracy. Odwiedziny u nas są od 12 więc przyjeżdżał po pracy do nas, był zadowolony że nie musiał brać wolnego. Dopiero na wyjście wziął te dwa dni okolicznościowego i wtedy w pracy dowiedzieli się że urodziło mu się dziecko, a tak to nikt nic nie wiedział przez 9 miesięcy, teraz też się nie pochwalił, dobry nie.
U mnie też problemy ze spaniem, jak zasnę koło 22 to budzę się koło 2-3 w nocy i nie mogę zasnąć,zasypiam dopiero po 5 i potem nie mogę zwlec się z łóżka żeby córkę do przedszkola szykować.
Pchelkaa - trzymam kciuki, to już połowę masz za sobą, jeszcze 5 cm i z górki
iNso87 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWitam! Zaczynam 38 tydzień - mówi się, że ciąża donoszona

Pchelkaa to dobrze, że pospałaś, przynajmniej nabrałaś sił. No i super, że nic nie czułaś do tego momentu
aneczka1983, Matleena, iNso87, Hashija, nick nieaktualny, nick nieaktualny, nick nieaktualny, Dżulia lubią tę wiadomość
-
Azande- nawet pospalam. Mąż przyszedł do mnie w nocy bo źle my było bezę mnie więcmiałam się do kogo przytulić przy gorszych snach. Mała była w nad wyraz leniwa,( chyba że toj a byłam tak zmęczona że nic mnie już nie ruszalo).
Teraz co prawda bolą mnie biodra i kolana, na podłodze jednak twardo Ale luksus bycia wyspana nie do przecenienia:).
Ja dzisiaj wg usg zaczynam 39 tydzień. Jeszcze dwa dni odpoczynku a od niedzieli zabieram się za wyganianie małej:). Niech w końcu da się przytulić!!
Poza tym trochę się o nią obawiam, bo Man mało wód, gdy leżę na plecach dokładnie widzę gdzie jest i jak się układa, gdzie macha rączka a gdzie stopka. Nie chcę aby było jej za ciasno:( -
hej
ja dziś spałam do 9.22
kocham mojego męża
wpadli do mnie do sypiali o tej 9.22 i mnie we dwóch budzili
kocham takie poranki
teraz Oluś poszedł na drzemkę z Tatusiem a mam czas Was nadrobić
chyba zbieram siły na poród, bo ostatnio tak dobrze mi się śpi , że sama jestem w szoku
najgorzej zasnąć, ale potem to już leci ta noc 
u nas w szpitalu też dzieciaczki są z mamusiami, chyba, że któraś sobie nie radzi albo serio mega źle się czuje to zabierają, ale z łaski. Mi jak Olka na "solarium" zabierali to ryczałam jak bóbr
Pchelkaa trzymam kciuki , żebyś w końcu urodziła
Asiowa z ostatniego usg to mi wynika, że 4 dni terminu porodu mi zostało, ale nie wiem, czy jest się czym sugerować. Widzisz jak to różnie bywa, czekasz czekasz i nic, a jak nie czekasz to bum i już
wole takie bum niż siedzenie i zastanawianie się, czy to już czy nie 
my ten tydzień aktywnie spędzamy, przedwczoraj u dziadków byliśmy, wczoraj w odziedzinach u brata, dziś chyba zrobimy porządki i pranie bo jutro moje chłopaki jadą na imprezę mikołajkową do męża do pracy
organizują jakieś zabawy dla dzieciaczków i prezenty 
Generalnie zauważyłam, że syn chyba bardzo tęsknił za mężem jak chodził do pracy na 9 godzin codziennie, bo teraz tak do niego lgnie
cudowny widok, razem się wygłupiają, przychodzi i się przytula, taki tatusiowy się zrobił. no i najważniejsze, że teraz widzę i jestem spokojna, że jak będę w szpitalu to mąż sobie spokojnie poradzi z nim
nick nieaktualny lubi tę wiadomość
7w3d 💔 -
ja nie wiem, czemu patrzy się na termin z 1 usg, przecież dziecko dopiero później zaczyna indywiualnie się rozwijać, mi z Olkiem termin ostatniego usg właśnie pokrył się z datą urodzin i teraz też mi tak mój ginek "wróży" ale ja uwierze jak przytulę bejbisiaAsiowa wrote:Justyna- ja mówię o terminie z pierwszego usg:). mojamała jest na tyle "dorodna" że wagowo termin ciągle nań się przesuwa. Ostatnio był to już 30grudnia:). Ale na to nie patrzę, widać będzie mała i tyle:)

Asiowa a w którym tyg miałaś ostatnie usg i jaka była wtedy waga dziecka? bo my chyba w 30t6d ważyliśmy 2000g.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2015, 10:21
7w3d 💔 -
Asiu, lekarz stwierdził, że masz mało wód czy tak myślisz tylko? Ją mam ok i też widzę jak leży mały. Ale nikt nie stwierdził zbyt małą ilość płynu...Asiowa wrote:Poza tym trochę się o nią obawiam, bo Man mało wód, gdy leżę na plecach dokładnie widzę gdzie jest i jak się układa, gdzie macha rączka a gdzie stopka. Nie chcę aby było jej za ciasno:(