SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Ola_45 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2015, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 12:52

03.2015 - 6t. 💔
    12.2015 syn
    Starania od 2017r

Niedrożny lewy jajowód
    7x IUI - nieudane
    1 PROCEDURA IVF :
    I transfer - 09.2024 - 5t.💔
    II transfer - 11.2024 - 5t. 💔
    III transfer - 12.2024 - nieudany
    2 PROCEDURA IVF :
    I transfer - 03.2025 - 5t. 💔
    II transfer - 15.05.2025 - ❤️ 31/01/2026 ❤️Zdrowy chłopiec 👶🏻

Został 1 ❄️

preg.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2015, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2016, 10:25

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2015, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My tez czekamy na wyniki bo antek zolciutki sie zrobił wiec pewnie tez nie pójdziemy a szkoda bo juz mnie wykańcza ten szpital :( dzisiaj w nocy mały dał mi popalić i musze przyznacnze czuje się jak wrak :) przypuszczalnie od środy przespalam w sumie z 8 godzin także jest moc a tu nawet jak mały śpi to nie idzie sie drzemka bo pielgrzymki do matki piłki przychodza ...
    Nie jest łatwo oj nie :

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2015, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny w kwestii porodu tj tak jak lips napisała wydaje mi sie ze tj kwestia nastawienia bo jak ja tak na chłodni na to spojrze to też bym smialo to mogła opisać w sposób taki ze rzeznia bo wszędzie krew ja sie wilam i jeczalam jak ta główka nam sie cofala kroplowke se wyrwalam no i parlam chyba z 1,5 godz ale nie odbieram tego tak wiec naprawdę dużo zależy od podejścia :)

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Matleena Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2015, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2016, 10:41

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • Asiowa Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2015, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój M wrócił wwczoraj z polowania. Zmęczony i przeziębiony. Caaałą noc chrapał, teraz biedak jeszcze śpi. Muszę w aptece jakieś lekarstwa ogarnąć bo się wykończy...

Mała niespokojna, dopiero gdy kładę rękę na brzuchu to się uspokaja. Dzisiaj odpoczywam, ale jutro wielkie sprzątanie!

bl9ccwa1nyfonmaw.png
  • Dżulia Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2015, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aannkkaa wrote:
    Która chętna na mikołajkowy poród?:D

Dziś skończony 37 tydzień (wg belly), wchodzimy w 38.
    Ja mogę zostać mikołajkową mamą. Ale ja sobie mogę chcieć :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2015, 09:39

pati_zuzia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2015, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dla nowej mamusi! U nas wszystko ok, wczoraj chyba przesadziłam z tym wyganianiem bo wieczorem rozbolał mnie brzuch nie na żarty Swoją drogą to jestem ciekawa w jakim tempie ta szyjka się skraca Bo jeśli ja mam 4 cm to jest szansa że przez 2 tygodnie czy nawet 3 sktórci się totalnie? Bo chyba z dnia na dzień to się nie dzieje tylko stopniowo Bardzo bym nie chciała urodzić po terminie Ostatnio doktor na wizycie pytała mnie jak rodzimy i ja się zaczynam zastanawiać czy naturalnie czy cesarka Strasznie się boję komplikacji przy porodzie i juz sama nie wiem który to lepsza wersja Odnoszę wrażenie, że u nas mamusie są bardziej zadowolone po cesarkach ale może się mylę Boję się trochę tych nacięć i wogóle ...

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2015, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przecyztałam na jakiejś stronie, że biały czop odchodzi na dłuższy okres czasu przed porodem, a jak jest zabarwiony krwią to poród rozpocznie się w ciągu doby :P A wcześniej może występować śluz z nitkami krwi np.
    U mnie zero, cisza, null... :P

Wszystkiego co najlepsze z okazji Mikołajek!! :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2015, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marik, każda z dziewczyn inaczej dochodzi do siebie po sn i po cc. Chyba indywidualna kwestia, i tu są plusy i tu, tak samo jak minusy :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2015, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też totalna cisza... No a chyba jakiś czas przed porodem powinno coś się dziać Jakieś skurcze, bóle, cokolwiek....U mnie tylko ból brzucha wczoraj jak wysprzątałam mieszkanie, wypastowałam podłogi, wziełam ciepłą kąpiel i skorzystałam z męża ;D Ale doktor powiedziała, że mam tak robić jeśli chcę urodzić w terminie a nie przenosić ...

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2015, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZieloneOliwki wrote:
    Marik, każda z dziewczyn inaczej dochodzi do siebie po sn i po cc. Chyba indywidualna kwestia, i tu są plusy i tu, tak samo jak minusy :)

A Ty będziesz miała cięcie czy poród naturalny? Ja cały czas chciałam naturalny ale jak myślę że dziecko ma miec ponad 4 kg to się trochę boję

• lips Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2015, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JA używam męża praktycznie codziennie i jakoś efektów brak :) dobrze że chociaż przyjemne te starania :)

Hashija gratulacje :)

Matleena lubi tę wiadomość

atdc3e5eao0yqv5p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2015, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marik wrote:
    A Ty będziesz miała cięcie czy poród naturalny? Ja cały czas chciałam naturalny ale jak myślę że dziecko ma miec ponad 4 kg to się trochę boję
    naturalny :)
    Po przeanalizowaniu za i przeciw było mi obojętne jak się zakończy ciąża, ale na pewno łatwiej dochodzi się do sprawności fizycznej (chodzenie itd) po naturalnym. Oczywiście nie mówię o skrajnościach jakiś, typu poród 20 godzin i nacięcie na dwa pośladki :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2015, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zamówiłam w paczce z Gemini suszone liście malin, będę pić jak dotrze :P

• Acikk Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2015, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny co do ciszy i tego ze sie nic nie działo to same Wiecie ze ja jestem najlepszym przykładem nic nie dziania sie do samego końca. O 22 maz wychodził do pracy i nawet nic sie nie zapowiadalo i zupełnie nic nie działo a 10 godz później tulilismy małego ;)
    I mnie wogole żaden czop nie odszedł moze na porodowce ale tego to juz nie wiem.

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2015, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    acikk, dlatego jak mnie wszyscy naokoło wkurzają mówiąc że przenoszę do stycznia to myślę o Tobie i liczę że tak samo będzie u mnie :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2015, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hashija GRATULUJĘ!!!

Pchelkaa fajna ta Twoja Ircia :-)

Inso, może to ostatni dzień w szpitalu i jutro wyjdziecie do domu :-D

iNso87 lubi tę wiadomość

• lips Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2015, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZieloneOliwki a nie wolała byś urodzić w styczniu zeby mały był już z nowego roku ? Ja bym wolała jakbym miała wybór oczywiście :)

atdc3e5eao0yqv5p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2015, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    Dziewczyny co do ciszy i tego ze sie nic nie działo to same Wiecie ze ja jestem najlepszym przykładem nic nie dziania sie do samego końca. O 22 maz wychodził do pracy i nawet nic sie nie zapowiadalo i zupełnie nic nie działo a 10 godz później tulilismy małego ;)
    I mnie wogole żaden czop nie odszedł moze na porodowce ale tego to juz nie wiem.

I u mnie też wtedy cisza była przed porodem. Po obiedzie u rodziców bardzo śpiąca się zrobiłam, pospałam parę godzin, jakoś doszłam do domu i znowu do wyrka. Nad ranem przez sen usłyszałam "pyk", wstałam i wody odeszły, potem szpital i o ósmej syn był na świecie. No i nawet nie wiem jak czop wygląda.

‹‹ 2023 2024 2025 2026 2027 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ