Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Ola_45 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 12:52

03.2015 - 6t. 💔
    12.2015 syn
    Starania od 2017r

Niedrożny lewy jajowód
    7x IUI - nieudane
    1 PROCEDURA IVF :
    I transfer - 09.2024 - 5t.💔
    II transfer - 11.2024 - 5t. 💔
    III transfer - 12.2024 - nieudany
    2 PROCEDURA IVF :
    I transfer - 03.2025 - 5t. 💔
    II transfer - 15.05.2025 - ❤️
    17.01.2026 ❤️Zdrowy chłopiec 👶🏻
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 grudnia 2015, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja torba też czeka.. wygląda jak na miesięczne wakacje, no ale u nas trzeba mieć wszystko swoje :D
    Ja teraz żyje do środy, do wizyty..

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2016, 10:30

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 grudnia 2015, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tylko dla mnie rzeczy a i tak ledwo sie spakowalam dla malego musialam naszykowac tylko na wyjscie :)

Ankaa a da sie gdzies online zamowic ta bluzke bo u mnie na wygwizdowie to nie ma takich sklepow ??

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 grudnia 2015, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_45 wrote:
    Dziewczyny slyszalyscie coś może o koktajlu położnych? Tym z olejkiem rycynowym?

Właśnie dziś o Tobie myślałam, w sensie kiedy byłaś ostatni raz na forum :-)
    Słyszałam, ale nie wiem z czego się składa. Ale po samym olejku rycynowym powinno ruszyć i dlatego jest zabroniony w ciąży na zaparcia. Chcesz sama wypróbować czy ktoś Ci oferuje ;-)

• Hashija Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-julka wrote:
    Bez kitu! Też bym się przerazila, ale pamiętaj, że może się okazać o pół kilo lżejsza.
    A co to za sposób bo pierwszy raz słyszę o odcięciu pęcherza płodowego. Chyba nie bolało skoro nie napisałaś o tym ;-)

Sorki blad w pisowni- chodzilo o odzielenie, czy inaczej odciagniecie szyjki od pecherza plodowego. A co do bólu, to lekarz był pod wrażeniem, bo chciał mnie zagadać, żebym na bólu sie nie skupiała, a ja nawet się nie skrzywiłam. Mam wysoki próg odczuwania.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2015, 22:06

• Matleena Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2016, 00:34

iNso87 lubi tę wiadomość

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 grudnia 2015, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba jutro wyproboje ten olej rycynowy czytalam ze trzeba wymieszac z sokiem ciekawosc mnie zzera :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 grudnia 2015, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezu moi tescie juz jada az sie pocic z nerwow zaczelam :/ I jutro od rana z nimi sama leeeeee

• Asiowa Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matleena wrote:
    Właśnie miałam pisać, że powinnyście spiknąć te Wasze blondynki ze sobą. Ładne blond dzieci by z tego były ;)

INso87, tym samym chcę powiedzie,, że masz cudowną córeczkę.

Aryjskie:)

iNso87, Matleena lubią tę wiadomość

bl9ccwa1nyfonmaw.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.sin-say.com/pl/pl/sklep-online/kolekcja/swetry
    Tu masz ten sklep i sweterki ale kurcze chyba tego nie mają :(

• Asiowa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi$ia26 wrote:
    Jezu moi tescie juz jada az sie pocic z nerwow zaczelam :/ I jutro od rana z nimi sama leeeeee

Pamiętaj, musisz być twarda:)

bl9ccwa1nyfonmaw.png
  • Hashija Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny bardzo bym chciala, zeby lekarz sie pomylił, żeby wyszła mniejsza. Ponoć mam duzo wód plodowych, łożysko jest w dobrym stanie i rozwarcie na skąpy palec.

• Acikk Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia antek ssie chcą ładnie ale chyba nic mu póki co nie leci Z tego cyca :D
    Ja juz tu miałam pielgrzymki pielęgniarek i pacjentek - antka fryzurka robi furorę w szpitalu :)
    A teraz oddałam go na nocke na noworodki bo przy nim nawet na 5 min nie umiałam usnąć tylko się gapilam :)

nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wogole ja myslalam ze mi w domu wody odeszly bo gatki miałam mokre a jak mi położna przebiła pecherz to przez następne ileś skurczów robiłam powodz na porodowce masakra ile tego bylo !!!

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 grudnia 2015, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hashija wrote:
    Dziewczyny bardzo bym chciala, zeby lekarz sie pomylił, żeby wyszła mniejsza. Ponoć mam duzo wód plodowych, łożysko jest w dobrym stanie i rozwarcie na skąpy palec.

He he - skąpy palec.

A to co Ty tam miałaś to jak masaż szyjki wielokrotnie tu stosowany wśród naszych kobitek? Bo brzmi podobnie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2015, 22:22

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 grudnia 2015, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    Ja juz tu miałam pielgrzymki pielęgniarek i pacjentek - antka fryzurka robi furorę w szpitalu :)
    A teraz oddałam go na nocke na noworodki bo przy nim nawet na 5 min nie umiałam usnąć tylko się gapilam :)

Opłatę bierz za gapienie się :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 grudnia 2015, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    Od malego w centrum zainteresowania nic dziwnego ze jego blond czuprynka robi furore jest niesamowity a mleko przyjdzie i jeszcze nam bedziesz narzekac ze za duzo leci :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 grudnia 2015, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hashija wrote:
    Ja tez mam wod duzo takze nie przejmuj sie Gabrysia byc moze jest mniejsza lekarze podaja orientacyjna wage :)

Hashija lubi tę wiadomość

• Acikk Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaaha no i nie rzygalam nie miałam sraczki lewwtywy i nie zrobiłam kupy hehe :P tylko boli mnie te krocze po zszyciu i mysle jak ja ta kupę zrobię jak juz mi sie zachce :P

MamaMaiAnny lubi tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
‹‹ 2001 2002 2003 2004 2005 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen w ciąży i po porodzie – jak regulowane podparcie ciała wpływa na kręgosłup i miednicę?

Oczekiwanie na przyjście na świat nowego członka rodziny to moment pełen emocji, który wiąże się z ogromnymi zmianami zachodzącymi w anatomii przyszłej mamy. Rosnący brzuszek stopniowo przesuwa środek ciężkości ciała, co bardzo często skutkuje uciążliwym dyskomfortem towarzyszącym kobiecie nawet podczas nocnego odpoczynku. Znalezienie wygodnej pozycji staje się prawdziwym wyzwaniem, zwłaszcza kiedy tradycyjne poduszki i akcesoria przestają przynosić upragnioną ulgę zmęczonym plecom. Prawidłowa regeneracja jest warunkiem zachowania sił witalnych, dlatego warto zrozumieć, jak powierzchnia, na której śpisz, realnie oddziałuje na twoje zmieniające się ciało.

CZYTAJ WIĘCEJ