X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2015, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki ja po wizycie i badaniu tetna malego, z 30 min rzedluzylo sie do poltorej godziny, bo maly byl tak spokojny i sie nie ruszal dopiero jak wypilam napoj izotoniczny to dostal kopa, choc moj maz stwierdzil,ze to dzieki niemu bo to bylo po tym jak zaczal mnie klepac po tylku :) ogolnie wszystko ok i w poniedzilaek jak beda miejsca ide na wywolanie, juz sie oswoilam z ta sytuacja :)
    Acik nie wiem jaka jest ta dziewczyna,ale Ci powiem jaki ja znam przypadek. Dziewzyna po studiach, inteligentna i planowali niby ciaze,ale palenia rzucic nie planowala,nawet sie nie ograniczyla i twierdzi,ze lepiej jak pali bo dziecko szok przezyje, a to poczatek ciazy. No taka ma wymowke i tlumaczenia nic nie pomagaja, a palila zeby nie przytyc bo na punkcie wagi tez ma bzika, a serio inteligentna a glupia. To szwagierka mojej przyjaciolki i cala rodzina sie bulwersuje,zreszta ja tez, bo ja znam. Dla mnie toz to egoizm w czystej postaci. Nie wiem moze ona mysli,ze dziecko to zabawka, telepie mnie jak sobie pomysle o niej. Mam nadzieje,ze moze zmienila zdanie. Sama niech sie truje to jeje wybor,ale malenstwo nie ma takiego wyboru wrrrr

kwiatakacji lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2015, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati-zuzia to ten poniedziałek? Jaaa, ale szybko.

Znam też taką babkę co planowała ciąże i nie rzucała palenia. Poronila nie wiadomo ile razy, ale w końcu tę ostatnią ciążę udało jej się utrzymać i urodziła w 7 m. Ale paliła cały czas bo sam lekarz powiedział jej że nie ma rzucać q ciąży bo to się odbije na dziecku - taki stres będzie. Ale do jasnej ciasnej jak wiesz że planujesz to rzucasz albo to dla mnie takie logiczne :-S
    Moje dwie szwagierki też paliły całe ciąże. Jedna ma dziecko astmatyczne, ale to nie wina tego, że paliła. Ale jakiś wpływ to napewno miało.
    Szkoda słów na takie przypadki.

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2015, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja tez niestety znam taka dziewczyne patologiczna 3 dzieci z kazdym pila paila lajdaczyla sie i 2 zdrowa a ostatnie chore za dugi jezyk problemy z watraba plucami i jeszcze cos jezdzi leczyc do krakowa ale czesto jest tak ze nie ma kasy i nie jedzie pieniadze z becikowe przekazywala swojemu facetowi na oryginane ciuchy teefony itp a dziecci w czym chodzic nie mialy straszna patoogia dzieci bite wyzywane od najgorszych maja kuratorow i dzieci dalej z nimi szok :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2015, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no nie wiem jak z tym stresesm jest przy rzucaniu palenia,ale nie sadze ze palenie lepsze, moja kuzynka zaszla w ciaze,nieplanowana i dowiedziala sie w 2 3 miesiacu i rzucila odrazu, ona kaurat nie powrocila do palenia. Kurde ja wiedzialam,ze bede chciala dziecko w odstepei dwoch at i staralam dbac o siebie itd. przed gabrysiem, nawet jak nie planowalismy dziecka jeszcze bralam kwas foliowy na wszelki wypadek jakbysmy wpadli. Jak sie okazalo,zeMaksio ne rosnie tak jak tzreba to pierwsze o co mnie pytali czy pale i czy w domu ktos pali. Jakos ciezko mi uwierzyc,ze palenie jest lepszym wyborem, nie wiem moze ja jestem zacofana?

Mama-julka a no ten poniedzialek no chyba,ze nie bedzie miejsca,zeby mnie polozyc,a myslalam, ze pojdeurodze i wyjde, no chyba ze wywolywanie na mnie szybko podzialala, zobaczymy juz nic nie zakladam :) wazne,ze opieke Gabrysiowi zoragnizowalam to o niego nie bede musiala sie martwic :)

LidziA89 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2015, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie mi maz powiedzial ze on chce do 2lat kolejne malenstwo zeby nie bylo za duzej roznicy i ze tak mu se podoba bycie ojcem ze nie potrafi tego wyrazic w zaden sposob i cieszy sie kazdym kolejnym dniem. :) zniknal mi gdzies na 2godz. Powiedzial ze jedzie cos zalatwic. Przyjechal z bukietem, jakas bizuterie i bon do spa i na zakupy(ciekawe kiedy z niego skorzystam ) i uwaga (boje sie Accikk) kupil winko na dzisiejszy wieczor dla nas :D

Mi$ia26, pati_zuzia, Suerte, justyna14, Moniusia89, Madzisek, ZieloneOliwki, Kourtney, Blair lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2015, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I nasze cukiereczki dzisiaj
    http://iv.pl/images/1790364794190077841.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2015, 19:16

Mi$ia26, pati_zuzia, Matleena, nikicia86, Ola_45, Dżulia, Suerte, Marta0912, myszata92, emilka24, MeGi2986, justyna14, Moniusia89, kwiatakacji, Madzisek, iNso87, Klara87, m@rzenie, Kourtney, Blair lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2015, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kardashianka urodzila

Blair lubi tę wiadomość

• Martosza83 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2015, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiowa wrote:
    Statystyka ściągnięta ze strony:) zajebista moim zdaniem. Na sali 6 kobit z dziećmi to już sobie wyobrażam jak można tam chociaż odrobinę się zregenerować po porodzie...

regeneracja po porodzie...cóż ja powiem tak....sala 5 osobowa....4 po cc wiec ledwo chodzace...kazda z dzieckiem w pokoju...u nas po cc dostaje sie dziecko po ok 8h i radz sobie sam....czas na regeneracje sił...brak po odiwedziny meża/partnera 3 razy dziennie po godzinie (7-8, 13-14 i 19-20) wiec nawet on za duzo nie pmoze...ehh odpoczeło sie dopierow w domu

f2wlanlibm0fi1og.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2015, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo co tu taka cisza...

Słodkie te małe księżniczki Twoje Flakonik:)

Ja leżę i gnije, pier*ole nie rodze :p

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2015, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie nosz nawet Kardashianka mnie wyprzedzila :D

Flakonik nie napisze nic nowego o twoich skarbach bo brak slow poprostu sliczneee :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2015, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś stanęłam na wadze i ubyło mi 13kg.

pati_zuzia, Suerte, Dżulia, Dżulia, Mi$ia26, Matleena, MeGi2986, kwiatakacji, ZieloneOliwki, iNso87, lilianna lubią tę wiadomość

• emilka24 Ekspertka

Wysłany: 5 grudnia 2015, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak rozpoznac ze wody sie sacza ?

bl9ce6yd14rf3b60.png
  • Matleena Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2015, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2016, 00:37

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2015, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na szybko info od Madzi:
    "Hej:) Jestem strasznie zła, bo dalej nic nie wiem. Zrobili mi dzisiaj test oksytocyną, żeby sprawdzić jak mały reaguje na skurcze. Miałam już konkretne na 100 ale mnie odłączyli... i nie wiem narazie co mają zamiar robić dalej. Martwię się, bo tych wód jest mało i Antoś nie przybiera na wadze od trzech tygodni, bo łożysko jest dojrzałe a jest malutki.."

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2015, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej :) Flakonik może za 2 tygodnie po tym winku powiesz nam, że będziesz wrześniową mamusią 2016 :) wcale się Twojemu mężowi nie dziwię, jak ma takie słodziaki na co dzień :)

cisza na forum jak makiem zasiał.

7w3d 💔
  • Asiowa Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2015, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wszystkie próbują poród wywołać;p
    Mnie po dzisiejszym intensywnym dniu tylko boli brzuch...:(

bl9ccwa1nyfonmaw.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2015, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiowa u mnie nawet bólu brzucha nie ma, jedyna oznaka jaką daje mój organizm, że ma dość to dość dokuczliwy ból pleców, a zwłaszcza na wysokości lędźwi i promieniujący na pośladki.

mnie się nie spieszy, kiedyś będzie musiała wyjść oby tylko szybko poszło :)

7w3d 💔
  • Matleena Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2015, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2016, 00:37

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • emilka24 Ekspertka

Wysłany: 5 grudnia 2015, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie tez brzuch rozbolal nie przechodzi wogole a wzielam nospe i twardnieje mi...

bl9ce6yd14rf3b60.png
  • Asiowa Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2015, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja praktycznie cały czas mam twarda piłkę... Tak mówię o tym, że chciałabym rodzić bo chciałabym mieć już to za sobą. Boje się porodu, bólu i tego co się może ze mną dziać. Wolałabym już się powolutku goić i nie myśleć z drżeeniem serca o tym co mnie czeka...

justyna14 lubi tę wiadomość

bl9ccwa1nyfonmaw.png
‹‹ 2019 2020 2021 2022 2023 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ