X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2015, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciezko Was nadrobic. Zaraz isuade do nadrabiania bo cora spi, maz pojechal na obiad a ja mam "chwile dla siebie " lezac na sali ;-) Jedynie co ogarniam to pierwsza strone, wiec gratuluje nowym Mamusiom ;-)

Slabo u mnie z pokarmem az plakac mi sie chce jak widze jak Mala sie denerwuje i obwiniam sie ze to moja wina bo bylo cc :-( ehh.

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2015, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra, tera powiedzta dziewczynki, że zostanę bohaterką naszego forum bo mam spakowaną torbę do szpitala na tip top :-D

Dopiero he he. Jeszcze małego torba mi została :-o

pati_zuzia, aannkkaa, Ola_45, ZieloneOliwki, Matleena, kwiatakacji lubią tę wiadomość

• Moniusia89 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2015, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 12:11

d69c20mmk9myteud.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2015, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-julka brawo ! Jesteśmy z Ciebie bardzo dumni :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2015, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-julka brawo Ty ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2015, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki dziękuję! Ale mi miło :-D :-D :-D

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2015, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pati_zuzia wrote:
    Mama-julka brawo Ty ;)

Jakby powiedział klasyk z reklamy - brawo ja :-)

Moniusia89, Ola_45, pati_zuzia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2015, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny które chodzą już z dzidziami na spacery:
    Możecie mi powiedzieć jak ubieracie Wasze dzidzie dokładnie? Troche jestem zagubiona i nie wiem czy wszystko dobrze robie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2015, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniusia89 wrote:
    gdyby to ode mnie tylko zależało to bym im powiedziała że mają nie przyjeżdżać, ale do męża chyba jeszcze nie dociera że będziemy mieli malutkie dziecko i jak to będzie wyglądać po porodzie i on nie wyobraża sobie aby powiedzieć siostrze że ma nie przyjeżdżać że to tak nie można bo to rodzina, ale powiedział że pogada aby przyjechali później w styczniu bądź w lutym więc czekam i mam nadzieję że nie przyjadą bo inaczej on będzie się zajmował nimi bo ja na pewno nie będę w stanie

Mama-Julka ja to torbę tak dawno spakowałam że nie wiem co w niej mam :D

Powiem Ci ze na dzien dzisiejszy nie wyobrazam sobie tylu osob w mieszkaniu. Jestem 3 dzien po porodzie i jak do szpitala ktis przyjdzie odwiedzic to spoko 30 min i sie zbieraja ale tak na kilka nocy? Nie wytrzymalabym. Chyba ze tylko ja tak przezywam ten czas ze chce spedzic go z corcia i mezem.

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2015, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    Mi powiedzieli ze przeważnie przy zoltaczce 3 dni sie dzidziusia świeca jestem załamana ;(
    I w dodatku nie moge przy nim być przywoza tylko na karmienie :(
    No nic chyba odpoczne w takim razie? W sumie lepiej zeby tutaj to poswiecili niż potem bym miala mieć problem jak byśmy wyszli a tu jest pod dobra opieka :)

Wogole dziewczyny szpital taki dość bylejaki i mało uczeszczany tutaj i nas w okolicy a opieka tak cudowna ze mi słów brakuje niemożliwe ze w dzisiejszych czasach.

Ja tez sie boje zoltaczki ale podchodze do tego w ten aposob co Ty. Lepiej zeby teraz wyszla i zostac dluzej w szpitalu niz zeby w domu cos sie zaczelo i wtedy samo dziecko do szpitala (przynajmniej u mnie tak jest).
    Co do opieki to u mnie to samo! Ludzie narzekaja na szpital kobiety jezsza rodzic do Warsawy a tu opieka cudowna! Polozne nq kazde zawolanie wszystko wyjasniaja w nocy przychodza 4-5 razy dziennie sprawdzac czy wszystko ok i herbatke do lozka przyniosa, mezowi kawke zaparza, jestem az w szokuni czasmi mi glupio ze tak lataja wkolo mnie ;-)

• Ola_45 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2015, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 12:52

03.2015 - 6t. 💔
    12.2015 syn
    Starania od 2017r

Niedrożny lewy jajowód
    7x IUI - nieudane
    1 PROCEDURA IVF :
    I transfer - 09.2024 - 5t.💔
    II transfer - 11.2024 - 5t. 💔
    III transfer - 12.2024 - nieudany
    2 PROCEDURA IVF :
    I transfer - 03.2025 - 5t. 💔
    II transfer - 15.05.2025 - ❤️ 31/01/2026 🍀❤️

Został 1 ❄️

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2015, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej witam sie ze szpitala ale narazie nic nie beda robic badal mnie taki starszy lekarz to bolalo jak cholera :( Wspolokatorke mam fajna mozna pogadac leze w sali 2 osobowej z czego sie bardzo ciesze
    Polozne tez narazie spoko trzymajcie kciuki zeby cos sie zaczelo :)

ZieloneOliwki, Moniusia89, aannkkaa, Madzisek, stars2345, Dżulia, Matleena, pati_zuzia, emilka24, genoweffa, nikicia86 lubią tę wiadomość

• Matleena Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2015, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2016, 10:49

alicja_ lubi tę wiadomość

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2015, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2016, 10:25

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2015, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2016, 10:25

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Matleena Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2015, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2016, 10:49

Dżulia, emilka24, aannkkaa, pati_zuzia, Moniusia89, Ola_45, Madzisek, Piegus, Klara87, Mama-julka, lilianna, revvelka, MeGi2986, Paulix, Pola_27, kwiatakacji, niania.ogg lubią tę wiadomość

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • Dżulia Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2015, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cisza na forum.

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2015, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To tak przy niedzieli weekendowy spokoj :) ja sama dopiero co wstalam z drzemki :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2015, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matleena wrote:
    Mój nie chce w ogóle, bo lekarz ostatnio już mówił, że główkę czuje i nie chce stukać małego... Powiedziałam mu "Kochanie, on nie jest aż taki długi", ale nie działa ;)

Dobre sobie :-D Sama delikatność z Twego małża, a co będzie ryzykować wstrząs mózgu Tymka :-D

Misia trzymam kciuki. Jutro stuknie 41 tydzień to już naprawdę długo.

Inso, nie dziwię się że Laura tęskni - niby duża, pewnie rozumie, że tak musi być dla zdrowia siostry, ale mimo wszystko jej dni dłużą się podwójnie. Dobrze że chociaż może Was odwiedzać. Trzymaj się :-) Mam nadzieję jutro usłyszeć że wychodzicie :-)

iNso87 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2015, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja wspolokatorka chyba dzis zacznie rodzic a u mnie cisza spokoj i non stop powtarza ze dzis czuje ze wyjedzie :/ Wiedzialam ze bede lezec tu bez sensu :(

‹‹ 2026 2027 2028 2029 2030 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ