Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
annielica wrote:Dziewczyny z ciekawości - ile płacicie kredytu za dom ? Tak orientacyjnie tylko chcę wiedzieć
o ile to nie problem
orientacyjnie 800 - luzik
jak wynajmowalismy w bloku to więcej nas wynosił czynsz i wynajem a metraż był o połowe mniejszy no i nie było ogrodu
ALE
mam takie zdanie na temat czynszów i wynajmu: to musi tyle kosztować, bo nie Ty sam musisz się martwić o kanalizację, remonty dachu, elewacji, docieplanie budynku, malowanie piwnicy, różne pierdoły o których rzadko się myśli. Choćby firma sprzatająca teren wokół bloku lub klatkę schodową.
A w domu owszem - płacę tylko ratę i podatek od nieruchomości (na rok chyba 450zł) no i prąd i wodę oraz ogrzewanie (w zależności od rodzaju ogrzewania). Ale sama sobie jestem firmą sprzątającą, mój mąż jest ekipą remontowąa zamiast zakładu zieleni miejskiej utrzymywanego przez Urząd Miasta musimy albo sami pracować w ogrodzie albo opłacać ogrodnika.
Myślę że finansowo nie ma różnicy aż takiej. A jak się do tego dołoży jeszcze dojazdy i często drugie auto (bo nie zawsze się da to pogodzić żeby jeździć jednym) - to nawet drożej wychodzi. -
a ja nie mam linka do projektu
bo dom budowaliśmy w 2003
Wtedy to internet śmigał tak że można było jedynie gadu gadu uruchomić
więc nawet nie mamy na kompie naszego projektu.
Poza ty kupiliśmy rozpoczętą budowę (właściciel przeliczył się z przedsięwzięciem)i sami też trochę to zmienialiśmy. Ale mamy prosty domek z 2spadowym dachem, bez udziwnieńz piętrem, strychem, małą piwnicą i dobudowanym po paru latach garażem
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyHej dziewczyny, super te domki.
My wynajmujemy ciągle mieszkanie, na tyle duże , że zmieścimy się jeszcze z dzieciaczkiem. Po wielu obliczeniach w te i wewte wyszło, że bardziej nam się opłaci płacić ten wynajem i odkładać , żeby zwiększyć wkłąd i mieć mniejszy kredyt niż wziąć teraz duży kredyt. Przeraża mnie to że biorę 300 tyś kredytu a spłacam 500 ( to tak na oko) i jakoś nie patrzę na to , że teraz komuś nabijam kieszeń. Druga sprawa , to jeszcze nie zdecydowaliśmy gdzie chcemy osiąść i nie chcemy żeby coś nas gdzieś trzymało.
Co do marzeń - chciałabym żebyśmy byli zdrowi i szczęśliwi i jakoś nie zależy mi czy w domku, czy w mieszkaniu, swoim czy wynajmowanym - tak już zupełnie minimalistycznieilonia1984, Hashija lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMy kupilismy dom w zeszlym roku. Wszystko bylo tak jak nam sie marzylo chociaz wczesniej bylismy nastawieni na kupowanie. A oprocz tego wynajmujemy mieszkanie na starym miescie ale stosunkowo niska cene placimy za jakosc i miejsce polozenia. Widok na rynek.
Wynajmujemy bo oboje pracujemy w samym centrum. i to mieszzkanie jest dla nas naprawde w dogodnym miejscu. do domu wracalismy tylko na weekendy zeby sie wyciszyc. I tak jest w sumie do teraz. ja juz nie pracuje ale w tygodniu towarzysze mezusiowi a na weekend wracamy do domu w innej czesci Krk. -
nick nieaktualnyCholercia wezcie ode mnie pieniadze bo wszystko wydam na ciuszki...
a ja nje wiem czy chce poznac plec ..serio. teraz tak mysle nad tym ze fajnie by bylo miec niespodzianke. a ubranka zawsze mozna kupowac unisex biale, bezowe itphalwaya, baby lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Flakonik wrote:Cholercia wezcie ode mnie pieniadze bo wszystko wydam na ciuszki...
a ja nje wiem czy chce poznac plec ..serio. teraz tak mysle nad tym ze fajnie by bylo miec niespodzianke. a ubranka zawsze mozna kupowac unisex biale, bezowe itp
a w sumie to masz rację
ja mam już i chłopca i dziewczynkę więc może bym sobie zrobiła niespodziankę ...pomyślę o tym jeszcze
-
Witajcie! Ale naprodukowałyście stron kiedy ja to nadrobię... Jestem po wizycie wszystko super, kosmówka się zrosła wracam do świata żywych:) termin porodu 5 lub 6 grudnia:) serducho bije 161 uderzeń na minutę lekarz powiedział, że to bardzo dobrze:) nie wiem kiedy to wszystko przeczytam ale mam nadzieję, że u Was też wszystko dobrze;)ale mi ulżyło normalnie góry moge przenosić
Madzisek, justyna14, Kate4, kwiatakacji, Hashija, Renia7910, alicja_, czarnamaalina lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyKarola1990 wrote:Flakonik dopiero zauważyłam, że u Ciebie będą bliźniaki:) ale super tyle czekania i od razu podwójne szczęście;)
No dokladnie. Podwojne szczescie za tyle czasu oczekiwania .jeszcze zeby wszystko bylo dobrzeWiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2015, 18:10
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny