Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyTrzymam kciuki żeby było wszystko dobrze
ja sama w stresie bo niby po terminie ale lekarz kazał pilnowac ruchy dziecka i jesli beda coraz to mniejsze szyblo do szpitala
mam stresa zeby nic jej się nie działo bo to podobno najgorszy czas bo dzieci obwijaja się pepowina ;-(
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2015, 02:13
iNso87 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAle mam pusty brzuch :-o o rany! Co za uczucie! Czekam na corcie maja przywiesc ja do karmienia
Dziewczyny ten bol, to cierpienie jakie wiaze sie z porodem jest warte dla takich chwil jakie teraz przezywam. Czekam na kazdy kontakt z corcia jak na nie wiem co pomimo zmeczenia i bolu. Tak doczekac sie nie moge ze chetnie wstalabym i poszla po nia.revvelka, pati_zuzia, aneczka1983, rewelka, Klara87, Ola_45, genoweffa, m@rzenie lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Gratuluje wszystkim nowym mamuskom
i czekamy na zdjęcia maluszków, ja sie staram Was podczytywac ale cosik kiepsko mi tu ten net śmiga w tym szpitalu i się denerwuje
my mamy szansę jutro wyjść jeżeli nie bedzie za dużej zoltaczki wiec trzymajcie kciuki bo ja sie tu wykanczam w tym szpitalu jeszcze z ta tepa laska
Powiem wam ze na razie sie czuje jakbym była w jakimś kosmosie nie wierzę ze to maleństwo jest moje i mieszkało w moim brzuszku tyle czasu i nie mam pojęcia jak to nasze życie teraz bedzie wyglądało
A co do porodu bo doczytalam tu zarzuty ze wykolowalam - moje dziecko po prostu jest przekupnei się skusil na tego drona co mu tatą obiecał jak nie pójdziemy na wizyte
wyczekal do ostatniej chwili ale jednak wymiekl
spróbujcie ze swoimi he he
-
nick nieaktualnyInso co dp brzucha to mam o wieeeele mniejszy niz w ciazy, ale taki flak i jak naciskam to pusto w srodku
Ja po pionizacji- dalam rade same przejsc do wc i sie poobmywac. Mała znowu na cycku. Ona potrafi ssac 2 godz, 1 z jednej piersi a pozniej zmieniam, ladnie chwyta cala otoczke robi kilka pociagniec i odpoczywa. Wiem ze narazie to tego pokarmu mam malo wiec to co ona ciagnie to kilka kropelek pewnie leci, ale od czegos trzeba zaczac. Jak sciskam piers to leci cos woec jest dobrze.
Acik a cos zjadla ze Antosia brzuszek bolal?
No i jak to kp Ci idzie? Bardzo boli? Bo mnie nie boli jedynie uczucie ciagniecia calej piersi
Inso powiedz mi Kochana ile po cc jadlas? Bo mi mowia ze dzis dopiero obiad zjema ja chce jeesc!!!
-
Pchelkaa po tym sztucznym to bolał bo na razie mam mało swojego, na razie mnie boli jak ciągnie a tak to okej
Co do brzucha to moj pozatym ze troche sflaczaly to jest malutki a w sumie to nie ma to wcaletakże jestem zadowolona zwłaszcza ze bedzie tylko lepiej
-
Acikk nawet jak masz mało pokarmu to nie dawaj mm, częście do cycka przystawiaj jak się domaga, bo inaczej nie unormujesz sobie laktacji. Niestety tylko dziecko może pomóc Ci laktacje rozkręcić i unormować. Więc jak chce to niech nawet dwa dni ciągle na cycku wisi, w końcu będziesz miała tyle pokarmu ile trzeba i będziesz karmić co 2,5-3 godziny, bo tak mniej więcej na początku jest.
U nas w szpitalu zachęcają do karmienia piersią, niechętni są do mm na szczęście.
iNSo ja też przechodziłam z Olkiem żółtaczkę i wiem o czym piszesz, płakałam za każdym razem jak musiałam go oddać na lampy, ale on na szczęście znosił to dobrze, co 3 h na jedzenie go dostawałam i tak przez dobe. Myśl o tym w ten sposób, że lepiej teraz w szpitalu niż później, jakbyś miała z małą wracać do szpitala, bo już na noworodki by jej nie przyjęli tylko na oddział dla dzieci, a tak i chore i zdrowe i różne. Więc tak jest dla niej najlepiej. Trzymaj się :*iNso87 lubi tę wiadomość
7w3d 💔 -
Justyna przykladam go jak tylko moge
także mam nadzieje ze bedzie dobrze wiesz mi nie przeszkadza jak wisi nawet i godzinę tylko nie zawsze chce, jak juz pluje cycki a dalej głodny jest
Uwaga dziewczęta śniadanie matki karmiącej: Kinder country, Prince polo xxl i princessa xxl
plus fajura ofkorz
justyna14 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny