X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2015, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamuśki które już mają poród za sobą.. Które rodziły po raz pierwszy . Jechalyscie do szpitala mając skurcze w jakiej częstotliwości? I jak długo liczylyscie zanim postanowlilyscie się udać do szpitala?

Ja się czuje strasznie, skurcze co 8 minut trochę mocniejsze od miesiaczkowych, ale do zniesienia, mdłości, ogólne osłabienie i zimne dreszcze :/ do szpitala mam 10 minut samochodem..papiery miałam wypisywanie ostatnio będąc w szpitalu i powiedzieli, ze jak przyjadę to mam tylko przypomnieć i ominie mnie papierologia

Matleena, ZieloneOliwki lubią tę wiadomość

• rewelka Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myszata92 wrote:
    Mamuśki które już mają poród za sobą.. Które rodziły po raz pierwszy . Jechalyscie do szpitala mając skurcze w jakiej częstotliwości? I jak długo liczylyscie zanim postanowlilyscie się udać do szpitala?

Ja się czuje strasznie, skurcze co 8 minut trochę mocniejsze od miesiaczkowych, ale do zniesienia, mdłości, ogólne osłabienie i zimne dreszcze :/ do szpitala mam 10 minut samochodem..papiery miałam wypisywanie ostatnio będąc w szpitalu i powiedzieli, ze jak przyjadę to mam tylko przypomnieć i ominie mnie papierologia

Ja nie rodziłam, ale z tego co wiem to najlepiej jak są co około 4 minuty, spróbuj kąpieli i nospę weź, jeżeli od tego nie przejdą skurcze, to możesz spokojnie jechać :)

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myszata92 wrote:

ja jechałam jak już nie mogłam wytrzymać z bólu :) a skurcze były częstsze niż co 5 min

7w3d 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2015, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poczekam jeszcze. Ciągle mam wrażenie, ze nigdy nie urodze..mecze się z tymi mocniejszym skurczami od północy, potem zasnelam i teraz znowu. Boję się, ze jak już pojadę, to znów się zatrzyma wszystko.. Będzie ciężko.. Ale Pociesza mnie jednak myśl, ze na końcu czeka mnie cudowna nagroda :)

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myszata92 wrote:
    Poczekam jeszcze. Ciągle mam wrażenie, ze nigdy nie urodze..mecze się z tymi mocniejszym skurczami od północy, potem zasnelam i teraz znowu. Boję się, ze jak już pojadę, to znów się zatrzyma wszystko.. Będzie ciężko.. Ale Pociesza mnie jednak myśl, ze na końcu czeka mnie cudowna nagroda :)
    spróbuj połazić po schodach, trochę przysiadów i bardzo cieplą kąpiel, to wszystko powinno nasilić skurcze.

7w3d 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2015, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sprubuje cos porobić:) ale lipa troszkę, bo w łazience montuja nam akurat Nowa kabinę prysznicowa jak na złość dzisiaj;p

• rewelka Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myszata92 wrote:
    Sprubuje cos porobić:) ale lipa troszkę, bo w łazience montuja nam akurat Nowa kabinę prysznicowa jak na złość dzisiaj;p

Poproś Panów żeby się pospieszyli, bo nie możesz stwierdzić czy rodzisz :)

Matleena, ZieloneOliwki lubią tę wiadomość

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2015, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sumie bawią się z tym od wczoraj popołudnia, a to mój mąż z bratem montuja to mogę ich wykopać:P

justyna14 lubi tę wiadomość

• lips Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszata u ciebie kabina prysznicowa a u nas właśnie się pralka zepsuła ... JAk na złość. W niedziele mam skierowanie do szpitala a do pralki mają przyjść w poniedziałek.... Mam nadzieje że się z tym uwiną jak będę w szpitalu bo jak nie to będzie noworodek w domu i brak pralki :) Jak w opowieściach mojej babci :)

atdc3e5eao0yqv5p.png
  • lips Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze z tym karmieniem to chyba nie jest łatwa sprawa, bo bardzo dużo dziewczyn które już urodziły mają z tym problem. Troche się tego boje... Macie moze jakieś stronki internetowe albo coś żeby poczytać jakieś madre rzeczy (złote zasady itd) ?

atdc3e5eao0yqv5p.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam skurcze co 4 min jak jechałam do szpitala tyle ze u mnie od razu były co 4 i czekałam od 1 w nocy do 4 rano i 4 zdecydowałam zze jadę :)

Powiedzcie mi dziewczyny czy to mleko w cycach się jakoś ustabilizuje bo mi dosłownie się leje :P dziś przez 10 min poodciagalam i 100 ml nadoilam

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2015, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suerte wrote:
    i w ogóle mam jakąś depresje, ze zła ze mnie matka, że pewnie robie cos nie tak... od porodu tylko wyje...

Miałam to samo przez pierwszy tydzień.
    Teraz Sarka ma 3 tygodnie i widzę, że to było działanie hormonów.
    Fakt - jestem wciąż bardziej wrażliwa, ale to już nie to co było w tych pierwszych dniach. Budziłam się rano i płakałam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2015, 11:58

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2015, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    Alicja chodzi o to ile Sarka zjada i czy ok? moim zdaniem, choć na początku kp, więc tego się na ml nie da przełożyć, ale wydaje mi się, że całkiem sporo zjada. Ale jak już Ci kiedyś pisałam, najważniejsze, żeby dzidzia była zadowolona, dostała jeść na żądanie i przybierała na masie systematycznie, co najmniej 100 g tygodniowo. Kiedy się teraz ważycie?

Tak, tak.
    Karmie tylko MM.
    Dzidzia właśnie nie dostaje jeść na żądanie, tylko wybudzamy ją co 3h - tak kazał pediatra po incydencie z odwodnieniem i osłabieniem.
    Mam wagę w domu więc ważymy się codziennie. Przybiera już ładnie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2015, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pozwole sobie opisac swoj poród ;)
    Pojechalam do szpitala zgodnie z terminem- we wtorek 1.12. Nic mi sie nie działo. Załozyli mi taki cewnik, ktory mial powodowac rozwarcie. Nosilam go caly dzien i noc i w srode mialam miec kroplowke na wywolanie. Ale ruch na porodowce i mi nie dali. Wiec kolejny dzien w stresie.
    w nocy dostalam dosc silne skurcze, ale po zbadaniu okazalo sie ze rozwarcie nie postepuje. I do rana musialam sie z tym meczyc. Po wizycie zdecydowali ze dadza mi kroplowke. Od 10 lezalam na porodowce. Skakalam na pilce, chodzilam a bol juz byl nie do zniesienia. Przed 13 odeszly mi wody i wtedy zaczela sie juz ostra jazda.
    Zęby wbijałam w fotel i oddychalam tak intensywnie ze zaslony chodzily. Po 14 pelne rozwarcie i dosc dlugo parłam bo Mała nie chciała wyjsc. Pocieta zostalam kilka razy, bo Mała miała rączkę przy główce. Ale o 14:25 polozyli mi ja na brzuchu i juz nic nie bylo wazne :)

Miała ktoras z Was sciagane szwy po nacieciu? Ja dzisiaj ide i boje sie strasznie, bo ciagle mnie tam boli.

alicja_, rewelka, pati_zuzia, kwiatakacji lubią tę wiadomość

• Martosza83 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suerte wrote:
    i w ogóle mam jakąś depresje, ze zła ze mnie matka, że pewnie robie cos nie tak... od porodu tylko wyje...
    Suerte spokojnie tak chyba miała kazda z nas....ja jak wrocilam do domu to tylko ryczalam moj mąż był załamany ale teraz juz jest oki

f2wlanlibm0fi1og.png
  • Matleena Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2016, 09:08

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2015, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 12:28

• Acikk Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suerte wrote:
    a Wasze maluchy tez w dzień śpią a w nocy szaleja?
    Oj tak...

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2015, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myszata, ja też z tych nie rodzących ale rzeczywiście 4-5 minut musi być. :) Weź magnez i no spę i wypij dużo wody jak nie możesz wziąć kąpieli. Jak straszaki to przejdzie, a jak porodowe to nie przejdzie ;)

Była u mnie mama i umyła okna, przyozdobiłam je później i od pół godziny pobolewa mnie brzuch... Wyciągam dzisiaj po południu męża na spacer i psa, który niemiłosiernie ciągnie na smyczy :P A później mam zamiar go wykorzystać seksualnie (męża, nie psa oczywiście :D ) może coś się ruszy :P

Matleena, alisss871, Dżulia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2015, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suerte wrote:
    a Wasze maluchy tez w dzień śpią a w nocy szaleja?

Tak...

‹‹ 2083 2084 2085 2086 2087 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ