X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • baby Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2015, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annielica wrote:
    Dziewczyny z ciekawości - ile płacicie kredytu za dom ? Tak orientacyjnie tylko chcę wiedzieć ;) o ile to nie problem :)

orientacyjnie 800 - luzik
    jak wynajmowalismy w bloku to więcej nas wynosił czynsz i wynajem a metraż był o połowe mniejszy no i nie było ogrodu :)

ALE
    mam takie zdanie na temat czynszów i wynajmu: to musi tyle kosztować, bo nie Ty sam musisz się martwić o kanalizację, remonty dachu, elewacji, docieplanie budynku, malowanie piwnicy, różne pierdoły o których rzadko się myśli. Choćby firma sprzatająca teren wokół bloku lub klatkę schodową.

A w domu owszem - płacę tylko ratę i podatek od nieruchomości (na rok chyba 450zł) no i prąd i wodę oraz ogrzewanie (w zależności od rodzaju ogrzewania). Ale sama sobie jestem firmą sprzątającą, mój mąż jest ekipą remontową :) a zamiast zakładu zieleni miejskiej utrzymywanego przez Urząd Miasta musimy albo sami pracować w ogrodzie albo opłacać ogrodnika.
    Myślę że finansowo nie ma różnicy aż takiej. A jak się do tego dołoży jeszcze dojazdy i często drugie auto (bo nie zawsze się da to pogodzić żeby jeździć jednym) - to nawet drożej wychodzi.

f2wl4z17a25l2zbv.png

oraz nastoletni córka i syn :)
  • baby Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2015, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja nie mam linka do projektu :) bo dom budowaliśmy w 2003 :) Wtedy to internet śmigał tak że można było jedynie gadu gadu uruchomić ;) więc nawet nie mamy na kompie naszego projektu.
    Poza ty kupiliśmy rozpoczętą budowę (właściciel przeliczył się z przedsięwzięciem)i sami też trochę to zmienialiśmy. Ale mamy prosty domek z 2spadowym dachem, bez udziwnień :) z piętrem, strychem, małą piwnicą i dobudowanym po paru latach garażem

f2wl4z17a25l2zbv.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2015, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniellica piekny ten domek;)
    a ja mam dokładnie taki
    http://archon.pl/gotowe-projekty-domow/dom-w-czarnuszce-2-ver-2/mf291f9617932c

baby lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2015, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, super te domki.
    My wynajmujemy ciągle mieszkanie, na tyle duże , że zmieścimy się jeszcze z dzieciaczkiem. Po wielu obliczeniach w te i wewte wyszło, że bardziej nam się opłaci płacić ten wynajem i odkładać , żeby zwiększyć wkłąd i mieć mniejszy kredyt niż wziąć teraz duży kredyt. Przeraża mnie to że biorę 300 tyś kredytu a spłacam 500 ( to tak na oko) i jakoś nie patrzę na to , że teraz komuś nabijam kieszeń. Druga sprawa , to jeszcze nie zdecydowaliśmy gdzie chcemy osiąść i nie chcemy żeby coś nas gdzieś trzymało.
    Co do marzeń - chciałabym żebyśmy byli zdrowi i szczęśliwi i jakoś nie zależy mi czy w domku, czy w mieszkaniu, swoim czy wynajmowanym - tak już zupełnie minimalistycznie :):):)

ilonia1984, Hashija lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2015, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My kupilismy dom w zeszlym roku. Wszystko bylo tak jak nam sie marzylo chociaz wczesniej bylismy nastawieni na kupowanie. A oprocz tego wynajmujemy mieszkanie na starym miescie ale stosunkowo niska cene placimy za jakosc i miejsce polozenia. Widok na rynek.
    Wynajmujemy bo oboje pracujemy w samym centrum. i to mieszzkanie jest dla nas naprawde w dogodnym miejscu. do domu wracalismy tylko na weekendy zeby sie wyciszyc. I tak jest w sumie do teraz. ja juz nie pracuje ale w tygodniu towarzysze mezusiowi a na weekend wracamy do domu w innej czesci Krk.

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2015, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cholercia wezcie ode mnie pieniadze bo wszystko wydam na ciuszki...
    a ja nje wiem czy chce poznac plec ..serio. teraz tak mysle nad tym ze fajnie by bylo miec niespodzianke. a ubranka zawsze mozna kupowac unisex biale, bezowe itp

halwaya, baby lubią tę wiadomość

• halwaya Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2015, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate4 wrote:
    a ja mam dokładnie taki

Wow! ale piękny! :)

Mój to tzw segmentowiec/ szeregowiec, budowany lata 60'te

Kate4 lubi tę wiadomość

Sx0K.png
    ypbg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2015, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wygrzewam sie na sloneczku. Piekna pogoda dzisiaj.

alicja_ lubi tę wiadomość

• baby Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2015, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik wrote:
    Cholercia wezcie ode mnie pieniadze bo wszystko wydam na ciuszki...
    a ja nje wiem czy chce poznac plec ..serio. teraz tak mysle nad tym ze fajnie by bylo miec niespodzianke. a ubranka zawsze mozna kupowac unisex biale, bezowe itp

a w sumie to masz rację :)
    ja mam już i chłopca i dziewczynkę więc może bym sobie zrobiła niespodziankę ... :) pomyślę o tym jeszcze

f2wl4z17a25l2zbv.png

• baby Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2015, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate4 wrote:
    a ja mam dokładnie taki

piękny :)

Kate4 lubi tę wiadomość

f2wl4z17a25l2zbv.png

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2015, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale dziś piękna pogoda :) z Olkiem pół dnia na dworze spędziliśmy :) a u mnie dziś zaczęli panele w salonie układać. W przyszłym tygodniu będą schody a po weekendzie majowym drzwi :) jeszcze łazienka i siup na swoje ahh :)

relg3e5e6cfj7fkg.png
    zrz63e5ewa17bqxb.png
    km5sdf9hhvdxzmyl.png
  • Karola1990 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2015, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie! Ale naprodukowałyście stron kiedy ja to nadrobię... Jestem po wizycie wszystko super, kosmówka się zrosła wracam do świata żywych:) termin porodu 5 lub 6 grudnia:) serducho bije 161 uderzeń na minutę lekarz powiedział, że to bardzo dobrze:) nie wiem kiedy to wszystko przeczytam ale mam nadzieję, że u Was też wszystko dobrze;)ale mi ulżyło normalnie góry moge przenosić;)

Madzisek, justyna14, Kate4, kwiatakacji, Hashija, Renia7910, alicja_, czarnamaalina lubią tę wiadomość

m3sxdqk392yfxb7n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2015, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola super ze wszystko ok :)

• Karola1990 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2015, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do domku to u mnie stoi taki http://www.mgprojekt.com.pl/riwiera-2 mamy zamiar do grudnia się przeprowadzić;)

m3sxdqk392yfxb7n.png
  • Karola1990 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2015, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik dopiero zauważyłam, że u Ciebie będą bliźniaki:) ale super tyle czekania i od razu podwójne szczęście;)

m3sxdqk392yfxb7n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2015, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola1990 wrote:
    Flakonik dopiero zauważyłam, że u Ciebie będą bliźniaki:) ale super tyle czekania i od razu podwójne szczęście;)

No dokladnie. Podwojne szczescie za tyle czasu oczekiwania .jeszcze zeby wszystko bylo dobrze

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2015, 18:10

• halwaya Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2015, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a propos bliźniaków - z dedykacją dla naszych mam w trójpaku ;)

http://joemonster.org/filmy/68432/Mama_ubiera_blizniaki

Kate4 lubi tę wiadomość

Sx0K.png
    ypbg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2015, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola1990 wrote:
    co do domku to u mnie stoi taki http://www.mgprojekt.com.pl/riwiera-2 mamy zamiar do grudnia się przeprowadzić;)
    ale wielki;)to cała druzyne teraz musicie robic;)piekny;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2015, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    halwaya wrote:
    a propos bliźniaków - z dedykacją dla naszych mam w trójpaku ;)

http://joemonster.org/filmy/68432/Mama_ubiera_blizniaki
    swietne;)tak własnie sobie to wyobrazam ;P

Chichibi lubi tę wiadomość

• Karola1990 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2015, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate4 ten dom jest dla 4 lub 5 osobowej rodziny. To tylko złudzenie optyczne hehe

Kate4, Hashija lubią tę wiadomość

m3sxdqk392yfxb7n.png
‹‹ 211 212 213 214 215 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ