X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Ola_45 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2015, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 12:52

03.2015 - 6t. 💔
    12.2015 syn
    Starania od 2017r

Niedrożny lewy jajowód
    7x IUI - nieudane
    1 PROCEDURA IVF :
    I transfer - 09.2024 - 5t.💔
    II transfer - 11.2024 - 5t. 💔
    III transfer - 12.2024 - nieudany
    2 PROCEDURA IVF :
    I transfer - 03.2025 - 5t. 💔
    II transfer - 15.05.2025 - ❤️ 31/01/2026 🍀❤️

Został 1 ❄️

preg.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2015, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2016, 10:25

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2015, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My tez czekamy na wyniki bo antek zolciutki sie zrobił wiec pewnie tez nie pójdziemy a szkoda bo juz mnie wykańcza ten szpital :( dzisiaj w nocy mały dał mi popalić i musze przyznacnze czuje się jak wrak :) przypuszczalnie od środy przespalam w sumie z 8 godzin także jest moc a tu nawet jak mały śpi to nie idzie sie drzemka bo pielgrzymki do matki piłki przychodza ...
    Nie jest łatwo oj nie :

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2015, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny w kwestii porodu tj tak jak lips napisała wydaje mi sie ze tj kwestia nastawienia bo jak ja tak na chłodni na to spojrze to też bym smialo to mogła opisać w sposób taki ze rzeznia bo wszędzie krew ja sie wilam i jeczalam jak ta główka nam sie cofala kroplowke se wyrwalam no i parlam chyba z 1,5 godz ale nie odbieram tego tak wiec naprawdę dużo zależy od podejścia :)

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Matleena Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2015, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2016, 10:41

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • Asiowa Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2015, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój M wrócił wwczoraj z polowania. Zmęczony i przeziębiony. Caaałą noc chrapał, teraz biedak jeszcze śpi. Muszę w aptece jakieś lekarstwa ogarnąć bo się wykończy...

Mała niespokojna, dopiero gdy kładę rękę na brzuchu to się uspokaja. Dzisiaj odpoczywam, ale jutro wielkie sprzątanie!

bl9ccwa1nyfonmaw.png
  • Dżulia Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2015, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aannkkaa wrote:
    Która chętna na mikołajkowy poród?:D

Dziś skończony 37 tydzień (wg belly), wchodzimy w 38.
    Ja mogę zostać mikołajkową mamą. Ale ja sobie mogę chcieć :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2015, 09:39

pati_zuzia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2015, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dla nowej mamusi! U nas wszystko ok, wczoraj chyba przesadziłam z tym wyganianiem bo wieczorem rozbolał mnie brzuch nie na żarty Swoją drogą to jestem ciekawa w jakim tempie ta szyjka się skraca Bo jeśli ja mam 4 cm to jest szansa że przez 2 tygodnie czy nawet 3 sktórci się totalnie? Bo chyba z dnia na dzień to się nie dzieje tylko stopniowo Bardzo bym nie chciała urodzić po terminie Ostatnio doktor na wizycie pytała mnie jak rodzimy i ja się zaczynam zastanawiać czy naturalnie czy cesarka Strasznie się boję komplikacji przy porodzie i juz sama nie wiem który to lepsza wersja Odnoszę wrażenie, że u nas mamusie są bardziej zadowolone po cesarkach ale może się mylę Boję się trochę tych nacięć i wogóle ...

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2015, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przecyztałam na jakiejś stronie, że biały czop odchodzi na dłuższy okres czasu przed porodem, a jak jest zabarwiony krwią to poród rozpocznie się w ciągu doby :P A wcześniej może występować śluz z nitkami krwi np.
    U mnie zero, cisza, null... :P

Wszystkiego co najlepsze z okazji Mikołajek!! :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2015, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marik, każda z dziewczyn inaczej dochodzi do siebie po sn i po cc. Chyba indywidualna kwestia, i tu są plusy i tu, tak samo jak minusy :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2015, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też totalna cisza... No a chyba jakiś czas przed porodem powinno coś się dziać Jakieś skurcze, bóle, cokolwiek....U mnie tylko ból brzucha wczoraj jak wysprzątałam mieszkanie, wypastowałam podłogi, wziełam ciepłą kąpiel i skorzystałam z męża ;D Ale doktor powiedziała, że mam tak robić jeśli chcę urodzić w terminie a nie przenosić ...

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2015, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZieloneOliwki wrote:
    Marik, każda z dziewczyn inaczej dochodzi do siebie po sn i po cc. Chyba indywidualna kwestia, i tu są plusy i tu, tak samo jak minusy :)

A Ty będziesz miała cięcie czy poród naturalny? Ja cały czas chciałam naturalny ale jak myślę że dziecko ma miec ponad 4 kg to się trochę boję

• lips Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2015, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JA używam męża praktycznie codziennie i jakoś efektów brak :) dobrze że chociaż przyjemne te starania :)

Hashija gratulacje :)

Matleena lubi tę wiadomość

atdc3e5eao0yqv5p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2015, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marik wrote:
    A Ty będziesz miała cięcie czy poród naturalny? Ja cały czas chciałam naturalny ale jak myślę że dziecko ma miec ponad 4 kg to się trochę boję
    naturalny :)
    Po przeanalizowaniu za i przeciw było mi obojętne jak się zakończy ciąża, ale na pewno łatwiej dochodzi się do sprawności fizycznej (chodzenie itd) po naturalnym. Oczywiście nie mówię o skrajnościach jakiś, typu poród 20 godzin i nacięcie na dwa pośladki :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2015, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zamówiłam w paczce z Gemini suszone liście malin, będę pić jak dotrze :P

• Acikk Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2015, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny co do ciszy i tego ze sie nic nie działo to same Wiecie ze ja jestem najlepszym przykładem nic nie dziania sie do samego końca. O 22 maz wychodził do pracy i nawet nic sie nie zapowiadalo i zupełnie nic nie działo a 10 godz później tulilismy małego ;)
    I mnie wogole żaden czop nie odszedł moze na porodowce ale tego to juz nie wiem.

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2015, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    acikk, dlatego jak mnie wszyscy naokoło wkurzają mówiąc że przenoszę do stycznia to myślę o Tobie i liczę że tak samo będzie u mnie :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2015, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hashija GRATULUJĘ!!!

Pchelkaa fajna ta Twoja Ircia :-)

Inso, może to ostatni dzień w szpitalu i jutro wyjdziecie do domu :-D

iNso87 lubi tę wiadomość

• lips Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2015, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZieloneOliwki a nie wolała byś urodzić w styczniu zeby mały był już z nowego roku ? Ja bym wolała jakbym miała wybór oczywiście :)

atdc3e5eao0yqv5p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2015, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    Dziewczyny co do ciszy i tego ze sie nic nie działo to same Wiecie ze ja jestem najlepszym przykładem nic nie dziania sie do samego końca. O 22 maz wychodził do pracy i nawet nic sie nie zapowiadalo i zupełnie nic nie działo a 10 godz później tulilismy małego ;)
    I mnie wogole żaden czop nie odszedł moze na porodowce ale tego to juz nie wiem.

I u mnie też wtedy cisza była przed porodem. Po obiedzie u rodziców bardzo śpiąca się zrobiłam, pospałam parę godzin, jakoś doszłam do domu i znowu do wyrka. Nad ranem przez sen usłyszałam "pyk", wstałam i wody odeszły, potem szpital i o ósmej syn był na świecie. No i nawet nie wiem jak czop wygląda.

‹‹ 2023 2024 2025 2026 2027 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ