X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Matleena Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2015, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2016, 00:37

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2015, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2016, 10:28

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2015, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iNso87 wrote:
    Madzia co Ty mówisz:o o matko.. Ze mną przez dwa dni leżała dziewczyna na sali to karmila piersią i tez chodzila co chwile na fajkę.. No cóż..

No niestety... chodze sikac do palarni...Cuchnie na cały korytarz a tu noworodki są...

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2015, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wiele razy próbowałam, ale nie szło. Powiedziałam sobie że jak przyjdzie odpowiedni moment to rzucę. I obiecałąm mężowi że jak zajdę w ciążę to palić nie będę. No i dotrzymałam słowa. Niestety nie mogę obiecać że nie zapalę jak urodzę jak nie będę karmić piersią, ale dla mnie najważniejsze że udało mi się nie palić w ciąży. Mąż nie pali więc jemu łatwiej było mówić ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2015, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia, nie można jej zwrócić jakoś spokojnie uwagi, że truje nie tylko swoje dziecko, ale i Twoje?

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2015, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iNso87 wrote:
    Justyna to Ty pisalas jak tam się ściągalo pokarm? Cos tam 7-5-3 minuty czy jak to??
    Hej akurat nie ja ale też korzystałam z tej metody i to tak 7 min ściągasz z jednej piersi nawet jak nic nie leci.ważny jest czas, potem 7 min z drugiej, potem po 5 min raz z jednej raz z drugiej i tak samo po 3 min. To poprawia i zwiększa laktacje

iNso87 lubi tę wiadomość

7w3d 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2015, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia a pielegniarki polozne nic na to nie mowia, skoro Ty czujesz a przebywasz tam caly czas to tym bardziej jak one przyjda z zewnatrz.
    Zielone oliwki, ale widzisz dziecku komory gazowej nie fundujesz ;) moze latwo sie gada jak sie nie palilo, no chyba ze podpalalo jak sie bylo gowniara ;) ale ja sobie nie wyobrazam palic w ciazy jak wiem jaki to wplyw moze miec na dziecko, wlasnie wyrzuty sumienia mi by nie pozwolily,ze jakby cos to przez to. My wybieramy same,ale ponosimy odpowiedzialnosc za nowe zycie.
    http://www.supermamy.pl/ciaza/6373/PALENIE-PAPIEROSOW-W-CIAZY-JAK-TO-JEST-NAPRAWDE.html

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2015, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Według mnie palenie w ciąży powinno być zakazane tak samo jak i picie.

Pati zuzia, przypomnij mi dlaczego będziesz miała wywoływany poród tak wcześnie?

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2015, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo Maksiu przestal rosnac i chca mi wywolac i co drugi dzien kontroluja sytuacje znaczy robia mi Ktg nst i wszystko jest dobrze. Choc dzis rano maly chyba spal i zamiast 30 min badanie zajelo poltorej godziny,zeby sie uepwnili,ze wszystko ok. Wywoluja mi 5 dni przed terminem ustalonym z Usg, ktorego oni sie tu trzymaja, bo z ostatniej miesiaczki mam termin na 18. Ja zakladam,ze wszystko jest dobrze, bo i Gabrys sie urodzil maly i ja tez, ale lepiej jak dmuchaja na zimne niz faktycznie mialoby sie cos stac z tego powodu.

• Matleena Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2015, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś

tt1ce913.aspx?&fake.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2015, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No raczej, mi też byłoby wstyd z wielkim ciążowym brzucholem i z fają...

pati zuzia, a ile waży?
    A Madzi zamiast wywoływać to czekają na niew iadomo co...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2015, 22:50

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2015, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeju Madzia wspolczuje tego smrodu coza babsztyle ciekawe kto mnie sie jutro trafi :/ Jak mozna z brzuchem w szpitalu nie patrzec na nikogo i faje ciagnac mi by bylo wstyd :/

A ja zaczynam miec stresa nienawidze szpitali i nie lubie tam lezec bez sensu oj gdyby ten moj syn zechcial dzis wyjsc moze byc nawet w nocy :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2015, 22:59

• Matleena Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2015, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś

tt1ce913.aspx?&fake.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2015, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No a Madzi leci już dawno 39 tydzień... Więc chyba taki szpital co ma swoje urojenia... Matleena, a próbowałaś rozpuścić wapno w szklance i przemywać te stopy?

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2015, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    hej :) Flakonik może za 2 tygodnie po tym winku powiesz nam, że będziesz wrześniową mamusią 2016 :) wcale się Twojemu mężowi nie dziwię, jak ma takie słodziaki na co dzień :)

cisza na forum jak makiem zasiał.
    Haha oj to chyba za szybko by bylo ;) niemozliwe.

Ale dzisiaj byli nam ciezko...obojgu sie nam zachcialo po tym winku tak bardzo....ale za wczesnie jeszcze chyba :(

Kourtney, Blair lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2015, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matleena wrote:
    Też nie rozumiem tego co robią z Madzia i jej dzieckiem. Strasznie dziwne takie podejście lekarzy :/

Wychodzę dziś z wanny a mój mąż aż zaskoczony, że już mam naprawdę niiiiiisko brzuch. A jak mu mówiłam, że mi się do uda przykleja to nie słuchał.

Znowu walczę ze swędzeniem :( Mam nadzieję, że jakoś zasn..

Kurcze, niby łóżeczko stoi, niby pościel jest, torby spakowane, fotelik gotowy a jakoś dalej do mnie nie dociera, że w każdej chwili mogę zostać mamą. Że w sumie to już nią jestem.
    Ja tez jakos ciezko mi sobie to wyobrazic ze to sie staje realne jakos przyzwyczaiam sie do brzuszka i ruchow a zaraz skarb bedzie koo mnie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2015, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik, zależy jeszcze jak się TAM czujesz ;)

Niby powinno się dać minumum 4-5 tygodni na regenerację, ale znam dziewczyny które nie czekały, tylko że nie krwawiły i nie bolało ani nic :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2015, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok 3kg,ale im bardziej chodzi chyba o to,ze od 34 tyg nie urosl wlasnie. Gabrys tez tak wazyl I jak w tej ciazy przez to zaczeli mi robic wiecej usg itd to die zdziwilam,ze przez taka wage bo ja zawsze myslalam,ze do 2500 to jest niska waga. Tak czy siak do 34 tyg rosl w normie a pozniej sie zatrzymal czy tez zwolnil bardzo.

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2015, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To dobrze ze chcą wywoływać, lepiej tak, będziesz spokojniejsza :)

pati_zuzia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2015, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz juz tak.ale na poczatku sie zestresowalam,bo ta koncowke wyobrazalam sobie inaczej,ze bede spokojnie czekac na porod,podobnie jak za pierwszym razem I jak sobie pomyslalam,ze wywolywanie jest bardziej bolesne,ale po rozmowie z mamami ktore mialy wywolywany uspokoily mnie. Jedna to sobie po aplikacji zelu poszla na miasto na zakupy haha... no ja chyba sie nie odwaze :D chyba ze do Kfc ktore jest pod szpitalem na ostatni posilek ;) I zawsze jest jeszcze szansa ze samo sie zacznie,choc masaz szyjki zbyt nie pomogl,jedynie co czop mi zaczal odchodzic. Juz kiedys mi odszedl kawalek,ale czysciutki a po masazu wieksze kawalki I podbarwione krwia,ale to tyle by bylo I nie wiem czy caly juz czy nie. Pietwszym razem to duzo odrazu,a teraz po trochu. Tak czy siak za kilka dni Maksio bedzie z nami. :D

Matleena, ZieloneOliwki lubią tę wiadomość

‹‹ 2021 2022 2023 2024 2025 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ