X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelkaa wrote:
    Justyna, powinnas zostac psychologiem! :-)
    Ale masz 100% racji. U mnie juz super z samopoczuciem :-)
    :) ja po prostu przechodziłam to rok i 3 miesiące temu i wiem, że to mija i każdy to przechodzi, choć na początku jest ciężko. Mam nadzieje, że choć trochę Wam pomagam swoim gadaniem :)

7w3d 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2015, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    ZieloneOliwki to może jakiś sos do piersi w kawałeczki ją podsmażyć, zalać sosem i z ryżem?
    nie mam ryżu w domu a nie ruszam się do sklepu dzisiaj :P
    Ale już znalazłam w necie- soczysty kurczak w czosnku pieczony w piekarniku :D

• Matleena Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2016, 09:21

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2015, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matleena wrote:
    Ja Cię nie chcę straszyć, ale u mnie z opadaniem brzucha to jak u Ciebie z tym czopem ;)

A jakby usmażyć bez panierki i na kotletów na końcu plasterek sera?
    opadający brzuch + odpadający czop + ból brzucha to już dobry znak, w końcu dopiero za tydzień się z Kubolem umówiłam na wyjście więc ma jeszcze trochę czasu :P

Już znalazłam szybki przepis na pierś z czosnkiem i bułką tartą ale pieczone w piekarniku ;) co prawda w przepisie jest parmezan, ale chyba właśnie po pieczeniu położę ser żółty i będzie dobrze :)

Matleena, Pati78 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2015, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja mój Franek wychodząc ze szpitala 2 tyg temu jadł 47ml, w domu daliśmy mu 50ml i ładnie zjadał, po paru dniach daliśmy mu 55 ml, po kolejnych paru 60ml a teraz je po 65 ml i zdarzyło się że to było za mało. Mały je średnio co 3-3.5h, czasem sam się wybudza a czasem wybudzam go zmianą pieluszki i tak zjada. W nocy niestety dłuższych przerw nie mamy. Wczoraj Franio ważył 3200KG także 560g w ciągu 2 tyg i uważam że to ładny przyrost.

Flakonik przy mleku mm to dzieci robią czasem co 2 dni kupkę i niby to normalne. Mój robi 2-3 razy dziennie. A dopajasz dziewczynki wodą??

Zieloneoliwki ja do szpitala miałam wszystko zabrane podkłady dla siebie i na łóżko a ku mojemu zdziwieniu wszystko zapewnił mi szpital.

alicja_ lubi tę wiadomość

• Asiowa Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja podkładów nie mam. Tylko te na łóżko i duże podpaski belli.

bl9ccwa1nyfonmaw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2015, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dzisiaj byliśmy na bioderkach i wszystko wporządeczku :)
    Za tydzień mamy wizytę z lekarzem rehabilitacji. 21go idziemy na usg główki i 28go wizyta u neonatologa. W styczniu już 5go wizyta kontrolna u okulisty i 18go wizyta u neurologa. Na luty już wizyta u otolaryngologa i kontrolne badanie bioderek. Przed świętami też bilans nas czeka, kontrolne badanie krwi i pierwsze szczepienie.
    Najważniejsze dla nas to usg główki...stres nas zżera mimo że staramy się tego nie okazywać...mnie już codziennie boli żołądek z tego wszystkiego...:(

pati_zuzia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2015, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZieloneOliwki wrote:
    No właśnie ja mam dwie paczki podkładów- jedne te Belli, a drugie BabyOno i majtek jednorazowych mam paczkę- 5szt, ale kupiłam też 3 pary takich zwykłych białych, takich bawełnianych bo gdzieś wyczytałam że takie można mieć. Bałam się że mało tych podkładów :) a tych na łóżko ile ? Ja spakowałam 5 sztuk, chyba więcej nie potrzeba?

Ja podkładów na łóżko zapakowałam całe opakowanie ale nie mam pojęcia ile sztuk tam jest ich.

• Moniusia89 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 12:11

d69c20mmk9myteud.png
  • lilianna Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam,
    Wracając do wczorajszego tematu wypowiadania się na forum itp...

Ja osobiście codziennie was czytam, czasem się wypowiem, o coś zapytam. Niestety nie jest to na taka skalę jak wasze konwersację :-)

Różnie to z nami bywa, jedne maja czas pisać, inne wypowiadają się tylko czasem lub też zwracają się na forum o jakąś poradę, inne zaś potrafią na wszystko znaleźć czas pomimo dzieci w domu itd. (np. Flakonik- i pozostałe aktywne mamy)- wielki szacun dla was za zorganizowanie... :-)
    Każdy jest inny.

Wiadomo że na początku każda z nas się cieszyła i pełna euforii zgłaszała do wątku na forum. Część może faktycznie gdzieś bezpowrotnie odeszła i możemy już od nich wieści nie dostać, ale założe się że jest pełno dziewczyn takich jak ja które pomimo iż rzadko się wypowiadają stale czytają wątek i korzystają z waszych cennych rad itd.

Ja gdybym tylko mogła częściej pisałabym na forum ale u mnie non stop coś się działo... Np. Ostatnia akcja z atakiem po operacji u mojej mamy i jej pobyt w szpitalu- może kojarzycie temat, bo pisałam o tym na forum i dostałam od was wsparcie dobrym slowem- za co serdecznie dziękuje... :-)

Tak więc jak tylko będę miała coś sensownego do powiedzenia to napewno się znów odezwę :-) a i jeśli ktoś poczuje się urażony moja wypowiedzią to z góry przepraszam... To tylko moje zdanie na ten temat :-)

Kończąc już ten mój monolog pozdrawiam wszystkie mamusiek które tula już swoje pociechy i te które tak jak ja czekają jeszcze z niecierpliwością :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2015, 14:22

Matleena, balbo, pati_zuzia lubią tę wiadomość

3i49p07wxglh0lzs.png
  • Matleena Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś

tt1ce913.aspx?&fake.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • lips Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co jedzą nasze mamusie które karpią piersią ? Jakie obiadki polecacie żeby było lekko, zdrowo i smacznie ?

atdc3e5eao0yqv5p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2015, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Huehuehue, nie będę się ścigać Matleena :P Ale mówiąc szczerze to myślałam że urodzisz wcześniej przez tą swoją aktywność w ciąży :D

• Matleena Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś

tt1ce913.aspx?&fake.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2015, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obdzwoniłam moje trzy koleżanki ze szkoły rodzenia które rodziły w ostatnich dniach i wiecie co? usłyszałam piękne historie porodów! Oczywiście każda jedna (tak jak tu na forum) twierdzi że boli ale dziecko przyłożone do piersi wynagradza wszystko i te złe chwile szybko idą w zapomnienie...

Mnie dzisiaj brzuch strasznie twardnieje, stawia się co chwile, położna twierdzi że to skurcze przepowiadające :) hehe ciekawe na kiedy mi poród przepowiedzą :) jedno jest pewne - do stycznia się wykluje ;-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2015, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boziu jak ja bym chciala was nadrobic ale jest to nierealne :( Dzis wychodzimy do domku maly jest dokarmiany mlekiem sztucznym bo u mnie pokarmu prawie zero mam odciagac laktatorem ale na wszelki wypadek kupujemy na noc mleko bo moje brodawki az krwawia postaram sie w domu byc na bierzaco :)

ZieloneOliwki, genoweffa lubią tę wiadomość

• Martosza83 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik wrote:
    U nas kupki pojawiaja sie raz na dzien. Ale za to solidne. Chyba to nie jest jakas nieprawidlowosc ze tylko raz dziennie przy mm?

Flakonik mi mówiła pediatra że min. 1 na dobę....jak po mm 24h nie było kupy to zacznamy sie martiwć:)

f2wlanlibm0fi1og.png
  • Eve_84 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2016, 13:45

justyna14 lubi tę wiadomość

l22ntv73ogvn473k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2015, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję, ze skurcze po lapieli były co 6 minut takie słabsze, a teraz mam co 9 minut łapią takie konkretne.. Ja pierdole.. Idę spać:/ nie wiem już sama co robić

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2015, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I znów zmieniły częstotliwość.. Już wolałabym jakby mi wody odrazu odeszly

‹‹ 2085 2086 2087 2088 2089 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ