X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2015, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Wam, że to co dzieje mi się na twarzy w ciąży to jest po prostu niewiarygodne.
    Nigdy ale to nigdy nie miałam problemów z cerą. Nawet w okresie dojrzewania miałam głądziutką cerę i żadnych wyprysków. Na dzień dzisiejszy całą twarz mi wysypało i to tak porządnie, schodzi mi skóra z czoła i nosa i popękały mi naczynka. Już nie wiem co mam robić… Smaruje, peelinguje i nic.

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2015, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ma takiej opcji bo mieszkamy w starej kawalerce gdzie nie ma warunków do wychowywania dziecka. Za wynajem płacimy tak czy siak tyle, że trochę mniej ale to zawsze jednak pieniądze. Ledwo mieścimy się sami a mamy jeszcze 2 psy i teraz dojdzie dziecko, więc mieszkanie musimy wynająć większe i tak. I tutaj jest tylko kwestia czy wynająć mieszkanie ale to nadal mieszkanie czy ten dom pod miastem. Płacić będziemy tak czy inaczej, tylko pytanie ile. Też wolałabym spłacać swoje ale tak się nie da. Zresztą już tyle lat wynajmujemy i gdybym policzyła ile na to poszło to też bym się załamała. Ale płacimy za ciszę i spokój a to najważniejsze w życiu. Ogólnie cały czas staram się nie liczyć pieniędzy straconych a jedynie te które możemy zyskać.

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2015, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hashija wrote:
    anielica no skoro tak to może spełniaj marzenia! z wynajmu zawsze możecie zrezygnować :) a życie jest zbyt krótkie, by takie marzenia odsuwać na później :)

Hashija te ostatnie zdanie mnie tknęło ;) dzięki :*

A wy jakie macie marzenia ?:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2015, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba najmłodsza będę ja bo mam 20lat :-*!

alicja_, fresa, Renia7910 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2015, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annielica wrote:
    Nie ma takiej opcji bo mieszkamy w starej kawalerce gdzie nie ma warunków do wychowywania dziecka. Za wynajem płacimy tak czy siak tyle, że trochę mniej ale to zawsze jednak pieniądze. Ledwo mieścimy się sami a mamy jeszcze 2 psy i teraz dojdzie dziecko, więc mieszkanie musimy wynająć większe i tak. I tutaj jest tylko kwestia czy wynająć mieszkanie ale to nadal mieszkanie czy ten dom pod miastem. Płacić będziemy tak czy inaczej, tylko pytanie ile. Też wolałabym spłacać swoje ale tak się nie da. Zresztą już tyle lat wynajmujemy i gdybym policzyła ile na to poszło to też bym się załamała. Ale płacimy za ciszę i spokój a to najważniejsze w życiu. Ogólnie cały czas staram się nie liczyć pieniędzy straconych a jedynie te które możemy zyskać.

To w takim razie jest to już tylko Twoja i Twojego męża osobista decyzja. My nie wiemy jakie macie możliwości finansowe, ale jeżeli dojdziecie do wniosku, że Was na to stać, a na "NIE" nie przemawia nic poza manią oszczędzania - to uważam, że nie ma się co zastanawiać. Spełniajcie marzenia.

• Madzisek Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2015, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annielica wrote:

Moje obecne marzenie : urodzić w grudniu tego roku zdrowego dzidziusia :)

alicja_, czarnamaalina, fresa, Anko:-) lubią tę wiadomość

1usap07w9hybl9h9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2015, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzisek - ja mam takie samo marzenie:)
    I chciałabym, żebyśmy się wyrobili się z wykończeniówką do mojego 7 miesiąca ciąży - żeby dzidzia mogła mieszkać od początku w domu :)

Madzisek lubi tę wiadomość

• minnie_ Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2015, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annielica wrote:
    Jak dokładniej się temu przyjrzeć to to byłoby aż zbyt piękne. To o czym marzyłam dom i rodzina, dziecko, psy na podwórku to jak sen jak bajka... Czy to jest możliwe ?
    Jasne, że jest - ale nie dziwię się, że wkrada się takie powątpiewanie. My właśnie po pół roku zamknęliśmy kredyt, co prawda na mieszkanie z rynku wtórnego ale naprawdę świetne, duże, elegancko urządzone, jak nowe praktycznie. Do tego ja teraz kończę staż, od poniedziałku przeprowadzka tak bardzo wyczekana, wszystko się zmienia na lepsze i nagle myk - ciąża. Aż za piękne, żeby nagle tyle dobrego przyszło :) dlatego też moje duże obawy po ostatnim USG, że może jednak coś się zwali bo jest za dobrze.
    Ale jak widzisz, marzenia się spełniają tylko trzeba zawalczyć - dlatego myślę, że jeśli możecie sobie na to pozwolić, to zróbcie to, podobno człowiek żałuje najbardziej tego czego właśnie nie zrobił :) powodzenia!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2015, 13:39

13.05.2015 - Aniołek 8/6 tc [*]
  • baby Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2015, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baby wrote:
    mówicie że jak do słodkiego ciągnie, i mnie wypryszczyło, to na dziewuszkę? :) no to by się zgadzało

ja tam nie wierzę w takie gusła :) ale faktycznie nigdy takiej ochoty nie miałam na słodkie jak teraz
    Zawsze wolałam kwaśne smaki - a teraz wręcz odwrotnie. Nie tęsknię za musztardą, ogórasami, śledziami ... które normalnie uwielbiam

zwracam honor musztardzie :) jest pycha :D

kwiatakacji lubi tę wiadomość

f2wl4z17a25l2zbv.png

oraz nastoletni córka i syn :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2015, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny macie rację jeszcze dziś zadzwonimy do agencji. Oby ogłoszenie było aktualne. Właśnie uświadomiłam sobie jak byłoby mi przykro gdyby było nieaktualne, masakra...

alicja pochwal się zdjęciami domu ;)
    minnie ty też pochwal się fotkami mieszkanka :)

Dziewczyny życzę nam wszystkim spełnienia najskrytszych nawet marzeń:) same powiedzcie, czym byłoby życie bez marzeń ?:) Oby nasze dzieciaczki miały szczęśliwe i spełnione mamusie :)

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2015, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annielica wrote:
    Dziewczyny potrzebuję rady.

Co wybrać?
    Spełnić swoje marzenie i wynająć dom pod miastem za spore pieniądze (ale z drugiej strony niezbyt duże jak na taki dom - interesująca oferta), czy wynająć mieszkanie w mieście za pieniądze mniejsze niż wynajem domu (różnica między jednym i drugim to ok 1000zł). Kurde, że ja taka skąpa jestem, wszędzie oszczędności szukam, a tutaj taka możliwość ehhh, o niczym innym nie myślę, chybabym padła ze szczęścia...
    a nie macie możliwości kupić jakiego małego domku? choćby nawet na kredyt hipoteczny, czy płacisz za wynajem czy za rate kredytu to żadna różnica, a w końcu na stare lata będziesz miała swój własny domek spłacony. Po co komuś pakować do kieszeni całe życie? Taka moja rada, oczywiście zrobicie co będzie chcieli ale szkoda kasy. A przy wyborze dom a mieszkanie, zawsze wybrałabym dom :)

relg3e5e6cfj7fkg.png
    zrz63e5ewa17bqxb.png
    km5sdf9hhvdxzmyl.png
  • baby Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2015, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annielica wrote:

no jedno mam nadzieję że rośnie mi w brzuchu :)

a drugie to własna księgarniokawiarnia :)

a wspólne z M to mała chatka w Górach Sowich :)

f2wl4z17a25l2zbv.png

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2015, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam 28 lat, w czerwcu stuknie 29 :) więc z dziećmi przed 30 się wyrobiłam :)
    co do marzeń to ja zawsze chciałam mieć rodzinę pełną (chociaż model 2+2, a najlepiej więcej :) ) i własny dom :) Olusia już mamy, drugi bombelek w brzuszku, a do naszego domu przeprowadzimy się w ciągu 2-4 miesięcy :) aż boję się marzyć dalej, bo na razie wszystko jest za piękne żeby mogło być prawdziwe :)

Madzisek, Renia7910 lubią tę wiadomość

relg3e5e6cfj7fkg.png
    zrz63e5ewa17bqxb.png
    km5sdf9hhvdxzmyl.png
  • baby Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2015, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aannkkaa wrote:
    Chyba najmłodsza będę ja bo mam 20lat :-*!

ha :) przy dobrych wiatrach mogłabym być Twoją mamą Aneczko :D pozdrawiam ciepło

justyna14, alicja_, Renia7910 lubią tę wiadomość

f2wl4z17a25l2zbv.png

• Hashija Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2015, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annielica wrote:

czy to jest normalne, że ja nie mam marzeń? Chciałabym tylko urodzić zdrowe dziecko, mieć fajne mieszkanko może z jakimś ogródkiem i prace w której bym sięspełniała a byłaby stała i niekłopotliwa. Czyli żyć spokojnie.... nic górnolotnego...

• Poz!omka. Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2015, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też jestem za domem, dlatego jak tylko mój M zaczął rozważać kredyt mieszkaniowy, to przekonuje go że lepiej nie wielki dom trochę więcej dołożyć, ale mieć swoje, nie opłacać żadnej administracji czynszu i wgl. Oh jak mi sie marzy taki domek :D Mimo że mamy teraz mieszkanie (wynajęte) małe dwa pokoje ale jest naprawdę piękne, w cudownej lokalizacji, cisza spokój, za oknem mam mały lasek i jest tu naprawdę pięknie o każdej porze roku, słoneczko mam cały dzień, blok ma dopiero 2 lata, sąsiedzi przesympatyczni i aż żal mi by było to opuszczać :D No ale nie chcemy opłacać komuś całe życie, no i plus ze 10 min stąd mieszkają moi rodzice to zawsze gdy czegoś trzeba to mam się do kogo zwrócić, no i sentyment bo to moja okolica od dziecka. Myśle że jeszcze spokojnie rok tu zostaniemy, bynajmniej ja tak chce bo uwielbiam to miejsce :D

justyna14 lubi tę wiadomość

Alicja <3. <3 ''..Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym...'' <3
    atdcmg7y5xqxk96s.png
  • balbo Ekspertka

Wysłany: 25 kwietnia 2015, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zjadlam sushi, musialam.

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2015, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hashija wrote:
    czy to jest normalne, że ja nie mam marzeń? Chciałabym tylko urodzić zdrowe dziecko, mieć fajne mieszkanko może z jakimś ogródkiem i prace w której bym sięspełniała a byłaby stała i niekłopotliwa. Czyli żyć spokojnie.... nic górnolotnego...

To są marzenia kochana i to też bardzo piękne :)
    Ja też nie oczekuję helikoptera, jachtu itp.
    Tylko zdrowej, szczęśliwej rodziny w domku za miastem. Aby firma się pięknie rozwijała i byśmy mogli żyć godnie i raz w roku wyjechać na wymarzone wakacje :) Spokój, szczęście, sielanka ;) Nie ma nic piękniejszego.

justyna14, Anuśka, Hashija, Kate4 lubią tę wiadomość

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2015, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    balbo na własną odpowiedzialność.

relg3e5e6cfj7fkg.png
    zrz63e5ewa17bqxb.png
    km5sdf9hhvdxzmyl.png
  • minnie_ Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2015, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja np. nigdy nie chciałam domu. Wiele osób jak słyszało, ile bierzemy kredytu mówiło mi, że "jezu, za tyle to bym dom kupił" - jasne, tylko że urządzanie domu i cała jego konserwacja to jest niekończąca się historia, widzę po znajomych. Poza tym oprócz domu trzeba też kupić działkę, a jak się ten dom stawia od podstaw to już w ogóle logistyczny koszmar.
    Oczywiście to są moje odczucia - wiem, że wiele ludzi marzy żeby mieć dom i bardzo im kibicuję, żeby się udało. Ja po prostu mam inne marzenia i zawsze wiedziałam, że chcę mieć mieszkanie - ale wypasione ;) W końcu gdyby każdy chciał to samo i tak samo, to byśmy się pozabijali :)

Hashija - może to są właśnie Twoje marzenia? :)

justyna14 - wbrew pozorom kredyt teraz nie jest tak łatwo dostać, oczywiście mówię o hipotecznym, gotówkowe to co innego. Masa papierologii, zaświadczeń, wymagań, oczywiście obecnie wymagane min. 10% wkładu własnego w gotówce - taką kasę też trzeba mieć czas odłożyć. A teraz podobno ma być jeszcze trudniej z racji różnych zmian wchodzących w życie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2015, 14:21

13.05.2015 - Aniołek 8/6 tc [*]
‹‹ 209 210 211 212 213 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ