Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
hej
my jakiś zalatany dzień mieliśmy
nadal w dwupaku
Acikk mój Olek leżał dobę pod lampami z przerwami co 3 godziny na 30 min na kp. Tyle mu wystarczyło i potem nas puścili do domu.
Uważałabym na tą koleżankę, bo może Twoje kosmetyki idą w ruch, jeśli zostawiasz w łaziencebrrr
Alicja ja na taką pogodę do gondoli ubierałabym w jakieś body i pajaca/półśpiochy i na to albo kombinezon zimowy albo ciut cieńszy i koc no i czapka i szaliczek. Za grubo też nie ma co ubierać, bo tak jak u nas nadal mamy tempki na plusie, a dziś cały dzień słonecznie i bezwietrznie. A Ty jak ubierasz?
a u nas skurcze czasem nieregularne, ale to tyle. Brzuch non stop twardy, mogę z niego jak ze stolika jeść, opuścił się już mega, ale jest tak wypchniętych do przodu, że nie wiem, jak to dziecko tak jest zwinięte.7w3d 💔 -
nick nieaktualnyhey
Coś cisza właśnie, nikt się nie melduje że urodził, może połowa na porodówkę pojechała.
U mnie córcia niestety aż 3 dni musiała być naświetlana, ale była ze mną cały czas więc o tyle dobrze.
Dzisiaj urodziła taka moja znajoma która miała termin tak jak ja na 17 i mnie trochę zazdrocha złapała. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMoje Maleństwo
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 stycznia 2016, 15:18
emilka24, aannkkaa, Marta0912, Mi$ia26, genoweffa, MeGi2986, pati_zuzia, Piegus, Dżulia, Moniusia89, Mama-julka, lula.91, alicja_, Ola_45, Matleena, iNso87, Pola_27, nikicia86, lilianna, Pchelkaa, Madzisek, fresa, aneczka1983, Klara87, kwiatakacji lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMam kilka dni, a już odwiedził mnie Św. Mikołaj
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/1a072728b484.jpgaannkkaa, Mi$ia26, pati_zuzia, Dżulia, Moniusia89, Mama-julka, lula.91, emilka24, alicja_, Ola_45, Matleena, revvelka, lilianna, Pchelkaa, Madzisek, fresa, Klara87, kwiatakacji lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
genoweffa wrote:Ja tak jak Misia zglosilam się do szpitala. Było ktg z minimalnym skurczami. A teraz czekam już ponad godzinę na lekarza który musiał pędzić do zagrazajacego porodu.
I jak, zdecydowałaś się na Wejherowo? Daj znać jak opieka i w ogóle warunki. -
nick nieaktualnyjustyna14 wrote:hej
my jakiś zalatany dzień mieliśmy
nadal w dwupaku
Acikk mój Olek leżał dobę pod lampami z przerwami co 3 godziny na 30 min na kp. Tyle mu wystarczyło i potem nas puścili do domu.
Uważałabym na tą koleżankę, bo może Twoje kosmetyki idą w ruch, jeśli zostawiasz w łaziencebrrr
Alicja ja na taką pogodę do gondoli ubierałabym w jakieś body i pajaca/półśpiochy i na to albo kombinezon zimowy albo ciut cieńszy i koc no i czapka i szaliczek. Za grubo też nie ma co ubierać, bo tak jak u nas nadal mamy tempki na plusie, a dziś cały dzień słonecznie i bezwietrznie. A Ty jak ubierasz?
a u nas skurcze czasem nieregularne, ale to tyle. Brzuch non stop twardy, mogę z niego jak ze stolika jeść, opuścił się już mega, ale jest tak wypchniętych do przodu, że nie wiem, jak to dziecko tak jest zwinięte.
Ja ubieram: body z krotkim, pajac bawełniany, pajac polarowy z kapturem, czapeczke bawełnianą, bandamkę, niedrapki i tak ją wkładam do spiworko-kołderki i do wózka. Bałam się, że to troche za mało. -
Inso mamy poziom na granicy tej bilirubiny 13,17 więc mam nadzieje ze u nas tez starczy doba ale nie nastawiam sie ze jutro wyjdziemy z tym ze ja małego nie mam bo oni tam mają i siebie te lampy i nie moge tam nawet wchodzić i tak samo jak u Justyny przywoza mi go co ok 3 godziny na karmienie. Zobaczymy jak to bedzie.
Pchelkaa nie przejmuj sie brakiem pokarmu ja do wczoraj też małego dokarmiaalm butla a dzisaj juz jest lepiej tylko rozmiar moich cycki a mnie przeraża
Mam nadzieje ze bedzie miał antus dosyć mleczkaPchelkaa lubi tę wiadomość
-
Acikk wrote:Inso mamy poziom na granicy tej bilirubiny 13,17 więc mam nadzieje ze u nas tez starczy doba ale nie nastawiam sie ze jutro wyjdziemy z tym ze ja małego nie mam bo oni tam mają i siebie te lampy i nie moge tam nawet wchodzić i tak samo jak u Justyny przywoza mi go co ok 3 godziny na karmienie. Zobaczymy jak to bedzie.
Pchelkaa nie przejmuj sie brakiem pokarmu ja do wczoraj też małego dokarmiaalm butla a dzisaj juz jest lepiej tylko rozmiar moich cycki a mnie przeraża
Mam nadzieje ze bedzie miał antus dosyć mleczkaOby i u Was tak szybko poszło.
7w3d 💔 -
nick nieaktualnyAcikk wrote:Eva moj antek też juz druga noc tutaj daje mi popalić juz polozne na mnie dziwnie patrzą co ja temu dziecku robię a w dzień aniołek.
Ile Wasze dzidzie leżały pod lampkami bo moj Antus właśnie pojechał na solariumczyli zostajemy w szpitalu
A jakie wyniki mieliscie?? My dzis 8,3, jutro kolejne badanie rano jesli ok to do domciua jak nie to zostajemy. Nastawiam sie na druga wersje najwyzej bede pozytywnie zaskoczona
-
nick nieaktualny
-
Kobiety nie odzywalam się cały tydzień bo nie miałam o czym informować
otóż po tygodniu obijania się na oddziale patologii jutro wywołują porod. Trzymajcie kciuki bo się cholernie boje tej oksytocyny
Pozwolilam sobie dziś na Knopersa i mikołajka czekoladowego ale takiego mikroskopijnego - przy cukrzycy to zgrzeszylam totalnie ale stres mnie zjada
Dużo zdrówka wszystkim mamom i ciezarnymOla_45, justyna14, lilianna, pati_zuzia, Pchelkaa, genoweffa, Moniusia89, kwiatakacji lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMatleena wrote:Młody może wychodzić
Matleena, a kiedy Ty rodzisz???
Zaglądam co chwilkę do Twojego pamiętnika, a tam cisza....
P.S.
Przepraszam, że tak wtargnęłam na Wasz wątek
Może się chociaż przywitam: Cześć kobitkiWiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2015, 20:49
justyna14, alicja_ lubią tę wiadomość
-
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/a2f285e243cd.jpg
Hello cioteczkiMelduje, ze od piatku z Truskawa jestesmy w domciu
Czujemy sie superancko, Truskawa jest niesamowicie grzecznym i spokojnym dzieckiem. Przesypia cale dnie i noce haha, musze Ja budzic na karmienie. Jesli chodzi o mnie mam cycki jak Dolly Parton, mleka tyle, ze odciagam z jednej piersi po 160ml a strzal. No i co najwazniejsze tlusciutkie mleczko jest, kolor jak budyn waniliowy, a po jakims czasie na wierzchu zbiera sie gruba warstwa tluszczyku. Jednym slowem poki co zyc nie umierac. Nawet nie wiemy, ze mamy dziecko w domu
Po cc tez super, pologu juz prawie nie mam, bo tak mnie " poodkurzali " od srodka, zebym nie miala za dlugo. Brzuch sie ladnie wciaga, ana sie goi jak na psie i ogolnie prawie zapomnialam, ze mnie cieli bo tak sie dobrze czuje. Aaaa i zapomnialam, dzisiaj byl drugi spacer, juz dluuugasny. Wszyscy zadowoleni
Dla nowych Mamus i ich Pociech wszystkiego naj i serdeczne gratulacje. Niestety nie mam szans zeby Was nadrobicWiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2015, 20:56
Piegus, justyna14, pati_zuzia, Matleena, aannkkaa, Flakonik, Dżulia, genoweffa, Madzisek, Moniusia89, aneczka1983, Ola_45, MeGi2986, Marta0912, Klara87, kwiatakacji lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAannkkaa a te ciśnienie to nie dużo za duże. 80 nie powinno przekroczyć dolne, prawda
Nick powodzenia jutroŻeby szybko zadziałało na Ciebie. Wiesz może co będą kombinować - masaż, oxy, czy co?
No no, Pola z taką ilością mleka trojaczki byś wykarmiłaA zachowanie Truskawy w brzuchu nic nie wskazywało że będzie grzeczna
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2015, 21:05