X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 grudnia 2015, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lips ja nie mialam podanego zelu ale tabletke z ta proglastyna i mialo byc tak, ze daja mi pierwsza po 6 h sprawdzaja jak sytuacja, w moim przypadku czy moga mi przebic wody czy raczej dac druga tabletke. Po badaniu zdecydowali,ze dadza dr tabletke. Po pierwszej bardzo nic sie nie dzialo, mialam skurcze,ale slabe. Po drugiej tabletce sie rozkrecilo na tyle, ze urodzilam. Jesli by druga tabletka nie podzialala to wtedy przebili by wody i podlaczyli pod oxy, taki byl plan. Lezala ze mna dziewczyna, ktora poszla rodzic po pierwszej tabletce. trzymam kciuki,zeby szybko poszlo :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 grudnia 2015, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneczka a ty jak? Nadal w dwupaku czy rodzisz? Bo dzisiaj twoj termin ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 grudnia 2015, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kwiatakacji wrote:
    Teraz moje pytania do mam:
    - jak kładziecie dzieciaczki do spania. Na plecach czy na boku?
    - jak/czym czyścicie nosek?
    My zazwyczaj na boku, chyba ze po aktywnosci to na pleckach.
    Do noska mamy sol fizjologiczna naprzemiennie z woda morska, po zaaplikoeaniu maly lezy bokiem i kicha i nosek czyscimy frida albo gruszka. Tylko ze u nas maly ma niezyt noska wiec robimy to dosc czesto.

Kurcze wlasnie moj maz tez chce te mleki hipp jako kolejne, tylko zastanawiam sie jak jest z karmieniem bo jest chyba mniej kaloryczne nniz pozostale?

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 grudnia 2015, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matleena, w 36 tc Kubuś ważył 2700-2800 więc nie sądzę żebym rekord miała pobić :P Zresztą raczej nie chcę, zostanę w cieniu :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 grudnia 2015, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kwiatakacji wrote:
    Dzięki Flakonik.

Ja jeszcze zaspamuję zdjęciem jak już znalazłam chwilę na forum.
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/9aa84e7fbfb1.jpg

Marianka śliczna jest. Dla mojej mam kupiony identyczny pajacyk ;D Już się nie mogę doczekać aż swoją go w niego ubiorę ;D

kwiatakacji lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 grudnia 2015, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik wrote:
    Oo i dzisiaj i Kasia w koncy zaczela sie swiadomie usmiechac. Narazie zaszczyt spotyka tylko mnie ;) mam nadzieje ze bie dlugo i tata doczeka sie usmiechu od dziewczynek ;) do mnie smieja sie od razu jak mnie widza ;)
    Niesamowite to jest :)
    I zaczely nam glowke unosic. Przez chwile potrafia utrzymac.

Super z tym uśmiechem! Zazdroszczę.

Moja Sarka też już od kilku dni trzyma w miarę ładnie główkę kilka sekund:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 grudnia 2015, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kwiatakacji wrote:

Na boku.
    Frida.

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 grudnia 2015, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a macie może jakiś pomysł na prezent gwiazdkowy dla pięciolatki? Zażyczyła sobbie od "mikołaja" zwierzaka-futrzaka interaktywnego, ale to koszt minimum 100zł, w tym roku nie możemy sobie na to pozwolić. Lubi kolorowanki, malowanie farbami, przedstawienia, "Gotowanie", księżniczkę Elsę :) coś do 60-70zł max?
    Lubi też Peppę i oglądać Maszę i Niedźwiedzia :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2015, 21:49

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 grudnia 2015, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zieloneoliwki to może popatrz dla niej jakies plastyczne rzeczy z Krainy Lodu?? :)
    Moze cos w yym stylu? Moze ciut powyzej budzetu ale trzeba popatrzec czy byloby taniej.
    http://allegro.pl/mega-zestaw-pamietnik-kraina-lodu-frozen-45-el-i5788745140.html[url][/url]

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2015, 21:32

• rewelka Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2015, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZieloneOliwki wrote:
    Dziewczyny, a macie może jakiś pomysł na prezent gwiazdkowy dla pięciolatki? Zażyczyła sobbie od "mikołaja" zwierzaka-futrzaka interaktywnego, ale to koszt minimum 100zł, w tym roku nie możemy sobie na to pozwolić. Lubi kolorowanki, malowanie farbami, przedstawienia, "Gotowanie", księżniczkę Elsę :) coś do 60-70zł max?

Popatrz sobie tą serię, są różne szkicowniki, u mnie i męża w rodzinie dziewczynki się tym zachwycały

merlin.pl/Top-Model-Szkicownik-projektantki-kolorowanka_Depesche/browse/product/206,830756.

www.smyk.com/szukaj/produkt?q=top+model+kolorowanki

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • Dżulia Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2015, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZieloneOliwki - mojego Piotrka chrzesnica tez zechciała prezent którego cena zawaliła nas z nóg. Pojechaliśmy do Reala i tam był outlet zabawek ( u nas w osobnym pomieszczeniu). I taka sama zabawkę znaleźliśmy po 50 zl. Obkupilismy wszystkich chrzesniakow za pół darmo. Plus do tego jest rabat -30% na kolejne zakupy. Nie wiem czy u ciebie jest ten sklep i jak to tam wygląda, ale może skorzystasz.

• Matleena Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2015, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2016, 09:35

cytrynówka lubi tę wiadomość

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 grudnia 2015, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zerkam dziewczyny na to co piszecie. Na taki zestaw jaki Megi pokazała jest chyba jeszcze za malutka, ma 4 latka dopiero niedawno skończone i takimi naklejkami to prędzej poobkleja całe mieszkanie :P a notes ani pamiętnik się nie przyda jeszcze ;)

Dżulia, u nas nie ma takiego outletu. Był outlet Smyka ale zamknęli, a taki w markecie to jest tylko w Tesco ale ubraniowy.

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 grudnia 2015, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kwiatakacji wrote:

Ja zawsze kładę na boczku. Z prostego powodu, nie zawsze małej się odbija i boje się, ze uleje i się zakrztusi. Położna mówiła, że ortopedzi nie zalecają ze względu na bioderka ale jej zdaniem zakrztuszenie jest bardziej niebezpieczne niż bioderka. Czasami położę w dzień małą na pleckach jak wiem, że nie jest po karmieniu. Ale osobiście czuję się "bezpieczniej" jak jest na boczku. Sama też woli przekładać główkę na boczek.

Nosek czyścimy aspiratorkiem. Najpierw wpuszczam sól do noska a potem odciagam. Ale planuję kupić fridę do odkurzacza, bo aspiratorek nie radzi sobie z większymi fluczkami.

• Dżulia Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2015, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Facet mówił, że to teraz otworzyli parę dni temu bo muszą pozbyć się końcówek serii zabawek i uszkodzonych rzeczy. I będzie trwał do świąt. Ale to możliwe ze tylko w Szczecinie.
    I w sumie tak myślę, że to bardziej "straganik". Jak na rynku się tam czułam ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2015, 22:03

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 grudnia 2015, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja malutka też stara się trzymać główkę. I też kilka sekund jest w stanie. No tak 1-2 sekundy. Czasami aż się boję czy nie za szybko ta główkę unosi...

A jesli chodzi o uśmiechy to nie wiem czy świadome, ale kilka razy uśmiechnęła sie do mnie tak po prostu. A tak to przez sen często się usmiecha :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 grudnia 2015, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZieloneOliwki wrote:
    Lubi też Peppę i oglądać Maszę i Niedźwiedzia :)

Może puzzle z krainy lodu ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 grudnia 2015, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annielica wrote:
    Może puzzle z krainy lodu ?
    ma już kilka ;)

• Moniusia89 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2015, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    k

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2016, 13:38

d69c20mmk9myteud.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 grudnia 2015, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniusia89 wrote:
    ZieloneOliwki może wpisz w allegro kraina lodu wyskoczą Ci różne zabawki typu lalki, kubki itd może coś znajdziesz :)
    Przejrzałam, niestety nic mnie nie zaciekawiło. Na jedne zabawki jest za duża, a na drugie za mała. Nie ma nic pośredniego... Będę myśleć jeszcze :)

‹‹ 2107 2108 2109 2110 2111 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ