SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2015, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej :) my jakiś zalatany dzień mieliśmy :) nadal w dwupaku :)

Acikk mój Olek leżał dobę pod lampami z przerwami co 3 godziny na 30 min na kp. Tyle mu wystarczyło i potem nas puścili do domu.
    Uważałabym na tą koleżankę, bo może Twoje kosmetyki idą w ruch, jeśli zostawiasz w łazience :) brrr

Alicja ja na taką pogodę do gondoli ubierałabym w jakieś body i pajaca/półśpiochy i na to albo kombinezon zimowy albo ciut cieńszy i koc no i czapka i szaliczek. Za grubo też nie ma co ubierać, bo tak jak u nas nadal mamy tempki na plusie, a dziś cały dzień słonecznie i bezwietrznie. A Ty jak ubierasz?

a u nas skurcze czasem nieregularne, ale to tyle. Brzuch non stop twardy, mogę z niego jak ze stolika jeść, opuścił się już mega, ale jest tak wypchniętych do przodu, że nie wiem, jak to dziecko tak jest zwinięte.

7w3d 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2015, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hey
    Coś cisza właśnie, nikt się nie melduje że urodził, może połowa na porodówkę pojechała. :)

U mnie córcia niestety aż 3 dni musiała być naświetlana, ale była ze mną cały czas więc o tyle dobrze.

Dzisiaj urodziła taka moja znajoma która miała termin tak jak ja na 17 i mnie trochę zazdrocha złapała. :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2015, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam ze spaceru i jedyne co się stało to spuchły mi stopy :(
    Żal.. a wiatr tak wieje ze myslałam ze głowę urwie.

Misia mam nadzieje że ruszy u Ciebie cos :D

Justyna o ile dobrze pamiętam miała być fotka Olka odgalantowanego na wyjście z tata :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2015, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje Maleństwo

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 stycznia 2016, 15:18

emilka24, aannkkaa, Marta0912, Mi$ia26, genoweffa, MeGi2986, pati_zuzia, Piegus, Dżulia, Moniusia89, Mama-julka, lula.91, alicja_, Ola_45, Matleena, iNso87, Pola_27, nikicia86, lilianna, Pchelkaa, Madzisek, fresa, aneczka1983, Klara87, kwiatakacji lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2015, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam kilka dni, a już odwiedził mnie Św. Mikołaj ;)

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/1a072728b484.jpg

aannkkaa, Mi$ia26, pati_zuzia, Dżulia, Moniusia89, Mama-julka, lula.91, emilka24, alicja_, Ola_45, Matleena, revvelka, lilianna, Pchelkaa, Madzisek, fresa, Klara87, kwiatakacji lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2015, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tak jak Misia zglosilam się do szpitala. Było ktg z minimalnym skurczami. A teraz czekam już ponad godzinę na lekarza który musiał pędzić do zagrazajacego porodu.

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2015, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Genoweffa zostawiaja cie w szpitalu ?

• Piegus Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2015, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    genoweffa wrote:
    Ja tak jak Misia zglosilam się do szpitala. Było ktg z minimalnym skurczami. A teraz czekam już ponad godzinę na lekarza który musiał pędzić do zagrazajacego porodu.

I jak, zdecydowałaś się na Wejherowo? Daj znać jak opieka i w ogóle warunki. :)

2EeVp2.png
    NcmSp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2015, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    hej :) my jakiś zalatany dzień mieliśmy :) nadal w dwupaku :)

Acikk mój Olek leżał dobę pod lampami z przerwami co 3 godziny na 30 min na kp. Tyle mu wystarczyło i potem nas puścili do domu.
    Uważałabym na tą koleżankę, bo może Twoje kosmetyki idą w ruch, jeśli zostawiasz w łazience :) brrr

Alicja ja na taką pogodę do gondoli ubierałabym w jakieś body i pajaca/półśpiochy i na to albo kombinezon zimowy albo ciut cieńszy i koc no i czapka i szaliczek. Za grubo też nie ma co ubierać, bo tak jak u nas nadal mamy tempki na plusie, a dziś cały dzień słonecznie i bezwietrznie. A Ty jak ubierasz?

a u nas skurcze czasem nieregularne, ale to tyle. Brzuch non stop twardy, mogę z niego jak ze stolika jeść, opuścił się już mega, ale jest tak wypchniętych do przodu, że nie wiem, jak to dziecko tak jest zwinięte.

Ja ubieram: body z krotkim, pajac bawełniany, pajac polarowy z kapturem, czapeczke bawełnianą, bandamkę, niedrapki i tak ją wkładam do spiworko-kołderki i do wózka. Bałam się, że to troche za mało.

• Acikk Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2015, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inso mamy poziom na granicy tej bilirubiny 13,17 więc mam nadzieje ze u nas tez starczy doba ale nie nastawiam sie ze jutro wyjdziemy z tym ze ja małego nie mam bo oni tam mają i siebie te lampy i nie moge tam nawet wchodzić i tak samo jak u Justyny przywoza mi go co ok 3 godziny na karmienie. Zobaczymy jak to bedzie.

Pchelkaa nie przejmuj sie brakiem pokarmu ja do wczoraj też małego dokarmiaalm butla a dzisaj juz jest lepiej tylko rozmiar moich cycki a mnie przeraża o.O
    Mam nadzieje ze bedzie miał antus dosyć mleczka :)

Pchelkaa lubi tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2015, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    Inso mamy poziom na granicy tej bilirubiny 13,17 więc mam nadzieje ze u nas tez starczy doba ale nie nastawiam sie ze jutro wyjdziemy z tym ze ja małego nie mam bo oni tam mają i siebie te lampy i nie moge tam nawet wchodzić i tak samo jak u Justyny przywoza mi go co ok 3 godziny na karmienie. Zobaczymy jak to bedzie.

Pchelkaa nie przejmuj sie brakiem pokarmu ja do wczoraj też małego dokarmiaalm butla a dzisaj juz jest lepiej tylko rozmiar moich cycki a mnie przeraża o.O
    Mam nadzieje ze bedzie miał antus dosyć mleczka :)
    Acikk lepiej jak oni go wkładają i przywożą, bo nie widzisz go ciągle takiego biednego w tych lampach. Ja jak chodziłam do Olka, bo mogłam, to płakałam za każdym razem aż mąż kazał mi przestać go tam odwiedzać. Doba szybko minęła i był już tylko mój :) Oby i u Was tak szybko poszło.

7w3d 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2015, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    Eva moj antek też juz druga noc tutaj daje mi popalić juz polozne na mnie dziwnie patrzą co ja temu dziecku robię a w dzień aniołek.

Ile Wasze dzidzie leżały pod lampkami bo moj Antus właśnie pojechał na solarium :( czyli zostajemy w szpitalu :(

A jakie wyniki mieliscie?? My dzis 8,3, jutro kolejne badanie rano jesli ok to do domciu :-) a jak nie to zostajemy. Nastawiam sie na druga wersje najwyzej bede pozytywnie zaskoczona

• Acikk Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2015, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelkaa wrote:
    A jakie wyniki mieliscie?? My dzis 8,3, jutro kolejne badanie rano jesli ok to do domciu :-) a jak nie to zostajemy. Nastawiam sie na druga wersje najwyzej bede pozytywnie zaskoczona

No my 13,17

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2015, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze znowu ciśnienie mi skacze. Teraz mam 136/86/100 ;/

• _nick00 Ekspertka

Wysłany: 6 grudnia 2015, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobiety nie odzywalam się cały tydzień bo nie miałam o czym informować :-P otóż po tygodniu obijania się na oddziale patologii jutro wywołują porod. Trzymajcie kciuki bo się cholernie boje tej oksytocyny :-(
    Pozwolilam sobie dziś na Knopersa i mikołajka czekoladowego ale takiego mikroskopijnego - przy cukrzycy to zgrzeszylam totalnie ale stres mnie zjada :-D
    Dużo zdrówka wszystkim mamom i ciezarnym :-D

Ola_45, justyna14, lilianna, pati_zuzia, Pchelkaa, genoweffa, Moniusia89, kwiatakacji lubią tę wiadomość

74863f63c6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2015, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matleena wrote:
    Młody może wychodzić :D

Matleena, a kiedy Ty rodzisz???
    Zaglądam co chwilkę do Twojego pamiętnika, a tam cisza....

P.S.
    Przepraszam, że tak wtargnęłam na Wasz wątek ;)
    Może się chociaż przywitam: Cześć kobitki :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2015, 20:49

justyna14, alicja_ lubią tę wiadomość

• Pola_27 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2015, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/a2f285e243cd.jpg

Hello cioteczki ;) Melduje, ze od piatku z Truskawa jestesmy w domciu :D Czujemy sie superancko, Truskawa jest niesamowicie grzecznym i spokojnym dzieckiem. Przesypia cale dnie i noce haha, musze Ja budzic na karmienie. Jesli chodzi o mnie mam cycki jak Dolly Parton, mleka tyle, ze odciagam z jednej piersi po 160ml a strzal. No i co najwazniejsze tlusciutkie mleczko jest, kolor jak budyn waniliowy, a po jakims czasie na wierzchu zbiera sie gruba warstwa tluszczyku. Jednym slowem poki co zyc nie umierac. Nawet nie wiemy, ze mamy dziecko w domu :D Po cc tez super, pologu juz prawie nie mam, bo tak mnie " poodkurzali " od srodka, zebym nie miala za dlugo. Brzuch sie ladnie wciaga, ana sie goi jak na psie i ogolnie prawie zapomnialam, ze mnie cieli bo tak sie dobrze czuje. Aaaa i zapomnialam, dzisiaj byl drugi spacer, juz dluuugasny. Wszyscy zadowoleni ;)

Dla nowych Mamus i ich Pociech wszystkiego naj i serdeczne gratulacje. Niestety nie mam szans zeby Was nadrobic

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2015, 20:56

Piegus, justyna14, pati_zuzia, Matleena, aannkkaa, Flakonik, Dżulia, genoweffa, Madzisek, Moniusia89, aneczka1983, Ola_45, MeGi2986, Marta0912, Klara87, kwiatakacji lubią tę wiadomość

201512015364.png
    860ij44jecdtvcks.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2015, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aannkkaa a te ciśnienie to nie dużo za duże. 80 nie powinno przekroczyć dolne, prawda :-/

Nick powodzenia jutro :-) Żeby szybko zadziałało na Ciebie. Wiesz może co będą kombinować - masaż, oxy, czy co?

No no, Pola z taką ilością mleka trojaczki byś wykarmiła :-D A zachowanie Truskawy w brzuchu nic nie wskazywało że będzie grzeczna ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2015, 21:05

• Matleena Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2015, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2016, 10:49

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2015, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciśnienie dolne nie powinno być wyższe niż 90 a górne nie wyższe niż 140.

7w3d 💔
‹‹ 2027 2028 2029 2030 2031 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ