X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2015, 01:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    INso87 jestem z Tobą myślami :-( przykro mi ale to oznaka że ja bardzo kochasz wiec chyba to normalne uczucie trzymaj się tam

iNso87 lubi tę wiadomość

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2015, 01:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2016, 10:27

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2015, 02:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki żeby było wszystko dobrze :-) ja sama w stresie bo niby po terminie ale lekarz kazał pilnowac ruchy dziecka i jesli beda coraz to mniejsze szyblo do szpitala :( mam stresa zeby nic jej się nie działo bo to podobno najgorszy czas bo dzieci obwijaja się pepowina ;-(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2015, 02:13

iNso87 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2015, 02:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mam pusty brzuch :-o o rany! Co za uczucie! Czekam na corcie maja przywiesc ja do karmienia :-)

Dziewczyny ten bol, to cierpienie jakie wiaze sie z porodem jest warte dla takich chwil jakie teraz przezywam. Czekam na kazdy kontakt z corcia jak na nie wiem co pomimo zmeczenia i bolu. Tak doczekac sie nie moge ze chetnie wstalabym i poszla po nia. :-)

revvelka, pati_zuzia, aneczka1983, rewelka, Klara87, Ola_45, genoweffa, m@rzenie lubią tę wiadomość

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2015, 02:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

nikicia86 lubi tę wiadomość

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2015, 02:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

nikicia86 lubi tę wiadomość

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Matleena Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2015, 03:33

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2016, 00:37

iNso87 lubi tę wiadomość

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • Eve_84 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2015, 03:38

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2016, 13:43

Matleena, pati_zuzia lubią tę wiadomość

l22ntv73ogvn473k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2015, 05:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :-) :-) :-) zasnęłam i znów spać nie mogę superrr

• Acikk Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2015, 06:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko ja mam juz pierwsze placzki też za soba antka brzuszek bolał i nie mógł zrobic kupy i tak strasznie krzyczał i mu pani czopek dawała i tak biedy płakał ze płakałam razem z nim :( straszne :(

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2015, 06:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje wszystkim nowym mamuskom :) i czekamy na zdjęcia maluszków, ja sie staram Was podczytywac ale cosik kiepsko mi tu ten net śmiga w tym szpitalu i się denerwuje :P my mamy szansę jutro wyjść jeżeli nie bedzie za dużej zoltaczki wiec trzymajcie kciuki bo ja sie tu wykanczam w tym szpitalu jeszcze z ta tepa laska :/

Powiem wam ze na razie sie czuje jakbym była w jakimś kosmosie nie wierzę ze to maleństwo jest moje i mieszkało w moim brzuszku tyle czasu i nie mam pojęcia jak to nasze życie teraz bedzie wyglądało :)

A co do porodu bo doczytalam tu zarzuty ze wykolowalam - moje dziecko po prostu jest przekupne ;) i się skusil na tego drona co mu tatą obiecał jak nie pójdziemy na wizyte :) wyczekal do ostatniej chwili ale jednak wymiekl :P spróbujcie ze swoimi he he :)

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Tinusia Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2015, 06:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 23:02

mhsvqps6d6vf02dw.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2015, 07:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2015, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inso co dp brzucha to mam o wieeeele mniejszy niz w ciazy, ale taki flak i jak naciskam to pusto w srodku :-)

Ja po pionizacji- dalam rade same przejsc do wc i sie poobmywac. Mała znowu na cycku. Ona potrafi ssac 2 godz, 1 z jednej piersi a pozniej zmieniam, ladnie chwyta cala otoczke robi kilka pociagniec i odpoczywa. Wiem ze narazie to tego pokarmu mam malo wiec to co ona ciagnie to kilka kropelek pewnie leci, ale od czegos trzeba zaczac. Jak sciskam piers to leci cos woec jest dobrze.

Acik a cos zjadla ze Antosia brzuszek bolal? :-)
    No i jak to kp Ci idzie? Bardzo boli? Bo mnie nie boli jedynie uczucie ciagniecia calej piersi ;-)

Inso powiedz mi Kochana ile po cc jadlas? Bo mi mowia ze dzis dopiero obiad zjem :-S a ja chce jeesc!!!

• Acikk Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2015, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelkaa po tym sztucznym to bolał bo na razie mam mało swojego, na razie mnie boli jak ciągnie a tak to okej

Co do brzucha to moj pozatym ze troche sflaczaly to jest malutki a w sumie to nie ma to wcale :) także jestem zadowolona zwłaszcza ze bedzie tylko lepiej :)

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2015, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ahh moja super towarzyszka mówi do swojego synka "Ty okropny grubasie" a sama na tylko princessy i batony i mówiła położnej ze waży 110 kilo jak jej ustawiali leki :D także mam nadzieje ze wyjdę jutro bo jak jej nazdam na odchodne... :/

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2015, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk nawet jak masz mało pokarmu to nie dawaj mm, częście do cycka przystawiaj jak się domaga, bo inaczej nie unormujesz sobie laktacji. Niestety tylko dziecko może pomóc Ci laktacje rozkręcić i unormować. Więc jak chce to niech nawet dwa dni ciągle na cycku wisi, w końcu będziesz miała tyle pokarmu ile trzeba i będziesz karmić co 2,5-3 godziny, bo tak mniej więcej na początku jest.
    U nas w szpitalu zachęcają do karmienia piersią, niechętni są do mm na szczęście.

iNSo ja też przechodziłam z Olkiem żółtaczkę i wiem o czym piszesz, płakałam za każdym razem jak musiałam go oddać na lampy, ale on na szczęście znosił to dobrze, co 3 h na jedzenie go dostawałam i tak przez dobe. Myśl o tym w ten sposób, że lepiej teraz w szpitalu niż później, jakbyś miała z małą wracać do szpitala, bo już na noworodki by jej nie przyjęli tylko na oddział dla dzieci, a tak i chore i zdrowe i różne. Więc tak jest dla niej najlepiej. Trzymaj się :*

iNso87 lubi tę wiadomość

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2015, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no i witam się w 38 tyg skończonym - czyli zaczynamy 39 :)

Acikk, iNso87, Matleena, aneczka1983, Mama-julka, pati_zuzia, kwiatakacji lubią tę wiadomość

7w3d 💔
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2015, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna przykladam go jak tylko moge :) także mam nadzieje ze bedzie dobrze wiesz mi nie przeszkadza jak wisi nawet i godzinę tylko nie zawsze chce, jak juz pluje cycki a dalej głodny jest :)

Uwaga dziewczęta śniadanie matki karmiącej :D : Kinder country, Prince polo xxl i princessa xxl :D plus fajura ofkorz :)

justyna14 lubi tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2015, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Accikk ale ty na powazniemowisz o tej matce? Ona na serio tak mowi do malenstwa? A jakis tatus sie tam w ogole pojawia?

Blair lubi tę wiadomość

‹‹ 2014 2015 2016 2017 2018 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ