X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • cytrynówka Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2015, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piegus wrote:
    U mnie 25. Staram się tym nie stresować, skoro wg lekarza jest jeszcze w normie. Chociaż już oczywiście poczytałam w necie trochę na ten temat. A u Ciebie lekarz coś mówił że dużo?

Moja gin mówi, że mam w górnej granicy normy i że synuś ma niezły basen i ma w czym pływać :) uspokaja mnie, bo ja oczywiście też u dr Google naczytalam się różnych okropnosci :/ powiedziała tylko, żebym nie czekała na ostatnią chwilę jak dostanę regularnych skurczów, tylko lepiej żebym jechała na IP i byla pod obserwacją lekarza.
    Ciebie tez tak próbują uspokoić?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2015, 16:15

ug37hdgeo4bxjxq2.png
    f2wl6iyeydwn0wui.png

BETAHcg 2.01.2019 7326,00 :D
  • lips Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2015, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aannkkaa tylko spokojnie. Napewno wszystko bedzie dobrze. Moze juz jutro cos ruszy i bedziesz miala juz dzidziusia w ramionach :)

atdc3e5eao0yqv5p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 grudnia 2015, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matlena ja też nie zamierzam dziś rodzić Ani dziś ani w następnym tygodniu... Mam nadzieję, że urodzę do końca grudnia a jak nie to i tam już mi wszystko jedno. Zwłaszcza że szaleją mi hormony i mąż mnie wkurza...

• Piegus Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2015, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cytrynówka wrote:
    Moja gin mówi, że mam w górnej granicy normy i że synuś ma niezły basen i ma w czym pływać :) uspokaja mnie, bo ja oczywiście też u dr Google naczytalam się różnych okropnosci :/ powiedziała tylko, żebym nie czekała na ostatnią chwilę jak dostanę regularnych skurczów, tylko lepiej żebym jechała na IP i byla pod obserwacją lekarza.
    Ciebie tez tak próbują uspokoić?
    Mój lekarz prowadzący mówił mi dokładnie to samo, mały ma w czym pływać. Ale nic mi nie mówił żebym miała na to uważać czy robić cokolwiek. Zresztą tak jak pisałam, trochę mnie olał, bo po wizycie w 37 tygodniu już się ze mną nie umawiał. Ja nawet nie wiedziałam do wczoraj że mam to wielowodzie i jestem ciekawa od kiedy się to utrzymuje...

2EeVp2.png
    NcmSp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 grudnia 2015, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aannkkaa wrote:
    Byłam znowu na izbie przyjęć bo miałam ciśnienie 152/110 to nic ze trzy dni temu wyszła ze szpitala. Oczywiście okazało się ze nie ma miejsc na patologii ciąży i mam jutro rano być na czczo i będzie znowu test oxy ale mam mieć torbę z rzeczami juz dla dziecka. Cale szczęście że mój lekarz jutro ma dyżur !! Jeszcze dziśna ktg małemu skoczyło tętno do 200 i alarm wył m i jak mam się nie denerwowac dziewczyny.
    Juz mam dość ciąży poważnie mam dość tak się boje o moje maleństwo!!:(

Biedna jesteś z tym ciśnieniem, strasznie Ci wspólczuję, że się musisz tyle nastresować. Wcale bym się nie żdziwiła gdybyś jutro już tuliła dzidziusia. Przy takim ciśnieniu i skaczącym tętnie Ci lekarze powinni coś zacząć działać, czego życzę z całego serducha ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 grudnia 2015, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje nowym mamom :)

Widziałam pytanie o krwawienie po cc. Ja już nie krwawię :) ostatnio z 2 razy jakieś plamienie było. Teraz czysto. Ogólnie niewiele krwawiłam. Tylko tuż po sporo. Ale po cc tak jest bo macica jest oczyszczona przy operacji.

Dziś zostawiliśmy małą pod opieką babć i pojechaliśmy na zakupy. Nie cierpię każdej minuty spędzonej bez córki!!! tak tęskniłam !!!

Pytanie do mam KP. Czy jak czujecie bolesne i napięte, nabrzmiałe piersi to to znaczy, że są przepełnione mlekiem? Co robicie jeśli jesteście wtedy poza domem bez dziecka? Nie wiem czy wożenie za sobą laktatora w takiej sytuacji to nie przesada?

genoweffa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 grudnia 2015, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 12:29

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 grudnia 2015, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marik wrote:
    Biedna jesteś z tym ciśnieniem, strasznie Ci wspólczuję, że się musisz tyle nastresować. Wcale bym się nie żdziwiła gdybyś jutro już tuliła dzidziusia. Przy takim ciśnieniu i skaczącym tętnie Ci lekarze powinni coś zacząć działać, czego życzę z całego serducha ;)
    Jutro będzie mój lekarz wiec mam nadzieje że podejdzie rozsądnie do sprawy.
    Juz nawet niech mi cesarke robią ale niech już go wyciagną z brzucha.
    Mój lekarz na ostatniej wizycie mowil cos o cesarce ale żadnych konkretow ..
    Byle do jutra.
    Muszę zjeść kolacje porzadna bo od północy ne jeść i nie pić mam.
    Trzymjcie jutro kciuki za nas
    Ja wam wszystkim też kibicuje i trzymam kciuki za szybkie i bezbolesne rozwiązania :*

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 grudnia 2015, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 grudnia 2015, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• lips Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2015, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A nie orietujecie sie moze jak to jest z tym zelem z prostaglandynami? To rozpoczyna akcje porodoeaxczy tylko otwiera szyjke. ? Pozniej i tak podaja oxy ? I po jakim czasie moze sie zaczac porod. Jakos o tym nie czytalam a teraz mam bardzo ograniczony dostep do neta.

atdc3e5eao0yqv5p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 grudnia 2015, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 12:30

aannkkaa, Moniusia89, emilka24, Dominique88, annielica, Mama-julka, rewelka, Piegus, Dżulia, revvelka, m@rzenie, kwiatakacji, Flakonik, MeGi2986, Pchelkaa, Marta0912, pati_zuzia, Matleena, ZieloneOliwki, Madzisek, genoweffa, Klara87, iNso87, maya34 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 grudnia 2015, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To i ja wstawię fotki niuni :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 11:09

Dominique88, aannkkaa, Mama-julka, emilka24, rewelka, Piegus, Dżulia, revvelka, m@rzenie, Moniusia89, kwiatakacji, Flakonik, MeGi2986, Pchelkaa, Marta0912, pati_zuzia, Matleena, Madzisek, genoweffa, Klara87, iNso87, maya34 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 grudnia 2015, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przesłodkie macie maluszki <3

• Asiowa Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2015, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgłaszam się nadal w dwupaku. Skurcze nieregularne dokuczają mi cały dzień. Momentami są dość bolesne. Teraz leże w łóżku, brzuch twardnieje co jakiś czas i boli (kłuje) mnie nad wzgórkiem łonowym. Bardzo jestem ciekawa czy coś ruszy...

bl9ccwa1nyfonmaw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 grudnia 2015, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aannkkaa życzę żebyś już jutro miała dziecko przy sobie. Najedz się ładnie :-D Trzymam jutro kciuki :-)

• mnk Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2015, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jutro 40 tc i nic:D

201601051762.png
    mhsvi09k6j9c3g8t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 grudnia 2015, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tesciowa tak strasznie nalega zeby do nich przyjechac...nie wiem juz co jej mowic.
    Dluga droga ale w sumie w lutym pol swiata przelecimy..i sie zastanawiam czy nie lepiej najpierw sprawdzic na krotszym dystansie jak dziewczynki zniosa lot samolotem

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2015, 18:39

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 grudnia 2015, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sliczny Bartus i Kornelka <3 <3

annielica, Suerte, Kourtney lubią tę wiadomość

• mnk Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2015, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieciaczki musza miec. Skonczone 3 miesiace zeby samolotem leciec ;s i do paszportu tez 3 miechy. Wiec wczesniej chyba nie polecicie:D

201601051762.png
    mhsvi09k6j9c3g8t.png
‹‹ 2105 2106 2107 2108 2109 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ