X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2015, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiowa wrote:
    Tak, tylko, że jak mi będą musieli wywolywać to pewnie przyjmą mnie tylko w szpitalu u mojej gin, a tam jeden kibel na 8,25 łóżka i jedne prysznic na 6,66.

Cóż za statystyka, z dokładnością co do setnej, ech. U mnie trochę lepiej łazienka na jeden pokój 2-os. albo 4-os nie pamiętam dokładnie.

• Dżulia Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeju, to u mnie ful wypas. w każdym pokoju łazienka. Na jednej porodówce się tylko "nie zmieściła".

• Dżulia Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZieloneOliwki jakiego Zenia?

• Asiowa Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Statystyka ściągnięta ze strony:) zajebista moim zdaniem. Na sali 6 kobit z dziećmi to już sobie wyobrażam jak można tam chociaż odrobinę się zregenerować po porodzie...

bl9ccwa1nyfonmaw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2015, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżulia wrote:
    ZieloneOliwki jakiego Zenia?
    Acikk słuchała Zenka Martyniuka przed porodem :P

• Asiowa Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zielone a co to za klinika u Ciebie? Może znajdę filie gdzieś w mojej okolicy:D

bl9ccwa1nyfonmaw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2015, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiowa wrote:
    Statystyka ściągnięta ze strony:) zajebista moim zdaniem. Na sali 6 kobit z dziećmi to już sobie wyobrażam jak można tam chociaż odrobinę się zregenerować po porodzie...

Trafią się towarzyszki takie jak Acikkowi to już wogóle luksus :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2015, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aneczka1983 wrote:
    O to to... Dlatego tak panikuję.
    Kiedyś się mówiło, że dzieci i ryby głosu nie mają... Teraz dodałabym ciężarne...
    no tak, dlatego ja się nie zdecydowałam na ten szpital choć mają bardzo dobry sprzęt Robią wszystko (a właściwie nie robią nic... ) żeby nie dość urodzić naturalnie, to jeszcze bez wywoływania. Nawet jak masz skierowanie na CC to nie zawsze biorą je pod uwagę, heh...

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2015, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZieloneOliwki wrote:
    Acikk słuchała Zenka Martyniuka przed porodem :P

Ło matko! To nigdy nie urodzę :-D

• aneczka1983 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZieloneOliwki wrote:
    a mi się wydaje że to bardziej indywidualna kwestia, ale sprzeczać się nie będę.
    Ja się źle czuję fizycznie i psychicznie sama ze sobą i już chcę urodzić.
    Oj nie nie... Nie chcę się licytować. Wiem co czujesz. Każda minuta mnie już męczy. Patrzeć i na siebie nie mogę a brzuch koszmar nie mi ciąży.

qq87sg18m5aefiow.png
    f2w3rjjg3orltc4z.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiowa wrote:
    Zielone a co to za klinika u Ciebie? Może znajdę filie gdzieś w mojej okolicy:D
    Ja to mam dwie opcje :P Pro-familia 3st. ref. (przyjmują porody "z ulicy" tylko i wyłącznie, nie mają jeszcze kontraktu z nfz i to dlatego, bo tylko wtedy mogą wystawić nfz-towi rachunek :) ) albo Gameta 1st. ref. - mniejsza, prywatna klinika, może się okazać że nie ma miejsc jak zacznę rodzić, ale tam w razie czego kładę się w 41tc na wywołanie :)

edit: Ta Pro Familia jest w Rzeszowie bodajże. U mnie otwarta na początku października, ale opinie mają wspaniałe, szpital luksus. Naox tam rodziła, prosiłam żeby mi napisała co i jak ale neistety bez odzewu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2015, 23:21

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :-) :-) :-) tak jak moja miala w terminie 3200 tak jak dalej pójdzie i sie przedłuży to urodzę wielki klocek :-D

• Asiowa Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam do wyboru poród sn za 2,5k, szpital dobrze wyposażlony z okropnym personelem, szpital z wspaniala statystyką oraz szpital bez bólu nie podający znieczuleń:) osiołkowi w żłobie dano:D

bl9ccwa1nyfonmaw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2015, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asiowa, a może powinnaś się dowiedzieć czy na pewno nie ma tam żadnego znieczulenia... Bo z tego co wiem to może nie być zzo, ale za to mają np. dolargan i gaz...

• Asiowa Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZieloneOliwki wrote:
    Ja to mam dwie opcje :P Pro-familia 3st. ref. (przyjmują porody "z ulicy" tylko i wyłącznie, nie mają jeszcze kontraktu z nfz i to dlatego, bo tylko wtedy mogą wystawić nfz-towi rachunek :) ) albo Gameta 1st. ref. - mniejsza, prywatna klinika, może się okazać że nie ma miejsc jak zacznę rodzić, ale tam w razie czego kładę się w 41tc na wywołanie :)

edit: Ta Pro Familia jest w Rzeszowie bodajże. U mnie otwarta na początku października, ale opinie mają wspaniałe, szpital luksus. Naox tam rodziła, prosiłam żeby mi napisała co i jak ale neistety bez odzewu.

no to duuupa... wszedzie daleko...

bl9ccwa1nyfonmaw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2015, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mialam rodzic z Acikk Madziskiem i Madzia i wszystkie w kulki poecialy miaysmy ze skypem rodzic no co za kolezanki <foch> :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2015, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się zdecydowałam na swój szpital, który mam pod nosem co prawda 1 stopień, ale myślę, ze jeżeli nie ma żadnych problemów to taki wystarczy. No i jedna łazienka na jeden pokój przypada, ale nie mam pojęcia ile babek się mieści w jednym. Idę tam we wtorek zobaczymy czy wszystko wyjdzie ok, a jak będą jakieś problemy to pojadę do Opola gdzie jest 3.stopien badz do Kędzierzyna kozla tam jest bodajże 2 stopień, ale nie dam sobie ręki uciąć

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2015, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia, obiecanki cacanki takie z nich koleżanki :P

Mi$ia26 lubi tę wiadomość

• Asiowa Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZieloneOliwki wrote:
    asiowa, a może powinnaś się dowiedzieć czy na pewno nie ma tam żadnego znieczulenia... Bo z tego co wiem to może nie być zzo, ale za to mają np. dolargan i gaz...

Ciężko sie dowiedzieć czegokolwiek, bo oddział nie am własnej strony internetowej. Spróbuję zadzwonić może ktoś rozwieje moje watpliwosci:)

bl9ccwa1nyfonmaw.png
  • Dżulia Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-julka wrote:
    Ło matko! To nigdy nie urodzę :-D
    włączam ! już teraz.

albo nie, jutro jak mój będzie w pracy, bo mi walizki przed drzwi wystawi :P

‹‹ 2012 2013 2014 2015 2016 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ