X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelkaa wrote:
    Justyna, powinnas zostac psychologiem! :-)
    Ale masz 100% racji. U mnie juz super z samopoczuciem :-)
    :) ja po prostu przechodziłam to rok i 3 miesiące temu i wiem, że to mija i każdy to przechodzi, choć na początku jest ciężko. Mam nadzieje, że choć trochę Wam pomagam swoim gadaniem :)

7w3d 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2015, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    ZieloneOliwki to może jakiś sos do piersi w kawałeczki ją podsmażyć, zalać sosem i z ryżem?
    nie mam ryżu w domu a nie ruszam się do sklepu dzisiaj :P
    Ale już znalazłam w necie- soczysty kurczak w czosnku pieczony w piekarniku :D

• Matleena Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2016, 09:21

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2015, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matleena wrote:
    Ja Cię nie chcę straszyć, ale u mnie z opadaniem brzucha to jak u Ciebie z tym czopem ;)

A jakby usmażyć bez panierki i na kotletów na końcu plasterek sera?
    opadający brzuch + odpadający czop + ból brzucha to już dobry znak, w końcu dopiero za tydzień się z Kubolem umówiłam na wyjście więc ma jeszcze trochę czasu :P

Już znalazłam szybki przepis na pierś z czosnkiem i bułką tartą ale pieczone w piekarniku ;) co prawda w przepisie jest parmezan, ale chyba właśnie po pieczeniu położę ser żółty i będzie dobrze :)

Matleena, Pati78 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2015, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja mój Franek wychodząc ze szpitala 2 tyg temu jadł 47ml, w domu daliśmy mu 50ml i ładnie zjadał, po paru dniach daliśmy mu 55 ml, po kolejnych paru 60ml a teraz je po 65 ml i zdarzyło się że to było za mało. Mały je średnio co 3-3.5h, czasem sam się wybudza a czasem wybudzam go zmianą pieluszki i tak zjada. W nocy niestety dłuższych przerw nie mamy. Wczoraj Franio ważył 3200KG także 560g w ciągu 2 tyg i uważam że to ładny przyrost.

Flakonik przy mleku mm to dzieci robią czasem co 2 dni kupkę i niby to normalne. Mój robi 2-3 razy dziennie. A dopajasz dziewczynki wodą??

Zieloneoliwki ja do szpitala miałam wszystko zabrane podkłady dla siebie i na łóżko a ku mojemu zdziwieniu wszystko zapewnił mi szpital.

alicja_ lubi tę wiadomość

• Asiowa Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja podkładów nie mam. Tylko te na łóżko i duże podpaski belli.

bl9ccwa1nyfonmaw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2015, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dzisiaj byliśmy na bioderkach i wszystko wporządeczku :)
    Za tydzień mamy wizytę z lekarzem rehabilitacji. 21go idziemy na usg główki i 28go wizyta u neonatologa. W styczniu już 5go wizyta kontrolna u okulisty i 18go wizyta u neurologa. Na luty już wizyta u otolaryngologa i kontrolne badanie bioderek. Przed świętami też bilans nas czeka, kontrolne badanie krwi i pierwsze szczepienie.
    Najważniejsze dla nas to usg główki...stres nas zżera mimo że staramy się tego nie okazywać...mnie już codziennie boli żołądek z tego wszystkiego...:(

pati_zuzia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2015, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZieloneOliwki wrote:
    No właśnie ja mam dwie paczki podkładów- jedne te Belli, a drugie BabyOno i majtek jednorazowych mam paczkę- 5szt, ale kupiłam też 3 pary takich zwykłych białych, takich bawełnianych bo gdzieś wyczytałam że takie można mieć. Bałam się że mało tych podkładów :) a tych na łóżko ile ? Ja spakowałam 5 sztuk, chyba więcej nie potrzeba?

Ja podkładów na łóżko zapakowałam całe opakowanie ale nie mam pojęcia ile sztuk tam jest ich.

• Moniusia89 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 12:11

d69c20mmk9myteud.png
  • lilianna Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam,
    Wracając do wczorajszego tematu wypowiadania się na forum itp...

Ja osobiście codziennie was czytam, czasem się wypowiem, o coś zapytam. Niestety nie jest to na taka skalę jak wasze konwersację :-)

Różnie to z nami bywa, jedne maja czas pisać, inne wypowiadają się tylko czasem lub też zwracają się na forum o jakąś poradę, inne zaś potrafią na wszystko znaleźć czas pomimo dzieci w domu itd. (np. Flakonik- i pozostałe aktywne mamy)- wielki szacun dla was za zorganizowanie... :-)
    Każdy jest inny.

Wiadomo że na początku każda z nas się cieszyła i pełna euforii zgłaszała do wątku na forum. Część może faktycznie gdzieś bezpowrotnie odeszła i możemy już od nich wieści nie dostać, ale założe się że jest pełno dziewczyn takich jak ja które pomimo iż rzadko się wypowiadają stale czytają wątek i korzystają z waszych cennych rad itd.

Ja gdybym tylko mogła częściej pisałabym na forum ale u mnie non stop coś się działo... Np. Ostatnia akcja z atakiem po operacji u mojej mamy i jej pobyt w szpitalu- może kojarzycie temat, bo pisałam o tym na forum i dostałam od was wsparcie dobrym slowem- za co serdecznie dziękuje... :-)

Tak więc jak tylko będę miała coś sensownego do powiedzenia to napewno się znów odezwę :-) a i jeśli ktoś poczuje się urażony moja wypowiedzią to z góry przepraszam... To tylko moje zdanie na ten temat :-)

Kończąc już ten mój monolog pozdrawiam wszystkie mamusiek które tula już swoje pociechy i te które tak jak ja czekają jeszcze z niecierpliwością :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2015, 14:22

Matleena, balbo, pati_zuzia lubią tę wiadomość

3i49p07wxglh0lzs.png
  • Matleena Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś

tt1ce913.aspx?&fake.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • lips Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co jedzą nasze mamusie które karpią piersią ? Jakie obiadki polecacie żeby było lekko, zdrowo i smacznie ?

atdc3e5eao0yqv5p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2015, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Huehuehue, nie będę się ścigać Matleena :P Ale mówiąc szczerze to myślałam że urodzisz wcześniej przez tą swoją aktywność w ciąży :D

• Matleena Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś

tt1ce913.aspx?&fake.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2015, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obdzwoniłam moje trzy koleżanki ze szkoły rodzenia które rodziły w ostatnich dniach i wiecie co? usłyszałam piękne historie porodów! Oczywiście każda jedna (tak jak tu na forum) twierdzi że boli ale dziecko przyłożone do piersi wynagradza wszystko i te złe chwile szybko idą w zapomnienie...

Mnie dzisiaj brzuch strasznie twardnieje, stawia się co chwile, położna twierdzi że to skurcze przepowiadające :) hehe ciekawe na kiedy mi poród przepowiedzą :) jedno jest pewne - do stycznia się wykluje ;-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2015, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boziu jak ja bym chciala was nadrobic ale jest to nierealne :( Dzis wychodzimy do domku maly jest dokarmiany mlekiem sztucznym bo u mnie pokarmu prawie zero mam odciagac laktatorem ale na wszelki wypadek kupujemy na noc mleko bo moje brodawki az krwawia postaram sie w domu byc na bierzaco :)

ZieloneOliwki, genoweffa lubią tę wiadomość

• Martosza83 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik wrote:
    U nas kupki pojawiaja sie raz na dzien. Ale za to solidne. Chyba to nie jest jakas nieprawidlowosc ze tylko raz dziennie przy mm?

Flakonik mi mówiła pediatra że min. 1 na dobę....jak po mm 24h nie było kupy to zacznamy sie martiwć:)

f2wlanlibm0fi1og.png
  • Eve_84 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2016, 13:45

justyna14 lubi tę wiadomość

l22ntv73ogvn473k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2015, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję, ze skurcze po lapieli były co 6 minut takie słabsze, a teraz mam co 9 minut łapią takie konkretne.. Ja pierdole.. Idę spać:/ nie wiem już sama co robić

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2015, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I znów zmieniły częstotliwość.. Już wolałabym jakby mi wody odrazu odeszly

‹‹ 2085 2086 2087 2088 2089 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ