X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2015, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZieloneOliwki wrote:
    acikk, dlatego jak mnie wszyscy naokoło wkurzają mówiąc że przenoszę do stycznia to myślę o Tobie i liczę że tak samo będzie u mnie :P

Mnie też to wkurza, bo liczyłam że nie przenoszę tym bardziej, że naprawdę strasznie się już męczę, nawet przez nos nie mogę oddychać bo ciągle mam uczucie zatkania. Fakt Acikk to dobry przykład i trochę pociesza.

• Matleena Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2015, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2016, 10:41

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • Klara87 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2015, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hashija, gratulacje! :)
    Pchełka, prześliczna córcia :)
    Inso, trzymam kciuki za spadek bilirubiny i wyjście do domu :)

Mąż zrobił mi wczoraj małą sesję zdjęciową, to może jutro coś wrzucę na forum ;) Później poszliśmy na pizze, pewnie moją ostatnią na dłuższy czas, ale była pyyyszna :D a na koniec zakupy - bombki, światełka, dekoracje :) Bardzo fajny dzień :)

Dzisiaj ktg, mam być w szpitalu między 11 a 12, więc idę sie zbierać ;)

Matleena, iNso87 lubią tę wiadomość

16udugpjp1ufwrk7.png
    1usapx9iwyl0ra73.png
    Aniołek - 29.07.2014 (12tc)
  • Eve_84 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2015, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2016, 13:44

l22ntv73ogvn473k.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2015, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spokojnie dziewczynki widzicie ze i mnie nic nie bylo i Antoś wyszedł dzień przed tp taki punktualny chłopak po prostu :)

Co do porodu to wiecie jakie miałam przemyślenia tuż przed i też chciałam cc a jak widziałam później to leżenie dreny cewniki to chyba bym sie nie zamieniła a naciecia też sie najbardziej bałam i nie minęło mnie ale juz sie lepiej czuje, samego naciecia wogole nie czuć a zszywaja w znieczuleniu więc też spoko :)
    Ale dziwnie mi sie wypowiadać juz "po" jak dopiero co sama miałam te wszystkie rozterki :P

A powiem Wam ze duma która widzę w oczach mojego meza po tym porodzie jest niesamowita ciągle mi powtarza jaka jestem niesamowita i wogole no cos pięknego naprawdę :) a jak widziałam jak płakał to do teraz mi sie samej płakać chce ;)

Matleena, pati_zuzia, Pchelkaa, Pola_27, aneczka1983 lubią tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2015, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eva moj antek też juz druga noc tutaj daje mi popalić juz polozne na mnie dziwnie patrzą co ja temu dziecku robię a w dzień aniołek.

Ile Wasze dzidzie leżały pod lampkami bo moj Antus właśnie pojechał na solarium :( czyli zostajemy w szpitalu :(

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2015, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZieloneOliwki wrote:
    Ja zamówiłam w paczce z Gemini suszone liście malin, będę pić jak dotrze :P
    Do mnie dotarły tydzień temu :) piję trzy razy dziennie :) nawet dobre ;)

• niania.ogg Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2015, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik zapomniałam napisać, Helenka 2345g i 49 cm. Menka, Ty też już? Z trzech Helenek na liście ostała się tylko jedna ;)

Matleena, genoweffa lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-71898.png

https://www.maluchy.pl/li-72950.png
  • niania.ogg Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2015, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    Eva moj antek też juz druga noc tutaj daje mi popalić juz polozne na mnie dziwnie patrzą co ja temu dziecku robię a w dzień aniołek.

Ile Wasze dzidzie leżały pod lampkami bo moj Antus właśnie pojechał na solarium :( czyli zostajemy w szpitalu :(

Moja córeczka przeleżała 20 godzin i na szczęście wystarczyło. Twój synek jest donoszony, więc nie powinno być źle, gorzej mają wcześniaki.

• Matleena Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2015, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2016, 10:42

tt1ce913.aspx?&fake.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • niania.ogg Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2015, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matleena wrote:
    Niania, jakie Ty maleństwo masz!

Teraz waży tylko 2240, jest malutka jak laleczka.. Ale najważniejsze, że w końcu jesteśmy w domu od wczoraj. Ja po 6 tygodniach...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2015, 11:32

kwiatakacji lubi tę wiadomość

• Matleena Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2015, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2016, 10:42

tt1ce913.aspx?&fake.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • Moniusia89 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2015, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 12:10

d69c20mmk9myteud.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2015, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matleena wrote:
    Dziewczyny, sprzedam drona ;) Mam ochotę zabić męża. Odkąd go kupił ledwo wstanie tak mi marudzi, żebym się ubrała i jechała z nim latać. A ja ledwo do kuchni człapię i po tym moim lataniu na uczelnię i sprzataniu itd to ja naprawdę nie mam ochoty już nigdzie łazić. Chcę zalegać na fotelu ;)

He he! Może Acikk odkupi jeśli mąż nie zainwestował jeszcze kasy z wizyty właśnie na to cudo. Musisz teraz wspierać męża w hobby :-D Przechlapane masz. Ja bym a Chiny Ludowe się nie ruszyła z chałupy jakby mi się nie chciało :-D

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2015, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lips, nie wolałabym ;) Jest mi już bardzo ciężko, źle się czuję i chciałabym żeby na święta był już z nami. Mąż jest urodzony 28 grudnia, jego siostra z 30 grudnia i nie odczuli nigdy różnicy. ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2015, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniusia89 wrote:
    tak Was czytam ale jakoś brak weny do pisania... jakiś dół mam i tylko czekam aż się coś u mnie zacznie.

Ale nie będę Wam marudzić trzeba myśleć pozytywnie no bo w końcu mały wyjdzie i będę mogła się nim cieszyć :D

Jaaa cie sune. Ale może jak pójdziesz w ślady Acikk to poród zacznie się niespodziewanie :-D
    Czytałam, że nerwowe podejście do porodu może tylko go opóźnić, także :-D dziewczyno. No i na pocieszenie powiem, że chciałam zacząć pić herbatę z liści malin, ale wyszło że jednak nie mogę. To muszę sprzątać na potęgę bo męża pod ręką też nie ma he he.
    A Tobie co tam leży na wątrobie, czy tylko chodzi o to, że chcesz już urodzić?

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2015, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZieloneOliwki chce byc prawdziwa grudniowa mama ;)
    Ja dom ogarnelam, obiad przygotowany aby wstawic i ugotowac :) pranie zrobione wiec czekam na mezusia az przyjdzie na obiadeka pozniej pewnie jakas drzemka :)
    Czuje stresa przed przedszkolem Gabrysia, on raczej nie bedzie miec problemu,ale z mama moze byc gorzej ;) kurde on juz taki duzy chlopak :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2015, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZieloneOliwki wrote:
    lips, nie wolałabym ;) Jest mi już bardzo ciężko, źle się czuję i chciałabym żeby na święta był już z nami. Mąż jest urodzony 28 grudnia, jego siostra z 30 grudnia i nie odczuli nigdy różnicy. ;)

Mój syn w sumie też nie czuł różnicy, ale ja ją widziałam (i nauczycielka) jeszcze w zeszłym roku szkolnym :-) Teraz jest już oki doki :-D

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2015, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-julka dlaczego nie możesz pić herbatki? :P
    pati_zuzia dokładnie! :P nie po to zapisałam się do grudniówek żeby rodzić w styczniu :D

pati_zuzia lubi tę wiadomość

• Acikk Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2015, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi powiedzieli ze przeważnie przy zoltaczce 3 dni sie dzidziusia świeca jestem załamana ;(
    I w dodatku nie moge przy nim być przywoza tylko na karmienie :(
    No nic chyba odpoczne w takim razie? W sumie lepiej zeby tutaj to poswiecili niż potem bym miala mieć problem jak byśmy wyszli a tu jest pod dobra opieka :)

Wogole dziewczyny szpital taki dość bylejaki i mało uczeszczany tutaj i nas w okolicy a opieka tak cudowna ze mi słów brakuje niemożliwe ze w dzisiejszych czasach.

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
‹‹ 2024 2025 2026 2027 2028 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ