SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2015, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki ja po wizycie i badaniu tetna malego, z 30 min rzedluzylo sie do poltorej godziny, bo maly byl tak spokojny i sie nie ruszal dopiero jak wypilam napoj izotoniczny to dostal kopa, choc moj maz stwierdzil,ze to dzieki niemu bo to bylo po tym jak zaczal mnie klepac po tylku :) ogolnie wszystko ok i w poniedzilaek jak beda miejsca ide na wywolanie, juz sie oswoilam z ta sytuacja :)
    Acik nie wiem jaka jest ta dziewczyna,ale Ci powiem jaki ja znam przypadek. Dziewzyna po studiach, inteligentna i planowali niby ciaze,ale palenia rzucic nie planowala,nawet sie nie ograniczyla i twierdzi,ze lepiej jak pali bo dziecko szok przezyje, a to poczatek ciazy. No taka ma wymowke i tlumaczenia nic nie pomagaja, a palila zeby nie przytyc bo na punkcie wagi tez ma bzika, a serio inteligentna a glupia. To szwagierka mojej przyjaciolki i cala rodzina sie bulwersuje,zreszta ja tez, bo ja znam. Dla mnie toz to egoizm w czystej postaci. Nie wiem moze ona mysli,ze dziecko to zabawka, telepie mnie jak sobie pomysle o niej. Mam nadzieje,ze moze zmienila zdanie. Sama niech sie truje to jeje wybor,ale malenstwo nie ma takiego wyboru wrrrr

kwiatakacji lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2015, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati-zuzia to ten poniedziałek? Jaaa, ale szybko.

Znam też taką babkę co planowała ciąże i nie rzucała palenia. Poronila nie wiadomo ile razy, ale w końcu tę ostatnią ciążę udało jej się utrzymać i urodziła w 7 m. Ale paliła cały czas bo sam lekarz powiedział jej że nie ma rzucać q ciąży bo to się odbije na dziecku - taki stres będzie. Ale do jasnej ciasnej jak wiesz że planujesz to rzucasz albo to dla mnie takie logiczne :-S
    Moje dwie szwagierki też paliły całe ciąże. Jedna ma dziecko astmatyczne, ale to nie wina tego, że paliła. Ale jakiś wpływ to napewno miało.
    Szkoda słów na takie przypadki.

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2015, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja tez niestety znam taka dziewczyne patologiczna 3 dzieci z kazdym pila paila lajdaczyla sie i 2 zdrowa a ostatnie chore za dugi jezyk problemy z watraba plucami i jeszcze cos jezdzi leczyc do krakowa ale czesto jest tak ze nie ma kasy i nie jedzie pieniadze z becikowe przekazywala swojemu facetowi na oryginane ciuchy teefony itp a dziecci w czym chodzic nie mialy straszna patoogia dzieci bite wyzywane od najgorszych maja kuratorow i dzieci dalej z nimi szok :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2015, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no nie wiem jak z tym stresesm jest przy rzucaniu palenia,ale nie sadze ze palenie lepsze, moja kuzynka zaszla w ciaze,nieplanowana i dowiedziala sie w 2 3 miesiacu i rzucila odrazu, ona kaurat nie powrocila do palenia. Kurde ja wiedzialam,ze bede chciala dziecko w odstepei dwoch at i staralam dbac o siebie itd. przed gabrysiem, nawet jak nie planowalismy dziecka jeszcze bralam kwas foliowy na wszelki wypadek jakbysmy wpadli. Jak sie okazalo,zeMaksio ne rosnie tak jak tzreba to pierwsze o co mnie pytali czy pale i czy w domu ktos pali. Jakos ciezko mi uwierzyc,ze palenie jest lepszym wyborem, nie wiem moze ja jestem zacofana?

Mama-julka a no ten poniedzialek no chyba,ze nie bedzie miejsca,zeby mnie polozyc,a myslalam, ze pojdeurodze i wyjde, no chyba ze wywolywanie na mnie szybko podzialala, zobaczymy juz nic nie zakladam :) wazne,ze opieke Gabrysiowi zoragnizowalam to o niego nie bede musiala sie martwic :)

LidziA89 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2015, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie mi maz powiedzial ze on chce do 2lat kolejne malenstwo zeby nie bylo za duzej roznicy i ze tak mu se podoba bycie ojcem ze nie potrafi tego wyrazic w zaden sposob i cieszy sie kazdym kolejnym dniem. :) zniknal mi gdzies na 2godz. Powiedzial ze jedzie cos zalatwic. Przyjechal z bukietem, jakas bizuterie i bon do spa i na zakupy(ciekawe kiedy z niego skorzystam ) i uwaga (boje sie Accikk) kupil winko na dzisiejszy wieczor dla nas :D

Mi$ia26, pati_zuzia, Suerte, justyna14, Moniusia89, Madzisek, ZieloneOliwki, Kourtney, Blair lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2015, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I nasze cukiereczki dzisiaj
    http://iv.pl/images/1790364794190077841.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2015, 19:16

Mi$ia26, pati_zuzia, Matleena, nikicia86, Ola_45, Dżulia, Suerte, Marta0912, myszata92, emilka24, MeGi2986, justyna14, Moniusia89, kwiatakacji, Madzisek, iNso87, Klara87, m@rzenie, Kourtney, Blair lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2015, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kardashianka urodzila

Blair lubi tę wiadomość

• Martosza83 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2015, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiowa wrote:
    Statystyka ściągnięta ze strony:) zajebista moim zdaniem. Na sali 6 kobit z dziećmi to już sobie wyobrażam jak można tam chociaż odrobinę się zregenerować po porodzie...

regeneracja po porodzie...cóż ja powiem tak....sala 5 osobowa....4 po cc wiec ledwo chodzace...kazda z dzieckiem w pokoju...u nas po cc dostaje sie dziecko po ok 8h i radz sobie sam....czas na regeneracje sił...brak po odiwedziny meża/partnera 3 razy dziennie po godzinie (7-8, 13-14 i 19-20) wiec nawet on za duzo nie pmoze...ehh odpoczeło sie dopierow w domu

f2wlanlibm0fi1og.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2015, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo co tu taka cisza...

Słodkie te małe księżniczki Twoje Flakonik:)

Ja leżę i gnije, pier*ole nie rodze :p

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2015, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie nosz nawet Kardashianka mnie wyprzedzila :D

Flakonik nie napisze nic nowego o twoich skarbach bo brak slow poprostu sliczneee :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2015, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś stanęłam na wadze i ubyło mi 13kg.

pati_zuzia, Suerte, Dżulia, Dżulia, Mi$ia26, Matleena, MeGi2986, kwiatakacji, ZieloneOliwki, iNso87, lilianna lubią tę wiadomość

• emilka24 Ekspertka

Wysłany: 5 grudnia 2015, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak rozpoznac ze wody sie sacza ?

bl9ce6yd14rf3b60.png
  • Matleena Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2015, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2016, 00:37

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2015, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na szybko info od Madzi:
    "Hej:) Jestem strasznie zła, bo dalej nic nie wiem. Zrobili mi dzisiaj test oksytocyną, żeby sprawdzić jak mały reaguje na skurcze. Miałam już konkretne na 100 ale mnie odłączyli... i nie wiem narazie co mają zamiar robić dalej. Martwię się, bo tych wód jest mało i Antoś nie przybiera na wadze od trzech tygodni, bo łożysko jest dojrzałe a jest malutki.."

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2015, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej :) Flakonik może za 2 tygodnie po tym winku powiesz nam, że będziesz wrześniową mamusią 2016 :) wcale się Twojemu mężowi nie dziwię, jak ma takie słodziaki na co dzień :)

cisza na forum jak makiem zasiał.

7w3d 💔
  • Asiowa Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2015, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wszystkie próbują poród wywołać;p
    Mnie po dzisiejszym intensywnym dniu tylko boli brzuch...:(

bl9ccwa1nyfonmaw.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2015, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiowa u mnie nawet bólu brzucha nie ma, jedyna oznaka jaką daje mój organizm, że ma dość to dość dokuczliwy ból pleców, a zwłaszcza na wysokości lędźwi i promieniujący na pośladki.

mnie się nie spieszy, kiedyś będzie musiała wyjść oby tylko szybko poszło :)

7w3d 💔
  • Matleena Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2015, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2016, 00:37

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • emilka24 Ekspertka

Wysłany: 5 grudnia 2015, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie tez brzuch rozbolal nie przechodzi wogole a wzielam nospe i twardnieje mi...

bl9ce6yd14rf3b60.png
  • Asiowa Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2015, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja praktycznie cały czas mam twarda piłkę... Tak mówię o tym, że chciałabym rodzić bo chciałabym mieć już to za sobą. Boje się porodu, bólu i tego co się może ze mną dziać. Wolałabym już się powolutku goić i nie myśleć z drżeeniem serca o tym co mnie czeka...

justyna14 lubi tę wiadomość

bl9ccwa1nyfonmaw.png
‹‹ 2019 2020 2021 2022 2023 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kiedy ginekolog może zaproponować pessaroterapię i jak przebiega wdrożenie?

Obniżenie macicy, nietrzymanie moczu, ryzyko przedwczesnego porodu – to tylko niektóre z problemów, z którymi zmaga się wiele kobiet. Dla tych, które chcą uniknąć operacji, a jednocześnie poprawić jakość życia, rozwiązaniem może być pessaroterapia. Dowiedz się więcej, czym jest ta metoda i komu jest polecana. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ