Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2015, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiowa wrote:
    Tak, tylko, że jak mi będą musieli wywolywać to pewnie przyjmą mnie tylko w szpitalu u mojej gin, a tam jeden kibel na 8,25 łóżka i jedne prysznic na 6,66.

Cóż za statystyka, z dokładnością co do setnej, ech. U mnie trochę lepiej łazienka na jeden pokój 2-os. albo 4-os nie pamiętam dokładnie.

• Dżulia Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeju, to u mnie ful wypas. w każdym pokoju łazienka. Na jednej porodówce się tylko "nie zmieściła".

• Dżulia Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZieloneOliwki jakiego Zenia?

• Asiowa Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Statystyka ściągnięta ze strony:) zajebista moim zdaniem. Na sali 6 kobit z dziećmi to już sobie wyobrażam jak można tam chociaż odrobinę się zregenerować po porodzie...

bl9ccwa1nyfonmaw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2015, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżulia wrote:
    ZieloneOliwki jakiego Zenia?
    Acikk słuchała Zenka Martyniuka przed porodem :P

• Asiowa Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zielone a co to za klinika u Ciebie? Może znajdę filie gdzieś w mojej okolicy:D

bl9ccwa1nyfonmaw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2015, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiowa wrote:
    Statystyka ściągnięta ze strony:) zajebista moim zdaniem. Na sali 6 kobit z dziećmi to już sobie wyobrażam jak można tam chociaż odrobinę się zregenerować po porodzie...

Trafią się towarzyszki takie jak Acikkowi to już wogóle luksus :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2015, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aneczka1983 wrote:
    O to to... Dlatego tak panikuję.
    Kiedyś się mówiło, że dzieci i ryby głosu nie mają... Teraz dodałabym ciężarne...
    no tak, dlatego ja się nie zdecydowałam na ten szpital choć mają bardzo dobry sprzęt Robią wszystko (a właściwie nie robią nic... ) żeby nie dość urodzić naturalnie, to jeszcze bez wywoływania. Nawet jak masz skierowanie na CC to nie zawsze biorą je pod uwagę, heh...

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2015, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZieloneOliwki wrote:
    Acikk słuchała Zenka Martyniuka przed porodem :P

Ło matko! To nigdy nie urodzę :-D

• aneczka1983 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZieloneOliwki wrote:
    a mi się wydaje że to bardziej indywidualna kwestia, ale sprzeczać się nie będę.
    Ja się źle czuję fizycznie i psychicznie sama ze sobą i już chcę urodzić.
    Oj nie nie... Nie chcę się licytować. Wiem co czujesz. Każda minuta mnie już męczy. Patrzeć i na siebie nie mogę a brzuch koszmar nie mi ciąży.

qq87sg18m5aefiow.png
    f2w3rjjg3orltc4z.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiowa wrote:
    Zielone a co to za klinika u Ciebie? Może znajdę filie gdzieś w mojej okolicy:D
    Ja to mam dwie opcje :P Pro-familia 3st. ref. (przyjmują porody "z ulicy" tylko i wyłącznie, nie mają jeszcze kontraktu z nfz i to dlatego, bo tylko wtedy mogą wystawić nfz-towi rachunek :) ) albo Gameta 1st. ref. - mniejsza, prywatna klinika, może się okazać że nie ma miejsc jak zacznę rodzić, ale tam w razie czego kładę się w 41tc na wywołanie :)

edit: Ta Pro Familia jest w Rzeszowie bodajże. U mnie otwarta na początku października, ale opinie mają wspaniałe, szpital luksus. Naox tam rodziła, prosiłam żeby mi napisała co i jak ale neistety bez odzewu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2015, 23:21

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :-) :-) :-) tak jak moja miala w terminie 3200 tak jak dalej pójdzie i sie przedłuży to urodzę wielki klocek :-D

• Asiowa Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam do wyboru poród sn za 2,5k, szpital dobrze wyposażlony z okropnym personelem, szpital z wspaniala statystyką oraz szpital bez bólu nie podający znieczuleń:) osiołkowi w żłobie dano:D

bl9ccwa1nyfonmaw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2015, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asiowa, a może powinnaś się dowiedzieć czy na pewno nie ma tam żadnego znieczulenia... Bo z tego co wiem to może nie być zzo, ale za to mają np. dolargan i gaz...

• Asiowa Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZieloneOliwki wrote:
    Ja to mam dwie opcje :P Pro-familia 3st. ref. (przyjmują porody "z ulicy" tylko i wyłącznie, nie mają jeszcze kontraktu z nfz i to dlatego, bo tylko wtedy mogą wystawić nfz-towi rachunek :) ) albo Gameta 1st. ref. - mniejsza, prywatna klinika, może się okazać że nie ma miejsc jak zacznę rodzić, ale tam w razie czego kładę się w 41tc na wywołanie :)

edit: Ta Pro Familia jest w Rzeszowie bodajże. U mnie otwarta na początku października, ale opinie mają wspaniałe, szpital luksus. Naox tam rodziła, prosiłam żeby mi napisała co i jak ale neistety bez odzewu.

no to duuupa... wszedzie daleko...

bl9ccwa1nyfonmaw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2015, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mialam rodzic z Acikk Madziskiem i Madzia i wszystkie w kulki poecialy miaysmy ze skypem rodzic no co za kolezanki <foch> :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2015, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się zdecydowałam na swój szpital, który mam pod nosem co prawda 1 stopień, ale myślę, ze jeżeli nie ma żadnych problemów to taki wystarczy. No i jedna łazienka na jeden pokój przypada, ale nie mam pojęcia ile babek się mieści w jednym. Idę tam we wtorek zobaczymy czy wszystko wyjdzie ok, a jak będą jakieś problemy to pojadę do Opola gdzie jest 3.stopien badz do Kędzierzyna kozla tam jest bodajże 2 stopień, ale nie dam sobie ręki uciąć

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2015, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia, obiecanki cacanki takie z nich koleżanki :P

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• Asiowa Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZieloneOliwki wrote:
    asiowa, a może powinnaś się dowiedzieć czy na pewno nie ma tam żadnego znieczulenia... Bo z tego co wiem to może nie być zzo, ale za to mają np. dolargan i gaz...

Ciężko sie dowiedzieć czegokolwiek, bo oddział nie am własnej strony internetowej. Spróbuję zadzwonić może ktoś rozwieje moje watpliwosci:)

bl9ccwa1nyfonmaw.png
  • Dżulia Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-julka wrote:
    Ło matko! To nigdy nie urodzę :-D
    włączam ! już teraz.

albo nie, jutro jak mój będzie w pracy, bo mi walizki przed drzwi wystawi :P

‹‹ 2012 2013 2014 2015 2016 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ