X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • cytrynówka Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2015, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piegus wrote:
    U mnie 25. Staram się tym nie stresować, skoro wg lekarza jest jeszcze w normie. Chociaż już oczywiście poczytałam w necie trochę na ten temat. A u Ciebie lekarz coś mówił że dużo?

Moja gin mówi, że mam w górnej granicy normy i że synuś ma niezły basen i ma w czym pływać :) uspokaja mnie, bo ja oczywiście też u dr Google naczytalam się różnych okropnosci :/ powiedziała tylko, żebym nie czekała na ostatnią chwilę jak dostanę regularnych skurczów, tylko lepiej żebym jechała na IP i byla pod obserwacją lekarza.
    Ciebie tez tak próbują uspokoić?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2015, 16:15

ug37hdgeo4bxjxq2.png
    f2wl6iyeydwn0wui.png

BETAHcg 2.01.2019 7326,00 :D
  • lips Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2015, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aannkkaa tylko spokojnie. Napewno wszystko bedzie dobrze. Moze juz jutro cos ruszy i bedziesz miala juz dzidziusia w ramionach :)

atdc3e5eao0yqv5p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 grudnia 2015, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matlena ja też nie zamierzam dziś rodzić Ani dziś ani w następnym tygodniu... Mam nadzieję, że urodzę do końca grudnia a jak nie to i tam już mi wszystko jedno. Zwłaszcza że szaleją mi hormony i mąż mnie wkurza...

• Piegus Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2015, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cytrynówka wrote:
    Moja gin mówi, że mam w górnej granicy normy i że synuś ma niezły basen i ma w czym pływać :) uspokaja mnie, bo ja oczywiście też u dr Google naczytalam się różnych okropnosci :/ powiedziała tylko, żebym nie czekała na ostatnią chwilę jak dostanę regularnych skurczów, tylko lepiej żebym jechała na IP i byla pod obserwacją lekarza.
    Ciebie tez tak próbują uspokoić?
    Mój lekarz prowadzący mówił mi dokładnie to samo, mały ma w czym pływać. Ale nic mi nie mówił żebym miała na to uważać czy robić cokolwiek. Zresztą tak jak pisałam, trochę mnie olał, bo po wizycie w 37 tygodniu już się ze mną nie umawiał. Ja nawet nie wiedziałam do wczoraj że mam to wielowodzie i jestem ciekawa od kiedy się to utrzymuje...

2EeVp2.png
    NcmSp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 grudnia 2015, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aannkkaa wrote:
    Byłam znowu na izbie przyjęć bo miałam ciśnienie 152/110 to nic ze trzy dni temu wyszła ze szpitala. Oczywiście okazało się ze nie ma miejsc na patologii ciąży i mam jutro rano być na czczo i będzie znowu test oxy ale mam mieć torbę z rzeczami juz dla dziecka. Cale szczęście że mój lekarz jutro ma dyżur !! Jeszcze dziśna ktg małemu skoczyło tętno do 200 i alarm wył m i jak mam się nie denerwowac dziewczyny.
    Juz mam dość ciąży poważnie mam dość tak się boje o moje maleństwo!!:(

Biedna jesteś z tym ciśnieniem, strasznie Ci wspólczuję, że się musisz tyle nastresować. Wcale bym się nie żdziwiła gdybyś jutro już tuliła dzidziusia. Przy takim ciśnieniu i skaczącym tętnie Ci lekarze powinni coś zacząć działać, czego życzę z całego serducha ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 grudnia 2015, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje nowym mamom :)

Widziałam pytanie o krwawienie po cc. Ja już nie krwawię :) ostatnio z 2 razy jakieś plamienie było. Teraz czysto. Ogólnie niewiele krwawiłam. Tylko tuż po sporo. Ale po cc tak jest bo macica jest oczyszczona przy operacji.

Dziś zostawiliśmy małą pod opieką babć i pojechaliśmy na zakupy. Nie cierpię każdej minuty spędzonej bez córki!!! tak tęskniłam !!!

Pytanie do mam KP. Czy jak czujecie bolesne i napięte, nabrzmiałe piersi to to znaczy, że są przepełnione mlekiem? Co robicie jeśli jesteście wtedy poza domem bez dziecka? Nie wiem czy wożenie za sobą laktatora w takiej sytuacji to nie przesada?

genoweffa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 grudnia 2015, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 12:29

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 grudnia 2015, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marik wrote:
    Biedna jesteś z tym ciśnieniem, strasznie Ci wspólczuję, że się musisz tyle nastresować. Wcale bym się nie żdziwiła gdybyś jutro już tuliła dzidziusia. Przy takim ciśnieniu i skaczącym tętnie Ci lekarze powinni coś zacząć działać, czego życzę z całego serducha ;)
    Jutro będzie mój lekarz wiec mam nadzieje że podejdzie rozsądnie do sprawy.
    Juz nawet niech mi cesarke robią ale niech już go wyciagną z brzucha.
    Mój lekarz na ostatniej wizycie mowil cos o cesarce ale żadnych konkretow ..
    Byle do jutra.
    Muszę zjeść kolacje porzadna bo od północy ne jeść i nie pić mam.
    Trzymjcie jutro kciuki za nas
    Ja wam wszystkim też kibicuje i trzymam kciuki za szybkie i bezbolesne rozwiązania :*

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 grudnia 2015, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 grudnia 2015, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• lips Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2015, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A nie orietujecie sie moze jak to jest z tym zelem z prostaglandynami? To rozpoczyna akcje porodoeaxczy tylko otwiera szyjke. ? Pozniej i tak podaja oxy ? I po jakim czasie moze sie zaczac porod. Jakos o tym nie czytalam a teraz mam bardzo ograniczony dostep do neta.

atdc3e5eao0yqv5p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 grudnia 2015, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 12:30

aannkkaa, Moniusia89, emilka24, Dominique88, annielica, Mama-julka, rewelka, Piegus, Dżulia, revvelka, m@rzenie, kwiatakacji, Flakonik, MeGi2986, Pchelkaa, Marta0912, pati_zuzia, Matleena, ZieloneOliwki, Madzisek, genoweffa, Klara87, iNso87, maya34 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 grudnia 2015, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To i ja wstawię fotki niuni :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 11:09

Dominique88, aannkkaa, Mama-julka, emilka24, rewelka, Piegus, Dżulia, revvelka, m@rzenie, Moniusia89, kwiatakacji, Flakonik, MeGi2986, Pchelkaa, Marta0912, pati_zuzia, Matleena, Madzisek, genoweffa, Klara87, iNso87, maya34 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 grudnia 2015, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przesłodkie macie maluszki <3

• Asiowa Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2015, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgłaszam się nadal w dwupaku. Skurcze nieregularne dokuczają mi cały dzień. Momentami są dość bolesne. Teraz leże w łóżku, brzuch twardnieje co jakiś czas i boli (kłuje) mnie nad wzgórkiem łonowym. Bardzo jestem ciekawa czy coś ruszy...

bl9ccwa1nyfonmaw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 grudnia 2015, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aannkkaa życzę żebyś już jutro miała dziecko przy sobie. Najedz się ładnie :-D Trzymam jutro kciuki :-)

• mnk Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2015, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jutro 40 tc i nic:D

201601051762.png
    mhsvi09k6j9c3g8t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 grudnia 2015, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tesciowa tak strasznie nalega zeby do nich przyjechac...nie wiem juz co jej mowic.
    Dluga droga ale w sumie w lutym pol swiata przelecimy..i sie zastanawiam czy nie lepiej najpierw sprawdzic na krotszym dystansie jak dziewczynki zniosa lot samolotem

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2015, 18:39

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 grudnia 2015, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sliczny Bartus i Kornelka <3 <3

annielica, Suerte, Kourtney lubią tę wiadomość

• mnk Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2015, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieciaczki musza miec. Skonczone 3 miesiace zeby samolotem leciec ;s i do paszportu tez 3 miechy. Wiec wczesniej chyba nie polecicie:D

201601051762.png
    mhsvi09k6j9c3g8t.png
‹‹ 2105 2106 2107 2108 2109 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ