Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyAneczka gratulacje na pewno wszystko z małą będzie dobrze. Pewnie musi tylko dojść do siebie.
Dziewczyny jak to jest z tymi wodami???? Byłam na zakupach i w pewnym momencie poczułam mokro. Poszłam do kibelka i mokre majtki Ale tylko majtki I teraz nie wiem Jak na wody to chyba za mało??? Siedzę jak na szpilkach i nie wiem co robić.. Może powinnam poczekać i zobaczyć co się stanie? Czy mogły po prostu się zaczac sączyć? Byliśmy w 2 aptekach ale wkładek na wody brak.. -
nick nieaktualnyAneczka86 wrote:O 17.45 przyszła na świat SN Lenka.
Waga 3600, długa 54 cm. Niestety cała była owinieta pepiwina i lyknela zielonych wód
Leży w inkubatorze i dochodzi do siebie
Widziałam ja tylko kilka sekund 
GRATULUJĘ!!!
I dlatego boję się przenoszenia ciąży, tzn. tych zielonych wód.
Dużo zdrówka dla Lenki
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnystars2345 wrote:hej dawno sie nie odzywalam, nie mialam czasu nawet Was poczytac. Ja juz odliczam dni, 17.12 mam cc

W ogole moja siostra urodzila pare dni temu wczesniaka, dzieciatko ma 45cm, chce jej kupic kombinezon i tu pytanie do doswiadczonych mam, jaki rozmiar kupic, 62 czy 68 zeby sluzyl na cala zime ?
I z innej beczki, jak podlewacie storczyki? I jak wychodza korzenie do gory to wtedy trzeba przesadzuc w specjalna ziemie i mozna w ta sama doniczke ?
Też bym radziła jeszcze mniejszy rozm., czyli 56.
Zimą to chyba żadnych kwiatów nie przesadza? Mi wystające korzenie nie przeszkadzają. W sumie powietrze nimi kwiat pobiera. Podlewam teraz raz na dwa tyg. Wyjmuje z zewnętrznej doniczki kładę do wanny i zalewam prysznicem. Tak radziła mi koleżanka, a jej kwitly co chwilę
stars2345 lubi tę wiadomość
-
Aneczka gratulacje :* zdrówka dla.malej napewno bedzie ok

Dziewczyny tak Was czytam i czemu Wy się tak obwiniacie i wszystko ?? Przecież jasne i oczywiste jest ze robicie wszystko co najlepsze dla swoich dzieciaczkow i jestescie najlepszymi mamami przeciez je urodzilyscie :* ja tez mam chwile zwątpienia ale maz mnie bardzo wspiera i jakos to leci
może sporobojcie z mezami pogadać i się im wyplakac:)
Co do kąpieli to mój np dziś usnal tuż przed i cala kąpiel się nie obudził niezły ubaw mieliśmy jak spał taki bezwladny w tej wannie
Ja dziś zafarbowalam włosy i polezalam w wannie
mówiłam Wam juz ze moj maz jest aniołem
?
alicja_, Karola1990 lubią tę wiadomość
-
Marik wrote:Matleena no mokre były choć mi się wydaje, że jak na wody to za mało... Ale to na pewno nie konsystencja śluzu tylko woda no chyba że popuściłam w gatki ...
Marik mi jak sie zaczęły skurcze to też miałam mokre majty i trochę na gacie z piżamy przeszlo
ale to był jakis wyciek wod tylko a jak mi położna przebiła pecherz na porodowce to jakby ktoś z wiadra chlusnal
-
nick nieaktualnyAneczka, gratulacje!
Marik, wody to powinny Ci się sączyć cały czas. Ja od dwóch miesięcy mam mokre gacie, a to po prostu taki rzadki śluz był, teraz od odejścia czopa zrobił się gęsty dopiero, ale non stoop czuję dyskomfort.
Na wizycie nic ciekawego się nie dowiedziałam, rozwarcie bez zmian na 1cm i cokolwiek to znaczy- dalej wchodzi palec ale tylko na opuszek, główki jeszcze nie czuć. Poród w okolicach terminu raczej, ale wszystko może się zdarzyć. O, tyle wiem... Na KTG Kubuś znowu spał i jutro muszę iść powtarzać zapis bo niepokojąca jest taka mała ilość ruchów... Rano jeszcze jadę do kliniki na wizytę i pewnie z USG, może dowiem się czegoś więcej niż dzisiaj bo po dzisiejszej wizycie jestem mocno zawiedziona
-
nick nieaktualny
-
Nadulka wrote:kazała dawać 90ml ale malutka tyle nie zjada i czasem po 60 ml jej się troszkę uleje

oby przez tydzień przybrała ładnie bo w depresje jakąś wpadnę
Nadulka nasz też tylko 60 ml i wiecej sie nie da....ja pilnuje aby w ciągu doby wypił 500-600 ml.
Nadulka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Pchelkaa wrote:Aneczka gratuluje! Mala szybko dojdzie do siebie i juz niedlugo bedziecie sie tulic :-*
Acik a jak zeszla nocka? Krople pomogly?
Ja w przyszlym tyg wybieram sie do fryzjera, chociaz przeraza mnie wizja zostawienia corci na ok 2 godz :-o
Noooo bylo lepiej po kropelkach wczoraj tylko trochę marudzil wieczorem a Już od północy ładnie spał
także podajemy dalej kropelki
-
nick nieaktualny