Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Dżulia Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2015, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia26- trzymam kciuki.;)
    Jeju cudownie, jutro najpóźniej będziesz tuliła swoje maleństwo :). Zazdroszczę :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2015, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja to dzisiaj nie mam siły nawet sprzątać.. :/ co się schyle, to brzuch mnie zaczyna boleć

• Tinusia Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2015, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 23:02

mhsvqps6d6vf02dw.png
  • aneczka1983 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2015, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi$ia26 wrote:
    Wita. Sie jeszcze w dwupaku dzis ostatni raz wyspalam sie do godz 10.30 jutro szpital :/ I juz przynajmniej wiem ze wyjde z malym i na dniach bedziemy tulic z M nasze szczesci :)

Acikk bosze co za patologia szkoda twgo biednego dzieciaczka i takie osoby posiadaja dzieci :/

Prosze trzymac od jutra za mnie kciuki zeby szybko albo sie cos zaczelo albo zeby oni zaczeli cos rpbic :)

Megi a Franus to ma jak zwykle Anielska minke ma slodziak :)
    Miałam narzekać na swój los, że mi ciężko z brzuchem, że od tego noszenia wpadam w depresję a Ty Misia naprawdę masz cierpliwość. Trzymam kciuki i mam nadzieję że u mnie też nie będą nadto zwlekać....

qq87sg18m5aefiow.png
    f2w3rjjg3orltc4z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2015, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzulia jutro to watpie bo z wywolywaniem beda czekac ale moze ze stresu szpitala samo sie zacznie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2015, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aneczka1983 wrote:
    Miałam narzekać na swój los, że mi ciężko z brzuchem, że od tego noszenia wpadam w depresję a Ty Misia naprawdę masz cierpliwość. Trzymam kciuki i mam nadzieję że u mnie też nie będą nadto zwlekać....
    Oj az sama sie dziwie bo ja choleryk niecierpliwy jestem nawet spozniac sie nie lubie a tu takie opoznienie no ale nie mam na to wplywu najwazniejsze ze to juz za chwile najpozniej w srode beda wywolywac :)

aneczka1983 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2015, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matleena wrote:
    To jeszcze musisz posłuchać "ona czuje we mnie piniądz" i "miód malina", koniecznie.

Dzięki, napewno posłucham.
    Gratuluję obibokowego :-D Gdybyś sama nie zaczęła na ten temat mówić to by się nie domyślili jak to faceci.

Misia trzymam kciuki za babcię :-)

Acikk z Twojej taktyki przekupstwa też skorzystam + disco polo powinno zadziałać :-D

Matleena lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2015, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megi, Franio jest przecudowny, wiecznie uśmiechnięty!! <3

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-julka wrote:
    Dzięki, napewno posłucham.
    Gratuluję obibokowego :-D Gdybyś sama nie zaczęła na ten temat mówić to by się nie domyślili jak to faceci.

Misia trzymam kciuki za babcię :-)

Acikk z Twojej taktyki przekupstwa też skorzystam + disco polo powinno zadziałać :-D
    Co typ pilas i sie nie podzielilas ? To babcia Matleeny jest w zzpitalu ale milo ze o mnie myslisz :)

• emilka24 Ekspertka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje nowym mamusiom :)

bl9ce6yd14rf3b60.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2015, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja byłam u doktor i mała ma już 3300 i doktor mówi ze dojdzie do 4 kg Myślałam że urodzę przed świętami bo brzuch mnie tak pobolewał na dole a się dowiedziałam że szyjka ma prawie 4 cm i jak nie chce przenosić to mam się już brać za męza i pastowanie podłóg także się biorę za sprzątanie i za te podłogi skoro już mam się brać za wyganianie ;D
    PS serdecznie gratuluję nowym mamusiom

nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2015, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matleena trzyma kciuki za twoja babcie bedzie wszystko dobrze :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2015, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi$ia26 wrote:
    Co typ pilas i sie nie podzielilas ? To babcia Matleeny jest w zzpitalu ale milo ze o mnie myslisz :)

No właśnie nic nie piłam tylko odpisuje na to co przeczytałam przed szósta i na poprzedniej stronie patrzę, że babcia Matleny po itd... Ale mi się pomyliło...

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2015, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No juz myslalam ze zapodasz jakas niezwykla nazwe trunku ktory wypilas :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2015, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w weekend,
    Gratulacje dla kolejnej Mamusi :)

Megi - słodziak przecudny jest z Franka :)

Ja też już bym chciała urodzić i tulić swojego synka, ale pocieszam się myślą że już przecież tylko 13 dni do tp, to na prawdę nie dużo, zleciało tyle miesięcy to i te 13 dni zleci szybko. :)

Moja córcia też była naświetlana po porodzie przez 3 dni, później jeszcze długo była żółta jak byłyśmy w domu, ale powoli samo zeszło.

Mam dziwne przeczucie że Michałek leży w poprzek brzucha bo od wczoraj czuję jego ruchy jednocześnie z prawej i lewej strony brzucha, ale mam nadzieję że tak nie jest i mi się tylko wydaje. Mam w czwartek wizytę znowu to zapytam się o to mojej Pani ginekolog, już nie mam żadnego usg przed porodem, ale zawsze mogę skoczyć jeszcze prywatnie i to sprawdzić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2015, 11:56

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• Asiowa Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2015, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to ja też się zabieram za robotę. Dzisiaj zaliczyłam już zakupy z mamą. Momentami ciężko było bo brzuch boli i mam takie dziwne uczucie jakby mi coś w kroku przeskakiwało (takie jakby klikanie przeskakującego stawu).
    Teraz w ruch idą pierniki i ciastka mikołajowe.

bl9ccwa1nyfonmaw.png
  • Asiowa Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2015, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matleena- dobrze, że z babcią wszystko w porządku!

bl9ccwa1nyfonmaw.png
  • rewelka Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2015, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :)

Gratulacje dla wszystkich nowych mam

Megi Franuś jest cudny :)

Acikk ciekawą masz współlokatorkę nie ma co ...

Matlenaa trzymam kciuki za babcię.

Ja dziś przystrajałam mieszkanie świątecznei na Mikołajki, akurat mąż w pracy to będzie miał niespodziankę jak wróci, prezenty Mikołajkowe popakowane, no i próbowałam przekupić małego piosenkami Świątecznymi, ale On ciągle uparcie myśli że wyjdzie przez brzuch tak mi na niego napiera :)

Matleena, nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2015, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi$ia26 wrote:
    No juz myslalam ze zapodasz jakas niezwykla nazwe trunku ktory wypilas :)

To jednostka chorobowa głupotis niewyspanis. Za to trzymam kciuki za Kacpra żeby się pojawił na świecie przed środą :-)

Matlenaa ma dobre serce i wybaczy mi pomyłkę. Babcia jest już przytomna to napewno będzie dobrze :-)

Megi, a Franuś jak zwykle rozanielony...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2015, 13:07

Matleena, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• Hashija Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2015, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cos sie zaczyna dziac. Zaczynam plamic na brazowo i czyba czop mi odchodzi.

Asiowa, Dżulia, nick nieaktualny, nick nieaktualny, nick nieaktualny, Ola_45, emilka24, nick nieaktualny, nick nieaktualny, Klara87 lubią tę wiadomość

‹‹ 2016 2017 2018 2019 2020 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jakie suplementy i witaminy warto przyjmować w ciąży? Poradnik dla przyszłych mam

Ciąża to czas szczególnych potrzeb organizmu, w którym odpowiednia podaż witamin i minerałów odgrywa kluczową rolę dla zdrowia mamy i prawidłowego rozwoju dziecka. Jakich składników nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy i kiedy warto sięgnąć po suplementy? W artykule wyjaśniamy, które witaminy i minerały są najważniejsze w ciąży, jak wybierać bezpieczne preparaty oraz jak zaplanować suplementację zgodnie z aktualnymi rekomendacjami specjalistów.

CZYTAJ WIĘCEJ