X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2015, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaniosla dziecko do pielęgniarek zeby jej przewinely bo ona taka obolala po tym cc i poszła palić z panem tatusiem. Jezu sory że Wam to wszystko pisze ale normalnie nie moge wytrzymać tu

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2015, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik wrote:
    Accikk ale ty na powazniemowisz o tej matce? Ona na serio tak mowi do malenstwa? A jakis tatus sie tam w ogole pojawia?
    Taak no pojawił sie dzisiaj i juz mi sie chce rzygac bo tu tak duszno w tym pokoju a on taki przesmierdniety fajkami i w całym pokoju juz śmierdzi... Boże skąd sie biorą tacy ludzie no normalnie mi żal tego dziecka ona tylko narzeka jaka to biedna ze łóżko za wysokie ale jakoś 3 piętra schodów jej nie straszne :/ na noc go oddała teraz go oddała bo płakał do przewijania oddała bo ona sie boi ze taki mały ja jej mowie no ale pójdziesz do domu to większy nie bedzie lepiej się tutaj naucz a ona "a w domu to moja ma ma bedzie" no i dziękuję...

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • lips Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2015, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Menka gratulacje ;) ale nam przybywa dzieciaczków :)

atdc3e5eao0yqv5p.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2015, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2016, 10:27

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2015, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My ruszamy na spacer :)

alicja_, Matleena, MeGi2986, kwiatakacji, Kourtney, Blair lubią tę wiadomość

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2015, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2016, 10:27

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Hashija Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2015, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myszata92 wrote:
    Ja się zdecydowałam na swój szpital, który mam pod nosem co prawda 1 stopień, ale myślę, ze jeżeli nie ma żadnych problemów to taki wystarczy. No i jedna łazienka na jeden pokój przypada, ale nie mam pojęcia ile babek się mieści w jednym. Idę tam we wtorek zobaczymy czy wszystko wyjdzie ok, a jak będą jakieś problemy to pojadę do Opola gdzie jest 3.stopien badz do Kędzierzyna kozla tam jest bodajże 2 stopień, ale nie dam sobie ręki uciąć

Kędzierzyn-Koźle ma 2 st ref. Jestem tu na miejscu i tu będę rodzić.

• Chichibi Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2015, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam się z wami wraz z skończonym 40tygodniem :) Brak oznak porodu :( ..ale jeszcze dwa dni i do szpitala.

aneczka1983, justyna14, Dżulia, Matleena, MeGi2986, Mama-julka, genoweffa, Moniusia89 lubią tę wiadomość

1usamg7yobts6kpo.png

7v8r3e3kbjif8sqj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2015, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hashija wrote:
    Kędzierzyn-Koźle ma 2 st ref. Jestem tu na miejscu i tu będę rodzić.

Szwagierka leżała tam ostatnio na patologii ciąży i strasznie zachwalala lekarzy i położne i stwierdziła, ze tam chce rodzic. W dodatku chyba jej lekarz prowadzący tam pracuje i druga gin, która też u nas przyjmuje. w sumie każdy szpital ma zle i dobre opinie. Trudno się zdecydować..

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2015, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iNso87 wrote:
    Wiem Kochana juz się przyzwyczaiłam do tej myśli,u Nas na sali ja sama to robię nie zabierają Ja nigdzie ode mnie.
    Byl obchód i pediatra powiedziała,ze jak dzis będzie 10 lub poniżej to super ale i tak nie wypuszcza mnie dzis bo jutro znowu chca pobrać i sprawdzić ile ma bo ponoć na drugi dzień moze wrócić znowu.. Takie dmuchanie na zimne,ma to taka tendencje,wiec juz jestem nastawiona
    myślę, że jutro Was wypuszczą, mi w szpitalu przy Olku tłumaczyli, że w większości przypadków to jak już bilirubina zacznie spadać to już spada, więc bądź dobrej myśli :) my też w niedziele wychodziliśmy późnym popołudniem bo rano pobranie, a wyniki dopiero o 14 były, więc zanim wypis i inne śmery bajery to dopiero po 16 mogliśmy wyjść :) oj pamiętam tą radość :)

Acikk ja na Twoim miejscu bym im zwróciła uwagę, że mi śmierdzi papierosami i nie życzę sobie takich wizyt we wspólnym pokoju bo narażają i Twoje dziecko na nieprzyjemności. No co za kobieta, bo matką to raczej jej nie nazwę!

iNso87 lubi tę wiadomość

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2015, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chichibi wrote:
    witam się z wami wraz z skończonym 40tygodniem :) Brak oznak porodu :( ..ale jeszcze dwa dni i do szpitala.
    a może masz terminowego dzieciaczka i dziś wyjdzie :) wszystko możliwe :) gratuluję 40 tyg :)

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2015, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a my z mężem ogarnęliśmy już chate, zostały mi łazienki i schody, ale to już pikuś w porównaniu do reszty. Teraz mąż usypia Olka, przed 12 jadą na mikołajki :) Jak odstroję mojego małego przystojniaczka to podeślę Wam fotkę :) Słodycz w czystej postaci :*

Matleena, MeGi2986, aneczka1983, pati_zuzia lubią tę wiadomość

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2015, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myszata92 wrote:
    Szwagierka leżała tam ostatnio na patologii ciąży i strasznie zachwalala lekarzy i położne i stwierdziła, ze tam chce rodzic. W dodatku chyba jej lekarz prowadzący tam pracuje i druga gin, która też u nas przyjmuje. w sumie każdy szpital ma zle i dobre opinie. Trudno się zdecydować..
    wszystko zależy na kogo się trafi - personel i jak poród będzie przebiegał.Bo jak poród szybki i lekki i dzidzia ok to już nawet na reszte się nie patrzy :)

7w3d 💔
  • Matleena Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2015, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2016, 00:37

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2015, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Termin ma na lipiec, a już wie, ze czeka ja cc.. W ogóle ma od początku same problemy, musi leżeć przynajmniej do końca pierwszego trymestru, a później zobaczą.. Już wszyscy myśleli, ze im się nie uda, bo ma szereg przeróżnych chorób, bierze przeróżne mocne leki. A tu taka niespodzianka. Ale strasznie ciężko przechodzi te początki.. Ciągle rzyga, ostatnio miała ostra biegunkę i problemy z wynikami krwi- za dużo czerowonych krwinek itp. Moja ciąża to był pikuś. Wszyscy się dziwią, ze tak lekko poszło :p byle poród okazał się tak samo bezproblemowy..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2015, 10:25

• Hashija Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2015, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myszata92 wrote:

Dlatego ja nie wydziwiam, nie szukam, bo tu też pracuje mój lekarz a mąż nie będzie walił kilometrów, zeby do mnie dojechać a potem wracać do domu do syna. Kolezanka chciala koniecznie w strzelcach opolskich rodzic bo tam jej lekarka pracuje i tez wychwycila minusy. Coz poradzic.

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2015, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iNso87 wrote:
    A jak u Was brzuszki Mamusie po porodzie? U mnie maskra..jaki byl taki jest wielki.. Narazie nie mam jak sie ściskać bo nie ma mnie w domu i z rany opatrunek wczoraj mi zdjęli i musze narazie ta ranę jakos myc a brzuch opadniety praktycznie w nią..i ciężko mi go "podnieść" wyżej zeby tam się dostać dobrze.
    Inso mam brzuszek tak samo jak Ty nachodzacy na blizne. 3 tyg od porodu z 20 kg zostały mi 5 do wagi sprzed ciazy. Brzuch na dole jest tak jakby znieczulony, nie dzialaja na niego nawet napinania brzucha bo staram sie coraz porobic pare takich serii. Narazie nosze codziennie po pare godz pas poporodowy. Trzymam kciuki za malutka zeby szybko lampy jej pomogly i byscie wyszly do domku:*

Acikk masz swoj cud juz na swiecie ;) tak jak kazda nie moge chwilami w to jeszcze uwierzyc <3

iNso87 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2015, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kolorowe sny Franusia <3 :)
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/c14dfcebbfc6.jpg

Dżulia, Matleena, justyna14, aneczka1983, fresa, Hashija, ZieloneOliwki, Marik, Piegus, Mi$ia26, rewelka, Mama-julka, iNso87, m@rzenie, bella88, Flakonik, genoweffa, pati_zuzia, Ola_45, kwiatakacji, nikicia86, Moniusia89, Madzisek, alicja_, Klara87 lubią tę wiadomość

• Dżulia Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2015, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matleena wczoraj pisała o piosence "Ona czuje we mnie piniądz". Kurde całą noc mi po głowie chodziła i spać przez nią nie mogłam. W końcu mój się przebudził i się pyta co robię. No jak to co robię ? O 4 rano słuchałam tej durnej piosenki przez którą noc zarwałam :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2015, 11:24

Matleena lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2015, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wita. Sie jeszcze w dwupaku dzis ostatni raz wyspalam sie do godz 10.30 jutro szpital :/ I juz przynajmniej wiem ze wyjde z malym i na dniach bedziemy tulic z M nasze szczesci :)

Acikk bosze co za patologia szkoda twgo biednego dzieciaczka i takie osoby posiadaja dzieci :/

Prosze trzymac od jutra za mnie kciuki zeby szybko albo sie cos zaczelo albo zeby oni zaczeli cos rpbic :)

Megi a Franus to ma jak zwykle Anielska minke ma slodziak :)

MeGi2986, aneczka1983, pati_zuzia lubią tę wiadomość

‹‹ 2015 2016 2017 2018 2019 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ