Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Pchelkaa wrote:Justyna, powinnas zostac psychologiem!
Ale masz 100% racji. U mnie juz super z samopoczuciemja po prostu przechodziłam to rok i 3 miesiące temu i wiem, że to mija i każdy to przechodzi, choć na początku jest ciężko. Mam nadzieje, że choć trochę Wam pomagam swoim gadaniem
7w3d 💔 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMatleena wrote:Ja Cię nie chcę straszyć, ale u mnie z opadaniem brzucha to jak u Ciebie z tym czopem
A jakby usmażyć bez panierki i na kotletów na końcu plasterek sera?
Już znalazłam szybki przepis na pierś z czosnkiem i bułką tartą ale pieczone w piekarnikuco prawda w przepisie jest parmezan, ale chyba właśnie po pieczeniu położę ser żółty i będzie dobrze
Matleena, Pati78 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAlicja mój Franek wychodząc ze szpitala 2 tyg temu jadł 47ml, w domu daliśmy mu 50ml i ładnie zjadał, po paru dniach daliśmy mu 55 ml, po kolejnych paru 60ml a teraz je po 65 ml i zdarzyło się że to było za mało. Mały je średnio co 3-3.5h, czasem sam się wybudza a czasem wybudzam go zmianą pieluszki i tak zjada. W nocy niestety dłuższych przerw nie mamy. Wczoraj Franio ważył 3200KG także 560g w ciągu 2 tyg i uważam że to ładny przyrost.
Flakonik przy mleku mm to dzieci robią czasem co 2 dni kupkę i niby to normalne. Mój robi 2-3 razy dziennie. A dopajasz dziewczynki wodą??
Zieloneoliwki ja do szpitala miałam wszystko zabrane podkłady dla siebie i na łóżko a ku mojemu zdziwieniu wszystko zapewnił mi szpital.alicja_ lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMy dzisiaj byliśmy na bioderkach i wszystko wporządeczku
Za tydzień mamy wizytę z lekarzem rehabilitacji. 21go idziemy na usg główki i 28go wizyta u neonatologa. W styczniu już 5go wizyta kontrolna u okulisty i 18go wizyta u neurologa. Na luty już wizyta u otolaryngologa i kontrolne badanie bioderek. Przed świętami też bilans nas czeka, kontrolne badanie krwi i pierwsze szczepienie.
Najważniejsze dla nas to usg główki...stres nas zżera mimo że staramy się tego nie okazywać...mnie już codziennie boli żołądek z tego wszystkiego...
pati_zuzia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyZieloneOliwki wrote:No właśnie ja mam dwie paczki podkładów- jedne te Belli, a drugie BabyOno i majtek jednorazowych mam paczkę- 5szt, ale kupiłam też 3 pary takich zwykłych białych, takich bawełnianych bo gdzieś wyczytałam że takie można mieć. Bałam się że mało tych podkładów
a tych na łóżko ile ? Ja spakowałam 5 sztuk, chyba więcej nie potrzeba?
Ja podkładów na łóżko zapakowałam całe opakowanie ale nie mam pojęcia ile sztuk tam jest ich. -
Witam,
Wracając do wczorajszego tematu wypowiadania się na forum itp...
Ja osobiście codziennie was czytam, czasem się wypowiem, o coś zapytam. Niestety nie jest to na taka skalę jak wasze konwersację
Różnie to z nami bywa, jedne maja czas pisać, inne wypowiadają się tylko czasem lub też zwracają się na forum o jakąś poradę, inne zaś potrafią na wszystko znaleźć czas pomimo dzieci w domu itd. (np. Flakonik- i pozostałe aktywne mamy)- wielki szacun dla was za zorganizowanie...
Każdy jest inny.
Wiadomo że na początku każda z nas się cieszyła i pełna euforii zgłaszała do wątku na forum. Część może faktycznie gdzieś bezpowrotnie odeszła i możemy już od nich wieści nie dostać, ale założe się że jest pełno dziewczyn takich jak ja które pomimo iż rzadko się wypowiadają stale czytają wątek i korzystają z waszych cennych rad itd.
Ja gdybym tylko mogła częściej pisałabym na forum ale u mnie non stop coś się działo... Np. Ostatnia akcja z atakiem po operacji u mojej mamy i jej pobyt w szpitalu- może kojarzycie temat, bo pisałam o tym na forum i dostałam od was wsparcie dobrym slowem- za co serdecznie dziękuje...
Tak więc jak tylko będę miała coś sensownego do powiedzenia to napewno się znów odezwęa i jeśli ktoś poczuje się urażony moja wypowiedzią to z góry przepraszam... To tylko moje zdanie na ten temat
Kończąc już ten mój monolog pozdrawiam wszystkie mamusiek które tula już swoje pociechy i te które tak jak ja czekają jeszcze z niecierpliwością
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2015, 14:22
Matleena, balbo, pati_zuzia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyObdzwoniłam moje trzy koleżanki ze szkoły rodzenia które rodziły w ostatnich dniach i wiecie co? usłyszałam piękne historie porodów! Oczywiście każda jedna (tak jak tu na forum) twierdzi że boli ale dziecko przyłożone do piersi wynagradza wszystko i te złe chwile szybko idą w zapomnienie...
Mnie dzisiaj brzuch strasznie twardnieje, stawia się co chwile, położna twierdzi że to skurcze przepowiadającehehe ciekawe na kiedy mi poród przepowiedzą
jedno jest pewne - do stycznia się wykluje
-
nick nieaktualnyBoziu jak ja bym chciala was nadrobic ale jest to nierealne
Dzis wychodzimy do domku maly jest dokarmiany mlekiem sztucznym bo u mnie pokarmu prawie zero mam odciagac laktatorem ale na wszelki wypadek kupujemy na noc mleko bo moje brodawki az krwawia postaram sie w domu byc na bierzaco
ZieloneOliwki, genoweffa lubią tę wiadomość
-
Flakonik wrote:U nas kupki pojawiaja sie raz na dzien. Ale za to solidne. Chyba to nie jest jakas nieprawidlowosc ze tylko raz dziennie przy mm?
Flakonik mi mówiła pediatra że min. 1 na dobę....jak po mm 24h nie było kupy to zacznamy sie martiwć -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny