X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 grudnia 2015, 00:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no i gdzie ta nocna zmiana? wszystkie spią???

• Matleena Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 00:51

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2016, 09:46

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • Piegus Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 01:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Chciałam tylko dać znać, ze 14.12 o godzinie 16.40 urodził sie Tobiasz. 3900, 58 cm. Poród niestety zakończony cięciem mimo pełnego rozwarcia. Opisze wszystko jak wrócę do siebie, bo pojawiły sie komplikacje u mnie. Synek zdrowy i dostał 10 pkt ;)

Matleena, pati_zuzia, MeGi2986, kwiatakacji, Madzisek, Dżulia, cytrynówka, Pchelkaa, rewelka, Mi$ia26, Nadulka, Klara87, iNso87, Suerte, ZieloneOliwki, Anka1101, Pola_27, Flakonik, niania.ogg lubią tę wiadomość

2EeVp2.png
    NcmSp1.png
  • Aneczka86 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 01:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje Piegus :) To rodzilysmy razem. Ja również nacieta i popekalam w środku.

Matleena moja też się nie dała przekupic :) Za to wyszła idealnie w terminie z czego lekarz dziś dumny chodził :) A poród całkowicie znienacka. Nawet nie wiedziałam co to skurcz.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2015, 01:15

Piegus lubi tę wiadomość

l22ncwa1oacwa1tc.png
    l22nbd3m6o1c484o.png
  • Matleena Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 01:58

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2016, 09:47

Piegus lubi tę wiadomość

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 grudnia 2015, 02:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piegus gratulacje I eracaj szybko do zdrowka :)

Piegus lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 grudnia 2015, 03:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneczka,piegus gratulacje!
    Dzięki dziewczyny za wsparcie. Generalnie nie ruszają mnie opinie innych na temat tego co robię, ale postawa i komentarze tej lekarki wyprowadziły mnie z równowagi, zwłaszcza,że skupiła się na tym zamiast na dziecku. Małej nawet nie obejrzała.

Piegus lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 grudnia 2015, 05:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piegus gratulacje!! :)

Kwiatakacji niestety bezczelność i głupa niektorych ludzi nie zna granic wiec wcale Ci sie nie dziwie, i taka z niej lekarz skoro nawet nie zrobiła tego za co pieniadze bierze.

kwiatakacji, Piegus lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 grudnia 2015, 07:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzis ze strasu przed wizyta w poradni pol nocy nie przespalam :-(

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 grudnia 2015, 07:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dziewczyny.! Pomimo trudu macie już malenstwa przy sobie. :)

Nas dalej mają w dupie w tym szpitalu.. po co ja tu jestem, faszeruja mnie tylko tabletka i na ciśnienie. To, to ja mogę w domu robić. Chce dziś wyjść.!! Teraz miałam ktg i jakoś tak mały spokojny był aż bardzo bo jego tętno 113-119 a zawsze 130-150. Oczywiście nikt tu nic nie powie.
    Licze na to ze dziś wyjde i odpoczne w domu a jutro pójdę na wizytę mojego lekarza..

P.S takie sliczne kruszynki macie :)

• cytrynówka Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 07:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piegus gratuluję!! Napisz koniecznie, czy na przebieg porodu miał jakiś wpływ ilość wód plodowych :)

Piegus lubi tę wiadomość

ug37hdgeo4bxjxq2.png
    f2wl6iyeydwn0wui.png

BETAHcg 2.01.2019 7326,00 :D
  • lips Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piegus gratulacje :)
    Aannkkaa ja sie nauczylam juz i nie pozwalam sie zbyc. Jak czegos nie wiem to pytam do skutku. Niewazne co o mnie pomysla. Jestem w szpitalu i mam prawo do informacji. Teraz juzz sie tak latwo nie dam.

Piegus lubi tę wiadomość

atdc3e5eao0yqv5p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 grudnia 2015, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matleena wrote:
    Ja jeszcze nie śpię. Pewnie przestraszyły sie, że będą mi wywoływać poród i same poszły rodzić ;)

No pewnie że przestraszyłam się :-) Teoretycznie powinnam być pierwsza z nas z podobnym terminem bo już raz rodzilam :-P A będzie odwrotnie ha ha.
    U mnie po odstawieniu no-spa i magnezu tylko lekkie twardnienia brzucha na wieczór. A w zeszłym tygodniu byłam pewna że lada moment urodzę :-/

Piegus GRATULUJĘ!!! Dużo zdrowia życzę :-)

Aannkkaa żebyś mogła jeszcze posiedzieć w domu jeśli leki na ciśnienie działają. U nas też trzeba się zaraz pytać bo sami od siebie lekarze nic nie powiedzą - bo po co.
    Mały chyba hibernował, a nie że spał i dlatego miał takie tętno :-D Później też powinni zrobić KTG, to daj znać co i jak.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2015, 08:13

• emilka24 Ekspertka

Wysłany: 15 grudnia 2015, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dla nowych mam:)

14.12.2015 urodzila sie Julcia SN. O godz 13:10. Waga 3150 i 51cm. 10/10 punktow. Jestem mega szczesliwa:)

MeGi2986, Madzisek, kwiatakacji, rewelka, Dżulia, Nadulka, revvelka, Klara87, iNso87, Mama-julka, Matleena, Suerte, ZieloneOliwki, Anka1101, m@rzenie, pati_zuzia, Pola_27, Flakonik, Piegus, niania.ogg lubią tę wiadomość

bl9ce6yd14rf3b60.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 grudnia 2015, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratualcje dla kolejnych mamuś! Czyli jednak dzieciaczków przybywa;)
    Dzisiaj taka łądna data może któraś się zdecyduje?? Mama Julka to chyba Twoja data co? ;D

• akira Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,

Chciałabym sie tylko przywitac. W piątek wyszlam ze szpitala, a już widze ze po mnie jest juz 9 kolejnych mam rozpakowanych. Wielkie gratulacje dziewczyny!!! Niestety nie doczytam co sie dzialo. Walczę z kp i przybieraniem na wadze corki. I tu pytanie do mam: kiedy wasze dzieciaczki osiagnely wage urodzeniowa? Moja Izunia urodzila sie z waga 3040g, w dniu wyjścia ze szpitala (piatek) miala 2730g i wczoraj wieczorem tez 2730g. Czyli od 3 dni nic nie rośnie :( Zaczelam odciagac pokarm laktatorem i praktycznie calymi dniami karmie mala. Ale ona 2 razy pociągnie i zasypia, 10 minut przerwy i znów 2 pociągnięcia. Masakra. Doradca lakatcyjna polecila mi specyfik Femaltiker - mam po nim mnostwo mleka, ale co z tego jak mala za malo je. O 13tej ląduje teściowa. Trzymajcie kciuki, zebym to wszystko przezyla.
    O cc napisze pozniej. Jednak druga cestarka to juz nie taki lajcik. I tu chapeau bas dla pchelki, ktora miala 3 cesarki. sciskam Wa mocno i ttrzymam kciuki za mamy jeszcze czekujace na swoje babelki :-)

kwiatakacji lubi tę wiadomość

ex2bqtkfnrconmdf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 grudnia 2015, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuacje da nowych mamus :)

U nas noc spokojna maly budzil sie tylko na jedzenie i dalej spi sobie slodko :)

MeGi2986, kwiatakacji lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 grudnia 2015, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Akira moj maly w 3 dobie spadl 2% a wczoraj w 5 przekroczyl swoja wGe urodzeniowa o 55g. Pierwsze dni ciagle spal I ciezko tez mi go bylo wybudzic I nakarmic,dlatego tez mi wisial cale dnie,czasem jadl I co 30 min I pociagnal 2 razy I zasypial I nie moglam go wybudzic,zmiana pieluszki,rozbieranie nic nie pomagalo. Mysle,ze to bylo zmeczenie po porodzie I zblizajaca sie zoltaczka,bo dostal w 3 dobie. Tersz juz wszystko mija I maly jest juz czesto aktywny. Nie wiem czy to pomoglo,ale maly wisial twz pierwsze dwie noce przy cycu,a w nocy pokarm jest bardziej tresciwy I kaloryczny. Meczace,ale teraz juz sie unormowalo. A moze sprobuj mm? Nie pamietam,ktora dziewczyna,ale tez ktoras miala taki problem,ze dziecko nie przybieralo.

• Madzisek Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas wczoraj była położna. Malyvprzez tydzień zamiast przybrać to spadł nam na wadze 20 gram. Na początku próbowała mi wkręcić że to że wisi cały czas na cycki to dlatego że go brzuszek boli dopuki nievpolozyla go na wadze i stwierdziła że faktycznie nie dojada. Zabrała się za moje cycki i stwierdziła że mam dużo pokarmu tylko mały jak go przystawiam to za szybko zasypia, mam go pobudzać do ssania, po karmieniu odciągnąć mleko i po każdym karmieniu podać jeszcze butlą to co udało się ściągnąć a jak będzie jeszcze głodny to dorobić mieszankę. Teraz przyjedzie w czwartek sprawdzić jak waga małego.

Pytanie do mam które ściągają mleko. Czy przy każdym następnym odciagnieciu sciagalyscie więcej mleka? Bo ja jak narazie ściągalam 5 razy i za każdym razem po 30 ml z dwóch piersi.

1usap07w9hybl9h9.png
  • rewelka Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pamiętam jak takie mądre rzeczy pisałam dziewczynom żeby się nie irytowały itp. że jeszcze czas, a teraz sama się wkurzam... łatwo jest powiedzieć, a i tak robi się inaczej... Mój mąż twierdzi, że mały wyjdzie 17-12 bo tak mu się ubzdurało, trzymam kciuki za jego przemyślenia :)

Witam, się w terminie porodu...

Gratulacje dla nowych mamuś, mamy już pierwszego Tobiaszka (któremu też się nie spieszyło:))

Jak czytam Wasze problemy z karmieniem to zaczynam się bać... a też chciałabym KP (chociaż nic na siłę).

pati_zuzia, Matleena, Piegus lubią tę wiadomość

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
‹‹ 2117 2118 2119 2120 2121 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Planujesz ciążę? Sprawdź, jaką rolę w organizmie odgrywa koenzym Q10

Przygotowania do ciąży to ogromne wyzwanie dla organizmu – na poziomie komórkowym zachodzą procesy wymagające dużych nakładów energii. Coraz więcej badań pokazuje, że koenzym Q10 może wspierać jakość komórek jajowych i plemników, dostarczając mitochondriom potrzebnego paliwa. Choć nie zastąpi kwasu foliowego ani terapii hormonalnej, może stać się cennym uzupełnieniem w staraniach o dziecko.

CZYTAJ WIĘCEJ