X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2015, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej :) my jakiś zalatany dzień mieliśmy :) nadal w dwupaku :)

Acikk mój Olek leżał dobę pod lampami z przerwami co 3 godziny na 30 min na kp. Tyle mu wystarczyło i potem nas puścili do domu.
    Uważałabym na tą koleżankę, bo może Twoje kosmetyki idą w ruch, jeśli zostawiasz w łazience :) brrr

Alicja ja na taką pogodę do gondoli ubierałabym w jakieś body i pajaca/półśpiochy i na to albo kombinezon zimowy albo ciut cieńszy i koc no i czapka i szaliczek. Za grubo też nie ma co ubierać, bo tak jak u nas nadal mamy tempki na plusie, a dziś cały dzień słonecznie i bezwietrznie. A Ty jak ubierasz?

a u nas skurcze czasem nieregularne, ale to tyle. Brzuch non stop twardy, mogę z niego jak ze stolika jeść, opuścił się już mega, ale jest tak wypchniętych do przodu, że nie wiem, jak to dziecko tak jest zwinięte.

7w3d 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2015, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hey
    Coś cisza właśnie, nikt się nie melduje że urodził, może połowa na porodówkę pojechała. :)

U mnie córcia niestety aż 3 dni musiała być naświetlana, ale była ze mną cały czas więc o tyle dobrze.

Dzisiaj urodziła taka moja znajoma która miała termin tak jak ja na 17 i mnie trochę zazdrocha złapała. :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2015, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam ze spaceru i jedyne co się stało to spuchły mi stopy :(
    Żal.. a wiatr tak wieje ze myslałam ze głowę urwie.

Misia mam nadzieje że ruszy u Ciebie cos :D

Justyna o ile dobrze pamiętam miała być fotka Olka odgalantowanego na wyjście z tata :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2015, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje Maleństwo

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 stycznia 2016, 15:18

emilka24, aannkkaa, Marta0912, Mi$ia26, genoweffa, MeGi2986, pati_zuzia, Piegus, Dżulia, Moniusia89, Mama-julka, lula.91, alicja_, Ola_45, Matleena, iNso87, Pola_27, nikicia86, lilianna, Pchelkaa, Madzisek, fresa, aneczka1983, Klara87, kwiatakacji lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2015, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam kilka dni, a już odwiedził mnie Św. Mikołaj ;)

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/1a072728b484.jpg

aannkkaa, Mi$ia26, pati_zuzia, Dżulia, Moniusia89, Mama-julka, lula.91, emilka24, alicja_, Ola_45, Matleena, revvelka, lilianna, Pchelkaa, Madzisek, fresa, Klara87, kwiatakacji lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2015, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tak jak Misia zglosilam się do szpitala. Było ktg z minimalnym skurczami. A teraz czekam już ponad godzinę na lekarza który musiał pędzić do zagrazajacego porodu.

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2015, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Genoweffa zostawiaja cie w szpitalu ?

• Piegus Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2015, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    genoweffa wrote:
    Ja tak jak Misia zglosilam się do szpitala. Było ktg z minimalnym skurczami. A teraz czekam już ponad godzinę na lekarza który musiał pędzić do zagrazajacego porodu.

I jak, zdecydowałaś się na Wejherowo? Daj znać jak opieka i w ogóle warunki. :)

2EeVp2.png
    NcmSp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2015, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    hej :) my jakiś zalatany dzień mieliśmy :) nadal w dwupaku :)

Acikk mój Olek leżał dobę pod lampami z przerwami co 3 godziny na 30 min na kp. Tyle mu wystarczyło i potem nas puścili do domu.
    Uważałabym na tą koleżankę, bo może Twoje kosmetyki idą w ruch, jeśli zostawiasz w łazience :) brrr

Alicja ja na taką pogodę do gondoli ubierałabym w jakieś body i pajaca/półśpiochy i na to albo kombinezon zimowy albo ciut cieńszy i koc no i czapka i szaliczek. Za grubo też nie ma co ubierać, bo tak jak u nas nadal mamy tempki na plusie, a dziś cały dzień słonecznie i bezwietrznie. A Ty jak ubierasz?

a u nas skurcze czasem nieregularne, ale to tyle. Brzuch non stop twardy, mogę z niego jak ze stolika jeść, opuścił się już mega, ale jest tak wypchniętych do przodu, że nie wiem, jak to dziecko tak jest zwinięte.

Ja ubieram: body z krotkim, pajac bawełniany, pajac polarowy z kapturem, czapeczke bawełnianą, bandamkę, niedrapki i tak ją wkładam do spiworko-kołderki i do wózka. Bałam się, że to troche za mało.

• Acikk Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2015, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inso mamy poziom na granicy tej bilirubiny 13,17 więc mam nadzieje ze u nas tez starczy doba ale nie nastawiam sie ze jutro wyjdziemy z tym ze ja małego nie mam bo oni tam mają i siebie te lampy i nie moge tam nawet wchodzić i tak samo jak u Justyny przywoza mi go co ok 3 godziny na karmienie. Zobaczymy jak to bedzie.

Pchelkaa nie przejmuj sie brakiem pokarmu ja do wczoraj też małego dokarmiaalm butla a dzisaj juz jest lepiej tylko rozmiar moich cycki a mnie przeraża o.O
    Mam nadzieje ze bedzie miał antus dosyć mleczka :)

Pchelkaa lubi tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2015, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    Inso mamy poziom na granicy tej bilirubiny 13,17 więc mam nadzieje ze u nas tez starczy doba ale nie nastawiam sie ze jutro wyjdziemy z tym ze ja małego nie mam bo oni tam mają i siebie te lampy i nie moge tam nawet wchodzić i tak samo jak u Justyny przywoza mi go co ok 3 godziny na karmienie. Zobaczymy jak to bedzie.

Pchelkaa nie przejmuj sie brakiem pokarmu ja do wczoraj też małego dokarmiaalm butla a dzisaj juz jest lepiej tylko rozmiar moich cycki a mnie przeraża o.O
    Mam nadzieje ze bedzie miał antus dosyć mleczka :)
    Acikk lepiej jak oni go wkładają i przywożą, bo nie widzisz go ciągle takiego biednego w tych lampach. Ja jak chodziłam do Olka, bo mogłam, to płakałam za każdym razem aż mąż kazał mi przestać go tam odwiedzać. Doba szybko minęła i był już tylko mój :) Oby i u Was tak szybko poszło.

7w3d 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2015, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    Eva moj antek też juz druga noc tutaj daje mi popalić juz polozne na mnie dziwnie patrzą co ja temu dziecku robię a w dzień aniołek.

Ile Wasze dzidzie leżały pod lampkami bo moj Antus właśnie pojechał na solarium :( czyli zostajemy w szpitalu :(

A jakie wyniki mieliscie?? My dzis 8,3, jutro kolejne badanie rano jesli ok to do domciu :-) a jak nie to zostajemy. Nastawiam sie na druga wersje najwyzej bede pozytywnie zaskoczona

• Acikk Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2015, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelkaa wrote:
    A jakie wyniki mieliscie?? My dzis 8,3, jutro kolejne badanie rano jesli ok to do domciu :-) a jak nie to zostajemy. Nastawiam sie na druga wersje najwyzej bede pozytywnie zaskoczona

No my 13,17

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2015, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze znowu ciśnienie mi skacze. Teraz mam 136/86/100 ;/

• _nick00 Ekspertka

Wysłany: 6 grudnia 2015, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobiety nie odzywalam się cały tydzień bo nie miałam o czym informować :-P otóż po tygodniu obijania się na oddziale patologii jutro wywołują porod. Trzymajcie kciuki bo się cholernie boje tej oksytocyny :-(
    Pozwolilam sobie dziś na Knopersa i mikołajka czekoladowego ale takiego mikroskopijnego - przy cukrzycy to zgrzeszylam totalnie ale stres mnie zjada :-D
    Dużo zdrówka wszystkim mamom i ciezarnym :-D

Ola_45, justyna14, lilianna, pati_zuzia, Pchelkaa, genoweffa, Moniusia89, kwiatakacji lubią tę wiadomość

74863f63c6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2015, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matleena wrote:
    Młody może wychodzić :D

Matleena, a kiedy Ty rodzisz???
    Zaglądam co chwilkę do Twojego pamiętnika, a tam cisza....

P.S.
    Przepraszam, że tak wtargnęłam na Wasz wątek ;)
    Może się chociaż przywitam: Cześć kobitki :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2015, 20:49

justyna14, alicja_ lubią tę wiadomość

• Pola_27 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2015, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/a2f285e243cd.jpg

Hello cioteczki ;) Melduje, ze od piatku z Truskawa jestesmy w domciu :D Czujemy sie superancko, Truskawa jest niesamowicie grzecznym i spokojnym dzieckiem. Przesypia cale dnie i noce haha, musze Ja budzic na karmienie. Jesli chodzi o mnie mam cycki jak Dolly Parton, mleka tyle, ze odciagam z jednej piersi po 160ml a strzal. No i co najwazniejsze tlusciutkie mleczko jest, kolor jak budyn waniliowy, a po jakims czasie na wierzchu zbiera sie gruba warstwa tluszczyku. Jednym slowem poki co zyc nie umierac. Nawet nie wiemy, ze mamy dziecko w domu :D Po cc tez super, pologu juz prawie nie mam, bo tak mnie " poodkurzali " od srodka, zebym nie miala za dlugo. Brzuch sie ladnie wciaga, ana sie goi jak na psie i ogolnie prawie zapomnialam, ze mnie cieli bo tak sie dobrze czuje. Aaaa i zapomnialam, dzisiaj byl drugi spacer, juz dluuugasny. Wszyscy zadowoleni ;)

Dla nowych Mamus i ich Pociech wszystkiego naj i serdeczne gratulacje. Niestety nie mam szans zeby Was nadrobic

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2015, 20:56

Piegus, justyna14, pati_zuzia, Matleena, aannkkaa, Flakonik, Dżulia, genoweffa, Madzisek, Moniusia89, aneczka1983, Ola_45, MeGi2986, Marta0912, Klara87, kwiatakacji lubią tę wiadomość

201512015364.png
    860ij44jecdtvcks.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2015, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aannkkaa a te ciśnienie to nie dużo za duże. 80 nie powinno przekroczyć dolne, prawda :-/

Nick powodzenia jutro :-) Żeby szybko zadziałało na Ciebie. Wiesz może co będą kombinować - masaż, oxy, czy co?

No no, Pola z taką ilością mleka trojaczki byś wykarmiła :-D A zachowanie Truskawy w brzuchu nic nie wskazywało że będzie grzeczna ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2015, 21:05

• Matleena Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2015, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2016, 10:49

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2015, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciśnienie dolne nie powinno być wyższe niż 90 a górne nie wyższe niż 140.

7w3d 💔
‹‹ 2027 2028 2029 2030 2031 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ