X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2015, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baby wrote:
    ha :) przy dobrych wiatrach mogłabym być Twoją mamą Aneczko :D pozdrawiam ciepło
    Haha wiedzialam ze będę najmlodsza !:)
    Ale ogólnie juz dawno czytalam i ovu i belly przed ciąża i postanowilam ze jak uda mi się zajść to będę pisala pamiętnik! No i tak się stalo :* niektórzy mówią ze za szybko i tak dalej jednak ja wiem ze doroslam juz do macierzyństwa i razem z D bardzo się ucieszylismy jak byl pozytywny test.!:* a wiek myślę nie gra zbytnio roli lecz rozum i wiele innych czynników.: * również pozdrawiam cieplutko :*

czarnamaalina lubi tę wiadomość

• Anuśka Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2015, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annielica wrote:
    To są marzenia kochana i to też bardzo piękne :)
    Ja też nie oczekuję helikoptera, jachtu itp.
    Tylko zdrowej, szczęśliwej rodziny w domku za miastem. Aby firma się pięknie rozwijała i byśmy mogli żyć godnie i raz w roku wyjechać na wymarzone wakacje :) Spokój, szczęście, sielanka ;) Nie ma nic piękniejszego.
    Właśnie opisałaś moje marzenia :D Pomalutku je spełniam :) Dom właśnie wykańczamy (albo on nas finansowo ;) ) Rodzinkę mam raczej zdrową i chyba szczęśliwą, firma się rozwija no i wreszcie mogę to moje ulubione stadko powiększyć :D

• Anuśka Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2015, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aannkkaa wrote:
    Ale ogólnie juz dawno czytalam i ovu i belly przed ciąża i postanowilam ze jak uda mi się zajść to będę pisala pamiętnik! No i tak się stalo :* niektórzy mówią ze za szybko i tak dalej jednak ja wiem ze doroslam juz do macierzyństwa i razem z D bardzo się ucieszylismy jak byl pozytywny test.!:* a wiek myślę nie gra zbytnio roli lecz rozum i wiele innych czynników.: * również pozdrawiam cieplutko :*
    Ja też myślę że wiek nie ma znaczenia. Ja pisałam maturę z koleżanką która przyszła na egzamin po porodzie :) Często się później spotykałyśmy i wiem, że dzieciątko było planowane a ona jest świetną i dojrzałą matką :)

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2015, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    minnie_ wrote:
    A ja np. nigdy nie chciałam domu. Wiele osób jak słyszało, ile bierzemy kredytu mówiło mi, że "jezu, za tyle to bym dom kupił" - jasne, tylko że urządzanie domu i cała jego konserwacja to jest niekończąca się historia, widzę po znajomych. Poza tym oprócz domu trzeba też kupić działkę, a jak się ten dom stawia od podstaw to już w ogóle logistyczny koszmar.
    Oczywiście to są moje odczucia - wiem, że wiele ludzi marzy żeby mieć dom i bardzo im kibicuję, żeby się udało. Ja po prostu mam inne marzenia i zawsze wiedziałam, że chcę mieć mieszkanie - ale wypasione ;) W końcu gdyby każdy chciał to samo i tak samo, to byśmy się pozabijali :)

Hashija - może to są właśnie Twoje marzenia? :)

justyna14 - wbrew pozorom kredyt teraz nie jest tak łatwo dostać, oczywiście mówię o hipotecznym, gotówkowe to co innego. Masa papierologii, zaświadczeń, wymagań, oczywiście obecnie wymagane min. 10% wkładu własnego w gotówce - taką kasę też trzeba mieć czas odłożyć. A teraz podobno ma być jeszcze trudniej z racji różnych zmian wchodzących w życie.
    teraz tak straszą tymi kredytami i że wkład własny ma wzrosnąć nawet 30-40%, ale skończy się na tym, że ludzie przestaną brać kredyty, banki na tym stracą, państwo straci i wrócimy do tego co było :) my rozważaliśmy kredyt hipoteczny dwa lata temu i każdy bank z pocałowaniem w ręke chciał nam kredytu udzielić. Jeśli dwie osoby pracują, mają w miare zarobi, nie jakieś ogromniaste, umowa o prace to raczej nie ma problemów z kredytem. U nas był ten problem że chcieliśmy wziąć mniej niż bank chciał dać :) paranoja, ale banki mają swoje przeliczniki wyszykowania domu w przeliczeniu na m2, a że my robimy sporo sami, to nam mniej kasy wyszło. Więc zrezygnowaliśmy. Zeszło się dłużej, ale bez kredytu na całe życie.:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2015, 14:33

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2015, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    generalnie czy dom czy mieszkanie, ważne żeby na swoim, z nikim się nie użerać i być szczęśliwym. Ja mam super rodziców, teraz u nich mieszkamy, ale co za dużo to nie zdrowo. I odliczam dni do przeprowadzki :)

baby, halwaya lubią tę wiadomość

7w3d 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2015, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny z ciekawości - ile płacicie kredytu za dom ? Tak orientacyjnie tylko chcę wiedzieć ;) o ile to nie problem :)

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2015, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aannkkaa wrote:
    też myślę, że wiek jest bez znaczenia. Instynkt macierzyńśki rozwija się u każdego inaczej. Ja już od kilku lat marzyłąm o dziecku, ale najpierw chciałąm skonczyć studia, potem ślub, potem praca z umową na stałe, potem dziecko o które przyszło nam walczyć dwa lata. Może gdybym nie planowała wszystkiego to Oluś już miałby 4 lata,a tak ma 7 msc, ale dziękuje Bogu że nam go zesłał :) życie bez dziecka, dzieci dla mnie nie ma sensu.

aannkkaa lubi tę wiadomość

7w3d 💔
  • Anuśka Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2015, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    teraz tak straszą tymi kredytami i że wkład własny ma wzrosnąć nawet 30-40%, ale skończy się na tym, że ludzie przestaną brać kredyty, banki na tym stracą, państwo straci i wrócimy do tego co było :) my rozważaliśmy kredyt hipoteczny dwa lata temu i każdy bank z pocałowaniem w ręke chciał nam kredytu udzielić. Jeśli dwie osoby pracują, mają w miare zarobi, nie jakieś ogromniaste, umowa o prace to raczej nie ma problemów z kredytem. U nas był ten problem że chcieliśmy wziąć mniej niż bank chciał dać :) paranoja, ale banki mają swoje przeliczniki wyszykowania domu w przeliczeniu na m2, a że my robimy sporo sami, to nam mniej kasy wyszło. Więc zrezygnowaliśmy. Zeszło się dłużej, ale bez kredytu na całe życie.:)
    My też zbudowaliśmy bez kredytu. Tylko u nas żaden bank nam nie chciał dać kredytu :D W urzędach i bankach właściciele firm są traktowani jak przestępcy. Przygotowaliśmy całą masę dokumentów i na koniec okazało się że i tak (mimo niezłych zarobków) nie mamy zdolności kredytowych :) Budowa trwała 2lata dłużej niż planowaliśmy ale też jesteśmy wolni od kredytów :) W sumie wyszło nam na dobre :)

justyna14, kwiatakacji lubią tę wiadomość

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2015, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annielica wrote:
    Dziewczyny z ciekawości - ile płacicie kredytu za dom ? Tak orientacyjnie tylko chcę wiedzieć ;) o ile to nie problem :)
    ja nic nie płace, ale wszystko idzie na budowę :/ przez 4 lata około 250 tys wsadziliśmy w domek.

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2015, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka wrote:
    My też zbudowaliśmy bez kredytu. Tylko u nas żaden bank nam nie chciał dać kredytu :D W urzędach i bankach właściciele firm są traktowani jak przestępcy. Przygotowaliśmy całą masę dokumentów i na koniec okazało się że i tak (mimo niezłych zarobków) nie mamy zdolności kredytowych :) Budowa trwała 2lata dłużej niż planowaliśmy ale też jesteśmy wolni od kredytów :) W sumie wyszło nam na dobre :)
    to jest draństwo. Też przez dwa lata prowadziłam małą działalność i zupełnie inaczej urzędnicy na Ciebie patrzą jak masz dz.g. a jak umowe o prace. Paranoja. Na umowe kasy mniej z dz.g., ale co z tego. Głupota, ale tak to tylko w polsce :/

cóż wyszło i Wam na dobre :) a jaki projekt domku wybraliście?

Anuśka lubi tę wiadomość

7w3d 💔
  • Anuśka Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2015, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annielica wrote:
    Moja znajoma wzięła kredyt na 440tysi na 40lat i ma do spłaty 980tysi. Jak mi to powiedziała to aż zbladłam. Nie pytałam jaką ratę płaci ale i tak jej współczuję :)

• minnie_ Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2015, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    teraz tak straszą tymi kredytami i że wkład własny ma wzrosnąć nawet 30-40%, ale skończy się na tym, że ludzie przestaną brać kredyty, banki na tym stracą, państwo straci i wrócimy do tego co było :)
    Właśnie przez to, że jeszcze te parę lat temu banki dawały kredyty jak leci każdemu, a ludzie nagle się orientowali jak stopy rosły i wzrastała rata, że jednak nie dadzą rady spłacić, to teraz warunki są lekko wyśrubowane :) oczywiście wszystko zależy od kwoty kredytu i własnego rozsądku, żeby nie chcieć więcej ile faktycznie można.

Najważniejsze, żeby być szczęśliwym - jedni z kredytem, inni bez, jedni w domu a inni w mieszkaniu. A przede wszystkim ze zdrowym maluchem i całą rodzinką :)

justyna14, polkosia, Anuśka lubią tę wiadomość

13.05.2015 - Aniołek 8/6 tc [*]
  • Anuśka Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2015, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    to jest draństwo. Też przez dwa lata prowadziłam małą działalność i zupełnie inaczej urzędnicy na Ciebie patrzą jak masz dz.g. a jak umowe o prace. Paranoja. Na umowe kasy mniej z dz.g., ale co z tego. Głupota, ale tak to tylko w polsce :/

cóż wyszło i Wam na dobre :) a jaki projekt domku wybraliście?

Wstępnie wybraliśmy Haga LMB47 ale przerobiliśmy go bardzo więc bardziej dworkowaty jest i taras jest z boku a nie z tyłu :)

A Wy jaki projekt macie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2015, 14:47

justyna14 lubi tę wiadomość

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2015, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my mamy taki , w środku ciut inaczej ale tylko odrobine :)
    http://z500.pl/projekt/18/Z18,elegancki-dom-z-poddaszem-lukarnami-i-balkonami-na-pietrze-w-stylu-klasycznym.html

tylko bez zaokrąglonych okien :)

Anuśka lubi tę wiadomość

7w3d 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2015, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też myśleliśmy żeby budować się bez kredytu bo jest taka szansa tylko może to ciutkę dłużej zająć. I fakt Anuśka my też na DG i wszyscy wolą dawać kredyty pracującym na umowę. W dodatku my jesteśmy na ryczałcie i oni liczą, że wtedy dochód to jakieś 20% całego przychodu... bzdura, bo gdyby ryczałt nam się nie opłacał to rozliczalibyśmy się na przychodach i rozchodach. W dodatku nie każdy bank daje kredyty ryczałtowcom. Ale co zrobisz, na system nie ma rady...

Anuśka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2015, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ale produkujecie te posty nadrobic ciezko;P
    my tez budujemy swój domek w tym roku chcemy wykonczyc a do tej pory juz 300tys poszło jak nic, jeszcze podobno ok 100tys nam potrzebne. Na szczescie mój M ma firme bo bez tego ani rusz, z mojej wypłaciny to ja jedzenie na miesiac moge kupic i tyle;)

Anuśka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2015, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moim marzeniem jest taki domek. http://extradom.pl/projekt-domu-madera-BBE1015

justyna14 lubi tę wiadomość

• Anuśka Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2015, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    my mamy taki , w środku ciut inaczej ale tylko odrobine :)
    http://z500.pl/projekt/18/Z18,elegancki-dom-z-poddaszem-lukarnami-i-balkonami-na-pietrze-w-stylu-klasycznym.html

tylko bez zaokrąglonych okien :)

Świetny :) Ja też o takim myślałam ale mamy za małą działkę i trzebabyło prostokąt wybrać :)

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2015, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka wrote:
    Świetny :) Ja też o takim myślałam ale mamy za małą działkę i trzebabyło prostokąt wybrać :)
    my też mamy nie foremną i akurat ten nam pasował :)

7w3d 💔
  • Anuśka Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2015, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annielica wrote:
    A moim marzeniem jest taki domek. http://extradom.pl/projekt-domu-madera-BBE1015
    Piękny :) Ale takiego to już nawet u sąsiada bym nie zmieściła :D

‹‹ 210 211 212 213 214 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ